Jel netko radio otkljucavanje sa Vip mreze preko onih uputa na netu (servisni meni ...) i dali to prolazi? Mogu nabaviti na Vipu a treba mi za T-mob...?
Jel netko radio otkljucavanje sa Vip mreze preko onih uputa na netu (servisni meni ...) i dali to prolazi? Mogu nabaviti na Vipu a treba mi za T-mob...?
To mi je bitno, da je netko probao i da radi, tak da ne moram razmisljati o mogucim problemima sa otkljucavanjem :)
dali neko zna, dali se S4 moze kupiti u Americi, mislim dali odgovaraju frekvencije i sve ostalo, dali je to isti mobitel kao i za europsko trziste...
Isti garantirano nije. USA i EU skoro uvijek imaju hardverski različite varijante istog uređaja.
A hoće li US model raditi ovdje, to ne znam. Trebao bi.
Ekipa koliko vam u prosjeku traje baterija?
Mislim prijeći na Samsung jer su me HTC-ovi dosada svi razocarali s trajanjem baterije..
Cca dan,dan i sitno..Senzore sam pogasio jer ih jednostavno ne koristim, 3g (podatkovni promet)/Wifi non stop upaljen, prosjek 20ak poziva i isto toliko sms-ova na dan,malo pogledam tu i tamo facebook/instagram i to je to...
U prosjeku dan i pol što uključuje cca 45min. razgovora, 5 sms-ovs, WiFi non stop, 30min. surfanja, Facebook i mail, 45min. ePSXe, osvjetljenje na 60%, od senzora upaljeni air view i air gesture...
To je odlično!!! Ne koristim htc one x ni upola toliko a isprazni mi se za 13 sati. Istina možda je samo do mog.moba ali mislim da mi je nakon htc desira i HOX vrime da pređem na samsung
Jutros je navodno došao update za uređaje iz VIP-a...probajte provjeriti pa javite jel ima kakvih promjena :)
Vjerojatno zbog preopterećenja, probaj popodne preko KIES-a.. Pokušao sam naći changelog na netu, ali zasad nema...
btw..Samsung potvrdio 4.3 nadogradnju za S3/S4 tokom listopada....
Ne znam koji je bio razlog. Ne vjerujem da je preopterecenost jer ga je uredno skinio sa servera, a onda u instalaciji izbacivao erorr.
Nakon par pokusaja je uspjelo. Nema nikakvih vidljivih promjena. U opisu updatea je pisalo da je u vezi stabilnosti. Tako da vjerovatno nista bitno. Cekamo 10. mjesec i 4.3
Kad spojim mob na Kies napiše mi da je nemoguće povezivanje jer ne može dohvatiti podatke sa Moba. u čemu je stvar? probao sam ponovno instalirati kies i opet isto. mobitel nije nikad rootan i sve je kao kad sam ga kupio.
Ne može prepoznati hardware ili? Probaj uštekati u neki drugi usb utor..(po nekoliko puta..)..poznato mi je to...nije mi jasno da to do dana današnjeg nisu mogli srediti (niti s jednim drugim mobom nisam imao takvih problema, jedino sa Samsunzima)..
U developer options stavi kvačicu na usb debugging i probaj opet
S4 Tmobile Croatia krenuo update, ako netko ima njihov uređaj, neka si provjeri :)
imam pitanje za znalce. moj s4 je pošandrcao, al samo malo.. star je skoro 4 mjeseca. u zadnja dva mjeseca mi dodje poruka da je greška i da će mobitel normalni raditi ako ga ponovno upalim sa ispravnom sim karticom. to mi se desi i ja ga samo resetiram i on poslije toga sve normalno radi od 20 dana do mjesec. pa opet. i tako tri puta dosad. jel zna netko o čemu se radi i neka da koji savjet. microsim je star godinu i pol dana. hvala
Jesi probao izvaditi sim karticu te je ponovno vratit nazad?Pretpostavljam da imaš original microsim (nije rezana i sl..)..
