jbga kad ne znam ni što je AOSP niti TWRP,nemam nikakav custom recovery ajde preporuči neki kao i 4,3 custom rom ako imaš link i NAJVAŽNIJE postupak instalacije svega toga da jednom skužim kako sve to radi
jbga kad ne znam ni što je AOSP niti TWRP,nemam nikakav custom recovery ajde preporuči neki kao i 4,3 custom rom ako imaš link i NAJVAŽNIJE postupak instalacije svega toga da jednom skužim kako sve to radi
Za početak, prije bilo kakvog posla, potraži malo i nauči barem što znače te kratice i što stoji iza njih. Ako ne znaš barem najminimalnije osnove, tipa sa čime uopće barataš i čemu to uopće služi, najbolje se okanit takvog posla.
A sto ce ti triangle away ako ti mob nema garanciju
ako mi ne treba ok onda samo službeni rom 4.1.2 ako mi netko može dati link da ga skinem za hr a da zna da radi ja sam sve probao i nema nigdje kažem sve blokirano i na xda,a na sammobile ima 4.3 za vip i tele2 pa ne znam jer taj odgovara jer ima 1.28gb ne znam jer tako mora biti
Sammobile.com i skini
pa jer odgovoraju ovi za vip i tele 2 vidim da su 4.3
A zasto nebi
ok ma nešto se ljudi žalili na taj 4.3 JB ali vidim da je postavljen january 2014 pa pretpostavljam da su ispravljenje greške,no da pitam još dakle mislim da je ovaj note pošto mu imei počinje sa 354 iz po meni sa islanda?? jer ima to ikakve veze što se tiče nadogradnje na 4.3
U principu nema nikakve veze, jedino kada ljudi daju mobove na garanciju , onda vraćaju na rom za hr. Tj vip ili tele2, di god već bija. Tako da se tim ne zamaraj.
Kolega forumaš Ravilov ti je dao dobar savjet. Jer recimo... Ti pitaš kako stavit custom rom? A kažeš da nemaš custom recovery. Provrti samo po ovoj našoj temi i naći ćeš kako otić u recovery. Čak imaš nekoliko puta detaljan opis kako staviti koji rom. Imaš i razlike između Samsung baziranog roma i AOSPa. Imaš i kako koji stavit.
SVE na našoj temi.
Uglavnom...
Sa 4.3 ide Knox (proguglaj ili se malo poigaraj sa Xda). Kad već imaš root rađe stavi hurricane v6 custom rom. 4.3 je, Knox free radi super, baterija još bolja. To će ti potvrdit par ljudi sa foruma, dejo i Vepar sigurno.
Ako te zanima kako sve ide, da ne trošimo prostor ponovo na ista objašnjavanja pošalji mi PM, pa ću ti detaljno objasniti. Naravno ima jos nekoliko Knox free 4.3 custom romova, ako budeš htio.
Evo poslat cu ti link di si ti romovi pa baci oko i odluči se.
---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:20 ----------
Neznam zasto mi neda sa Tapatalka podijelit cijeli dio di je android development.
Uglavnom, ajde na xda, nađi nas mob i uđi u android development, ne u original android development i pogledaj malo po romovima... Ako naletiš na koji kitkat zaboravi... Vidit ces u naslovu odmah.
Svi 4.3 na xda su knox free
Da, u principu jesu. Ali da ne uleti u koji sa N3 modom, pa WiFi i ostalo...
A neka uci citanjem, kao svi mi. A sve pise
Slažem se, a opet forum je da pomognemo jedan drugome.
Iako, ne treba niti citat, sad ima i videa za doslovno svaku radnju.
Svaku! ... samo upisi how to... i eto ga. Možda je problem engleskog, neznan.
dragi ljudi ja ne znam kako je kod vas al kod mene je ovako:
na prvi pogled note 3 I stop sve (zvijer nad zvijerima) ,nemam dovoljno obogaćen vokabular da opišem jednostavno sline cure kad ga vidim
al ponovo se vračam svom dobrom nimalo lošijem od note 3 NOTE 2.ma volim ga ljubim ga .I to je zvijer koja će još dugo takva biti.
probao sve serije hurricane-a I sad na zadnjoj V7 sa dr.ketan modom v3,5 N3 I ispočetka sve super al baterija ni dan da izdrži.vidim tamo da OS crpi bateriju pravo.napunim ga jer moram na posao.kako šta kad jutros sam od sebe reboot.sa nekih 96% na 73% batt.danas cijeli dan uz umjereno korištenje (svega po malo)super.
preporuka PROBAJTE
ah da I to da napomenem .....
daj pomozite čovjeku.jest da treba I čitati I videa gledati malo guglati al znam po sebi da je nesigurnom najteže.
MATA je moj mentor I uvjek će biti.:):):):)
Evo, pošto mi se kosa počela dizati na glavi od ovih hurricanea i sličnih sammy prdarija koje su gotovo iste od ICS do JBa 4.3. Flešnio sam ovaj unofficial CM11 s tim da je u zadnjoj verziji momak dodao i halo i kitkat launcher i neke sitnice koje se ne nalaze u čistom CMu. Imate i dalje Trebuchet, ako se ko pita.
