valjda znas razliku između tarifa: "na tuđi račun" i "milijun minuta unutar mreže"?
Prve kartice se prodaju za nekoliko stotina (ili tisuća) kuna, a druge za nekoliko desetaka kuna.
Printable View
Hm, stvarno svašta ljudi rade. Ali ok. Snašli su se. Tele 2 se trebao bolje zaštititi. Ko što sam reko. T mobile je dao mrak tarifu ili koju već. Imaš 1000minuta besplatno. Od toga je 200 prema vipu i tomatu. Ostalo unutar mreže i tele 2 ili tako nekako. A tele 2 je glup pa nije stavio nikakvo ograničenje i sad isključuje korisnike. Njihova greška. Mogu jedino samo sebe isključit. Ovak se samo sramote.
Kartice gase bez pravila!
Ja sam na jednoj kartici potrošio 700 minuta prema Tomatu i ostao bez broja, na drugoj 1000 minuta prema Tomatu i ta je kartica preživjela.
Što bi ti napravio u mojemu slučaju?
Naime, ja sam uključio Smart na nekoliko brojeva i čuvam tarifu za budućnost kada ću ju, zajedno s poslovnim partnerima, koristiti u punom obujmu.
Ne smijem propustiti obnavljanje, ali bi bilo suludo da ne pokušam spasiti što više od 1000 minuta.
Čovječe, jesi li ti svjestan da ima gotovo 400 tisuća nezaposlenih i da ljudi čine sve da prežive od danas do sutra?
Ne smije to raditi, Hakom ne smije narušavati pravila slobodnoga tržišta.
Ovaj Jurkotić zove ljude i zafrkava ih. Zna on dobro što se skriva iza tih milijun minuta. Inače, Multiplusmobile ima besplatno pozivanje unutar mreže, Bonbon također, tako da se može potrošiti i više od milijun minuta.
A j... ga zamijenio sam te s nekim drugim. Evo ja više neću ponavljat a ti svakako javi kaj si riješio s njima.
tomato najavio da će ograničiti korištenje tarife u studenome 2011.
u prosincu 2011. im hakom to onemogućio.
vidi:
http://cafe.mobil.hr/threads/73076-2...odus-iz-tomata
Ukratko više se nezna tko pije, tko plaća, tko krade, tko samo koristi ponuđeno, tko mulja, tko radi po zakonu, samo se zna da imaju 3 strane: HAKOM, korisnici i operateri. :)
to ti ne znaš.
meni je sve jasno:
a) korisnik plaća tele2/t-mobileu/bonbonu/multiplusu/fiksnim operaterima pozivanje tomato brojeva
b) tele2/t-mobile/bonbon/multiplus/fiksni operateri plaćaju vipnetu za interkonekciju
c) zbog toga tele2 gasi sim kartice svojih korisnika koji zovu tomato
d) korisnik putem tomato kartice zove druge telekom korisnike (u inozemstvu ili tuzemstvu)
e) vipnet plaća drugim operaterima (u inozemstvu ili tuzemstvu) za interkonekciju
f) plaćanje = nije u kešu, već se prebijaju dugovi
g) telekom operateri s kosova ne sudjeluju u tom prebijanju dugova
h) zbog toga tomato gasi sim kartice svojih korisnika koji zovu kosovo ili s kosova, ali ne gasi sim kartice koje se koriste u ratnoj siriji
i) hakom za sada nije reagirao na ponašanje tele2 i tomata koji gase kartice korisnicima
To se slažem, ali meni nije normalno da se unutar jedne države ne smije zvati drugog operatera jer će ti isključiti karticu. ;) Ajde razumijem ovo za kosovo, nemože se utjecati na njihove operatere, ali unutar Hrvatske se to nebi smjelo dogoditi. Istina, sad je sve jasno i legalno, ali kako HAKOM dozvoli da se opće dođe u situaciju da korisnik legalno sve plati i onda ne smije zvati??? To je meni skandalozno, to u Švedskoj sigurno nebi prošlo.
