Nešto si zeznul, jer meni dozvoljava. Napiši u detalje sve rađeno s mobitelom pa da vidimo kako spasiti stvar.
Printable View
Nešto si zeznul, jer meni dozvoljava. Napiši u detalje sve rađeno s mobitelom pa da vidimo kako spasiti stvar.
1. patch applyed
2. lang upload
3. mobitel radi nakon nekoliko minuta(formatiranje)
4.stavio light patch,temperature patch i camera battery low..
i nakon toga sam napravio oko 40 pics u high i low i tu se mobitel ugasio
Jesi ga pokušao otključat? Ako nisi, pokušaj sa Freia-om.
Ako proradi , makni light patch(koji je to točno?). Za ostala dva znam da rade.
Usput, dali si ispravno prebacil Flex.memoriju, točno prema uputama (preimenovanja ....)?
Zaboravih. Koji si jezik stavio i koje je veličine?
Kako da izbrisem jezike u m55 v11. preko language editor se nemoze, a sa winhexom mi ispise tako cudno da nemogu nac jezike!!!
Otvori file sa notepadom. Imaš negdje gore u ovoj temi objašnjeno da ne pišem ponovo.
...a kakav je ovo problem...jučer sam pokušao stavit patch 3.75 mb u mob...i stavio ja,al pošto nisam imao engleski lang pack za v.11,stavim od v.10...i upalim ja mob,naravno formatira ga,al pošto nepaše jezik,sve je naopako...al nije u pitanju to,nego kad je proradio,otišao je u menu,pa folders i provjerio dal je patch napravio svoje..i je...
...i izađem ja iz sveg,zaključam mob i kad sam ga htio otključat (e tu je problem),jednostavno je zablokirao i sam se ugasio...probam još pet-šest puta,al isto...ne kužim zašto...
jezik iz v10 se bas ne poklapa sa v11. nisu sve rijeci na istom stringu, zato ti je sve naopako, a zasto ti se mob ugasio, pa neznam, tu ce ti vjerojatno vise sljaka pomoci buduci da se on igrao sa tim patch-om...
...a jel imaš možda engleski lang pack za v.11...
ja nemam :(
Ja sam imal problema sa v.11 pa sam se vratil na v.10.
Jel ima netko prostora za jedan FUBU od M55v.11 sa ubačenim patchevima?
Imam stavljen patch Windows start meni i kako je patch u orginalu na ruskom promijenil sam slike sa SPC2 i V-klayom. Isto tako nije mi odgovaralo da imam u tom meniju Internet i Disk B pa sam to promijenil. Sve je radilo dok nisam promijenil slike da ih prilagodim novom meniju. Izmjenjene su slike 603,604,768. Patch je uredno prihvaćen bez ijednog upozorenja, ali nakon toga mob više ne radi. Ne pomaže ni otključavanje ni bilo kakva muljaža sa Freieom. Kad se slike maknu (undo patch) sve radi normalno.
Ima netko ideju kako stvaviti slike i da sve radi normalno.
..ništa onda,bit će red vratit na v.10...
..."sljaka",kad ga vratim na v.10 probat ću se poigrat oko toga pa ti javim svoje...
Sljaka, ja se sjecam da su slicni problemi postojali jos i kod patchinga sl45i; ali jos ono davno na pocetku. Tocno se sjecam kad je coma napravio menu, njemu se mob uopce nije mogao s njim upaliti, a meni je radilo bez problema...
Sto je tocno bio problem, nismo nikad tocno saznali...
Malo je ludo, slike su iste veličine i na istom mjestu, s jednim kompletom slika radi, s drugim blokira.
Rješio sam problem. Kriva verzija SPC2. Sad sve izgleda i radi dobro.
eto :thumbup:
..OK...
Ako nekog zanima kako mijenjati ulaze u Windows start meniju i kako sve složiti da stvar radi može se slobodno javit. Inače meni je taj patch zgodan, ostaje klasični meni da desnoj tipki ( na četverosmjernoj), a na gornjoj se dobivaju "Windowsi" na M55. Funkcija glasovnog biranja i dalje se aktivira dužim pritiskom.
Hmm...imam jedan problem oko ovog patcha sa temperaturom. Skinuo sam V_Klay i instalirao ga i uvjerio se da on pomoću USB kabla prepoznaje telefon. Onda sam kopirao onaj patch (temperatura) i upisao ga u telefon. U međuvremenu me je pitao da li da napravi neki xxx_REPAIR file i ja sam lupio YES. I sve je to završeno, on kaže da je završio posao, ali ne vidim gdje je taj patch, to jest telefon mi ne pokazuje temperaturu. Piše mi datum, desno od njega vrijeme, ali nema temperature? Gdje je problem, jel ja to radim kako treba?
Usput, verzija mi je v10.
Krivi patch si stavil, vjerojatno je greška u nazivu. Onaj REPAIR patch ti znači da podaci u mobitelu nisu odgovarali podacima u patchu (stari podaci). Ako radiš undo tog patcha ne smiješ koristiti isti patch nego taj REPAIR
A šta će biti ako budem koristio undo tog patcha? Do sada sam tako radio i nisam imao problema, osim što sam nekoliko puta zajebao stvar ali sam popravio, ali mislim da nije bilo zbog toga...
A postupak ubacivanja mi je dobar? I nije mi jasno zašto mi nijedan patch ne može...uvijek pravi taj repair.
Na mobu mi piše ''SW-Version: 10.''...a kad probam neki patch koji je za m55 v10 onda mi pravi taj repair i patcha nema unutra. Hajde ako nekom nije teško da mi nađe neki patch, bilo kakav...samo da je za moju verziju. Možda nije u tom greška.
pa imas ovdje na forumu cijelo brdo patcheva za v10, a imas ih i ovdje: http://www.siemensfreaks.com/NOVI1/htm/patches/m55.htm
Repair patch se napravi kad neke adrese u flashu nisu onakve kakve su zapisane u patchu... Tako da kad bi radio undo, onda bi se zapisali podaci iz patcha, a ti nisu bili u originalnom flashu...
Hmmm...opet mi pravi repair, samo što sam sada pri instaliranju onog patcha za signal (da ga daje u procentima) morao undat taj patch jer mi telefon nije htio upalit. A baš sam birao za v10, lijepo ga copy-pastirao i sve i lupio apply.
Čudno, ja sam stavio hrpu patcheva za v.10 i jedino kad su patchevima poklapale slike dolazilo je do stvaranja repair patcheva. Bilo bi najbolje da staviš čisti FUBU i da onda stavljaš patcheve od početka. Kad ti se prvi puta pojavi REPAIR trebalo bi tražiti koji već postavljeni patch koristi istu heksadecimalnu adresu i odlučiti se koji od ta dva koristiti. Kako patcheve rade različiti ljudi neminovno dolazi do korištenja istih adresa u različitim patchevima.
Npr. ako koristiš istovremeno win start meni i digitalni sat, neispravne su slike u win start meniju i u fajlu sounds.
Ne shvataš, meni ni jedan patch nije prošao bez REPAIR-a, od prve v4 koja je došla na telefonu, do v10. Možda je do...nemam pojma. Jel ima još neki program sem Klaya?