Ja osobno sa Titanium Backupom nisam imao nikakav problem prilikom vraćanja date. NIKAKAV. BT ne koristim, ali mislim da nije riješen. Baterija je sigurno bolja od 4.2.2 i 4.3 AOSPa. Jedino pazite.
Nakon šta inst rom, pa gapps. Ne skidajte superSU, već kao u stara vremena otiđite opet u recovery i od tamo flešnite zip od superSU. Slobodno zadnji možete skinuti sa chainfire stranice. Sve radi super brzo i bez ikakvog problema.
Evo 3 sata i 15tak min sam konstantno na njemu, šta namještaja, šta testiranja i baterija je na 75% sync full, WiFi konstantno. Čak i gps oko sat vremena. Evo, toliko za početak.
Dakle, kao daily rom mislim da može bez problema, ali još ću vidjeti pa potvrditi za koji dan.
Nakon tri dana, ne mogu a ne izraziti svoje oduševljenje. Ovaj CM11 sa malim dodatcima od blue lightinga(ne znam jel to neki rom za neki drugi uređaj ili šta) ali ovo izgleda i ponaša se gotovo bez greške.
Ponavljam, ne razgovaram preko BT slušalice, pa neznam jel riješen problem tamo, ali mislim da nije jer šta realno dev može učiniti po tom pitanju. Pogotovo ovi tvz. mali igrači koji rade ili sami ili u paru max.
Razmislite koliko ima proizvođača BT slušalica i onda nađi bug, ako si sam , a imaš jedne slušalice.
Uglavnom, sve ostalo fantastično! Niti jedan FC, ništa, ništa. Čak napominjem da mi je i datu sa TiBackupa povuklo iako svi napominju da to može donijeti probleme. Meni nije.
Baterija, ništa lošija od jednog 4.3 sammy roma.
Eto... Ko voli aosp, pa makar da vidi kako izgleda čisti kitkat, probajte... Čak i za vas koji ste se možda odlučili za novi bootloader, nema problema, pa da vas to ne odbije.
Kako bilo, ja sam sretan što sam ponovo na AOSP romu i tu namjeravam ostati jer su dovoljno stabilni da mogu biti dnevni rom.
CM11 do 12.1 nightly su bili problematicni na Note 2.smrzavanje,fc kamere,baterija neusporediva sa stock,crashanje aplikacija,bt je i dalje problem.
Ako su to sve uspjeli sredit super...imas pravi daily rom :)
Ova verzija šta je ja imam je bazni, ali je uzeo neka rješenja sa drugih romova, pa možda zato sve radi, osim BT razgovora. I ovo je prva takva verzija i ne znam hoće li momak nastaviti uopće više sa clean CM romom.
Iako sve šta oni novo naprave stavi u svoj rom.
Uglavnom, evo baš sad sam imao prvi random reboot, prvi od instalacije što je i za sammy romove super.
Vepar, šta ti koristiš trenutno?
Nemam ja Note 2,od jednog prijatelja je kod mene bio tjedan dana,a zelja je bilo da mu pronadjem optimalan rom.uglavnom zasad je na CM11,ne znam koji build,vjerojatno od 16.1...
I sto je zanimljivo starije nightly verzije su stabilnije nego ove novije(zamrzavanje aplikacija najvise).
problem backupa u titaniumu je rijesen sa novijom 6.1.5.2 verzijom...
U prilici sam za smijesne novce dobit Note 2 pa se razmisljam...uf nedostaje mi!
Pa sta je sa onim starim kad smo počeli sa temom? Zar ga nisu slao na garanciju itd...
ma prodan prije 2 mjeseca....
Ah... Note 3, nemoj... Vidiš koja sranja nosi taj knox... Ma ni rootovi ne prolaze... Rijetko
Neznan šta bi ti rekao.
Ja definitivno mislim još čekati i nadati se da će Sony napravit nešto od 6" sa snapdragonom, ala Z1 ili tako nešto. Samsung... jako teško da ću ponovo uzimati... Ali to ne mijenja činjenicu da je N2 super brz i super sve mob.
Evo čak i sa AOSP romovima neki imaju problema zbog novog bootloadera, dok nekima prolazi. Šteta... šta si ga prodao... Baš šteta.
odustao sam od svih nadolazećih samsunga kad sam pročitao ono o xnoxu i više mi ne dolazi u obzir iako Note 2 obožavam i imam priliku jeftino jednog upecat pa se razmišljam....:notooth:
drži se mata Note 2 vrijedi kao suho zlato :)
Slazem se i ja sam odustal od note 3, hvala bogu da postoji xda
Istina note2 je još super, xda je bogomdana, samo mi je zao ovih šta su se sa 4.1.2 digli na stock 4.3 i onda se sjetili da bi rootali i stavljali romove. Njima je isto kao da su kupili N3.
Ljudi se u početku boje gubitka garancije i onda se desi Samsung. Srećom onaj Dr. Ketan sa xda ima neka rješenja, ali nažalost ne rade na svima. Ovo samo pišem jer sam imao par PMa glede toga ili su digli na stock 4.3 ili takvog kupili.
Zna itko kolika je razlika u cijeni između S3 i N2?
