kolko je meni poznato ako se dobro skuha meso ili speče
onda sve bakterija i viruse ako ih ima = ubije...
onda zaraženog čovjeka ljepo skuhati i mirna bosna. :respect: ;D :banme:
Printable View
kolko je meni poznato ako se dobro skuha meso ili speče
onda sve bakterija i viruse ako ih ima = ubije...
onda zaraženog čovjeka ljepo skuhati i mirna bosna. :respect: ;D :banme:
ajte, ljudi, čil.
sjecate se pticje gripe? a sarsa?? a kravljeg ludila???
zanimljiv je obrazac po kojem se svakih 2 do 4 godine pojavi neka grozomorna bolestina :hm:
jos je zanimljivije kako nestane k'o nozem odrezana - danas svi mediji globusa bruje o bolestini, sutra vec o novim sisama britni spirs.
farmaciji treba para. dec ol folks.
Najbolji su mi ovi na forum.hr kako samo raspiruju paniku. A tlo plodnooo...
kak ne kuzite da to netko u pozadini gadno kupi pare. jel se sjecate pticije gripe? -kod nas nije bilo nikakve ozbiljne opasnosti. cilj gripe je da se prodaju lijekovi, da bi na kraju zjapili u skladištima.
ova svinjska gripa im baš i nije išla planski.
na istu foru je zapoceo rat u hrv... x ljudi su trebali nekome uvaliti oružje, a da bi ga uvalili, trebaju negdje zakuhtati atmosferu. sjecam se slucaja kad su u južnu ameriku poslali oružje i to prije nego li je rat zapoceo. tako da oružje stigne na vrijeme.... jeste li primjetili sličnost sa svinjskom gripom? gripa tek došla, a s njom i lijekovi, nevjerovatnom brzinom... eheh
Jesi nas prosvijetlio :p :)
A ja baš krenuo kupovati lijekove- NOT ;D
Evo nacitani dobar prijatelj mi prica da je Ramsfeld zaradil oko 1 000 000 000 us samo na racun pticije gripe,naime ima dionice u toj firmi koja je izbacila taj ljek na trziste.
Bojim se ali stvarno bojim da ovaj pokvareni svijet zmislja sam koje kakove bolesti.
Zakljucak:pitanje je dana samo kada ne budu mogli vise kontrolirati takove stvari.
koji lol..
nakon sto je svinjska gripa prakticki skroz iscezla iz medija, ono, ne cuje se za nove oboljele, a kamoli umrle, oni, pazi, proglase pandemiju!
koji lol.. na temelju cega?
ali!
to nije sve!!
24 sata kasnije eto njih pobjedonosno: svajcarci nasli cijepivo!! woohoo!! spaseni smo, ali to ce nas kostati toliko i toliko, naravno, cjepivo kupuje vlada od nasih poreza i placa..
mater im!
farmaceutska mafija!!
ocu se preselit na mars! promptno!
iskreno se nadam da borg fakat postoji i da ce me asimilirat!
btw, ja sam k'o beba stara 3-4 mjeseca imala neku gripu tipa a.
ne mogu reci da nije bilo gadno, dugo sam lezala u bolnici, cak i transfuziju primala. al nu, ziva sam! bez yebenog tamiflua i ostalih sranya!
Iščezla ebola, SARS, kravlje ludilo...
Slažem se, u vrijeme krize valja narod "iscijediti" tamo gdje je najranjiviji. Auto-industrija propada, mobilna industrija, kao i informatička se održavaju na infuzijama... Treba udariti po onome što najviše boli-ZDRAVLJE! Nema toga što čovjek ne bi učinio da ga zaobiđe bilo kakva bolest.
Žalosno, još jedna potvrda da je "čovjek čovjeku vuk"!
Više ljudi godišnje umre od uboda pčele nego što će to biti sa svinjskom gripom - nepotrebno napuhavanje cijele priče kad je utvrđeno da je ta gripa izlječiva odavno dostupnim ljekovima.
U strahu su velike oči i nakon ovakvih priča čovjek bi kupio govno u celofanu ako mu kažu da će od toga ozdraviti. Aj bok..
A pandemija - pa to nije normalno! Gripu prenose svinje i ljudi - ljude se još i može kontrolirati, ali svinje fala bogu ne lete ko ptice tako da ne možemo očekivati sezonske migracije zaraženih prasića iz Meksika u toplije krajeve. Čak kad malo promislim, svinje tu nisu niš skrivile :D
Nemojte se zaletavati. Kad vratim kroz koji tjedan, sve cu vas izgrliti i izljubiti na prvom sastanku, nadam se odmah poctkom srpnja, dok je jos svjeze.
