sa hard resetom nema pomaka. pokušat ću reinstalaciju roma
Printable View
Jel ima jos tko osim mene problema sa prejakom bljeskalicom na HD 2 i jel ima tko kakvo rješenje za to?
uf...
eto nabavio i ja televizor..konacno...
a sad citanje ispocetka...opet hehe..
trebalo bi neki sticky slozit...
dojmovi su super..
ewo preko noci od 10 do 7 ujutro otislo 7% na bateriji
bez ikakvih preinaka icega i sa 1.43 verzijom..
vidit cemo kako ce biti kod koristenja..
P.S. koristio sam iphone 2 godine i mogu rec da je ovo jaka konkurencija..
odnosno da je bolji, meni osobno..
instalirao sam program insoft phone 4.4 te nakon nekog vremena nije radio auto lock. nakon hard reseta sve je opet bilo u redu sa auto lock no kada sam opet instalirao program inesoft phone instalacija nije mogla biti ispravno završena jer mi kod odabira jezika ne prihvaća OK ( a kod prvog instaliranja je normalno prihvaćan OK) te sam još primjetio da su i dalje memorirane postavke programa koje sam si zadao prije hard reseta ( sasvim su različite od tvorničkih!)
Na kraju sam reinstalirao ROM, auto lock radi, no instalacija opet ne prihvaća OK no program ispravno radi a šta se tiče promjenjenih postavka programa INESOFT PHONE prije reinstalacije roma ostale su i dalje takve promjenjene i nakon reinstalacije roma. da ne povjeruješ.
Ovo s pamćenjem postavki i jezikom nakon hreseta i reinstalacije roma ne može biti točno. Vjerojatno ima veze s regional settings ili tako nešto. Ne kažem da se nije desilo, kažem da razlog mora biti drugačiji.
Što se bez veze opravdavaš, naravno da je bolji. :banme:
@navigator one
vjerojatno si instalirao aplikaciju na storage card, to je po meni jedino logično objašnjenje...
jesi probao noviju verziju inesoft phone 5.07 možda nećeš imat problema kao sa 4.4 verzijom
Pitao bih korisnike HD2 par pitanja pa bih bio zahvalan na odgovorima :respect:
1. Što vam ispod baterije piše MADE IN ??? i sa koja prva 3 znaka vam pocinje serial number?
2. Dali se moze HTC sense u potpunosti iskljucit, znaci cisto WM da imamo.
3. Da li imate one često spominjane probleme sa slanjem SMS-a pa da vam zaglave poruke i OUTBOX-u??
3. Da li sa koristenjem:20 poslanih SMS, 20 primljenih SMS, 5min razgovora, 1h MSN, 1h surf, 1h bezveze prčkanja DNEVNO može baterija izdržati 36 sati tj od jutra do sutra dan navečer? Tj koliko može, dajte primjer svog korištenja.
Eto, bio bih zahvalan puno :)
1. Made in Taiwan, HT9
2. Da.
3. Ne, nemam problema s tim.
4. E ovo je relativno. Meni s malo jacim koristenjem drzi dan.
4. meni ne traje preko jednog dana...mislim navećer bude na najviše 30% , ali meni je uključen 3g stalno , active sync, dobijem i pošaljem odprilike 10ak sms-ova, dobijem nekih 10ak mailova , surfam netom sigurno sve skupa 1.5~2h i općenito ga dosta koristim.
Evo, meni traje baterija treći dan. Da mi je to neko reko prijašnjih tjedana, mislio bih da je lud. Koristenje je dosad nekih 20-tak sms, 10 min poziva i oko 2h surfanja, pola sata glazbe i nešto malo slikanja. 3g mi je iskljucen, surfam iskljucivo preko wifi kojeg palim kad mi treba. Baklight mi je na automatic, da stavim 30% vjerojatno bih jos dobio na bateriji.
dal netko zna kako thumbnailove pod people se moze dobiti u boljoj rezi?
skuzio sam..
thx for info..
Evo izasao je novi ROM za Aziju, sada sljedi i ostatak svijeta.
ROM: 1.66.707.1
http://www.htc.com/sea/SupportDownlo...at=2&dl_id=854
Joj nakon pročitanih 416 postova imam još uvijek dileme oko ovog uređaja. Sve do 400 - tog posta sam mislio da je baterija koma i da ču si uzet SE X2 iako je slabiji uređaj od ovog i nema rotaciju ekrana automatski itd, ali mu vjerojatno baterija duže traje. I tu je ipak tipkovnica i stylus na SE-u.
