hvala
Printable View
hvala
sorry. malo sam prebrzo kliknuo pa nisam opisao grešku. Mislim da je problem u:
MapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap
odn. ako / zamijenim sa \ ... kod startanja uređaj javi grešku da postoji pogrešna naredba. Vratio sam sve karte u MioMap folder i modificirao MultiMapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap
Sada vidim sve karte na popisu, ali nisu povezane, znači ne mogu upisati kao krajnji cilj neki grad u Sloveniji (vidim samo naše gradove), ako odaberem kartu slovenije onda mogu odabrati Kopar ali mi javi da nemože pronaći rutu...
Napravi ovako:
[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=0
SaveTimeZone=1
MultimapDir=\My Flash Disk\Program Files\MioMap\Maps
;Map=europe_full_200801.cpf ; ovaj red cijeli izbriši ili na početku stavi točku zarez
[Navigation]
NMEA=
[Advisor]
language=26
gender=1
[GPS]
Found=VSP1:,57600,8N1,none[List]
buttons=0
Iz Foldera MioMap izbriši originalnu kartu Evrope i njezinu licencu
europe_full_200801.cpf
europe_full_200801.lic
Ako ovo ne izbrišeš nećeš moći koristiti dole navedene karte ...
U Folderu MioMap otvori Folder Maps
i u njega stavi kartu samo HR , SLO , BiH sa Licencama ENCrypted
Ovako:
bih_mr_201206_eeu.cpf
bih_mr_201206_eeu.lic
croatia_mr_201206_eeu.cpf
croatia_mr_201206_eeu.lic
slovenia_ta_201206.cpf
slovenia_ta_201206.lic
Otkači uređaj od računala , prebaci dugmić na vrhu uređaja full desno (reset) , nakon
toga ukopčaj uređaj i u opcijama pogledaj koje karte imaš ...
Kad ove karte prorade i prikažu se ove tri (BiH , HR , SLO)
Onda ubacuješ ostale po želji ...
Kod novog postavljanja karata , treba nešto duže čekati da se uređaj starta ...
Prije nego pokušavaš napraviti rutu prema nekom odredištu izađi Van pod vedro nebo
da uređaj uhvati satelite (u zatvorenom prostoru ne radi satelitski prijemnik) .
To bi bilo to , bolje ne znam objasniti !
Sve to važi za uređaj koji je tvornički i nije ništa na njemu rađeno . ENCripted licence su
za originalni Software
Edit: Ako imaš SD karticu na uređaju , na njoj otvoriš Folder Maps i sve karte koje ne stanu na uređaj možeš postaviti u taj Folder , i uređaj će ih sam pronaći ...
Imam dva pitanja... 1. stavio sam croatia_ta_201206.cpf a u gornjem postu je croatia_mr_201206_eeu.cpf --- koja je razlika među njima?
2. kada uključim uređaj od doda ova dva reda u ini datoteku
MapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap
Map=croatia_ta_201206.cpf
tako da i dalje vidim samo jednu kartu. Da li je to stvar lošeg sw ili vrste karte - rađe bih BE instalirao ukoliko bi to riješilo problem
Poz,novi sam na forumu imam problem za ovu navigaciju Mio Moov M300, greškom sam izbrisao karte, sada mi na navigaciji piše mio - explore more, a kad je tek upalim R02.00.0766.STF64M. Plus mi ne prepozna usb kad uštekam.
Kad priključiš USB kabel, jel možeš uopće sa računala pristupiti Moov M300? Ako ne možeš probaj resetirati Moov M300, ali nemoj odmah vratiti prekidač iz krajnjeg lijevog položaja. Zadrži ga tamo par sekundi.
Javi jel ti računalo vidi navigaciju.
Ništa, stoji zamrznuto mio explore more, plus ne prepoznaje usb.
Možeš staviti Mireo BE3.1 , ali ga moraš nazvati MioMap ili napraviti Unlock uređaja , onda bi mogao imati više Navigacija ...
