Vidiš, ni iTunes ga ne čita, nema ga, nikako, 3 kompa probao, znam i sam da ga je teško "ubit", ako ne i nemoguće, ali neznam ni sam što ću... Idem još malo sa njim se igrat, ali ne znam da bu nekaj od tog iPhonea..
Ako ga ni komp ne prepoznaje niti se može punit, onda je do kabla ili konektora.
Evo, Bog sam zna kaj sam napravil, al se odjednom poavila jabuka, i upalio se... :dunno: al neka, barem radi :D
OFF: interesira me, da li bi radilo kad bi ja redeemao iTunes gift card od 25€ kupljen u Njemačkoj, na hrvatski Acc, i da skidam aplikacije najnormalnije? Ili da napravim novi Njemački Acc, pa si pošaljem kao gift (ako bi to funkcioniralo, jer mislim da trebaju oba acca bit iz iste države).
Ne mozes, gift cardovi su samo za drzave u koju pripadaju. Ali mislio sam da su ih cak i ukinuli jer je pronadjen seed preko kojeg se generiraju kodovi
Da, ne isplati se. Ali mozes npr americki acc si napravit, izabrat random adresu i onda na ebayu uzet gift cardove. U hrvatskom storeu nema lakog nacina za nabavit appse. Moras platit koliko kosta i to preko kartice, nema paypala.
ovako skino sam tri navigacije
navigon
eastern europe
road mate
i ni jednu nece da mi instalira
sve fino odradim i dodje mi do 3-3 koraka i napise mi
the app "EASTERN EUROPE" was not installed on the iphone because it
is not signed..
zna li iko o cemu se radi
a neznam ja sam njega uzeo u hr....i vamo sam ga odkljucio....na bih karticu....ima on onu cydiju......kako cu znati je li jailbreakan???
Da, ako ima cydiu je jailbreakan. Inace, da si doslovno od rijeci do rijeci kopirao svoj error u google, prva stvar koju bi ti izbacilo je da hrpa ljudi ima takav problem i da se rjesenje krije u firewallu, odnosno moras dodat itunes u exceptione ili potpuno ubit firewall za vrijeme instalacije programa na iPhone
a kako to uraditi ima li ikakvih uputa da to radim ili???
Moze savjet za neznalicu?
Uzeo danas iPhone. Model 3G16.
Tip reko da mi je stavio novi program. Neki 3.0.1.
IPHON ma par tisuca slika , pun je muzike i svakakvih programa sto mi ne trebaju.
Treba puno vremena da registrira bilo sto. Prespor je.
Sto se sve na njemu treba napraviti da bude brzi ?
Gledao sam upustva ali sam se izgubio. Previse komplicirano za shvatit.
Moze netko ukratko i jednostavno?
Hvala.
pozz svima, dobio sam iphone 3g sa bb 05.15.04, znal netko kako da ga unlokujem a da ne ubacujem ipod verziju bb'
Nikako.
dal neko od vas zna kako ga bacit u DFU mod bez power buttona? Naime, ne radi mi ta tipka a popravak je tolko skup da se ne isplati, rađe bi ga nekako JB-ao pa pomoću activatora namjestit neki dr način za zaključat ...
Da li postoji kakav način da se otključa 3G za kojeg nema ultrasn0w? Tipa neka kartica (gevey sim) ili tako nešto?
ima na basebandu 06.15.00,samo gubiš gps zauvijek osim ako kojim čudom nemaš bootloader 5.8 ili 5.9,pa možeš downgradat natrag preko cydie,moj je bio medju onima iz t-coma prvima i ima bootloader 6.4 tako da...
Evo imam problem..imam iphone 3g sa 4.2.1 softverom i idem napraviti jailbreak i unlock..skinem ipsw odgovarajući i sve šta treba, redsnow najnoviji me odmah izbaci nakon šta ubacim u dfu i odaberem šta treba radit..a redsnow o96b5 i b6 mi sve prihvate, odvrte stage 1 stage 2 i onda piše waiting for reboot, i to je to..pomoć molim! hvala
Ok, hvala, budem probao..iako sam na istom laptopu na istom portu jb-ao 5.0.1 3gs tak da neznam zašto bi to bio problem..ali probat ću..