E sad na HTC-u mi je odličan ekran i soft i lako si kupim stylus dodatno samo me najviše brine ta baterija. Zar je stvarno tako slaba kod normalnog korištenja. Moje normalno korištenje je: pola sata telefoniranja dnevno, korištenje neta preko 3G-a pola sata i preko WIFI-a sat vremena. Bez push maila, netreba mi stalni refresh weathera itd. Bit će spojen na net kako sam rekao dnevno oko sat i pol do dva. Koliko bi mi držala baterija cca.... Ako ide preko dva dana uzimam ga ziherica.
pa trebao bi ti izdrzat 2 dana bez problema...
doduse ja ga imam 4 dana...ali ja nemam nikakvih problema s baterijom...
Pozdrav,
evo igram se par dana i ne vjerujem, kakva je ovo strojčina od uređaja pa to svijet nije vidio.
Molim ipak malo pomoć:
- Koliko vidim za sve one tweak-ove s xda foruma treba imati neki program kojim ćeš postići da se prikažu skriveni sistemski folderi, datoteke, registry...šta koristite i gdje da i ja to nabavim?
- Kad sam ga prvi puta upalio, odmah sam se spojio na kućni Wifi, pa onda podesio Facebook, Tweeter, i You Tube, e sad Face, i Tube mi se normalno spajaju i kad ne radi Wifi, preko operatera, a Tweet neće! Hoće samo preko Wifi-ja kućnog!
Baš me zanima koliko će HTC prodati HD2-jki, jel ima neka stranica gdje to piše?
:spin:
1.skini resco explorer
2. skini registry add in za resco explorer link , sad možeš mijenjat, improtirat i exportirat registry :)
3. traži po xda-devs forumu različite reg tweakove/programe recimo tu i tu
4.općenito dobar site za ppc programe je ppcwarez.org
;)
Sljedeći mjesec izlazi baterija većeg kapaciteta sa ugrađenim "kickstandom". Kako piše telefon dobije svega par milimetara(na slici stvarno malo izgleda). Cijena baterije će bit 60 eura.
Fora mi je taj kickstand, lakše gledanje videa.
@hek99
Puno hvala!
OK, hvala za upozorenje, u pravu si, s WinMo baš nemam neko iskustvo, imao sam Xperiu X1 ali nisam ništa tweak-ao, moj maksimum je bila instalacija SPB Mobile Shell!
:comp:
Samo me ispravite ako griješim, što god ja napravio po registry-ju, kakav god show, napravim Hard Reset i sve je kao prvog dana s tim ROM-om?
Jel'tako?
Za sada jedino što želim tweaknuti je da dobijem Task Manager u Quick Links-ima, a ne želim instalirati baš novi program da mi glumi Task Manager.
Pa valjda ću to uspjeti?!
:dunno:
evo napravio sam cab koji ti to omogučava... ugl taj cab će ti samo kopirat task manager link u programs\tools folder..
http://rapidshare.com/files/34051201...sk_manager.cab
znači skineš cab fajl i pokreneš ga sa svog hd2... i to je to
Majko sveta, ne mogu vjerovati, pa ti sam znaš napraviti takve stvari! Čudo!
Čovjek napravio .cab file za ono što meni treba!
:respect:
Znači kad to pokrenem dogodit će se to da ću pronaći Task Manager tamo gdje tražim šta želim dodati u Quick Link?
Jer sad ga nema!
Na žalost Rapid mi ne da sad da ga skinem jer sam Free User, a za nas nema bandwidth-a trenutno!
:-/
Morat ću u ranim jutarnjim satima.
Hvala hek99, nadam se da ti neću biti prenaporan ovdje.
Uglavnom, za sada sam instalirao:
- SPB Wireless Monitor
- Core Player
Sve radi savršeno, ovo je najbolji "mobitel" koji sam ikada imao!
EDIT: @hek99
Prijatelju, skinuo sam tvoj .cab file i instalirao, to je ono što sam želio, hvala ti!
Jedino što sad ikonica Task Managera nije u dobroj rezoluciji jer je u Quick Link-u povećana pa to sad ružno izgleda!
Velika šteta!
Interesantan članak, US T-mobile i njegov HD2 te upgrade na WM7 i malo o ROM i RAM memoriji.
evo napravio sam cab za taskmanager sa lijepom ikonom http://i46.tinypic.com/iy0cc6.png skinuo sam je sa xda-devsa...
http://www.megaupload.com/?d=8UFZBCXF
http://hotfile.com/dl/25663816/9951b...nager.cab.html
http://depositfiles.com/en/files/v9t321wss
kakvo mišljenje imaju vlasnici ovog HTCa o novoj Momaxovoj bateriji :/ ?
cca. 100kn je na ebayu, 1100mAh a bolja 30% od original htcove.