Ja imam MioMap isto originalni na uređaju i piše mi ovako:
MultiMapDir=\My Flash Disk\Program Files\MioMap\Maps
može i ovako:
MapDir=\My Flash Disk\Program Files\MioMap\Maps/
Jesi li napravio direktorij (Folder) Maps i u njega stavio karte !?
croatia_mr_201206_eeu.cpf - ova je karta puno bolja jer ju je radio Mireo !
croatia_ta_201206.cpf - ova je od TeleAtlas Kartografa i lošija je manja po količini i manje detaljna .
Otvori ga. Imaš sa donje strane četiri vijka, srednja dva ne diraj. Otpoji bateriju, ostavi tako bar 5 minuta, pa probaj ponovo. Vjerojatno si izbrisao još nešto osim karata, a sve dok ga ne uspiješ natjerati da ga računalo prepozna teško je dalje.
Ljudi su u tvoj situaciji svašta pokušavali. Od ovog što sam ti predložio, do brzog resetiranja nekoliko puta za redom i slične kombinacije. Sa priključenim Usb kabelom, bez priključenog Usb kabela...
Izgleda da nisi izbrisao greškom samo karte nego i jednu od ove dvije datoteke :
AppStartupSec.exe
appstartupsec.ini
Ovo je sadržaj ove appstartupsec.ini datoteke , ako toga nema neće dalje od "narančaste kome"
[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=Program Files/MioMap/MioMap.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap
MaxCloseMessages=10
*** Mislim da neće pomoći pražnjenje , ni ono odspajanje skidanje baterije ... :confused:
Ništa, otkopčao bateriju, vratio, restartao par puta, i dalje stoji zamrznuto. :(
Nadam se da će te uspjeti popraviti uređaj , BUG.kc je to lijepo opisao , ali treba iskustva u tom zahvatu ...
Ovdje se nalaze svi ROM_ovi (firmware) , za Mio uređaje tako i za Mio Moov M300 :
How to upgrade/downgrade the firm. on Mio (Moov+C) , još uvjek rade Linkovi za Tvoj uređaj !
http://www.gpspassion.com/FORUMSEN/t...OPIC_ID=127723
Zahvaljujem na pomoći. Stavio sam BE ... prema uputama iz #69 ... i sada stvari funkcioniraju točno onako kako ste opisali u gornjim postovima.
Buildings Europe TA 2011 ... kakve su to karte ... usporedba sa mireo? Gdje da nađem POI, buildings?
Ok. Samo još jedan detalj. Kod reseta GPS-a vremensku zonu mi prebaci na -8 Pacific Time ... pa svaki put moram ručno promijeniti u postavkama. Kako da to podesim pa da trajno upamti. Instaliran BE iz #69
Ordinale.ini
[Main]
;Screen=WVGA
SafetyWrn=0
SaveTimeZone=1
ShowPOIShortcuts=1
consider_green_line=0
Warning_on_wakeup=0
Show_warning_window=0
ShowExit=1
Buildings=1
Date_parity_check=1
ShowMinimizeBtn=1
OverwriteDevType=1
ExpWrn=1
TruckAttribs=1
DLLID=8
StreetFontEnlarge = 6
auto_zoom_max = 12
StreetFontSizeOffset=14
AutoSaveNavigationRoute=1
Topmost=1
SmartSearchKeyboard=1
POIFontSizeOffset=2
demonstration_speed_control=1
RecordButton=0
to je to ... sve radi super.. još jednom zahvaljujem na pomoći
ima iGO 3D prikaz zgrada ili moram ubaciti i gdje (koja mapa)
Moraš je ubaciti u ..iGO\content\building
To baš i nije nešto samo opterećuje memoriju izgled loš !
http://www.pohrani.com/f/2u/Xs/14gImGbO/3dslikeigo.jpg
Dobro je staviti i ..\iGO\content\dem
Onda dobiješ i 3D reljefni prikaz terena
http://www.dodaj.rs/f/3H/dl/4DDIdc0N...nvisualiza.jpg
...
Hvala, za zgrade sam skinuo file a gdje mogu skinuti za ovaj drugi, reljefni prikaz ili je isti file
Smješno pitanje , pa sve imaš na ovom Forumu ! :D
http://cafe.mobil.hr/threads/76673-Reljef-za-iGO
... :D
Hvala još jednom ali mislio sam na hrvatsku i sloveniju
Mi smo "skoro" u EU , pa instaliraj ovu datoteku:
Europe_83_NASA_071128.dem