E još jedna stavka..ovaj ajfon sam uzeo od frenda, iphone je 3g 16gb a kutija je bila od 3gs, takvog ga je novoga kupio..drugi frend kupio iphone 3g8gb novi a mob ima video snimanje recimo dog ovaj moj nema..
E sad me zanima, ovaj firmware je za 3g 4.2.1, možda je ovo ipak 3gs a da recimo ni neznam pa zato neće nastavit proces..xD kak bi to vidio?
mozes vidjet po kameri recimo kad ju upalis stisni na ekran i ako se pojavi kvadrat i zumira sliku znaci da je 3gs ako ne onda je 3g
Ipak je 3g u kutiji od 3gs, ima onaj serijski broj iza pa sam po njemu vidio..
A u vezi jb-a, probao sam i na drugom portu i na drugom kompu..nula bodova, jedino mi taj mob neće jb proć, svi drugi su uredno išli..i baseband ću dizat na 6.15 ali neda mi
Neko pametno riješenje? Moram ga unlockat, treba mi mob..
probaj s ovim
Code:http://jailbreaktools.com/downloads/windows/redsn0w-0.9.6b6.zip
Probao sam već sa redsnow 096b5 096b6 i 0910b4..na zadnjemu ni ne počne jb, a na ova prva 2 mi nakon stage 2 piše waiting for reboot i na tome stoji..i to je to -.-
Probaj si spremiti sve sa telefona (slike, imenik, poruke...) i napravi clean restore i onda probaj ponovo.
Resetirao sam kompletno mob kad sam ga uzeo..
Evo da se javim da sam konačno uspio nakon 20 pokušaja..ako će nekome pomoći restartao sam komp, rebootao iphone (držao 30sek power+home), updejtao driver za iphone spajanje s kompom i izvadio sim karticu iz moba..i iz prve uspio :D
Evo da se javim sa možda korisnom informacijom, ja osobno bih volio da sam ja tako nešto uspio naći..
Dakle, napravio sam JB i stavio ipad baseband jer mi je treao unlock. Unlockao sam ga i nemam nikakvih posebnih problema, dakle radi mi wifi, radi mi gps, signal je uvijek jak, ne šteka, ne izbacuje. Znači nisam otkrio nikakav posebni problem, osim možda rad "mobilnih podataka", to mi ne radi, ali mislim da je to stvar roaminga jer sam tele2 unutar tmobile signala..
Dakle, kome treba unlock na 4.2.1 - just do it! ;D
MOLIM vas za pomoc.....Imam Iphone 3G 16gb 4.1 06.15.00....Pokusavam vec tjedan dana napravit jailbreak...ALI....Skinem Redsnow ( sve moguce verzije sam probao) i 4.1 restore software.......i krenem sa radom: dok je upaljen spojim kabel u njega,ugasim ga, upalim redsnow-postavim IPSW (skinut 4.1 restore)...i krenem next odaberem kvacicu na Install Cydia...i onda krenem sa ubacivanjem u DFU mode....ali ne ide nikako...drzim vremenski tocno znam da je u dfu modu...ali nece nikako da ocita na Redsnow...(no device detected) znam da sve radim kako je u tutorijalu...neki mi govore da skinem razlicite redsnow programe probao sam ih bar 5...i to na 3 razlicita kompjutera i nikako..ako netko zna di je problem da me savjetuje...izludjujem vec...Hvala unaprijed!
Ja sam isto imao problema sa ubacivanjem u dfu..prvo ubaci u dfu, spoji mob na komp i ugasi ga..onda upali itunes, sad istovremeno stisni home i power tipku i drži točno 10sek, onda pusti power tipku i drži samo home dok god itunes ne izbaci poruku da je očitao iphone u recovery mode-u..ekran ti mora biti crn..
