Izvorno postao
GoranZagorje
Ne nije to taj....ja mislim na instalacijski kabel...koji ti ide po cijeloj kući...odnosno od telefonske kutije koja ti je sigurno na tavanu pa do telefona..
No ako ga nemaš samo ga povuci od kutije sa tavana pa do routera...jer on je potreban za internet i parice su isprepletene i na taj način omogućuju brži prijenos signala (podataka)..
Meni je stalno veza pucala i brzina mi je bila spora...no onda je došao tshumovac i otkrili smo da je u mojoj sobi signala jako loš a u prizemlju je dobar pa smo došli do zaključka i ja sam si sam provukao nove instalacije...od kutije sa tavana stavio sam taj UTP (4 pars - 8 žica) pa sve do splittera kojeg sam stavio blizu routera (jer neki routeri bolje rade ako im je splitter bliže) i sa spliterra sa onim malim kablom kojeg ti spominješ iz (utičnice do modema) a onaj stari sam ostavio i on je dobar za telefon....
Sada veza ne puca, brže mi pronalazi signal i brzina je očigledno brža...
Pa pogledaj dali imaš tak kabel doma....okrugli ti je i malo je mekši...najbolje ćeš vidjeti ako otvoriš telefonsku utičnicu i:) vidiš dali su u njemu 2 žice ili ih ima 8 (2 se samo koriste)