danas nigdje bez kolorca
Printable View
danas nigdje bez kolorca
ehehe... pa ne stavljam ja smajlije bez veze... provokacija je bila uspješna
:jump:
ps. ne studiram fiziku, samo zajebavam okolo ;) iskreno me ne zanima previše kaj to prašinu tjera da se skuplja (i to ne samo oko izvora statičkog elektriciteta, već po cijeloj mojoj sobi... :) zanima me samo ako netko ima formulu da se toga riješim jednom zauvijek, ostalo ne priznajem ;D )
Postani beskućnik... http://www.smily.at/smily/smily511.gif
:lol:
Pa ne studiram ni ja fiziku al mi je bila potrebna za prijemni...
A kaj nema koja fizika i na FER-u?
Kad smo kod toga ja sam alergičan na prašinu i nikak da je se rješim pa stalno šmrcam...
samo mi nemoj reč da si alergičan i na onu prašinu u mobitelu...
ma ima neke dvije fizike na feru koje svi nastoje riješit sa što manje posla i truda, i tako su prilično besmislene... a analiza magnetskih svojstava čestica prašine ne spada u elektrotehniku, tako da...
moje poznavanje fizike bi reklo da trenjem u zraku dolazi do razdvajanja naboja u čestici prašine te ona postaje privlačena objektom koji ima nagomilane naboje suprotnog polariteta. ali mislim da ti nikako ne bi uspjelo umjesto televizora postavit magnet i očekivati da će se na njega nalijepit više prašine nego na TV. magnetizam i statički elektricitet nisu isto... ako natrljaš štap od jantara (čini mi se) krpicom, moći ćeš njime privući prašinu, čak i papir podrapan na sitne papiriće podignuti sa stola... ali to isto ti neće uspjeti s magnetom. :smart:
a, dmi, mislim da ću tvoj prijedlog uzeti u razmatranje.. postat ću svjetski čovjek tako da me prašina ne muči.. il se preselit na neku barku na moru, tam nema prašine :beer:
No elektriciteta ima u mobitelu... sve što ima struje... a magnet zvučnika stvara el. polje (naravno slabog intenziteta) koje privlači prašinu više od ostalih djelova telefona.
E na radiologiji smo bili na magnetskoj rezonanci i vele da je bilo slučajeva (dok se još eksperimentiralo s tehnologijom) da bi pacijent ušao u magnet a zaboravio bi spomenut da ima neki metali implantant (iako su ga naravno pitali). Sad ako bi taj metal bila kakva zavojnica (koristi se u krv. žilama, da ne ulazim u detalje, ak nekog zanima nek me pita), možete si zamisliti kaj je bilo dalje: ZAVOJNICA + MAGNETSKO POLJE = ROŠTILJ! A ak bi metal bio npr. ostatak iz rata, jednostavno bi izletio iz pacijnta ko metak. Koma! Da vas utješim danas se koriste samo posebni metali (titan) za eventualne implantacije (umjetni zalisci srca itd...) koji su inertni na magnet.
Inače prašina se uglavnom sastoji (90%) od ljudskih otpadaka, tj. odljuštenih ljudskih stanica...(koje se neprestano stvaraju i ljušte), a time se hrane svima poznate grinje... na koje sam ja alergičan! Paraziti jedni, jeb.. vam m....!!!
ja sam i na prasinu i na grinje!!!:-(
@zappan - al' ima morske bolesti... http://www.smily.at/smily/smily511.gif