Kada ti je to izbacilo instalirat će ti automatski driver za iphone u dfu mode-u, sada odi u redsnow i počni JB..kada bude trebalo ubacit u dfu odma će te poslati dalje jer si već u dfu..:D
A u vezi mog moba sumnjam da imam sreće, jer sam čuo od više ekipe da im sve radi..znači wifi, mobilni podaci, gps, sve radi..nemam posebnu navigaciju nego maps od iphona, uključim lokacijske usluge i izbaci mi odma moju lokaciju, ukucam nečiju adresu i upute mi izbaci bez greške..naravno potpomognuto internetom, nisam probao u vožnji
smoki legendo hvala! udje u dfu mode sad sve radi..samo mi je zapeo na waiting for reboot...jao jaoo
Pozdrav, dobio sam iPhone 3G 8GB nov iz Amerike. Nije sim free vec je otkljucan preko Cydia i na njemu je iOS 3.1.3 ... Cuo sam da kad bih stavio neki modifikovani 4.1 da bi se dosta usporio tako da za sada ostajem na ovome.
Nego, imam jedan veliki problem kada hocu da udjem na youtube sto preko aplikacije sto preko safarija kaze spajanje na yt nije moguce. Kako da rijesim taj problem? :)
Može neko pomoći ?
Cekas skoro 24 sata umjesto da si u Google upisao "iphone cannot connect to youtube". Pretrazi to sto sam rekao. A imas i u cydii "youtube fix"
Hvala puno! Rijesio sam sa ovim :)
http://iphoners.org/cannot-connect-to-youtube/
Pozdrav ekipa,
Imam Iphone 3G (8GB) te sam instalirao Whited00r 5.1 iPhone 3G Unlocked i sve je proslo uredno.
Mobitel je unlockan, sve radi osim sta ne mogu (bar ne vidim kako) slati MMS poruke. Ima li neka opcija za MMS?
Takodjer me zanima da li se na ovaj model (v3.1.3 - 7E18), (modem firmware 06.15.00) moze instalirati neki program za bluetooth koji se "vidi" sa svim mobitelima a ne samo sa Iphone-ima?
Probao sam iBlueNova ali bez rezultata.
probaj celeste
kako da izbacim prokleti iphone 3g iz recoveri moda? na ekranu kad ga palim samo se prikaze kabel i itunes. nije moj mob i vec lagano piz*im i mogao bi u more frcnut. mob je imao jb soft 3.0 i unlock. nebi restore radio
Čuo sam nešto da se na iPhone 3G može staviti iOS5 što vi imate za reći o tome? :)
Da ali moj iPhone je Jailbreak-an i Unlock-an pa se bojim da mi se ne zakljuca ponovo? Trnutno imam 4.1?! :?
naapravio sam restore i pitao me orginalnu karticu...al napravis jb i netreba kartica da ga aktiviras
na njemu je 5.15.04 bb,dal postoji nacin da se otkljuca osim stavljanja ipad bb-a-06,15
Kolega mi ima iPhone 3G kojeg je pokušao jailbreakati.
Usred jailbreaka se ugasio i ne mrda.
Ponekad reagira na iTunes kad se spoji,al ponekad neće.
Što bi trebalo uraditi da mob proradi?
Bacit ga u DFU mod i napraviti restore.
Dakle,na uređaju je rađen jailbreak.Kako kaže prijatelj,na onom dijelu kad valjda učitava softver- samo se ugasio.
Kaže mi da je od servisera načuo da je moguće da je konektor punjača izgorio pa je baterija najvjerojatnije prazna.
Hoće li kod toga stavljanje u DFU mode i restore pomoć ili ?
Kaže mi da kad ga spoji na PC,mob reagira,itunes ga očita,krene raditi restore,al samo stane.
Ponekad ga i ne očita i naravno tad se ne događa ništa.
LINK
Ovo mi se desilo curi na 3g-u i nigdje nemogu nac sta je to!
Pa ako ima neko da zna da mi objasni?
Hvala!
iam neki stariji 3g 8G, napravljen je JB na 4.2.1 BB 5.15.04 ...
ali nikako ne mogu pokrenuti neke app koje sam stavio preko installusa ili prebacio sa kompa, tipa goodreader ili navigon?
sve se uredno instalira ali kad pokrenem odma me izbaci van?
ne znam sto bi vise googlo ili trazio...htio sam ga ostavit na 3.1.3 ali tamo je sve jos gore radilo i nisam nista mogo ni instalirat zbog premale verzije soft. sad nesto radi nesto ne?!
inace za one koji imaju problem sa DFU tj izbacivanjem iz istog, postoji program RecBoot koji to moze napraviti umjesto vas!