:D
Da, koju sam konstataciju čuo nedavno u vlaku... :lol:
Možda nisu svinje zarazile ljude, možda su ljudi zarazili svinje pa sad one prenose... ;D;D;D;
a o kakovim svinjama pak vi trabunjate? nis svinje ne prenose, zato i jesu promijenili naziv gripe iz svinjska u gripa A!! ljudovi prenose. al ne toliko koliko oni zele prikazat i prosirit paniku.
ende.
Onda, jel vas strah? Petero ih je umrlo do danas.
Mene lagano počinje hvatati strah od ove pošasti. Neki kažu da je ko obična gripa, ali opet, liječnici kažu da su bespomoćni pomoći oboljelom. Nešto se počinje događati s plućima, imam osjećaj da ne govore o svemu na TV-u (ili da pretjeruju).
Strah me jasno, al ne od stope smrtnosti koja je vrlo niska i uz to medijski vrlo popračena, nego zbog toga jer sam dosad bio samo jednom ozbiljnije bolestan i nemam pojma kako će mi se imunitet prilagoditi toj gripi ako me snađe. Zapravo, koliko sam skužio, ako ne spadaš u rizičnu skupinu ljudi onda ćeš prije dobiti sedmicu nego umrijeti od ovoga. To me još jedino tješi u cijeloj priči :)
Ja sam doso do zakljucka da se necu cijepit ni pod koju cijenu na svijetu...
Je, frka me je ali jbg...
Za sada svaki dan pijem caj, pijem tablete za imunitet i te "bakine" fore protiv gripe radim, makar nisam bolestan.
A sve vise i vise sumnjam u to "novo" cijepivo koje su napravili...
Neki kazu da je unutra ziva koja ne da unistava samo taj A(H1N1) nego i cijeli imunoloski sustav :(
Vise neznam u kaj da vjerujem...
Al preporucio bi svima vama, klonite se od "masovnih" okupljanja i ustanovi kroz koju prolaze puno ljudi, no ako vec morate, onda nosite maske..
Ja doma imam finu rezervu od 3 kutijica tamiflu-a za svaki slucaj...Makar kazu da i on ne djeluje protiv te nove gripe..
Al meni je interesantno kako su dionice od farmaceutskih tvrtki skocile u nebesa cim se pojavila ta gripa...
A bilo je u nekom americkom casopisu isto objavljeno da se sumnjam da je ovaj virus napravljen od ljudi (vlasnika tih tvrtki) samo da bi masno zaradili..
Doh, šuti, to je plodno tlo za Lunu :D A i pustimo to sad..
Nego ovo što si spoenuo za imunitet, šta piješ? Ima netko neke home made recepte tipa česan češnjaka prije spavanja i tako to pa da podjelimo i pripremimo se. Brijem da bi nuklearnu zimu lakše dočekali :rolleyes: U Puli 3 slučaja, Učka ipak nije dovoljno visoka.
Pijem Immun 44 (eto ti link, nadam se da znas njemacki :p)
http://www.apothekenbote.at/immunsys...60-stueck.html
Istrazivanja su pokazali da ljudi koji zive u hladnijim krajevima nece niti osjetit te bolesnite...Kazu da virus nemoze izdrzat hladne temperature. Isto tako ljudi koji se hrane zdravo i ta sva sr*nja rade, gotovo i nemogu obolit. Sad koliko je pouzdano to kaj su rekli, neznam ;)
A pijem uglavnom jos par sirupa, svaki dan caj i tih par kapsulica poslje svakog jela 1 ^^
Može me biti strah eventualno ako će ih u Hrvatskoj na desetke dnevno umirati.
Ovako, mediji imaju izvrsno plodno tlo.
Zaboravih jos dodat da u sobi u kojoj najvise vremena provodim drzim 2 crvena luka (samo glavice) i to sam procitao negdje da luk sluzi kao sredstvo za dezinficiranje zraka...to mi je deda pricao da su to u bolnicama radili pogotovo za vrijeme spanjolske gripe i time su sprijecavali zarazu...ja sam u svakom slucaju pokusao sprijecot ono najgore...a sad kaj bude bude xD..cak sam nasao na oglasu da netko prodaje zemlju na himalajama..taman da to kupim, izgradim si kucicu i ljepo zivim na -20 :)
Baš me zanima kolko će biti umrlih na kraju sezone obične gripe... Ili se to neće iznositi zato što će biti veći broj nego broj umrlih od svinjske gripe.
Mene nije strah, nemam se čega bojati.
Ja djelim mišljenje sa poljskom ministricom da je gripa produkt farmaceutskih kompanija da zarade što više love. EOD
baš to... ;)