eh, možda su te kaznili po starom zakonu . . .
makar novi vrijedi od 00:00 . . .
svugdje gdje se god emitiralo nešto o novom zakonu, rečeno je da je jedina novost za mlade vozače ukidanje ograničenja vožnje od 23 do 05 . . .
žali se . . . ;)
Printable View
evo jutros je stupio na snagu novi zakon.... najzanimljivije promjene su nove i veće novčane kazne, prestanak korištenja kratkih svjetala u vožnji, dozvoljeno je 0,5 promila (za mlade vozače još uvijek vrijedi 0,0 tako da nemojte se zeznuti vi ispod 24god) i ukinuta je zabrana vožnje mladim vozačima iza 23 h...
ja ne znam tko je tu lud i blesav vise.. Black, idi se zali i javi nam kako je proslo.. pa da vise 100% utvrdimo jel to ukinuto il nije! ovo sto brljo kaze, nema u zakonu - dakle ne postoji, tj. ukinuto je jest logicno, no zasto onda to netko sluzbeno nije potvrdio i izjavio? svi ovi napisi medija da je to ukinuto su "bez pokrica", ak me kuzite, nitko od organa zakona ili donosioca istog se nije oglasio u svezi voznje iza 23..
Nema se tko ni zašto oglašavati u vezi zakona, izašli su u NN i time su stupili na snagu ;) Sve ostalo se uzima kao indirektni izvor podataka (novine, policajac na dužnosti itd...). Jedino što nam ti zakoni izgledaju traljavo napisani.. Al sigurno je da nešto što ne piše ne može ni vrijediti.
Hm, kolke su kazne za parkiranje na zelenu površinu? :rolleyes: ne gine mi odsad samo pjehe na faks.
po nekoj čistoj logici, ako već vrijedi stari zakon da se nesmije voziti iza 23 sata, znači da bi trebala ostati i stara kazna, ne?
100% je ukinuto, a tebe je očito ovaj put okinuo nedovoljno upućeni policajac..
njabizarniji dio mi je, onaj kod kojeg će te kazniti sa 1000-2000kn, ako imaš podočnjake
pitao i instruktora u autoškoli, ukinuto je . . . ;)
mene zanima me kakva je ono glupost test sigurne voznje? jel to krenulo u opticaj ovim novim zakonom ili ne? ko da nisam dovoljno para pljunjula na vozacki sad bi trebala placat jos i ovu glupost!?
sami podočnjaci nisu mjerilo umora. podočnjake imaju i ljudi sa poremećajem rada bubrega. a umor se može prepoznati po crvenilu očiju, spuštenim kapcima, blijedo lice, poteškoće u govoru i sporazumijevanju.... nisu li to simptomi umora!?! nije lako prepoznati simptome, ali mislim da su vidljivi kroz razgovor isto kao i kad je čovjek u pijanom stanju (osim miomirisa afkors :notooth:)
a ja znam da si ti pametan dečko i da si ti sve to shvatio, samo želim skrenuti pozornost na nekorektnost novinara koji svojim glupim izjavama pokušavaju, ma ne znam ni ja sama što
A kaj je sa svjetlima? Istina da od sutra se ne moraju paliti?
I ja cuo sinoc na vijestima...
To mi sada stari rekao ;)
Ajde...ja ću baš onda imati upaljena svjetla :p
ja ih nemrem ugasiti, tak da mi je za to, svejedno
[///M driver] ne moze pogasit svijetla... :)
ja ih gasim 100% to je ionak glupi zakon s svjetlima!
Zakaj nikad ne donesu zakon cesti, krpanju rupa itd, ceste su nam katastrofa, ja sam u blizini slovenije, njihove ceste i naše razlika nebo i zemlja. Da ne govorim o znakovima i ostalim stvarima koje su puno uređenije i preglednije nego kod nas.
Alex1...najbolje je da se odseliš u Sloveniju i živiš ko kralj :p