Malo mi je sad već dosadio S3, a N2 mi se jako sviđa pa ono... :)
Mislim da bi cijena trebala biti gotovo,pa ista. Ne znam kako je na "crnom" tržištu, ali nebi trebalo biti velika razlika. Baci oko na njuškalu.
Ako nađeš koji, pa se pogodite za neku zamjenu ili šta god, moja preporuka ti je da uzmeš onaj koji nema stock 4.3
Sa stock 4.1.2 ćeš lako napraviti root i stavljati knox free custom romove od 4.3 ili kitkat aosp romove.
Uglavnom, mislim da ti se novi S3 može naći na 2500,a note2 2600.
To su novi...
Super, hvala, pre-Knox stanje je apsolutni must have :)
Vjerujem da ti nije žao, ali 500kn je previše s obzirom na cijene i na njuškalu i u dućanima.
možda malo previše doplate,ali Note 2 je dosta bolji od S3...
Ma ja uopće ne sumnjam da Hurricane v9 radi ok. I normalno da je baterija vjerojatno bolja jer koristi kod samsunga za optimizaciju. Tužno je da je čak i Google u svom Open source softwareu traži od appova da imaju root i da budu instalirane kao sistemske aplikacije da bi imale potpun uvid u ponašanje baterije. To je još jedan udarac za sustav otvorenog koda, sada i od strane njegova vlasnika. Uglavnom, šta želim reći volim AOSP jer možda nije savršen, ali on je taj koji dovodi novosti i nove pikanterije koje Samsung i veliki doslovno samo kopiraju i uvale...
Čitam lijepe vijesti iz Koreja, neće više biti moguće da android ili bilo koji smart phone dolazi sa već predinstaliranim appovima, već će svako birati samo šta želi i ne želi na telefonu. Tako je odredio korejski sud,nadam se da će i EU slijediti obrazac.
U pravu si, stvar je ukusa koji sammy stavit dok je stvar stava koji AOSP izabrati nad sammy romovima. :-)
Draže mi je punit mob jednom dnevno i podržati AOSP kao projekt. O knoxu i ostalome neću niti započinjati.
CM11 ima dobru bateriju,bez problema ce drzati 1,5 dan jaceg koristenja....
Navodno, Omni ima još bolju, kaže mi prijatelj, bar za njegov note 1.
Ali ovaj ne oficijalni CM11 (iako mi nije jasno kako oficijalno podržavaju sve USA note2 uređaje kao i LTE.
Kolika razlika može biti između tih uređaja???) radi bez bugova, čak blue lighting verzija iz 26. ima riješen BT. A koji to 4.3 sammy može izdržati duže od dan ipo jačeg korištenja? Imao sam Hurricane v5 i v6, baterije se ne mogu uspoređivati sa 4.1.2 sammy romovima.
Uglavnom, mislim da nakon kitkata, neće biti više oficijalne nadogradnje za note2 od strane Samsunga. Već će doći note4...itd... itd...
ma znam.Hurricane ima dobru bateriju,ali najbolju je imao project AOSP.mogao sam dohvatit i 9h screen on,na Hurricaneu v6 nikad više od 7,30h...
što se tiče KitKata prije 5.mjeseca sumnjam da će doći u HR...ipak se našim operaterima nigdje ne žuri...
Project AOSP zadnji, mislim, je.... baterija. Perseus kernel je bio po defaultu. Ali čovjek nije mogao bez AOSPa tj nexusa, pa je kupio nexus 5. Ali znam da sam jednom imao 9 i nešto sitno sati na ekranu. Čak sam i sačuvao negdje sliku, ma mislim da je i na našoj temi ima...
Ovde smo postali nostalgični :-)
Pa evo ukratko, ja sam i dalje na CM11, 31. nightly, čitam da je BT riješen, pa ako je to koga odbijalo...
Inače, pričali smo i o novim uređajima i evo Sony me nije razočarao.
http://www.sonymobile.com/global-en/...eria-t2-ultra/
Taman... :-)
Još kad čitam ovakve gadosti od naravno Samsunga
https://plus.google.com/113517319477...ts/P8sXNNVhraA
naravno da mi je ovo zadnji Samsung. Iako ništa čudno za njih. Toplo se nadam kad Sony ugrabi očekivani dio android kolača, neće postati ovakav.
Oni xioami od MIUIa izgleda dobro, ali MIUI mi je odvratan, a podrška za hr ne postoji, OPPO je predobar, ali opet ta podrška...
Šta ti Vepar misliš? Koji ti je u planu?
Nažalost i cijene su poletjele u nebo, pa...
Kada bi Sony napravio nexusa 6?to bi bilo lijepo.
Edit ;
Evo čitam spec od ovog sonyja i malo sam razočaran, 1GB rama:what::what::what: i JB 4.3
Hm...bit će bolje... :-)
trenutno imam G2,ali Xiaomi Mi3 je idući 100% i to uskoro.cekam akciju na To2c.com kad bude oko 410$,moj je.podržava multilanguage,dakle i hrvatski.samo im to naznačiš i dobiješ rootan mob :klap:
MIUI ne volim ,ali snaći ću se.
