opiši to korištenje tvoje tijekom dana...pa ce mo vidit u cemu je problem
Printable View
Ovak stare vipove kartice (one crvene) rade na 5V!! Dok one novije (bijele) rade na oko 3V. T-mobile kartice kolko znam rade isto ko i sve druge SIM kartice. Al za Tele 2 nemam pojma al bi isto tako trebale bit oko 3V.
Probaj smanjit potrosnju baterije tak da odes pod Meni>Postavke>Opcenito>Personalizacija>Zaslon i tam odi pod jacinu osvjetljenja stavi recimo na 50% (to je cisto dovoljno), i tam si namjesti postavke za koje ti mislis da su dobre.
Moje postavke su:
Svjetlina: 50%
Automatsko zakretanje: Iskljuceno
Vrijeme ustede energije: 90 sec
Istek osvjetljenja: 45 sec
Obavezno iskljuci to zakretanje,ako želiš instaliraj RotateMe ako ima za FP2 jer ovaj vuce bateriju da to nije normalno. te NavyWhell iskljuciti disanje i onda reci koliko ti traje baterija.
Moje postavke su:
Svjetlina mi je na najmanjoj razini
zakretanje iskljuceno
vrijeme uštede energije 30sek
istek osvjetljenja 5%
najvjerojatnije ste skužili kada je baterija na low on prebaci na neku uštedu energije,dali to mogu ja sam nekako ukljuciti? ste potražili /pregladili?
Yup, mozes. Pristisni onaj gumb za gasenje/paljenje mobitela te skroz dolje (zadnja opcija) je "Ukljuci ustedu energije/Iskljuci ustedu energije"
Jel zna tko koji je product code od n96 za balkan?
Ovak imam problem, kada instaliram datoteku (aplikaciju) odem u file gdje ju je instalirao i pokusam ju pokrenut i nista se ne dogodi. Program se ne otvori. Restartam mobitel i opet, nista!! Jel ima ko kavko rjesenje??
ovako. vec sam pisao da koristim n96.i da sam sa mobitelom stvarno zadovoljan, ali ne mogu a da ne napisem ovo. baterija je uzas. ponavljam uzas. i iskren da budem nije mi jasno da su mogli staviti ovakvu bateriju uz mobitel visoke klase. ako je promjenim to ce biti iskljucivo radi baterije. jer kakav je to mob pa da covijek nemoze ni cjeli dan biti siguran da <ce mu baterija trajati , napominjem uz ne pretjerano koristenje.pozz...
JAAAAAAOOOOOOOOOOO OMG!!!!
Pa to svi znaju vec da je baterija za bananu, al ima rjesenje za to. Jednostalno smanjis si u postavkama neke stvari koji "zderu" bateriju i to je to. Meni baterija traje 3 dana i 2 noci i onda kada mu ostane (cca 1-2 crtice) upalim onaj "Nacin ustede energije" i sve sljaka opet. I tak mi do 4-5 dana moze radit mob. Prelistaj par postova prije pa ces vidjet koje postavke promjenit!!!!!!!
Svima baterija traje 1-2 dana, a samo tebi 5-6 dana...
Daj lijepo testiraj tu svoju bateriju (potraži po forumu ima tema o testovima baterija), pa lijepo (BEZ laganja), napiši koliko si koristio svoj mobitel.
imao sam puno mobitela (dosta njih su imali i priblžno iste tvorničke podatke o trajanju baterije), pa znam koliko se može izvući iz baterije...
A ovo o 4-5 dana mi je smijurija... bez uvrede, ali ti nevjerujem...
Gle makec nezelim ispast neugodan ili sta ja znam ali sa sigurnoscu ti mogu reci da lazes iz razloga sto mi je kroz ruke proslo jako puno nokija(gotovo cjela N serija sto je najbitnije od onih starih n70,n80,n73,n93,n91 pa do sada n81,n82,n78,n95,n96) i nijedom baterija nije toliko ni priblizno trajala,a bilo je padobranaca koji su dolazili na forum sa spikom da im baterija na n95 ako se dobro sjecam traje 4 dana,isto su muljali kao i ti,sad jel se ti tjesis da ti baterija traje ili sta,ja to neznam ali sto prije prestani jer nemoj sirit dezinformacije. :)
Ja sam sinoc pito frenda kaze da mu traje 3 dana baterja ako ga nekoristi.. a kad ga forsira jedan dan mu traje...