Jos malo pa ce se uz mobove dobivat ''free trial batt'' pa ces nakon 15 dana morat kupovat novu za brdo para....
Mogli su odma u pocetku izbacit sa tom novom, vecom baterijom ali ne, naravno da nisu..... Nebi da nisu znali da je pre malog kapaciteta...sve je to, na zalost krajnjih kupaca, dobro promisljeno i strateski vrhunski isplanirano da se zaradi sta vise novaca.
@8oy5cout
da samo instaliraš ovaj drugi i to je to...
svak može napravit cab file, treba ti wince cab manager.
U zadnje vrijeme ima strasno puno glasina...
Zadnje dvije su da hd2 ima 576 mb rama i fm transmitter
Ne bi me iznenadilo da se to pokaze tocnim.
Sumnjam da je više glasina; http://www.gsmarena.com/tmobile_usa_...-news-1402.php
Svašta si dopuštaju. Od glupoga car kita koji košta ko četvrtina mobitela pa do baterija pa još i ovo.
Ma ne, glasina je da se europski HD2 može softwerski upgradeati, da se otključa sva memorija, koja je već navodno prisutna, ali soft onemogućena.
To me vraća u vrijeme p750, na njemu su "otključali" VGA rezoluciju...
Isto kao i upgrade-om odključavanje GPS na prvim verzijam HTC P3600. Čemu takva politika?
e kad bi te glasine još bile istinite :/
Ovih dana mi se poceo javljat problem da mi je na mobu jako slab signal mreze (Vip), a ponekad se i potpuno gubi i tako stalno varira i to sve u gradu, doma, najnormalnija mjesta gdje mi je sa prijasnjim mobitelima uvijek bio full jak signal, pa ako netko ima kakvu ideju zasto se to javlja, pomazite ljudi...
Probaj s drugom sim karticom, moze biti do nje.
Ako nije do sim kartice, mozda je do roma. Imas li stock rom ili neki custom?
Jesi li updateao novi radio koji je dosao u obliku sim contacts?
Jesi li probao hard reset?
Ovih dana dolazi novi rom pa ces vidjet hoce li biti kakvih pomaka ako nista od ovog ne pomogne.
Budem probao stavit novu karticu, na mobu je sve stock i nista nije updateano sta se tice ROM-a i radia. Citao sam malo po xda-forumima da ljudi imaju problema sa novim radio koji dolazi u obliku sim contacts, kakvih vi imate iskustava sa tim novim radiom?
Marz, prati stranice htc/europe, jer ce za koji dan izaći kompletno novi rom pa onda vidi kak ce bit.
Na XDA se pojavila testna verzija official ROM 1,66!
Već sam je instaslirao!
U toku sutrašnjeg dana ćemo vidjeti, koliko su je poboljšali, u odnsou na prethodne!
ma...ne vjerujem da je nešta spešl promjenjeno.
A kad izađe novi ROM moramo li nakon instalacije i dalje instalirati one ostale Update-ove koji su izašli prije njega ili ne treba instalirati ni jedan Update s datumom izlaska prije novog ROM-a?
jedno pitanje ... dali ja gubim garanciju ubacivanjem novog ROM-a s obzirom da je moj HTC kupljen preko VIP-a ?
Ako skines rom s sluzbenih HTC stranica, ne gubis garanciju.
Ako stavis bilo koji drugi rom, gubis garanciju (ali mozes vratiti originalni rom i spl, pa ne skuze da je flesan neoriginalni rom.)
hvala ce3hel
Koji je po vama najbolji program za backup podataka kod stavljanja novog ROM-a? Kakva su iskustva sa novim 1.66 official ROM-om i jel se isplati stavljat?
kada ubacim serial number za preuzimanje novog 1.66 roma javlja mi
Sorry, this software download is not suitable for your device.
šta da radim?
Od ovdje bi morao radit:
http://www.htc.com/europe/SupportDow...at=2&dl_id=856
Odabereš WWE:1.66.405.2 ja mislim...nek korisnici istih ovo potvrde :D
Ne radi ni na ovom linku ... navigator one neznam gdej si ti kupio svoj HTC, moj je kupljen u VIP-u mozda ima kakve veze od kuda su uvezeni pa jos nije izasao update za sve ?
Koliko sam čitao i informirao se o backupu, on i nije baš preporučljiv, odnosno, djelomicno je preporucljiv za telefonski imenik, mail, bookmakse.
