Meni slike odlično izgledaju na mobitelu ali kada ih prebacim na komp onda se vidi da nisu tako dobre... možda sam navikao na slike sa Satia koje su stvarno odlične pa mi sada ove izgledaju loše.
Printable View
Navikao si na Satio, u tome je caka ;) Taj ima slike samo takve da mu od svih jedino Arc može biti najbliži od ovih xperia...
Ovaj vikend su ko za vrag imali prezentaciju Xperia modela po soping centrima u Zagrebu..i tak ja naletio, konkretno mi se svida ova xperia mini pro, reko da probam kak je pisat na toj tastaturici, mislio sam da ce tipke bit velicine ono, duplo manje od tipku na nokii 8210 i te fore :) tipke su sasvim ok ! bila je neka nagradna igra , neki tekst si morao napisati sto prije , mislim da sam bio dosta brz..
Jedino kaj me muci je taj pomicni dio, to je vjerovatno opet neki flat kabel koji ce nakon 500 otvaranja otic u vjecna lovista i onda hop 50 eura za novi u servisu..
Nisam pitao nist za ova pregrijavanja , i da znaju kaj sigurno nece reci.Mozda je ispravljeno u novijoj varijanti softwarea?cini mi se da ovi novi modeli imaju defoltno 2.3.7 ugraden, mozda i novi FW samog uredaja...
Nadam se da je to rijec samo o izoliranom slucaju..
Zaslon iako ovak na slici izgleda malo , u stvarnosti je .. podnosljiv.Sigurno je lakse prtljati po vecem zaslonu, al to je takav mobitel, nije za gledat film jbg.Ono sto mi je izuzetno blesavo je to trajanje baterije , kazete jedva dva dana, mislio sam da ce s manjim ekranom onda i manje jest bateriju, ocito stanga..2 dana i gotovo.
Kod nas ta pregrijavanja nisu cesta,bar kolko sam, jaa upucen a dosta sam upucen uto jer prrije nego sam kupovao mobi sam se jako dobro informirao o tome tako da vecina je pogodila indiu,indoneziju...itd...kod nas mozda par slucaja al zanemarivo jer ima rjesenje kad imaas i garanciju,ja sam jako zadovoljan s mojim mini,nije pro jer mi je bolji mini ,,,opet to ovisi od osobe do osobe,,jako je brz sto je pohvala svaka i moze ici u rank s ovim velikim mobijima arc itd...
Evo što se baterije tiče, meni drži dva dana sa upaljenim wlanom non stop. Ovaj vikend nisam bio u Zg, ugasio sam wi-fi i izdržala je skoro tri dana, od petka ujutro do nedjelje predvečer...
Pucanje veze kad je namjesteno pref WCDMA (vrsta konekcije) na mini pro?
Imam mini pro SK17i i ponekad mi pukne poziv dok sam na pref WCDMA, to mi se nikada nije desilo dok sam na pref GSM.
Tek kratko imam ovaj mobitel i na bonbon je mrezi. Sada ne mogu dokazati da li je do mreze ili do mobitela.
Ima li tko slicnih iskustava?
To ti je normalno.
Prati si malo kako se ponaša signal kada je na 3G...
Pokrivenost 3G signalom nije bajna kod nas. I normalno da pukne veza kada izgubiš signal. Jer mu treba određeno vrijeme da se prebaci na GSM. U tome trenutku ima "rupu" i nisi spojen na baznu stanicu. GSM pokrivenost je puno bolja zato nemaš problema.
@84737
Hoces da kazes da ti cijelo vrijeme drzis mobitel na GSM/EDGE konekciji i da te ne smeta sto ne mozes koristiti 3G/H brzine?!?
Ne bih nista rekao da sam negdje na selu/sumi/autoputu ali u centru grada Osijek u zgradi na 4 katu pored ogromnog prozora (znaci mozes sigurno uhvatit 2-3 bazne stanice) mi se javljaju ti problemi. :cry:
Da, baš to hoću reći.
Živim u provinciji, i 3G signal T-coma je relativno ok kod mene. (iako je bazna stanica udaljena nekih cca 3,5 km od mene, postoji optička vidljivost) No kada se spustim u prizemlje kuće koje je betonsko više nije tako dobar signal i tada poprilično varira, pa rađe imam u GSM modu mob.
No, i u gotovo samom centru Varaždina sam se susreo sa tim problemom. Tj. surfao sam i čekao suprugu da me nazove misleći kako neće biti problema dobiti me. Haha... Došla je do auta sva zapjenjena jer mi je mob davao nonstop zauzeće, tek onda sam i skužio zašto mi se tako sporo otvaraju stranice.;D
No, bit svega je da ukoliko hoćeš dobru vezu (govornu) bez pucanja veze, onda prebaci na GSM, a kad se želiš/trebaš spojiti na net sa mobitelom onda prebaciš na 3G. Vjerujem da ima valjda i koji widget na marketu za to, pa sa njim budeš potrošio par sekundi života prebacujući iz jednog moda u drugi.