Ako to ne pomogne, možda najbolje da odeš do operatera i zamijeniš karticu. Mislim da nije ništa ozbiljnije.
Uzeo sam novi sim. I jos su me savjetovali da probam hard reset napravim. Tako da sam to sve sredio. Sad cemo vidjeti. Cudno mi je da skoro mjesec dana bude sve u redu i onda se to pojavi. A mob mi nije nikad ispao. Nisam ga ni rutao. Sve je kao kad sam ga kupio naravno sa redovnim nadogradnjama. Samo me strah da nije neko tvornicko hardwersko ostecenje.. a budemo vidjeli.
oce mi neko teci, vidim ima masu verzija salaxy s4, koji je najbolji?
Nezahvalno pitanje...objektivno ovisi o tvojim potrebama i očekivanjima. Netko bi radije uzeo uređaj otporan na prskanje vodom no uređaj s boljom kamerom i sl.
jel zna neko mozda di ima za kupit rezervna baterija sa punjacem??
Probaj u Europatradeu.
I9505g.
Po čemu je bolji od i9500? Što nije octa kao najsuperbolja i to?
edit: potražih odgovor u usporednom testu na gsmareni, njihov zaključak je otprilike 'can't we all just get along'.
jel netko probao staviti na s4 google edition rom? zanima me dali kad se stavi preko odina jel se može updejtat?
Instalirao sam si na mob google edition official rom. I sta reci.. Osim da sam apsolutno fasciniran kako sve to radi. Bez i jednog laga ili trzaja. Lijepo sucelje. Velicina mu je 390 mb za razliku od samsungovog koji je 1,6 gb. Stvarno ludilo. A baterija nikako da se potrosi.
Jesi voljan sa ostatkom ekipe podjelit proceduru stavljanja ROM-a?
Stvarno je jednostavno. Prvo treba rutati mob i ja uvijek to radim preko odina sa cf rootom. Kad to napravis treba isto preko odina flashati recovery. Odlucio sam se za twrp recovery jer sa cuo da cwm zna stekati. I onda treba naci rom. Nasao sam ga kao i uvijek na xda developers. Treba biti i9505 google edition officiall 4.3 v2.1 ili 2.2. To su medju zadnjim verzijama. Kad skines rom stavis ga na sd karticu. Odes u recovery sa tipkama volume up, power i home. Kad se u gornjem lijevom kutu pojavi boot pustis power tipku i udje u recovery. Tamo prvo treba na wipe pobrisati dalvic cache i system. Kad se to napravi ides na install i nadjes rom na sd kartici. On se istalira. Poslije toga ides na wipe i factory reset. I onda restart system i to je to. A i imas dobar tutorial na you tubeu. Napises how to make your galaxy s4 to google edition official. Treba biti neki lik iz tehnobuffala. A ispod videa ima linkove sto sve treba skinuti. Stvarno je lagano i samo ponavljaj za likom sta radi. Rom je mrak i sigurno neces biti razocaran.
Odlično, ne izgleda mi kompliciran postupak. Mob mi je rootan i baš sam sam tražio neki ROM za staviti i mogao bi probati sa ovim Google edition. Jel rade sve funkcije sa tim ROM-om? Baterija traje duže?
Sve funkcije rade. To je officialni rom. A ako mislis na samsungove funkcije tipa airwiev itd to ne radi jer je to samsungov dodatak. Ali to mi nikad nije ni bilo potrebno. Baterija mi recimo za 20 posto i vise traje. Sve ovisi.
---------- Post added at 07:53 ---------- Previous post was at 07:11 ----------
zapravu na youtubeu tražiti pod ovim nazivom How to Turn a Galaxy S4 Into a Google Edition Phone
Ako ima "S" u nazivu, onda je to Samsungovo i ne ostaje.
Šteta ako ne ostaje, to mi je odlična aplikacija i stalno je koristim. Imaju na marketu slične aplikacije ali nisam pronašao ni jednu koja mi je ovako dobra. Pričekat ću Niku da mi potvrdi da li ostaje aplikacija ili je nema... Inače ovaj Google edition ROM mi se sve više sviđa.