Samsung više ne,Knox me je udaljio,preskupi su i bolno bahati...
Sony,ne znam...nisam ljubitelj.
mata ajmo na nekog kineza,Lenovo/Motorola,Oppo Find 7,Xiaomi.ima ih stvarno vrhunskih,a jeftiniji su...:)
Pa dobro G2 nebi trebao biti loš, čak naprotiv, ali sam oduvijek bio skeptičan prema LG u.
Ma, neznan jesi čitao na Chainfire blogu u vezi budućih rootanja odnosno superuser opcija i appova. Ništa dobro.
Recimo, već u kitkatu ako aplikacija nije sistemska ne može tvz "dobro pogledati" u tvoju bateriju i njene performanse kao wakelocksi i alarmi i sve ostalo.
Evo ti link....
https://plus.google.com/app/basic/st...wcdp55terwvove
Ma, kažem ti protiv oppoa se uopće ne bih bunio, već naprotiv. Izgleda fantastično. Širiti će se oni još, ko je mislio da će Huawei uopće postati konkurentan, pa evo ga. Imao sam dva tableta njihova, za igranje, ne sjećam se modela jedan dosta lošije rezolucije, jedan bolji i oba su radila jako dobro. Dobri su Kinezi i s vremenom će postati još bolji.
---------- Post added at 00:54 ---------- Previous post was at 00:36 ----------
Inače, jesi rootao i stavljao kakav rom na G2?kakav je u odnosu na note2 s obzirom da je snapdragon 800 unutra? Brzina, stabilnost itd...
Uh ovo za root nikako nije dobro.pa i bit Androida je prilagodljivost,modificiranje i zato je različit i tako dobro prihvaćen.
Ne znam čemu to vodi.
Nakon Note 2 bio sam uvjeren da cu na Note 3,ali sve su zasrali i ne hvala Samsung...
O G2 ćemo na PM..
Da, naravno...
Odnosno ja ga nisan mijenjao jer mi za kitkat aosp ne treba,ali Hurricane od v7 zahtjeva (koliko se sjećam) MJ5 pa naviše od bootloadera.
Uglavnom skini zip, otpakiraj i preko odina u download modu flešni. I to je cijela filozofija. Ali i imaš detaljne opise po temama od raznih romova kojima treba MJ5 i noviji bootloaderi.
Zamrlo je ovde, ali ajde da održimo još malo temu.
Onaj feeling prvih romova naravno da se izgubio, ali bar se veselimo novim verzijama androida. Osobno sam se držao CMa jer je bio i još je sve ono što sam napisao. Ali Omni...
Ko da sam stavio prve romove, prvih dana kad je kupljen note2.
Uglavnom, Omni je fantastičan. Radi besprijekorno, još se neki žale na BT, ali uglavnom i to je riješeno. Baterija je užitak. Kitkat je super dobro riješio optimiziranje baterije. Još bi se dalo poraditi na ekranu(na njegovoj prilagodbi bateriji), ali ovo sad je super, bar je isti, ako ne i bolje od 4.3 sammy romova.
Bootloader nije bitan jer mi je prijatelj uzeo polovni N2,sa 4.3 sammy romon i sa MJ5 bootloaderom, pa omni radi savršeno. Nema bugova, system se updatea preko open Delta, svaki dan. Vi samo dobijete notification da postoji update, flash now i rom odradi sve sam. Evo i official PAC je za naš mob izašao, pa imate i tu mogućnost.
Uz klasične nightlies, postoji multi window verzija koja izlazi svakih par dana, pa tu imate šansu testirati neke nove stvari koje, ako se pokažu dobre, naknadno budu uvaljene u nightlies. Omni podržava dosta drugih mobova, pa ako se ko misli sa drugim aparatom, moja preporuka... Omni je definitivno ušao među najbolje AOSP inovatore i uz CM, PA, AOKP, nadam se da će tamo i ostati dugi niz godina.
Bravo Omni!!!
Evo svi moji bliski prijatelji su na omnijiu i guštaju i ovaj put sammy user nema izlike za bateriju. O performansama neću, jer niti jedan sammy nikad nije radio dobro i brzo kao bilo koji AOSP.
na G2 Omni fenomenalan...baš mi je drago da jedan AOSP rom radi tako dobro,stabilno i uz vrhunsku bateriju.sad ću odmah ovog prijatelja što ima Note 2 nagovorit da CM zamijeni sa Omni....
ooooo mata prijatelju tu si.mislio sam da smo te izgubili.puno si mi kudio samsunga.
no vratimo se romovima.
ne bih da hvalim ili kudim bilo koji rom zbog ovog ili onog.i sam znaš da sam probao dosta i sammya i aospa.
sinoć wesamotham izbacio hurricane v 11 i preko noći 2000 i nešto skidanja.ljudi se žale ne mogu da ga skinu koliko je opterećenje.evo ja ga skidam od sinoć.
mislim da to dosta govori o romu.
