To je staro. Lik prikazuje SE T68i i koriste serijski port za spajanje. Već godinama imaš dostupne USB SIM readere tako da :)
Printable View
To je staro. Lik prikazuje SE T68i i koriste serijski port za spajanje. Već godinama imaš dostupne USB SIM readere tako da :)
Da taj video je star sigurno 10 godina... ;)
Kao što kaže Sljaka sim readeri su sad dostupni u usb verziji, i ima ih već po cijeni od cca 10 kn.
Mislio sam da možda ima kakvih novosti u vezi toga, jer sumnjam da se nitko na svijetu ne bavi pokušajem isčitavanja KI koda sa sim kartica novijih generacija.
Koliko se sjećam MultiSIM kartice su omogućavale korištenje više brojeva, ali ne i istovremeno. Tako da se baš i nisu pokazale previše praktičnima, a i vremenom smo se navikli da koristimo veći broj SIM kartica, što u mobitelima što u raznoraznim podatkovnim uređajima, tako da je samo kloniranje postalo pomalo i nepotrebno.
To je ok. Ali mene muči ista stvar što je mučilo davno i začetnika teme.
Znači ne MultiSIM, nego kloniranje kartice da imam 2 iste.
Današnji uređaji su još manje osjetljivi na prašinu, udarce, itd od onih davne 2003. Pa bi mi svakako bilo draže imati 2 kartice sa istim brojem (koje bi svaka bila u svojem uređaju, i normalno uvijek bi bila samo jedna aktivna)
Jer događa se da idem nešto raditi, gdje jednostavno nemožeš paziti na mobitel. A nemožeš ga ni ostaviti negdje gdje ti nije na dohvat ruke jer eto - baš te uvijek netko hitno i važno treba kada imaš ruke do lakta (primjera radi) u motornom ulju itd. Pa bi mi druga klonirana kartica i više nego bila od koristi u nekom mobitelu koji mogu ščepati prljavim rukama, i koji mogu imati u džepu punom prašine i što ja znam.
Offtopic:
Zamisli mob od par tisuća kn u okolišu punom metalnih opiljaka. :freakout: Ja sam inače alergičan na ljude koji imaju zguljene uređaje kao da su djeca igrala nogomet cijeli dan na asfaltu njima. :bojo:
Ne moram zamišljati, moj posao je vezan za održavanje u industriji :). U takvim situacijama jednostavno ne diram mob uz devizu ako ne gori voda, nije hitno. Kad operem ruke pogledam tko me trebao.
T-mobile je prije pretplatnicima nudio dvije kartice s istim brojem ako zatrazis. Kostalo je 20 kn jednokratno, pa pitaj je li jos uvijek to nude. Na mobu sam pa ne vidim koju mrezu koristis, ali mozda imas srece pa si T-mobile pretplata :)
Da, T-mobile nudi opciju Twin Card. Pretplata mi kod njih ne miriši,a drukčije ni ne nude Twin Card. :thumbdown
Međutim ja sam na Bonbonu. Davno prešao iz T-Mobile u Tele2... sad sam tu gdje sam, a oni trenutno tu opciju nemaju, niti znaju da li će kada imati, a ovo bi bilo bogom dano da je moguće.
Mene zanima zasto je operaterima to toliko tesko ponuditi? Jel to nesto tehnicki tesko izvedivo pa se ne upustaju u takve stvari (a ako i imaju u ponudi onda je cijena pretjerana) ili u cemu je problem?
Po meni oni imaju slijedeću filozofiju:
Ako trebaš drugi mobitel za "bauštelu" uzmi i drugi broj (pa ako je to i prepaid) koji ćeš nadoplaćivati sve na 3 mjeseca, oni na kraju imaju računicu jer im plaćaš za 2 broja. Pa čak ako i imaš taj prepaid u drugoj mreži nema veze, jer netko tko ima u toj drugoj mreži prefrirani broj mobitela, možda dođe kod njih po prepaid sa nadoplatom sve na 3 mjeseca. Kuna po kuna...
imamo i žena i ja želju za kloniranjem :D
ona kupila sam.galaxy tab pa da nemora pričat na razglas i furat stalno slušalice,
a ja kad radim mehaniku i opčenito u radioni punoj prašine da ne habam mob.i nevatam rukama masnim i smrdljivim i onda na uho.
koristimo extra obitelj i otišli u t centar, kažu da je ta usloga postojala, ali više NE. navodno zbog nezainteresiranosti korisnika.
radilo je na funkciji da zvone oba broja, na koji se prvo javiš onaj drugi prestane zvonit. Odlična opcija, nekužim zašto to više nitko neda.
Onda su to nedavno ukinuli. Ja sam bio zainteresiran, no rekoše mi tad da samo u nekoliko pretplatničkih tarifa nude, pa nisam mogao uzeti...
Eto mulci, umjesto da su to ponudili u svim tarifama (pa bi bilo i zainteresiranih) oni to ugase...
Šteta.
Ok, znači ova tema može dobiti i lock. Zaključili smo da se kartice novije generacije nedaju klonirati, a operateri su nezainteresirani da ponude opciju TwinCard.
Svima njima jedan veliki :thumbdown
ako je neko uspeo da klonira kartice novije generacije neka mi se javi. voleo bih sebi to da napravim, ranije sam to koristio i bas sam bio zadovoljan. I da li ovaj citac odgova http://www.svezamob.rs/povezivanje/c...icrosd-kartica.
Ništa od toga...
pitao i kod ostalih operatera, ništa od kloniranja! :(
jedino ako ima koja šema "na crno"??
meni i dalje zanimljivo, odma bi 2 broja kloniro! :D :D
Pozdrav ekipo.
Prije svega ispričavam se modovima ako je tema na krivom mjestu ali neznam kamo sa njom.
Kako sam napisao, interesiraju me vaša iskustva ili provjerene informacije o kloniranju kartica na one sa ebaya.
Želja mi je u jednu karicu ugurat više brojeva tako da nemoram seljakat kartice iz uređaja u uređaj već samo pogasim jedan i upalim drugi uređaj sa istim brojem.
jos uvijek nijedan operater nenudi isti broj a na dvije kartice? za mob i tablet recimo.
Kako ne, Vip već duže vrijeme.
Multi SIM
T-Mobile to ima već 10 godina najmanje.
EDIT: Sorry, vidim da je to ukinuto za privatne korisnike.