E sad, zasto nije preporucljiv? Iz razloga što kad napravis backup, spremiš promjene u registryu starog roma koje nakon importanja u novi ROM mogu dovesti do brejkanja, odnosno neslaganja s novim romom i mogu nastati problemi.
Nek me neko ispravi ako griješim, ovo sam naučio na xda forumu.:respect:
izgleda da cemo onda mi koji smo ga uzeli preko vipa morati pricekati jos neko vrijeme nvi ROM .. onaj update koji je izasao prosle godine mogu downloadati bez problema
ja sam uvjek radio backup sa "pim backup" programom i nikad nije bilo problema, kad sma podatke selio iz starog p3600 u HD2 isto sam napravio backup file sa pim backupom (kontakti, poruke) i ucitao sve u HD2
uredjaj je za cesku..i kad izadje rom za cesku onda ces moc updateat...
tako je bilo za mahica, pa brijem da je i za ovog...
uglavnom...
dal netko ima problema sa updateanjam weathera i mailova...
malo mi radi malo ne...naime mislim preko gprs-a
dok mi surfanje uredno sljaka....
i jos nekad neznam zasti i iz kojeg razloga se zna ringtone stisati na 20%
Problem s mailom je prisutan jer imas ukljucen proxy (po defaultu).
Problem s stisavanjem nisam imao.
Hvala na brzom odgovoru. Evo imam jos jedno pitanjce, sad kak sam uzeo novu SIM karticu u Vipu, isao sam prekopirati kontakte sa telefona na karticu i nakon sta mi izlista sve kontakte sa telefona na kartici, stisnem Done i izbaci mi error pise ''Bad parameter'' i nakon toga mi preseli samo prvih 25, od 170, kontakata na karticu i to je to. Jel ima ko kakvu ideju gdje je problem i kak rijesiti to?
Evo rijesio sam misterij, mob nece kopirati na karticu sve one kontakte koji u nazivu imaju č,ć,š,đ,ž i kad naiđe na jedan takav kod kopiranja odmah izbacuje gresku i prekida kopiranje, pa evo jedno korisno saznanje ak ce netko imat slican problem...
Uskro cemo znati koliko tocno RAM/ROM memorije ima hd2, da li ima fm transmitter...
Na xda je netko rastavio uredaj, postao slike, malo ce trebati da se pronadu djelovi.
Link
Potvrđeno!!!
Europski hd2 ima 576 mb rama.
:bigjump:
pa stavite hspl i flashirajte koji god rom oćete
I moj je iz VIP-a i ne vidim problem,na XDA imate official rom za evropsko tržište, za koji vam ne treba hspl!? Ukoliko sumnjate, imate i serijal za direktan download!
Ja sam ga već instalirao!
Ne vidim nekih promjena iako mi je i prethodna verzija 1,61 radila super! Očekivao sam poboljšanja u autonomiji baterije!
Ne postoji službeni rom za eu tržište, niti će postojati. Romovi su podjeljeni po regijama.
Verzija iz vipa je EEU (east europe), i za nas još nema službeni update. Zato, kada se utipka sn, izbaci poruku da verzija nije kompatibilna.
Ako baš hoćete novi rom, kao što hek kaže: stavite hspl i flešajte što hoćete.
Još nije izdan ROM za verzije kupljene u VIP-u (east europeian). Osim toga bolje malo pričekati jer po forumima pišu da ima nekih bug-ova, pa je bolje pričekati da riješe to....
Znam da nije etično ni moralno, ali ima li netko serial za Copilot Live 8 za naš HD2?Ako nije problem.
Neznam da li se isplati kupiti i kolika je cijena ?
Trebas imati kombinaciju roma i radia da bi otkljucao svu postojecu memoriju.
Ja sam probao mirijev rom, radi, stvarno ima toliko memorije, ali bas i ne vidim smisla u tome (na 6.5 romu). Nikad nisam uspio ni priblizno napuniti memoriju.
Mislim da ce nam to vise znaciti za/u wm7, a i lijepo je imati vise rama i fm transmiter. :D
Razlog zakljucavanja RAM-a na HD2 nije mi jasan (a niti vecini), ali sta je sa 1 Gb ROM-a ?
Da li je ova t-mobile.us varijanta drugacija ili su i tu nesto sakrili.......:mad:
.
.
mene isto to zanima dal je možda u biti "naša" verzija isto ko i us samo su te neke stvari "zaključane". što je s tim fm transmitterom. ima ga kao ili ne?