Vepar, slobodno nagovori prijatelja na Omni jer CM11 je ok, ali ovo je jednostavno stabilnije i bolje. SuperSU jednom zakucaš i kod open delta update ili manualni update ne moraš više naknadno flešavat zip od superSU, niti gappse. A uvijek ide dirty flash. Nikad problema. Baterija, ma... Ovo tebi govorim... A sad ću ja Deji odgovorit na hangouts šta mu ide zbog Hurricanena jer bi me baniralo zbog ružnog izražavanja. :D:cool::p:p:p
ima li šta novo dobro za Note 2?radi li se šta ili vam je Note 2 toliko savršen da ste se ulijenili :flame:
Kod mene sve 5 i po default-u! Cekam kit kat
Sve mislim da bi do 6.mjeseca trebao stici i na Note 2....
Ja na Omni i ne mislim ga mjenjat ni pod razno. Bez buga, laga, ičega. Savršeno. Imao sam prilike malo vidit oppo 5, zahvaljujući kolegi s foruma, mega izgled... Također radi na Omni... S4 je chipset, ali leti mob bez problema. Uglavnom, čovjek čeka 7.
Zanimljivo, iako je ekran 5.5 mob izgleda neobično malen u odnosu na note2.
Oppo daje garanciju na rootane uređaje, pa svakako još jedan plus. Find 7 izgleda mega, pa svakako da razmišljam o njemu, a isti kolega forumaš mi je poslao link za još jedan mob koji bi trebao izaći. Lik koji je radio u oppo, sad radi na tom novom OnePlus mobu koji bi kao po njima trebao biti ultimativni android. Ispod 500$ bi trebao koštati.
Proguglajte, ako koga zanima.
CM bi trebao biti u njemu, šta mi nije baš idealno jer i oni su počeli pilat sa računom i ostalim bloatwerom (ko je probao CM11, znat će o čemu govorim)
Nagovaram Deju da proba omni, ali on je zateleba u Hurricane i moš ga je... :-)
Volim N2,ali sammy želi biti Apple i obrnuto, pa nek se vesele skupa po sudovima i večerama.
Uglavnom, Vepar baci oko na taj OnePlus, pa šta ti se čini???
https://www.youtube.com/watch?v=loSbbv8bN_o ili http://oneplus.net/
A da baciš ponekad oko i na druge dijelove foruma? ;)
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=79285
Pogledaj i tko je otvorio tu temu.
Ja na Tapatalk iman samo pretplatu na ovu temu i da ti budem iskren dok ne uzmen drugi uređaj tako će i ostati.
Btw... Jel tvoj link ok, jer ga nemogu otvorit???
---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:49 ----------
Biće Vepar otvorio temu.... Jesam pogodio :-)???
ispravan je link,bez brige.ja na sammy više ne idem iz znanih razloga iako mi je žao zbog toga....
Link je sigurno u redu.
Nemogu otvorit link na dolphinu, bar 10 puta pokuša, čak san defrost stock Browser I ista stvar???
Žalim ali očigledno kod tebe nešto ne štima. Meni radi kako treba, Vepru očigledno isto. K tome je iz tehničkih razloga (tj. načina kako sam konstruirao link) zapravo nemoguće da link ne štima.
Sa Tapatalka mi ne radi, sa laptopa radi. Ma nebitno. Tapatalk zna bit buggy i to dosta. Iako sve ostale linkove koji nisu vezani za ovaj forum otvara... Ali da je do linka nebi na laptopu radio pa...
Me eto ti sammy pa se igraj s njim do kraja života ako te veseli... A sam mi kažeš da ne koristiš ni jedan app od Samsunga, pa mi ne ide u glavu. A za link si u pravu, Omni je kriv. :eek::eek::eek::D:D:D:D:D
---------- Post added at 03:06 ---------- Previous post was at 03:05 ----------
Javin ti se sutra svakako za nešto....
Gdje da ja skinem original rom za note 2 za hrvatski tele2?
na sammobile ga nema
krenuo i službeni update na 4.4.2 .kad će kod nas još se ne zna...
evo da malo ozivim note 2.
ubacio sam od weamothman-a, kit-kat custom rom, v. 1.
mobitel se doslovno preporodio, kad pogledam na android 4.3. def. nikako nije dobro radio kao sa 4.1.2.
da se razumjemo, nije to bilo (4,3) da je nesto smetalo kod svakodnevne upotrebe, ali povremeno bi se pojavljivao FC.
usporedbe radi,
prije sam koristio od india, omega rom, i zadnja verzija je bila bolesno fluidna i stabilna... sta nikako nije napravio ni sa jednim romom v. 4.3.
tada sam se prebacio na wesamot-ove romove, v.11 i v.12, i napokon sam dobio stabilan i brz rom.
najvaznije, radilo je "sve" i bez trzanja... npr. sharanj-e filmova sa mob. brrip, direktno
na tv. preko wi-fi, besprijekorno i bez trzanja, a fajlovi su bili i u 3d verziji i preko 6-7 GB.
isto je i sa verzijom 4.4.2
sve radi fluidno i bez najmanjih trzanja..
bitno je napomenuti, da svi backup programi napravljeni preko titanium-a, vraceni na kit-kat, rade bez ijednog FC.
ova verzija androida, (uz zavrsne verzije custom romova 4.1.2) je meni daleko najstabilnija i najfluidnija..., a tek je verzija 1.0 izisla.
baterija je na razini 4.1.2 ako ne i bolja,,,
prilikom instalacije samog rom-a, imao sam problema sa supersu. ali to se da lako rjesiti, i nakon toga je mob. kao novi...
nisam probao kit-kat od drugih autora, pa ne mogu usporedjivati, ali ovo je vec odlican i vrlo stabilan rom, gdje bas sve radi kako se i ocekuje...
preko aroma instal. mozemo kalsicnim putem sami odabrati sta instalirati, tako da rom
moze biti prilicno "lagan".
nadam se da sam neodlucnima malo pomogao...
zbilja ne vidim ni jedan jedini razlog, zasto bi ovaj mob. mejnjao, cak i da izidje verzija
note 5., osim ciste radoznalosti i zabave, naravno ko ima love za takve "zabave"...