Nema tog zakona (ili u ovom slučaju tarife) za koji Hrvati (a zapravo i svi ostali Balkanci) neće naći način kako da ga zaobiođu i dođu do novaca bez rada (čitaj, izvuku novce iz firme ili od države).
Bez obzira što mislim da je Tele2 neozbiljna firma (već to što nemaju svoju SZK nego im to odrađuje druga firma koja to radi jako loše je dokaz da je riječ o neozbiljnoj firmi), podržavam ih u ovom slučaju. Neka gase sve te koji muljaju i pokušavaju pokrast novce. Menađeri koji su odobrili ove tarife, također trebaju snositi sankcije (otkaz, smanjenje plaće ili nešto drugo) jer su odobrili ovakve tarife. Trebali su biti svjesni da će balkanci zloupotrebljavati ovakve tarife, nije Hrvatska Švedska pa da se ne radi nešto što nije moralno. Sve treba ograničiti kako balkanci to ne bi zloupotrebljavali. Samo čekam da počnu masovna gušenja i tužbe jer na vrećicama ne piše da se možeš ugušiti ako je progutaš - sve kako bi se izvukli novci iz firmi koje proizvode vrećice. Jadan smo mi narod, samo gledamo kako nekoga zeznut i uzet mu novce, makar to značilo da ćemo neekoga uporpastiti zbog pišljivih 100-tinjak kuna.
to su sve gluposti s kojima se operateri bave kako bi bili konkurenti samo kaj oni ne znaju konkurirat normalnim potezima nego se uvijek gleda ti će drugo zaj. a zakon mu to dozvoljava i sve lomi preko leđa korisnika ...
Nekima ovdje je očito normalno da se u svakom slučaju sve "lomi" preko leđa korisnika, i u ovoj situaciji kada su korisnici našli način da se malo okoriste "nekim" potezima operatera misle da to nije u redu. Naravno da je u redu, jer je sve to omogućeno pravilima igre i zakonom, samo je pitanje tko će to sve bolje iskoristiti.
Korisnik je tu samo da šuti i naguzi se što više!
Najbolji su mi forumaši koji za operatorima rone krokodilske suze!
Inače, slične tarife, koje nagrađuju dolazne pozive, postoje i u zapadnoeuropskim državama.
Nitko! Ali kad želim koristiti usluge - ne mogu jer ugase sim karticu! Samo opet preostaje naguziti se jače...
Par pitanja:
da li su gasili samo kartice s kojih su ostvarivani pozivi prema Tomato "na tuđi račun" ili općenito pozivi prema Tomato mreži?
koliko je minuta mjesečno ili tjedno trebalo biti upućeno prema Tomato mreži da Tele 2 isključi broj?
Da li korisnici čije su kartice isključene plaćaju pretplatu do kraja isteka ugovora ili ne?
Ta pitanja treba uputiti prema tele2! Jer da ljudi imaju odgovore na ta pitanja mogli bi znati na čemu su- i ne bi im bila ugašena kartica!
U tom i je problem što tele2 proglašava zloupotrebu po sebi poznatim kriterijima.
Jedino sto je sigurno jest da tele2 ne moze znati koji je broj konkretno na kojoj tarifi jer pristup tim podacima ima samo vipnet. Mislim da bi idealna opcija za onoga koji "pretace" minute bila da ima karticu koji nema predbroj 092, ali da je prebacena u tomato i da joj je aktivirana tarifa na tudi racun kada je ta tarifa bila dostupna za aktivaciju. Bas me zanima bi li u tom slucaju prilikom povecane upotrebe iskljucili karticu.
Mene su isključili, a zvao sam nekoliko Tomata koji počinju sa 095 i 091!
Očito je da si za Tele2 sumnjiv čim pojačano zoveš Vipnetove brojeve (Vip i Tomato).
Kaj to znači pojačano? Sumnjam da su te isljučili zbog nekoliko poziva.
I u hotelu kad je "švedski sto" hrana je neograničena, pa to ne znači da možeš uzeti toliko da se obezbjediš na nekoliko dana.
Neko toši više, a neko manje minuta, al jasno je kad počinje zlouporaba samo neki prave blesavi.