Dobro, znači ta aplikacija se može onda naknadno instalirati... Ako je tako onda ću instalirati zaj Google edition ROM.
Ja sam nešto načuo da se flešanjem googleovog roma kvaliteta slika iz kamere smanji (naspram originalnog)..Može li mi netko to potvrditi/opovrgnuti budući da također razmišljam o flešanju.. :)
Sammobile nas cijeli dan po twitteru rajca sa screenshotovima S4ke sa androidom 4.3...edit: leaked firmware je izašao, preuzimanje na sammobile stranici...
Pustili su i video sa promjenama:
http://www.youtube.com/watch?v=8Z8kwAeJDqE
Da li je netko možda isprobao leaked 4.3. rom? Vidim na xda da su uglavnom pozitivna iskustva, tu i tamo netko ima primjedbu...
Ajde neka mi neko objasni, jel to samsung napravio nesto lose i zato to sve radite...neznam cemu to...isprobavao sam ga dva dana i ne da radi dobro, malo je reci da je savrsen, ne postoji bolji mobitel na svijetu...
Rade zato što mogu. Ako moraš pitati, vjerojatno nećeš shvatiti kako god da ti se objasni.
Plus, ne odgovaraju svima iste stvari. Ne možeš gledati svijet samo kroz vlastito iskustvo.
bez uvrede, mislim da je to nesto bolje, vec bi samsung to upotrebio...kad god sam probao neki mobitel sta su kopali po njemu, pola toga nije radilo kako treba a uvjeravali bi me vidi sad ovo vidi ono a sve bez veze...
Ajmo ispočetka..Dakle moje pitanje se odnoslio na Samsungov rom (naznačeno je u mome postu leaked,procurjeli..gotovo službeni), znači nešto što će svatko od nas vlasnika S4 dobiti kroz update za mjesec ili kada već...Dakle ovdje nema govora o customom romovima tipa cynagonemod i sl...Ja bi ga, kao i do sada, flešao iz čiste znatiželje da vidim što se promijenilo (da,sve je navedeno u videu, ali volio bi to sam isprobati) i što očekivati jer sam po prirodi nestrpljiv :) i stoga sam pitao za mišljenje/iskustvo ako ga je netko stavio na svoj mob ...Ponajprije me zanima osjetno poboljšanja reprodukcija boja i oštrina teksta na ekranu koju navode...
Krenuo 4.3 update maloprije za Njemačku, sad treba biti strpljiv par dana :D
Bit ce da se cekanje malo oduzilo. Hrvatska je jos na Pending
Code:http://www.sammobile.com/2013/10/17/samsung-galaxy-s4-lte-gt-i9505-receives-official-android-4-3-update/
Navodno je krenuo 4.3 update za VIPov S4
Tak je
http://www.zaslike.com/files/jj9l9ppf044e8s5nqi3.jpg
T-Mobile i Tele2 su jos na cekanju :(
Ja sam na Tele2 i iskreno se nadam da ce se sa 4.3 popravit kvaliteta slika.
I ja sam na Tele2 i čekam...Frend mi je javio da mu se skida na VIP-ov pa ću danas u birtiji isprobat i vidjeti razlike...javim :)
Evo upravo skidam i ja 4.3 za VIP, na Twitteru izbacilo obavijest prije 25 min https://twitter.com/SamKiesUpdates
Mob mi je rootan i neće mi ponuditi službenu nadogradnju na 4.3 . Kako je najjednostavnije da ga updejtam na 4.3?
Preko Odina
Stigao 4.3. za Tele2
Onako na prvu: ekran mi se čini nekako čišći,bolje čitljiv, nova tipkovnica,možda malo manji lag...radim full wipe pa ćemo vidjet narednih dana kako se ponaša..