A meni nikako netraje duze od jednog dana..evo danas ga drzim cjeli dan na ustedi energije pa cu vidjet kolko ce izdrzat... i sve je smanjeno i nastimano kako je tu receno.
GLe ja u recimo 7 dana u ponedeljak ujutro skinem mob sa punjenja kada odem u vam. Malo slusam muzike cca. 10 min posaljem 10-ak poruka i kad se vratim doma (najcesce oko 17h, mob ne diram vise!). Sljedeci dan isto tako nekak od prilike al kada sam u gradu znam i po 20 min WLAN koristit. U srijedu mi ima oko 3 crtice manje i tak sve dok mi dodje do 1 crtice sto mi se inace u cetvrtak dogadja i onda upalim onu ustedu energije i mob mi drzi. Ajde nek netko jos isproba to,isprazni bateriju do 1 crtice i nek upali ustedu energije pa da vidim kolko ce mu baterija izdrzat. Meni tak u tom modu drzi jos 1 dan max. Kasnije krepa i tak cijelo vrijeme. A to kaj si ti Ico imao puno mobitela nista ne znaci. Imo sam i ja njih hrpu, od SE do Motorole i Samsunga. I gotovo svim mobitelima sam smanjivao potrosnju baterije tako da iskljucim recimo neke nebitne stvari kao npr u N96-ici ono okretanje ekrana, pa osvjetljenje na 50%, pa sam tam istek osvjetljenja i te stvari mjenjao. A taj mobitel uopce ne koristim za igranje ili za takve stvari koje grdno trose baterijju.
EDIT: Ajde mozda sam pretjerao sa 5-6 dana. Recimo da mi izdrzi oko 4 dana. Al da vam bude jasno ja taj mobitel ne koristim bas pretjerano, par poruka pozivi (max 10 min), i tak.
a zasto smo onda davali tolike novce , ako necemo moci upaliti ni svijetlo koliko zelimo nego ga drzati na minimumu. ili iskljucivati neke aplikacije . pa to je smijesno da netko moze i predloziti. ja sam mislio da ovaj mob i kupujemo zbog njegovih mogucnosti, a ne da se prica da imamo N96.
Pa kaj ti fali osvjetljenje na 50%??? Ili da iskljucis ono zakretanje ekrana koje je automatsko i blesavo jel ti se u dzepu okrece ko ludo.
Da to je istina a ako oces imas onaj RotateME
Evo..cjelu nedjelju mob je bio na "ustedi energije" i navecer sam ga ugasio bila je puna baterija..jutros upalim i nakon 1 poruke i 5 min wlana ostalo je pola baterije.. opet je to jadno i slabo..
p.s.
jel neko probo ovo?
slazem se s tobom. kao i vecina. jer ne moze svima nama tj 99% baterija biti problem a kod onih 1% baterije extra. neki kazu smanji svjetlo, onda iskljuci ovo pa ono itd. jos malo pa ce reci nemoj pisat poruke i koristit ga pa moze cijeli dan baterija.
ja iskreno ne bih stavljao te fush baterije u mobitel. nikad ne znas sto se moze desiti.
@z1010, u potpunosti se slazem sa tobom. :) mislim, funkcije su tu da se koriste, isto tako osvjetljenje ekrana, niste dali 4000kn da jedva vidite boje na ekranu. jebes mob ako ga ne mozes cijeli dan korisiti a da izdrzi to.
ma sramota...
staviti bateriju na minnimum da izdrzi cijeli dan:lol:
+smijesan je mob sam po sebi,nastavlja tradiciju nokijin igracaka iz turbo limaca...
ne znam tko kupuje to,kad ima alternativu u n82..tko bi reko da su ta dva moba od istog proizvođaca
Srki hvala na iskrenosti. jer to je iskren odgovor. svi spominju neka gasenja ustede itd... pa sta sam ga onda kupovao. i zadnja replika na ovu temu ili savjet. judi ne kupujte n 96 , ako niste spremni negdje predvecer puniti ga ili dopunjavati. ja osobno nikad ga nebih kupio da sam znao da ce biti ovako. toliko od mene.
ne brini,ima dosta neinformirane ekipe,bus bez beda prodao...