Apsolutno se slažem s tobom, nadam se da si knox free, a sve šta ima Note 3 možeš sa modovima imati.
Baterija je na kitkat fantastična tako da me ne čudi što je i na TW romu bat dobra.
Ja još uvijek guram Omni jer ne mogu naći zamjerku, pa ne vidim razloga mijenjati rom.
Pogotovo kad vidim koliko bloata CM11 ima (neznan zašto sada to rade)
Uglavnom, drago mi je da još ima ljudi koji uživaju u ovom fantastičnom mobitelu i dan danas.
Dejo, di si? Jesi se kitkata?
Ne javljaš mi ništa :-)
Moj dobri mata, odavno sam ja na kit kat sa wesamothamom (phantom) i extra je. Pošto mene nisi slušao sad ti wlan govori kakav je to roman. Jedini problem imam FC super su pa bih molio wlana da mi objasni kako je riješio problem. Preko TWRP sam radio rom. Super su radi al ga moram svaki put kad mobitel butan instalirati iz system app.
Znači kad rootam mob, knox ide na 1, nema vise mogućnosti za instalaciju istog, gubim garanciju i ne mogu napraviti knox na 0?
prijatelju...
instalirao sam preko phil-recoverya... naknadno preko twrp-a,( ha ha haaaa... nisan vidija velika crvena slova twrp!!!) hebenica kako sve radi i ni jedan FC!!!!!! verzija 2,0. nemam zelje uopce probat noviju verziju jer ovo je hebeno savrseno...!!!! baterija za popizdit, dva dana mucenja... koji hebeni lag...!!!??? koji hebeni FC!!!! uopce me ne zanima eksperiment ako je rom nestabilan, wesamoth je blizu savrsenstva, baterija+stabilnost+fluidnost! stara verzija indie rom 4,1,2 je radio jaaaaako dobro, ovo je vec blizu savrsenstva----
kako rekoh prije, brate od instalacije v. 2,0 preko twrp-a, mislim ni jedan fc.... preporuka!
Ovako, od ponedjeljka sam vlasnik Note 2. Mislim da je to trenutno jedan od najbolje uloženo-dobiveno smartphona.
E, sada, moj nije nov, rabljen je, ali je očuvan. Sumnjam da bi se netko tko posjeduje N2 baš glupirao s istim.
Imam, svakako par pitanja, pa tko zna - baterija je navodno od najjačih (3100 mAh), ali meni ako izdrži dan i pol-vrh! Iskreno, nadao sam se preko dva dana autonomije. Imam stalno-sinkronizacija svega FB, Viber, tri E-Maila, FB Messenger.
Zatim, primijetio sam ( i do sada nitko nema odgovor na to) kašnjenje pri uključivanju ekrana. Znači, stisnem Home tipku ili Power, a njemu treba barem jedna sekunda da uključi ekran. Pokušao sam od isključivanja S-voica do mijenjanja načina kako je zaključan (ne "voda" nego najobičniji lock), ali sve djeluje nekih 30 min, nakon toga opet po starom.
Treće-jel može mob biti malo glasniji? Stavljam ga uz SE Live walkman, koji ga zvučnicima jede za doručak, a na GSM areni su ga bar nahvalili što se zvuka tiče. Još i nekako dok zvoni, ali slušanje mp3 nije baš najugodnije iskustvo.
Na njemu je stock fw, još se nisam usudio čačkati po customima. Čak nemam još ni Kies na kompu.
note 2 sam imao prilično dugo i oduševio me u mnogim stvarima,ali bilo je i nekih problema...
baterija je vrh,doslovno.na nekim romovima preko 9h screen on, a to nisam postigao ni sa jednim drugim mobom ukljucujući i G2 koji je poznat po dobroj bateriji....
problem sa home tipkom može bit softverski i custom rom to riješi bez problema,ali može bit i hardverski...
ako si uzeo rabljeni mob moguće je da je baterija lošija,možda je mob intezivno korišten pa je i ta home tipka počela otkazivati,odnosno gubiti kontakt...
e sad zvuk...uspoređuješ ga sa Xperia walkman,a znamo da je taj mob referenca kad je zvuk u pitanju.vanjski zvučnik na Note 2 je glasan,ali preko slušalica ništa posebno i meni je bio razočaranje....:(
ima raznih modova za isprobat pa možeš pokušat...naravno moraš rootat i dalje da ti ne objašnjavam :notooth:
Isto je i preko home tipke i preko tipke za uključivanje. Jednako radi taj "lag" od jedne sekunde. Na YT ima filmića što, kako, ali na kraju se svi žale da im je opet isto.