Meni maloprije na TELE2 ponudio upgrade preko wifi-a. Sve je odradio kroz 5-6 minuta. S vremenom cemo vidjet napredak ili nedostatke.
Jel to Tele 2 na ovoj listi označen kao TWO? http://live.samsung-updates.com/inde...evice=GT-I9505
ljudi imam jedan problem. danas mi je mob poludio. ne mogu ga upaliti. dodje do samsung loga i resetira se i tako iznova i iznova. radio sam i hard reset i skidao bateriju i nista ne pomaže. može neka pomoć od znalaca
mozda pomogne
Code:http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/FaqDetailPopup3.jsp?cdsite=my&seq=871239
http://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-s4/312284-samsung-galaxy-s4-keeps-restarting.html
ugl. problem je bila baterija. 30 posto s4 je sa greškom na bateriji i takav je svaki 3 u njemačkoj. tamo su se ugl korisnici žalili samsungu. a i moj je iz njemačke. naime problem je taj što se baterija napuhala. i kad ju gledam i prelazim prstom preko nje vidi se ispupčenje. u europatradeu sam kupio novu bateriju. malo me začudilo što na ovoj bateriji iz europatradea piše koreja a na onoj što sam dobio u mobu kina. možda su stvarno ti kinezi u banani. :) al eto sad mi baterija bez problema izdrži 2 dana korištenja sa svime upaljenim osim sinhro i gpsa a još je u formiranju jer sam ju tek tri puta napunio. možda je do androida 4.3. sve u svemu sam jako zadovoljan.
Meni preko kissa ne nudi novi update za VIP? Jel vi skidate preko kissa ili?
Kies. :)
jesi probao OTA?
da kies hehe
Jesam ali nista. Imao sam prvi put problem s updateom preko kiesa pa mi je morao nastaviti upgrade preko recovery moda i sad mi ne nalazi novu verziju softa. uopce. Sad neznam dal ga je to mozda zaribalo.
Meni također (vip) ne nudi 4.3 update niti preko kiesa ni ota... ima li tko rijesenje bez factory reseta?
Pa u zadnje vrijeme čitam i vidim da je Samsung povukao 4.3. update za neke modele,a znam da recimo tmobile S4 još uvijek nije dobio update..tako da je možda i za S4 VIP trenutno povučen/blokiran update...Probajte uključiti mob u komp i upaliti Kies,Alati i te odabrati Nadogradnja i inicijalizacija programske opreme, potvrditi i vidjeti koju će vam verziju izbaciti, ako je različita od one koju imate, onda je to 4.3...
ma i kies mi kaze da imam zadnju verziju (4.2.2), moguce da su trenutno zaustavili 4.3 update dok ne srede neke bugove :/
Pitanje za ekipu koja je kupovala s4 preko njuskala. Kakva su vam iskustva? Kakva je ta garancija i racun? To sve stima ili? Nece mi se desiti da odem na predati na servis pa ne priznaju?
Pripazi i dobro pogledaj (oni koji su uzeti na produženje u T2/Tmobile/VIP sa računom i ovjerenom garancijom su ok što vjerojatno i sam znaš). Ja sam danas dogovorio kupnju jednoga, navodno nov,nekorišten i zapakiran sa ovjerenim jamstvom 24 mj iz Europatrade (što mi je na prvu odmah bilo sumnjivo..). Nađem se s čovjekom, otvorim kutiju i prvo idem u knjižicu od jamstva i vidim da je dosta podataka ispunjeno olovkom i čudan žig Europatradea..Upalim mob, a ono početna animacija SFR (francuski operater), premda me u prvom razgovoru uvjeravao da je mob kupljen u RH...Reko,zaboravi..