Da li mi netko može obajsniti što da napravim ako imam iphone 3G, ne znam koji ios ima (može biti da je stavljen ovaj zadnji za njega)...kad ga spojim na itunes samo mi izbaci onaj error za SIM card not supported?
To znači da ga trebam đejlbrejkat ponovo ili??? znam da je iz tmobilea telefon, i koristim sim s pinom da li je to problem ili mora biti isključen PIN?
Mob se uključi samo do ekrana za sos pozive gdje piše imei i iccid...
EDIT: maknuo pin na simu i dalje ne radi znači trebam odraditi đejlbrejk :angry:
Ne, trebaš odraditi i JB i unlock, JB ne znači da je mobitel otključan.
Postovanje! :)
Dobio neki rabljeni iphone 3g 16gb sa softwareom, valjda, 4.2.1 (8C148) tako pise pod version i htio bi ga otkodirati i jailbreakati. ako moze neki link za tutorijal.
hvala!
Dobar dan. Imam neki 3g doma koji više nitko ne koristi. Sad me zanima koja bi bila opcija bila za njego unlock i jailbreak. Ima 4.0 iOS gore. Dali bi se to dalo riješit doma?
Koji je to BB?
Imaš više informacija ovdje...
http://www.idownloadblog.com/2010/06...nds-available/
Lepo sam se nazezal s tim usranim mobitelom i jb-om. I onda se slučajno sjetim pa 4.0 soft se da jb-kat i preko jailbreakme.com. Ugl ako netko treba unlock za tu verziju najjednostavniji jb je preko jailbreakme.com
Vidim da tema nije aktivna 3,5 mjeseca, ali nadam se da nije off, te da će mi netko odgovoriti na pitanja koja me zanimaju. Dobio sam iphone 3g 8gb, u postavkama pod opisom piše: model MB490CR, serijski broj 88947..., verzija 4.2.1 (8C148), Modem Firmware 05.15.04. Telefon podržava sve mreže, ali nisam siguran da li je JB kako u aplikacijama nema cydia. Pitanje: može li se odraditi JB (čak i ako je već odrađen) obzirom na specifikacije koje sam naveo, a da se ne poremeti ništa u telefonu jer sam prilično zadovoljan njime, odnosno može li se napraviti JB a da se ne mijenja ios, firmware..? Samo bih htio staviti neke korisne aplikacije. Ako može JB, zamolio bih odgovor kako i kojim alatom je najbolje za navedeni telefon. Znam da odgovor sigurno negdje već piše, ali sam novi u apple svijetu, pa me to sve još uvijek zbunjuje i stoga Vas molim za razumijevanje i odgovor. Veliko hvala svima.
Odi u Spotlight pretragu (ako je uključena da traži aplikacije) i upiši cydia. Ako nalazi onda je Jailbreakan. Ako ne onda nije.
Isto probaj prstom povući po onoj traci statusnoj gore sa desna na lijevo ili obrnuto, ako se spusti SBSettings, onda je sigurno jailbreakan.
Ako I nije, lako se jailbreaka (možda bi bilo dobro napraviti restore ako si ga kupio od nekoga, pa sve na novo staviti na njega).
Skineš neki jailbreak tool (na OVOM linku imaš tutorial, a lijepo je pogledati i OVDJE, pošto je Imaticx sve lijepo napravio i posložio tu).
Ako još nešto nije jasno slobodno pitaj :)
Hvala puno na brzom odgovoru, ali kako sam totalni početnik što se iphone tiče, možeš li mi molim te reći gdje se nalazi Spotlight pretraga?
ako je to ono povećalo u lijevom gornjem kutu gdje se upisuju pojmovi, a dolje je tipkovnica, cydije nema jer mi se pojavi tek na web pretragi, a prije toga kontakti sa C. Po tome, pretpostavljam da nema jailbreaka.
Da li se samim jailbreakom mijenja software ili se on posebno ubacuje ?
Ako se ubacuje, koji software ubaciti, i kojim alatom da dobijem video kameru itd.
Kolegica mi kaže da je njen iphone bio identičan mome, i da je ubacila od četvorke sw i da sada ima video snimanje i još koješta. Je li to moguće?
