jep, jb je vani! sad ce opet cydia stekat 2tj kad svi navale :/
Printable View
jep, jb je vani! sad ce opet cydia stekat 2tj kad svi navale :/
jel probal ko? radi?
sve ostaje ok,baseband i sl?
Ovo je za otkljucavanje mobitela, jeli tako? RUadi li za sve operatere i u svim zemljama?
jailbreak nije unlock. dakle ovim nećeš odključati telefon na sve mreže.
Napravio sam Jailbreak i vise nemam SB settings, kada ga hocu ponovo instalirati sa Cydie daj mi gresku.Zna netko u cemu je problem?
Ja sam na sva komada napravio JB i zasad je OK. Na ovom drugom isto ne mogu do sbsettingsa, sto je normalno jer su serveri zaguseni. Probavati tijekom dana ili sacekati koji dan da se vrati u normalu
Probajte NCSettings umjesto SBS-a, odličan je..
kao sto sam napisao prije...cydia ce sada par danas bit skoro pa nekoristiva jer je preopterecena!
inace samo malo upozorenje u vezi updatea na 5.1.1, naime izasla je revizirana verzija OS pa malo opreza kod updejtanja!!
http://www.iphonehacks.com/2012/05/r...-iphone-4.html
imam problem, skinuo sam absinthe 2.0.1 jer drugog nema za skinut...radim JB na 3GS-u
kod dijela sending initial jailbreak data, mi izbaci error: could not connect to lockdownd...
sta bi sad to trebalo bit, update na 5.1.1 je napravljen preko iTunesa, nikakve sifre nemam na mobu, nikad nisam imao problema oko JB osim sad sa absinthom
ne pomaze ni reset postavki sto sam na nekoj stranici nasao kao moguce rjesenje problema...vise nemam ideje i polako me pocinje zivcirat to
edit: jel moze netko dignut 2.0 verziju na rapidshare ili slicno pa mi poslat link za skinut, nigdje ne mogu nac nista osim 2.0.1...jer ne znam vise sta napravit, pregledao sam masu stranica, probao sva moguca rjesenja i uvijek je isto
Dakle moram prvo otkljucati telefon pa tek onda JB? Sta se onda zapravo postize sa JB, ima li neka tema za pocetnike oko ovoga?
Ne moras, samo napravi JB po ovom uputstvu http://cafe.mobil.hr/threads/74293-T...1-Absinthe-2.0
Cek malo sad, Zvorkapic kaze da JB nije unlock, dok RAUL tvrdi suprotno tj. da ako radim JB ne trebam unlock? Tko je sad u pravu?
JB nije unlock, vec samo dobijes na Iphone-u ono sto bi mobitel te klase trebao imati.
JBom dobiješ mogućnost instalacije svih aplikacija bez plaćanja, te onih koje ne zadovoljavaju Appleovu politiku za uvrštavanje na iTunes. JB nije unlock, nakon toga će ti telefon i dalje biti zaključan na mrežu na kojoj je.
Pitanje je što ti u stvari hoćeš i trebaš?
A najbolje je da malo pročitaš starije teme i upoznaš se sa terminologijom.
Pa meni treba da otkljucam iPhone kod mog operatera tako da mogu koristiti adapter za 2 ili 3 sim kartice a zelim i instalirati navigaciju iGo ili neku drugu dobru za exYu zemlje (i Europu naravno). Treba li mi za to JB onda? A rado bih procitao starije tebe ali ne znam odakle da pocnem. Za Nokiu sam se dobro snalazio ali sada iPhone...
Navigaciju možeš imati bez JB-a (naravno ako ju kupiš po punoj cijeni na AppStore-u, što pretpostavljam da želiš izbjeći).
Za Unlock ti treba JB (to jest Ultrasnow koji otključava iPhone se skida sa cydia-e koja se dobije tek nakoj jailbreaka, no cijelu proceduru unlocka ti ne znam pošto nikada nisam radio unlock).
A za taj adapter za više SIM kartica ne znam točno, vjerojatno imaju neki svoj tweak na cydiji koji se skine da dobiješ podršku za više SIM-ova.
Ovi adapteri sadrze mali program koji se aktivira nakon ubacivanja u mobitel (kako san razumio). A ako kupim app., kao onda ide sa kartama?
Nisam siguran, mislim da se treba nekaj skinut sa cydia-e... Onda kada ukopcas to se aktivira.
A kupovati navigaciju se bas i ne isplati. Das oko 79$ (ne znam točno...) i dobiješ taj app za navigaciju, ovisi koji. I u njemu su sve karte i nemres obrisati ono sto ti ne treba (i oko 1-2 gb "baciš u vjetar"), dok kada imas JB i skines sa installousa možeš obrisati karte koje ti ne trebaju. :)
Navigon skida samo mape koje ti trebaju.. Možeš ih slobodno i micati.. Bez JB..
Navigon sam imao prije 5-6 godina i mape su bile dobre za EU ali Hrvatska je bila dosta losa a BiH i Srbija nikakve, pa sam presao na Garmin. Kako je danas sa mapama Navigon i da li je bolje ici na iGo u mom slucaju. Da li se mape iGo mogu skidati djelimicno? Da li je kupovinom appa kupljena i licenca za mape? Sta je sa updatom tada?
Pa, koliko ja znam, kada kupiš app, tebi se skidaju kompletne karte (sad, jel se kaj mjenjalo u međuvremenu ja ti ne znam). Uglavnom, sa kupljenom aplikacijom imaš licencu za karte, al ovisi od programa do programa, da li možeš posebno skidat dodatne karte (npr Dont Panic znam da ima opciju da kada kupiš app, imaš kartu HR, i dodatno kupuješ karte koje ti trebaju).
rijesio sam svoj problem, treba sve potpuno izbrisati i onda proradi...
Garmin je kupio navigon a karte su od navteq-a. Karte su za moje potrebe u redu u 99% potreba. Ako zelis kartu određene zemlje kupi si hrvatsku aplikaciju Don't panic jer ona omogucuje kupnju samo karte koja ti treba. O cijenama Don'panica proguglaj. Karte su tocne kao i od ostalih app.
Kako vam je stanje s baterijom na JBu 5.1.1?
Ja sam updateao odma cim je izasao, a s baterijom nisam zadovoljan otkako sam kupio 4S. Cini mi se da mi dosta krace traje nego sto je trajala na Iphonu4.
Na pocetku mi se po usage timeu cinilo da traje vise, ali sam onda skuzio da mi vjerojatno nesto trosi stalno bateriju jer su usage/standby bili vise manje slicni brojevi.
Sad nakon 5.1 updatea i 5.1.1 nije takav slucaj, usage/standby timeovi se razlikuju, ali ne mogu izgurat pola dana vise da ga okrenes naopako.
Radi se o 4S modelu, 5.1.1 soft, osvjetljenje je auto/50%, push za mejlove ugasen, lokacija/notifikacije za sve je skoro ugaseno, osim za whatsapp, viber i ostale messenger programe. Skype, trilian i slicno mi je pogaseno, dakle nije da mi to trosi bateriju stalno.
Znam da 3G trosi puno baterije, ali nije moguce da toliko trosi cak i kad ne surfam, kad ne igram igre.
Recimo prije bi sa i4 na poslu (sa 100% krenem iz kuce na posao) oko 18h imao negdje 30% baterije, a sad mi se desava na i4S da vec oko 12h imam 30ak% baterije, sta mi daje do znanja da mi se nesto "vrti" u pozadini a ne znam sta. Dal je to ona lokacija za weather, dal je lokacija za vremensku zonu, dal je Siri smecasta ili sta vec ;)
Napominjem da nisam plug n play user da ga upalim i koristim ko vecina ljudi, dakle dugo vec imam iphone i znam vecinu "caka" za cuvanje baterije, a kako sam i reka push/lokacija mi je ugasena na svemu osim na aplikacijama za koje mi bas treba..
Dal da probam radit restore i da dignem gore cist 5.1.1 (jer sam do sad samo radio update preko wifia ono)? Napravio bi to vec odavno i bez pitanja, ali mi je tlaka ici svakih 2 mjeseca u PBZ banku po novi token za mPBZ ;)