@pdrascic
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=35199&page=21 post #519
ja sam isto imao konfiguracijsku gresku kao i ti te ako napravis kao pise sve ce biti u redu.
Ako ce ti trebat jos pomaoc vici.
bok
@pdrascic
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=35199&page=21 post #519
ja sam isto imao konfiguracijsku gresku kao i ti te ako napravis kao pise sve ce biti u redu.
Ako ce ti trebat jos pomaoc vici.
bok
pa udes u far konektas mob onda kad ti far nade mob onda imas dva foldera:
FLASH i FS
@pdrascic - sa kojim si FS-om flashao mob
1. je li ti mob cid 49????
2. je si li to radio sa Phone-XS-om?????
ako su odgovori da onda radi slijedece:
1. Ugasi telefon, izvadi memorijsku, sim karticu, spoji tel sa Phone-XS i flashaj main.
2. Izvadi bateriju, i ponovno je vrati nakon nekoliko sekundi
3. Flashaj FS (File System), ali dole gdje imas opciju da odaberes customize FS nemoj nista dirati, ako ti slucajno Phone-XS napise Finishing Flash, slobodno ga prekini.......
4. Izvadi bateriju, vrati je ponovo, otvori opet Phone-XS i odaberi samo Customize FS, odaberi obavezno tel W800i i "nisam siguran ali mislim da trebas odabrati emea_2 ako zelis hrvatski jezik......
5. Opet izvadi bateriju, vrati je, i flashaj main......
Svaki put kad izvadis bateriju i vratis je natrag nemoj paliti telefona, tj. nemoj ga nikako paliti dok ne flashas na kraju main.... nakon sto flashas main onda upali tel i trebalo bi biti sve u redu....
Nisi me skužio ili nisi pratio :)
http://topsony.com/forum/showthread.php?t=20
Tu je sve objašnjeno, ali zapeo sam sa prijelaza sa 4. na 5. sličicu. Znači, kako prebaciti flash file na lijevu stranu a da mi se pritom otvori onaj Flash pop-up kao na 5. slici. (double klik ne radi, drag&drop kopira file i to nije to).
U tutorialu piše " It shall look like this, Press Flash" (sve sam probao kliknuti, prešao sam sve skrivene menije na vrhu, ali nigdje se ne spominje nikakav flash). Osjećam se tako glupo..
@pdrascic
nema problema samo peri
Sad terbas krenut dalje meni, driveri...
bok
a u pathcanju ti se ono upozorenje ni meni ne izbaci ako sam te shvatio,to samo izbaci kad ides flesat raw image
@blizzard: vidio sam da si u jednom topicu rekao da je FAR dobar za patcheve.. Ugl, ako ti nije bed, možeš malo objasnit kako to ide? Flašanje raw imagea? Makar neki link na tutorial, samo da nije ovaj koji sam gore postao.
fleasnje raw image je kad ides flesat gdfs,main ili pak fs preko fara
Sve je to lijepo ali ako sam u FAR-u zapeo na onom dijelu, jasno ti je da još manje kužim što ovo gore napisano znači, a još manje kako se radi.
Anyway, probao sam preko GFlasha.. Al on mi ne prepoznaje mob uopće, samo stoji:
http://www.imput.net/slike/UcV23450.jpg
Možda sam skužio kako preko njega idu patchevi, ali nemogu dalje dok ne prepozna mob. Trebam li skinuti nešto ekstra za prepoznavanje moba? (usb flash driveri su uredno instalirani i XS++ radi ok, kao i FAR)
Jel ima gdje za skinuti vodafone firmware za k750, ja bih svoj k750 modao al mi je jedino zbog garancije...pa da si mogu vratiti stari soft ak mi zatreba garancija...
pozdrav ljudi
Konačno mob radi kako treba i kamera i sve ostalo.
Sad me zanima kako da stavim određeni patch u mobač? Ima neko da mi pojasni ili da neki link. Stavio bih nekoliko patcheva, i skinuo sam na netu winamp za w800 ali nemam pojma kako da ga stavim u mob.
Kada sam ovo vidio kak je jednostvno zao mi je sto sam prodo svoj K750i!!
@pdrascic
kolko vidim tamo ima originalni soft od k750, a moj je k750i VL tak da mislim da mi ne bi priznali garanciju sa originalnim sonyericsson softom. Nekak me strah flashat mob...
Jel se s flashom firmwarea 100% ne može ništa s*ebat?
A ako mi se ne bude sviđao soft od W800, jel mogu vratiti stari?
EDIT:
Flashao sam audio drivere i na ovome je stalo:
00:53:17| Open the battery-cover and reinsert the battery.
00:53:17| Hold C Button on phone and connect phone again.
00:53:17| You have 30 seconds.
00:53:17| ++++++++++++++++++++++++++++++++++
00:53:50| Error: Could not restart phone.
00:53:50| Sending loaders\db2010_cid49red_flash_r2a003.bin...
01:01:42| ++ Error: FSX failed
01:01:42| Disconnected... Unplug the phone
01:02:42| Shutting down...
Mobitel mi se neće upaliti:cry:, ubit ću se ako mi ne pomognete!!!:suicide:
Moj mob je Cid 36 a koliko sam vidio da Gslide nudi samo header za CID 49 mobitele. Dal to znači da ja ne mogu staviti patch u svoj mob?
@Most Wanted
Zahvaljujem na onom linku u vezi stavljanja patcheva na CID 36. Pročitao sam malo taj forum na koji ste me uputili, no i dalje problemi. Skinuo sam GFlash program sa tog foruma, on je samo za CID 36 mobitele. No kad upalim program i držim tipku C mobitel mi se upali a program ga ne prepoznaje. Mislio sam možda je problem sa USB flash driverima. No sa XS++ programom mogu raditi normalno, on mi odmah prepoznaje mob. čak sam instalirao SESUS jer vele da on automatski instalira nove flash drivere. I šta da sad radim, kako da stavim patch u mob ako mi GFlash neče prepoznati mob, več mi se mob sam upali kad držim tipku C i prikopčam kabel.
Napominjem da je to samo sa programom Gflash, sa drugim programima nemam tih problema. Ali meni je potrebam GFlash kako bih stavio patch u svoj mobač, pošto je on CID 36.
Pomoč!!!!!!!
za gflash ti trebaju stariji usb flash driveri...
http://forums.se-nse.net/index.php?s...12&#entry67012
5. post
Kod mene ništa, i dalje GFlash ne reagira.
XS++ radi i sve normalno.. Problem je kod tih starih drivera što me kod instalacije traži "ggsemc.sys" file, a u ovom kvotanom postu nema tog fajla (u onom zipu što je lik zakačio). Stavio sam ggsemc.sys kojeg sam dobio sa prijašnjim novijim driverima.
Zamolio bi nekoga da tu posta drivere koji mu >provjereno< rade sa GFlashom i XS++ (još jednom spominjem: D750i CID36 RED).
Hvala! ;)