Svaka čast i hvala na strpljenju i ogovorima. Pozz.
evo nešto sam pokušavao i zapeo na prvom koraku u redsnow. Pokušavao sam sa više verzija ali ne ide. Može li se kako preskočiti prvi korak, pošto ja ne želim mijenjati ios, a baš tu zapinjem, jer mi redsnow, kada u browse dođem do firmware (skinuo sam isti 4.2.1)kliknem na njega i otvore se folderi all_flash i dfu, a u njima jednostavno ništa ne otvara i samim time ne otvara opciju next. Pretpostavljam da je u pitanju nešto jednostavno, ali..Na compu su mi windows xp ako to nešto znači i skinuo sam redsnow za windows.
probao sam sve usb portove i isto se događa, redsnow jednostavno ne prepoznaje firmware. Na tvom prvom linku sam našao da jb mogu raditi sa redsnow i snowbreez, ali ovaj drugi mi traži 10 gb prostora na c, pa ga ne mogu otvoriti. Uostalom evo slike kako to izgleda pri prvom koraku http://imageshack.us/f/37/75989137.png/
Moram li ga možda staviti u DFU prije nego otvorim redsnow? Možda bi ga tada prepoznao?
Koliko ja vidim, ipsw ti je u New Folder 3, a ne u Firmware folderu. Prva ikona, koja izgleda kao rar arhiva. Nju izaberi.
Sve ono dobijem kad raspakiram rar arhivu, firmware folder i one druge, a redsnow mi jedino prepoznaje firmware folder u kome su ona dva podfoldera na slici, a ni jednog ne prihvaća da bih mogao nastaviti dalje.
Ne, Windowsi .ipsw file prepoznaju kao rar file i zato imaš tu ikonu. To ne raspakiravaš, taj file odabereš u RedSn0wu.
Dobar dan svima !
Nov sam u iphone vodama i taj uredaj "visoke" tehnologije me pomalo davi a neznam nikog osobno da se kuzi i da mi pomogne.
iphone 3g 8gb sam dobio i otkljucane mu mreze i jailbreak je ali ipak niti jednu aplikaciju koju skinem on nece pokrenuti i to me piss off.
Dali ima neko ko bi mi mogao nesto reci kaj i kako........?
Instalirao sam navigon 1.7.0 i radi ok, samo nisam još imao priliku isprobati točnost.Usput, što mislite o OVOME ? Da li je netko isprobao?
Dakle bratić koji nema pojma uzeo 3gs i updejtao na 5.0.1 i onda je zapeo u infinite restart loop-u, i donese ga k meni na popravak i tu naravno počinju moji problemi..Probam reflashat na 5.0.1 i opet isti problemi, zatim u tinyumbrella pročitam shsh i ima samo 4.1 i 5.0.1, reko ajd ok idem ga bubnut na 4.1..
I uspijem ja flashat, mob se upali i traži karticu za aktivaciju, i ak stavim karticu od tmobile na koji je lockan niš se ne događa. zatim opet idem vidit shsh i sad ih ima već 4, ali nema 5.0.1, i reko idem stavit 4.2.1, i JB preko redsnowa da bi napravio hacktivate. I sve uredno napravim, sa originalnim firmware-om, jb napravim, mob radi, stavim karticu i baca mi network not available, sa bilo kojom mrežom, i wifi ne radi.
Prije je bio na mobu 6.15 baseband a ja kad sam stavio 4.2.1 baseband se magično spustio na 5.15.04, i reko sigurno je to, dignem mobu baseband na 6.15 i opet ista stvar. Sad sam ga išao opet flashat sa 4.2.1 i ostanem u recovery loop-u.
Lud sam više..:sheriff:
molim pomoć! Dobila sam iPhone 3g, napravljen jailbreak, Cydia je gore, sve 5. Spojim se na facebook ( nemojte ne špotati!!), i ulogiram se, prikaže mi naslovnu stranu mog profila i onda me izbaci iz face-a i Cydia-e. i 150 puta sam probala i preko Safari i isto mi je. S obzirom da žvaka nije za seljaka, ali seljak hoće žvaku, molim za pomoć. Tnx
Prva sugestija je uvijek resotre. Bez dizanja iz backupa, da se eliminira mžebitni softverski problem.
nisam spomenula da sam ga inaće prije nekoliko dana zaključala jer sam si skinula iTunes,a imam cydiu...i trenutno nemam pojima kaj si mi napisal. Strah me da si ga opet ne zaključam...:-( bila bi jako zahvalna kad bi mi (ako nije prevelik problem) napisao stavku po stavku kaj da delam. BOJIM GA SE!!!
