Sve to stoji, međutim ja kupujem mobitel na minimalno godinu dana (ako je neki jeftinjak oko cca soms-soma i pol), a sve iznad toga želim da traje puno duže. I onda se fakat pitam koliko ima smisla uzimati skupi mob koji već u startu ima nekih očiglednih mana. U biti, ono što želim reći je da mi fale oni dani kad sam točno znao koji mob želim. Kad je najavljen K750, znao sam da mu nijedan mob nije ni blizu, as far as i'm concerned. čekao, kupio, bio oduševljen mobom dobre 3 godine koliko sam ga koristio.
Sad se i kod mobova događa ono što se već duže vremena događa kod televizora - prevelik izbor različiih standarda, od kojih svaki ima hrpu mana, pa i sami uređaji imaju hrpu mana, pa smo prisiljeni birati ne najbolji tv, već tv s najmanje loš. Nekad mi dođe žao za vremenima obične analogne telke pred 20 godina, kad je čovjek znao da ak ode preko grane i kupi njemački televizor da će imati super sliku i da će tv raditi godinama.
Da Xperia ima normalnu kameru i TV out (kao touch pro, da se sve može puknut na tv, a ne samo snimljeni video), vjerojatno ne bih dvojio ni sekunde, niti bi mi bilo žao dati para za nju. Isto tako će i idou imati neke skroz bezvezne mane, a sve posljedica politike industrije da sve što kupimo moramo zamijeniti novim u roku godinu dana.
Ispričavam se na ovoj lamentaciji, to je posljedica višemjesečnog traganja za savršenim mobitelom :funny: