Kako je receno iznad, radijsku DA. Sto se prijenosa tice, naravno, na to i ciljaju i nema nikakvih prepreka za takav
prijenos....
Printable View
hvala gospodinu grgicu na odgovoru(i ja sam pola grgic)-da sam htio ici na vip stranicu otisao bih
hvala i inovatoru na brzom odgovoru
dakle 150 kn plus radijska je 160kn
ali ideja je odlicna
isplati mi se preci na vip
zbog kvalitete mreze i push-a jer na bonbonu steka
a ništa nepiše za prijenos broja?
jel zna možda netko,mogu li ostaviti svoj 098 broj,a prebacit se na savršenu?
koliko sam uspio shvatit na fejs profilu od vipa, bit ce moguca kupnja uredaja uz navedenu tarifu ali bez ugovorne obveze?! sad vise nista ne kuzim...oni meni zele rec da ce bit kao jeftiniji uredaji na savrsenoj tarifi na kojoj nemas ugovornu obvezu? ili ima neko od vas bolje informacije?
Evo ja danas presao. Osao u tmobile, reko radim prijenos broja. Penali za godinu dana sto mi ostade bit ce 330kn i doci ce kao tel.racun u trenutku kad VIP posalje zahtjev.
Nema nikakvih uređaja u ponudi, kao sto rekoh, ali postoji mogucnost popusta na bilo koji uređaj za 500kn.
pa ne kuzim di je problem. Imas ugovor bez trajanja. I kaj bi jos i mobitel trebao biti 100kn. Nedavno mi bio frend iz Svedske, tamo su svi mobiteli po punoj cijeni. Jedino kaj ga mozes kesirati odmah ili ako uzmes placanje uz racun kao sto sad nudi tele2 onda na kraju bude jos i skuplji. I nitko se ne buni. Ja osobno nisam nikad kupio telefon kod operatera uz ugovor jer je to uvijek pusiona u ovim nizim tarifama. Naravno, pricam o top modelima.
kinggo neko te laze ili si ti nesto krivo skuzio. u zemljama eu su svi mobiteli izrazito jeftini uz potpisivanje ugovora pa skoro svi i besplatni. htc one x. je 0,00 eura uz tarifu 20 eura mjesecno...
ali uz trajanje ugovora od 24 mjeseca. I tu se slazem da nasi deru kao mutavi jer u tarifama u protuvrijednosti 20-30 € su telefoni bezobrazno preskupi.
on topic........
ovdje se prvenstveno radi o tarifi koja je u usporedbi sa ovim 111, 222 i ostalima daleko bolja opcija. I moze se koristiti dok god se zeli. A mobitel kupis posebno koji hoces. Na prvu je to skupo ali kad stavis to na papir onda ti je razlika za 2 godine izmedju savrsene i 222 (onu 111 uopce ne dozivljavam ozbiljno jer nema pozive prema mobilnim) cca 2000 kn. A u 222 nemas nijedan koliko toliko top model za manje od 2500 kn.
Kad to zbrojis imas cifru od 4500 kn. Cisto dosta za mob po izboru.
Nisu niti u revoluciji telefoni nista povoljniji. Jedino kaj tele2 ima bitno normalnije cijene pojedinih modela.
Ja ne trazim mobitel za 100 kn. Vec konkretno npr htc one X nece biti izmedju 2 i 3 tisuce, nego 4500 sa popustom, sto je bezobrazno skupo. A da ti ne pricam koliko ce se iskesirat za iPhone. Uglavnom ova tarifa je za ljude koji ne zele novi mobitel. Da su stavili cijene kao za Bez limita 111, nitko sretniji od mene.
Pa ali ti i dalje trebas placati bez obzira jel imas ugovornu obvezu ili ne. Nisi uzeo tu tarifu da bi ju prekinuo za 2 mjeseca.
Opet ne vidim problem.
MPC uređaja je 5000kn dobiješ ga jeftinije 500kn ako uzmeš pretplatu koju možeš sutra ugasit bez naknade.
Nema i ovce i novce. Ne mogu bit cijene iste kao u tarifi 111 jer su tu računi veći od 160kn a i obveza je 24mj po mogučnosti uz TN.