Transmiter je tu, ali nema drivera.
može li netko objasniti čemu služi taj fm transmiter i drugo, kojim programom mogu mijenjati icone, konkretno, trebam promijeniti iconu programa za stalno osvjetljenje tipki.
fm transmitter ti služi za to da recimo možeš puštati muziku na svojem mobitelu, na radiju nekome(auto ili bilo što slično) nađeš praznu stanicu,uneseš u mobitel frekvenciju stanice i muzika ti se reproducira kao da svira na radiju. za ovo drugo ti nažalost ne mogu odgovoriti baš :D
napokon sam pronašao na torrentu program icon packager v4.0 koji jednostavno mijenja sve icone u one koje želite
nažalost, sad sam vidio da iako se promjeni icona pomoću tog programa, i dalje u htc hd2 ostaje originalna icona, dok je u kompu promjena uspješna i prikazuje novu iconu. :cry:
pozz
eo vec par dana se gnjavim va mireovim blackeditionom...
jel netko imao slican problem, ne nalazi mi satelite...
svi drugi programi odmah nadju ali ne i mireo...
probao sam ordinare presnimit sa obicnog hd-a gdje mi radi normalno, ali na hd2 nece i nece
tnx!
večer,imam par pitanja...dali hd2 normalno stane u džep od npr.traperica te kakav je zvuk na slušalicama,tj.jel dobar za slušanje muzike?
Hvala :)
Black edition mi radi normalno.
Problem je vjerojatno u .ini fajlu. Meni gps dio izgleda ovako
Ako ništa drugo ne uspije, probaj ga obrisati.Code:[GPS]
Found=
use_id_driver=1
Meni je veličina ok, normalno stane u traperice (osim ako nisu gruby style). Dosta je bitno što je tanak. Zvuk na slušalicama je ok, makar slušalice i nisu nešto.
ok,hvala...zasad me odbija jedino veličina,moram ga pogledat uživo,jel ga ima u nekom vip centru izložen,a da nije u city center one
Problem je vjerojatno u .ini fajlu. Meni gps dio izgleda ovako
Ako ništa drugo ne uspije, probaj ga obrisati.Code:[GPS]
Found=
use_id_driver=1
probao sam obrisati ali nis, on napravi ordinare po svojem i nece s tim delat..
ALI kad sam stavio ovaj tvoj gps dio...., RADI!!!
meni ne dodao iza found onaj port 4 i ostalo, kad sam to obrisao stvar proradila
HVALA!!! :respect:
Može pitanje...
Htio bih updateati ROM pa me zanima na koji način da napravim backup...
najvažnije su mi postavke i imenik, za slike i muziku znam...
i koju još aplikaciju koristite za rad na htcu preko kompa (pošto ne koristim outlook)
Ne....
Pa generalno lakse je pitati nego koristiti SEARCH, zar ne ?!
TU
Kakvu aplikaciju, za sta ?
.
.
Informacija!
Za sve koji su zainteresirani za orginalan punjač ponudu sam našao na Njemačkom eBay-u!
Cijena je cca 20-ak Eura sa poštarinom, slično kao i u njihovom official shop-u!
Kome treba ......:flame:
Code:http://shop.ebay.de/i.html?_kw=htc%20hd2%20c200&_fcid=53&_localstpos=&_sc=1&_sop=16&_stpos=&gbr=1
Baš ga lijepo podeblja ova "produžena" baterija :
http://pic.gsmarena.com/vv/newsimg/1...marena_001.jpg
Stvarno s tim izgubi na estetici :D
Link: http://www.gsmarena.com/first_life_s...-news-1430.php
Bilo bi zgodno cuti kakva su vam iskustva s razlicitim verzijama radio-ROM-ova u HR. Zanima me kvaliteta signala i trajanje baterije uz normalnu upotrebu (znam da je to ekstremno varijabilno i da ovisi o nizu faktora, a ne samo Radio ROMu)
Ja sam osobno stavio 2.06.51.07 i signal mi se cini izvanredan (istocni dio Zgb), ali s baterijom prezivim jedan dan. Jel stogod bolje s 2.07?
Bolje da su napravili bateriju od nekih 1600mAh duž cijele površine mobitela iza i nek bude fixsna baterija kao kod iPhone-a. Mali minus što je fiksna i uređaj bi možda bio 1mm deblji ali veliki plus jer bi autonomija bila bolja za 30% najmanje...te bi izdržala bar 2 puna dana poslovne upotrebe...
ima li netko problem kod log in-a na youtube kad zeli uplodat video direktno iz albuma? uvijek mi izbaci: There was a connection error while attempting to login
i jel ima netko rijesenje za ovu misteriju?
ja sam maknuo sve nule u mms postavkama i on odmah proradio,a toliko sam se namucio.Inace i ja imam taj problem kako uplo.video na yotube.
pa jeste povezani na net?