Da da, u treba provjeriti imei. I mislio sam to lipo sve provjeriti samo sam htio viditi kakva su ovdje iskustva. ;-)
stvar je u tome što ljudi koji kupuju telefone, su vezani tom garancijom, a upravo se na ovom forumu priča kako rootati telefon, kako mu staviti drugi rom preko odina, a obje stvari ruše garanciju.
još kod starijih telefona se to moglo maknuti sa triangle away, ali na s4 na androidu 4.3 i knox dodatkom u sebi više nemožeš pokriti rootanje ili flashanje telefona.
zato tebi i ostalima preporučam da se ne držite slijepo garancije već da isprobaš sve što se na telefonu da isprobati na licu mjesta, a ako ima garanciju je dodatni plus, ako nema nije razlog za ne kupnju ako telefon radi skroz.
kad smo već kod toga, imam ja s4, i želim ga prodati (iako znam da nije ovo oglasnik), ali javi se u inbox pa se možemo dogovoriti
Hahah :-)
ja bih novi ;-)
ali hvala na inputu. Jos cu vidjeti hocu li u ducanu ili drugacije.
P.s. Imao sal rootan desire i odnio ga na servis nista nisu rekli jos ga i popravili. Mukte ;-)
Navodno je jučer/prekjučer došao update za Tele2/VIP unbranded uređaje i da je baterija osjetno bolja s njime...
meni je baterija i sa prvim updateom bila odlična.. dan i pol do 2 bez problema. a preko noći često ostane na postotku ili potroši 1 posto. a ovaj update nema ota već samo preko kiesa i traje 100 godina. došao sam do 15 posto i prekinuo jer nisam imao više volje čekati
---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:19 ----------
Nađi u oglasniku mobicom 7. dobiješ 2 godine garancije. ja kad sam kupovao nota mi se nešto bio grijao i lik mi je nakon tjedan dana korištenja dao novi mobitel. stvarno je zakon. kod njega sam kupio galaxy 2, note, galaxy 3 i sad galaxy 4. mobitel dobiješ u zapečaćenoj kutiju, on prereže pečat pred tobom. i naravno odključan .. :)
Danas ponovno kupio S4 iz Tele2, no po prvi puta, nije SEE verzija već TWO...Ostao neugodno iznenađen, jer mi ne nudi update na 4.3. premda je za istu varijantu odavno pušten...dakle,trenutno sam vezan na 4.2.2.,što me i ne veseli previše :D
I ja sam mislio u tele2 mozes objasnit te verzije i koja je razlika, osim updatea?
U Tele2 imaš dvije verzije, SEE i TWO, no rom je identičan, razlika je samo u customer sales codeu iliti CSC-u...no velim, mene buni to što znam da je za taj TWO došao službeni update za 4.3., no meni ga sad ne želi povući i izbacuje poruku da je zadnja verzija već instalirana (4.2.2.)....
Ok, tnx!!! :)
Evo, upravo mi ga nudi, popodne ga instaliram kad se negdje zakačim na wi-fi :)
na S4 kupljenom u VIP-u do nadogradnje na 4.3 radilo sve savršeno.
nakon instaliranja 4.3 počeo se svaki čas restartati.kad je na punjaču
pokrene se i radi uredno. pročitavši prethodne tekstove,deinstalirao
sam sve novo instalirane aplikacije,restartao telefon i evo već 24 sata
radi bez problema. pozzz.
:rifle: nakon 24 sata počeo ispočetka sa resetiranjem...:rifle::rifle::rifle:
baterija na 57%. spojim na punjač podigne se i uredno radi...
sutra ide u servis. javim rezultate. pozzzz.
Recite mi postoji li neki kod koji mogu ukucati pa provjeriti koliko je tocno star mob ili koliko je "u pogonu"
Imam molbu
Slupal sam od cure S4
Malo kod donjeg ruba
Kaj zna mozda neko kolka bi bila cijena popravka ili zamjene
Slično imam situaciju i na note3
Nisam iz zg
http://img.tapatalk.com/d/13/11/28/vuve6a5e.jpg
Ljudi bok. Već neko vrijeme, tj. od kako sam kupio mob, kies mi nudi update težak 1,5 gb. Kako sam dosta čitao da se ljudima brick-ao mob nakon neuspješnog update-a preko Kies-a, postao sam neodlučan da li da napravim update ili ne.