Pa ja sam bio na sve za mene 250 od prije dvije godine, istekao mi ugovr, i sada sam uzeo bez limita 111 na 12 mj, posto sam dugogodisnji korisnik bio, dobio sam jako veliki popust, sto zbog trajnog naloga pa VIP korisnik i ostalo, ONEx me je ispao duplo manje. Tako da ne bih nikada platio 5000 kn za mobitel.
Edit: pojasni mi ovo gdje su racuni veci od 160kn?
Ti ne vidiš problem. I to je ok.
Drugi vide problem. I to je ok.
Inače, kojom si to znanstvenom analizom došao do podatka da su u računi u tarifi 111 veći od 160kn? Govorimo naravno o prosjeku korisnika te tarife. Treba uzeti u obzir i da je minimalni trošak na BL111 121kn, a na Savršenoj 160kn.
I šta s onima koji bi htjeli potpisati ugovor na Savršenu tarifu? Zašto oni ne bi kupili jeftinije mobitel?
I zadnje, zašto bi itko kupovao mobitel za 4500 kn kad ga u oglasniku može dobiti za 3500 (govorimo o smartphoneu koji je tek došao na tržište)?
ali u savrsenoj ti je 160kn maksimalni trosak, barem kaj se tice regularnih telekomunikacijskih usluga. A na BL111 imas 121 kn sigurno. Uz barem 1 poziv dnevno vec si na 130 kn. Svaki poziv van VIPa ti je 0.99kn/min. Nek bude minuta svaki dan i evo te na 160 kn.
Imam SZM 150 i svaki mjesec bez prelaska limita od 300 minuta imam jos nekih 30-40 kn gore. Nabere se tih gluparija brzo.
Za većinu korisnika mjesečni računi na BL111 ne prelaze 160kn.
Ali točno je da na Savršenoj račun ne može biti veći od 160kn (osim uz korištenje nekih opcija), a na BL111 itekako može.
Opet, mislim da nitko ovdje ne tvrdi da cijene mobitela moraju biti u razini onih za BL111. Ali da bi trebale biti manje od 4500kn ili 5000kn, to sigurno, naravno uz potpis na 24 mjeseca.
da, ali nema potpisa na 24 mjeseca. Mos' raskinut ugovor kad zelis. I zato nema jeftinijih telefona. No u praksi te dodje skoro jednako jel ga uzmes u BL222 na 2 godine ili ga kupis po punoj cijeni a koristis savrsenu 2 godine. Uvijek je opreter taj koji zaradi.
Ova tarifa je namjenjena onima koji su namjeravali preci na Tele2-Revoluciju I SAMO NJIMA!
Zato su je doslovno prepisali (osim povecanja na 1 Gb) a oni koji hoce jeftiniji mobitel nece prelaziti na Revoluciju pa samim tim VIP ne mora za njih brinuti I nuditi im dodatne pogodnosti (u vidu jeftinijih mobitela uz 24mj.).
I inace je 'javna tajna' da je vecina korisnika impulsivna I spremna potpisati za skupe tarife ako vidi da moze uzeti skupe mobitele za trecinu cijene (oni koji su svijesni koja tarifa I koji mobitel im bas trebaju su u manjini).
zato jer nije korisnik taj koji sebi slaze tarifu pod svojim uvjetima. Uzmi ili ostavi. Inace bi si ja slozio BL55 sa 512MB prometa umjesto neogranicenih SMS poruka i po 500 minuta prema VIPu i 500 prema ostalim mrezama.
Savrsena je u biti skroz OK tarifa za sve kojima je bitan racun, a svi koji tehniciraju tarifama samo radi cim jeftinijeg telefona sad kukaju.
Zasto? Isto je kao i na Tele2? Tamo placas 50 ili 100 kn mjesecno 2 godine, i jos nesto unaprijed, ovisno o modelu, i na kraju cijena ispadne kao i u vipu.
Npr, one X.
Tele2 1895 plus 100 kn mjesecno = 4295 (i pod ugovornom si obvezom)
Vip 4999-500 = 4499 kn i nisi pod ugovornom. Uzmes na neku karticu na rate, i eto slobodan si odjebat ih ako nesto bolje dodje.