Novi sam na forumu, kao i sa iPhone-ima, uglavnom prckam po Androidu, pa mi je ovo trenutno nepoznanica.
Nabavio sam iPhone 3G, zakljucan je na T-Mobile i ima iOS 6.0, jel posotji neka opcija da se downgrade-a pa da stavim jailbreak i unlock ?
Pretrazivanjem po netu dobivam samo rezlultate za 3GS !
Što tebi znači zaključala?
Restore se radi tako da se spoji mobitel na računalo, pokrenu se iTunesi i ondah na glavnom prozoru ima tipka restore.
Nakon što postupak završi, na mobitelu se nalazi najnovija verzija softwarea za taj model i telefon se može postaviti u stanje kako je bio kod kupovine (bez ikakvih aplikacija, imenika, poruka, slika i sl). Znači nakon toga moraš sve aplikacije ponovo instalirati i vratiti svoje podatke.
Kupljen je rabljeni. Dečko koji ga je imal mi je rekel da sve kaj hoću imam preko iTunes. Samo si moram skinuti (ili valjda update napraviti?) Uglavnom, skinula sam iTunese na komp, spojila mob na komp, stisnula restore i onda mi se pojavila slika sa USB-om i slikicom od iTunes i nikud nikam. Nakon toga sam ga odnesla tipu da mi ga, ne znam, zbudi... Sad sam ga dobila natrag. Navodno ne mogu koristiti iTunes ako imam gore Cydiu.
No, uglavnom, još se učim (i još budem se dugo kak se meni čini) ..Mene samo zanima zakaj me ne pušta na face. A na sve drugo, kad se spojim na net, me pušta? I da li mogu gore ikako staviti Skype?
Maksonja1 -
1 - cydia i itunes nemaju veza jedne sa druge
2 - Tvoj je iphone 3g, sta znaci da je verzija softvera ili 4.1 ili 4.2.1 drug ne moze biti, STA TO ZNACI
Iz apple su tako na pravili da sa stari softveri kao tvog ne moze se skidati sa itunes(app store)
Znaci osnovne aplikacije kao facebook, skype, viber, whatsApp ne mozes skinuti sa app store
Jedini nacin da to uradis je da
- appsync(4+) iz cydia - moze se instalirati krakovane aplikacije
- trazis na google (.ipa) aplikacije koji zelis skinuti (google.com - facebook 4.1 .ipa download)
- Onda skines ifunbox ili discaid (ifanbox je bolji po meni)
Onda preko ifanbox preko pc instalirati ipa aplikacije
Ti ti je jedini nacin :)
Sretno
Kako se zove taj tweak
Ne znam tocno, ali nasao sam ovo: http://gdgt.com/question/cydia-tweak...-versions-iag/
hvala puno...mislim (iako nisam tu da mislilm) da budem dala nekome da mi to sredi...:-(....baš si se potrudil!!! hvala puno još jedanput ...mislim da se vračam na NOKIU (onu s pravim tipkama...)
dobar dan svima. pitanje.. pratim omiziov tutorial za downgrade bb 06.15.00 na 05.13.04. skinuo redsnow, skinuo iOS 5.11., krenem u postupak pažljivo.. ali prije nego dobijem prozor downgrade ipsw, redsnow se gasi i i imam poruku "redsnow has stopped working".. kaj sad? ima koji drugi način da dobijem natrag wi-fi i signal za telefon? molim pomoć !!!
Stavi compatibility mode na Windows XP SP2 ili noviju verziju redsnowa
EDIT: i normalno "Run as administrator"
kako da se na 3g iphonu sa 4.2.1 iosom stave aplikacije, kad za sve trazi minimalno 5.1 ios , a on se nemože instalirati na 3g ???
Nikako.
Ovako, imam iphone 3g 4.2.1 i nenam cydiu, kako mogu da je dobijem? Molim vas za odgovor
Trebaš napraviti jailbreak. Potraži kako se to radi na googleu.