Mene zanima da li garancija pokriva ako se nešto dogodi mobu tijekom update-a preko Kies-a ili ne?
Postoji li neki sigurniji način za update?
P.S.- ovo mi je prvi put da radim update na mobu
Trebala bi, jer je KIES službeni Samsungov program za update fwa.
Je li u tele2 najjeftinije za uzeti s4? 4845 kn? Ima negdje drugdje (osim na njuškalu) jeftinije?
4099 kn je u Svijetu medija za gotovinsko plaćanje, 4399 za kartice i sl..
Tnx! :-)
danas stigao sa servisa.baterija nova.
obzirom da je pod garancijom imam namjeru maksimalno
koristiti uređaj.ako treba,nek crkne i nova. pozzz.http://cafe.mobil.hr/images/smilies/rafal.gif
Stavio sam jucer Omega ROM v16 preko stock 4.3 i mogu reci samo rijeci pohvale. Mob se doslovno preporodio. Osim omege sam imao i Google Edition 4.4, ali nema dosta funcija jos na njemu pa ocekujem da izdanje Omega koja je bazirana na 4.4. Ako zelite rasteretiti mob, ubrzati ga, rjesiti se dosadnih i nepotrebnih samsung aplikacija, svakako preporucam Omega ROM. Mislim da je najbolji ROM trenutno na trzistu za i9500 i i9505 modele.
http://omega-roms.net/Photos/xda/I9505-01.png
http://omega-roms.net/Photos/xda/I9505-02.png
http://omega-roms.net/Photos/xda/I9505-06.png
Ja sam prije tri mjeseca instalirao Omega rom 4.2 verziju i sada bi instalirao ovu 4.3 verziju. Buni me jedan dio kod uputa za download
1. Backup your device (nadroid backup, titanium backup, efs backup ... etc)
2. Copy rom to your device
3. Flash modems (If you already have the correct modems, ignore this step):
Power Off your device completely
Wait a little and then power on device to download mode (Power button + Home button + Volume down button)
**If you are having the old bootloader XXUB flash GSM_Modem_XXUEMJ5_and_LTE_Modem_XXUBMH1.tar file with odin by selecting phone.
**If you are having the new bootloader XXUD flash GSM_Modem_XXUEMJ5_and_LTE_Modem_XXUEMJ5.tar file with odin by selecting phone.
Go to Settings and make sure that modems flashed ok
This step is necessary to be done correct because XXUEMJ5 LTE modem will break your sound on old Bootloader
To check your bootloader go to download mode and if you have an entry: KNOX WARRANTY VOID then you are having the new bootloader.
Nije mi baš jasno kako provjeriti koji Bootloader imam. Može mala pomoć oko toga...
Jel zna netko kako provjeriti prilikom kupnje mobitela van ovlaštenih dućana da zaista kupujem novi mobitel? Ima li neki skriveni kod koji ukucam da vidim koliko je vremena u upotrebi, ono datum prvog pokretanja i sl.?
sutra mi dolazi s4
i htio bih ga root-ati odmah kako bi prebacio preko titaniuma aplikacije sa starog HOX-a na S4. No sad vidim ja cijeli postupak unroota malo zapetljan zbog knoxa?
Kao da se ne može maknuti da je bio rootan nikako više?? Jel to istina?
Istina je. Ako dobijes verziju s knoxom a vjerojatno budes
dobio sam 4.3. al ne vidim nigdje u app draweru da piše knox :)
jel se to može kako provjeriti?
Btw, mobitel sam naručio preko mobi istra na njuškalo, pa mu ovim putem dajem i preporuku ;-)
Nisam zadovoljan baterijom! Dakle sve mi je isključeno, svi senzori, uključen mi je samo wi fi... I sad mi je preko noći sa 65 posto (u 1:30) pao na 39 posto (6 i 40).
Da sam ga normalno koristio ne bi mi izdržao ni 12 sati.