Problem nestaje ako je na punjaču, to je zanimljivo. Baš ga popodne punim i to preko kompa, znači dosta sporo. Nekih 30 puta sam ga uključio/isključio, sve radi u stotinku sekunde. Čim ga odspojim, čekam 1 sec da pokrene ekran.
Inače, poprilično sam ugodno iznenađen! Postigao mi je 9.40 sato onscreen, a fakat se ne sjećam da sam ikada s iti jednim Androidom postigao niti blizu.
Znači, zvuk je takav kakav jest, nekakav "medium size", niti preglasan niti šaputajući kao na nekim Xperijama :)
Navodno postoji nekoliko ROM-ova koji rade zbilja zvijer od Note 2. Šteta što nisam dičan tome.
Ma ne opterecuj se s baterijom niti lagom. Nije to nekakav bauk. Moj je star godinu, jos uvijek odlican, baterija dan i pol do dva, nekad i samo jedan dan. Ovisi koliko ga i kako koristis. Uzivaj u telefonu. Ja sam razmisljao o note 3 i odustao. Smatram da je note 2 jednostavno super omjer ulozeno/dobiveno ako kupujes rabljeno. Ja sam svoj kupovao novi. Po prvi put dao za mob 4000 + kuna i nakon godinu dana nisam u nekom zaostatku s tehnologijom. Zvuk popravi nekim boljim slusalicama, a ovaj vanjski zvucnik je meni odlican. Tesko je ocekivati vise s obzirom da je to mobitel s malim zvucnikom.
A vidim da tog laga ima čak na Noteu 3. Postaje iritantno nakon nekoga vremena. Ali, preživjet ću. Bitno mi je da nije kvar na samom mojem primjerku. A mob, osim što ima jako dobre karakteristike za phablet, ima i dobru bateriju jer, prav za prav, dosadilo mi puniti Lumiu svakih 12 sati (da ne govorim o samom OS-u).
Ovaj je star malo više od godinu, kupljen u VIP-u pa ima dosta njihovog smeća, odn. Vodafone aplikacija, Clout, MyWeb i sl. Ali mislim da ne utječu na taj lag.
Što misliš, da vratim SVoice jer sam ga stavio izvan uporabe (ono što mi se svidjelo jest opcija da se odmah neka aplikacija zabrani, što kod mojih dosadašnjih Androida nije bio slučaj).
EDIT-je li normalno da kada se puni, prijeđe 90%, LEDica je i dalje crvena? Evo je upravo na 100 posto, ali nema zelene ledice. Kako ću znati da je pun?
EDIT2-evo nakon 10 minuta što je pokazao da je baterija na 100% je uključio zelenu ledicu. Svašta!
Kad se napuni na 100 % pali se zelena lampica. S voice ne koristim. Sto se tice vodafone ili vip dodataka mozes na sammobilu skinuti france 4.4.3 android verziju i uz pomoc odina staviti ju na mob. Dobijes genericki samsung sw. Nije problem instalirati, samo pratis upute koje imas na sammobilu. Moras se samo registrirati kako bi mogao skinuti sw. Tako rijesis probleme sa vodafon i vip apk. Nisam neki strucnjak za android i root ali ovo s odinom i instalacijom odredjenog ne brandiranog sw-a nije komplicirano.
Bok ekipa! I ja sam se priključio vlasnicima Note2 i jako sam zadovoljan. Kupio sam mob star 9 mjeseci, kupljen u Se marku,sa garancijom do 12/2015, ne brendiran i malo korišten, praktički kao nov i po prodavatelju, nikada rootan. Sve je mrak, no imam pitanje, ako netko zna odgovor. Inačica androida na njemu je 4.1.2 a kada odem na aktualizaciju software-a dobijem odgovor da je najnovija inačica već na njemu. Probao sam putem Kiesa i ista stvar. Verzija na njemu je:
PDA:ME6/PHONE:MF1/CSC:MF1(TRA)
Koliko sam vidio u prethodnim postovima, čeka se KitKat a moj je još na 4.1.2, ima netko iskustva s time?
Recite mi, kada stavim smajlija u SMS, vidim da brojanje znakova za poruku nestane i pojavi se oznaka 1KB... Nije valjda da poruku s bilo kojim emotikonom on pretvara u MMS? Navikao sam na Sony, on tih gluposti nije radio.
Malo sam guglao-ne pretvara one emotikone kada si u poruci-Lijeva tipka-Umetni smajlija, i to one zelene, dok ako ideš direkt s tipkovnice staviti normalne, žute, e tada mi nestane brojač znakova i napiše "1kb". I ostalima se po Europi događa.
Otkud Samsungu takva budalaština, Bože moj!
Stavljas emoji i zbog toga tako kao registrira.
No ne pretvara u MMS, i dalje je to SMS.
Si 100% ziher? Jer na vipu su MMS-ovi dvije kune. Ne bih samo zbog takve gluposti bacao lovu. :)
Nakon dva odgovora ne znam kolko je puta jos potrebno ponavljati
Ljudi,jel verzija koju imam na Note2: PDA:ME6/PHONE:MF1/CSC:MF1(TRA) posljednja verzija?
Evo nakon dva odgovora, meni kaže čim umetnem smješka "Promjena u MMS". Obrišem ga, javi "Promjena u SMS".
To su ovi "žuti", normalni emotikoni. Jedino mi ne prebacuje u MMS kada stavim zelene "žabe".
U prilici sam kupiti dodatnu bateriju-futrolu od 4200mAh za Note2. To bi, uz postojeću bateriju sigurno dalo do nekoliko dana autonomije.
Samo, kakva se pokazala ta baterija?
Pretpostavljam da nije poput onih gigantskih od 9000mAh jer se ne "kači" na sam ekosustav mobitela i voltaže pa je rizik od eksplozije ili rikavanja minimalan. Nešto slično kao da je mob stalno na punjaču, ispravite me ako sam u krivu.
E, sad, jel to lako punit? Negdje sam čitao da se puni dugih 5 sati, što meni sigurno neće baš ići na ruku. Ne znam može li je se dopunjati svako malo i sve skupa isplati li se to uzimati uopće?
Ova sadašnja je stara gotovo dvije godine (original koja je došla s Note2) i pokazuje znakove laganog slabljenja.
Kupio si si Note 2 star dvije godine. O, pa to je onda u onoj rizicnoj skupini za SDS (sudden death syndrome).
Kakav je ovo odgovor na moje pitanje?
Nije odgovor, samo konstatacija.
A i valjda logicno mozes zakljucit kak se puni baterija. Punis ju kad hoces.
I da, treba ce dulje da se napuni, koji sat vise. Pet sati vjerojatno kako si rekao.
Čitam o ovom problemu sa "ludim čipom", skinem eMMC check i kaže "NoteII Sudden Death? YES. Insane chip"
Skinem Exynos-Mem Bug Checker i kaže: "This device IS NOT affected by the "exynos-mem" bug"
Mob dela ko vurica,star je 9 mjeseci (po garanciji), kaj da mislim-radim?
Koliko sam ja skužio, najviše straha trebaju imati oni koji rutaju mob, a i tu je izdan jedan patch za chip.
Velika većina normalnih :) usera ne treba imati strah od ovog buga. Kako kažeš, mob radi odlično, a i kod mene ne primjećujem ništa.
Meni jamstvo istječe u prosincu, ti bu se načekao ako tvoj "poludi" :)
Svi imaju podjednaki strah, nije da root utječe na nešto što bi povećalo rizik.
Otkad si ovo napisao, prije svakog otključavanja moram izmoliti Očenaš :) Jer ne znam što će biti.
A večeras sam ga razgulio po glazbi. Zaboravio kako loš player imaju kod Samsunga. Navikao na Xperiju i uporno tražio Popis najslušanijih pjesama. Ništa. Morao skinuti Power amp koji je prekompliciran za mene.
Imam nekih 5 glazbenih uradaka u midi izdanju, pa to se jedva čuje da svira! Prestrašno.
Pošto sam veliki audiofil, počeo sam razmišljati da se vratim na stari brand smartphonea. Još ovaj Yagerov sindrom... :)
Ahahah
Pa tvoj nema insane chip, kaj ne?
Rootani su cak u boljoj situaciji zbog kernela sa onim patchom. Samo problem je kaj moraju zauvijek ostati na njemu.
Za audiofila kao sto kazes da jesi, pa zar ti je dovoljan stock player, kod bilo kojeg moba?
Nisi posegnuo za PowerAmp-om recimo?
Ma istina! Nijedan stock player nije me 100% zadovoljio. Ali Walkman je dosta blizu mojim potrebama!
A "ovo" u Samsungu ne bih niti nazivao sviračem glazbe. Više prepoznavatelj mp3 datoteka :) Mislim, u usporedbi sa Sonyjem na području glazbe, Samsung treba još doosta poraditi!
netočno.modeli do 2.mjeseca 2013 su zahvaćeni SDS-om,bar je tako za naše tržište.sve poslije toga je sigurno.i da, naravno custom rom te riješava svih briga jer imaju predinstaliran patch...uostalom provjeriš aplikacijom sa play storea eMMC BrickBug check...
u radu se ništa niti ne primjeti,mob samo izdahne i više ga ne možeš upaliti,tako da to što ti mob radi normalno ne znači da si siguran...:(
eto kod prijatelja je riknuo Note 2(Sudden death syndrome),ali je imao garanciju i promijenili su ploču...
A rikne li svaki napravljen do veljače 2013. ili? Kakva su iskustva?
ma ne...pa ja sam imao Note 2 iz 12.mjeseca 2012 i radio je perfektno(bar što se tiče SDS-a),naravno na custom romu,ali i kod dosta poznanika u to vrijeme Note 2 je radio bez greške....pitaj matu,deju i druge Note 2 majstore u ovoj temi pa nek ti kažu....
Na mom ista stvar ko i Zmytrik - eMMC check kaze "YES.Insane chip" a exynos-mem bug checker kaze "NOT affected". Mob je 12.mj/2012. i za sad radi ko novi