Ja sam postavio pitanje ovdje da vidim ima li jos tko sa ovim mobitelom na drugim mrezama slicne probleme pa ako vas dvojica imate taj mobitel a niste na bonbonu molim recite mi jer price o GSM/3G konekciji mi ne pomazu u ovom 'istrazivanju'.
Ja sam na 098 sa Xperiom mini i nisam primjetio da mi puca veza dok sam na 3G mreži.
Ovako,stavio sam ovaj najnoviji update android 2.3.4 firmware 4.0.2.A.0.62 i poceo da mi guta bateriju ko lud,ja pogledam sta mi trosi a ono facebook mi se sam poceo da pali i kroz noc bio skroz u pozadini upaljen i ujutro imao bateriju 20% a predvecer sam ga napunio na 100%,inace imam sve iskljuceno wifi,data i sve,inace mi baterija prije updatea ovog najnovijeg 0.62 drzala i do 3 dana ako ga nisam forsirao.
Imam instaliran task killer al tek tolko za svaki slucaj da vidim sto je ukljuceno i ako moram da nesto ubijem ako zasteka,inace ga ne koristim,e sad sam ja lijepo ubio facebook preko task killera al on se ponovo pojavio za oko 20 minuta i sad je zeleni u task killeru a prije updatea nije bio,pa me zanima kako najbolje rijesit problem i dal se i kako da vratit onaj stari 2.3.4 ona medjuverzija prije 0.62 jer ovako mi baterija niti jedan dan ne izdrzi a da ne prcakm nista,vec fb mi sam u pozadini radi ( bez wifi,i bez data ) !?
Ako netko zna ili primjetio dal ima iste probleme nek se javi pa da vidimo sta mozemo...ty :mig:
Je li telefon rootan? Ako nije, ne znam da mozes bas puno, jedino potpuno deinstalirati facebook app (osim ako je slozen kao system app, u tom slucaju jbg). Ako je rootan, probaj Autostarts ili slican alat s Marketa.
Facebook app je po mom misljenju jedan od najodvratnijih komada softvera za Android. Deinstaliraj ga ako mozes, ako ne onda se probaj barem logout-at iz aplikacije, iako nisam siguran da ce to pomoc.
Mobi nije rootan,inace nije fb slozen kao sys app jer prije ovog updatea sve bilo ok,sve do tog updeta,mozda se nest mu zbrikalo pa sam ga danas opet ispocetka napunio i vidjet cu sto ce se danas dogodit ,al vec cim sam izvadio punjac s moba idem pogledat u task killer samo da vidim dal je u pozadini i evo ga vec,prvo par minuta nije bio zelen al poslije je pozelenio (znaci da ga task killer kao oznaci da se mora samog pojedinog killat) a sad zasto to nemam pojma,a jel se da kako vratit na stari 0.42 ? jer nevidim nikakve razlike samo fb me zajeb...
ty na brzom odgovoru
@Sniper hvala i tebi takodjer,nemoze se deinstalirat jer je gore od pocetka a s logout nisam probao al cu probat i to makar sumnjam al probat cu,,ty
I da jos nest me zanima zasto mi se pozivi sami brisu od prethodnih mjeseca,dok dodje novi mjesec onda samo ostanu od ovog mjeseca pozivi a ostali se sami obrisu,jel postoji opcija kakva a da nisam skonto??
Dakle jest system app.
Da ne bi bio zabune opet - system app je ako je dosao sa firmwareom, nije system app ako si ga sam naknadno instalirao.
Dakle jedino da ga rootas i onda mozes ili postelati startup servise ili kompletno maknuti taj fb app.
Ovo za downgrade firmwarea nemam pojma.
@ravilov --aha ok ty...I da jos nest me zanima zasto mi se pozivi sami brisu od prethodnih mjeseca,dok dodje novi mjesec onda samo ostanu od ovog mjeseca pozivi a ostali se sami obrisu,jel postoji opcija kakva a da nisam skonto??
-
vezano za facebook problem, aj odi u Settings->Sony Ericsson->Facebook inside XperiaTM, pa pogledaj jel ti tamo upaljena integracija.
Pozdrav, kupio sam SE st15i prije nekih 2-3 mj. i nedavno su počeli problemi ,točnije : meni (eng. menu ,da nebi bilo zabune) skače bez da pritišćem i kad stisnem na neki program odmah izađe iz njega van ,ko da je zablokirana back tipka...
Gore je android 2.3.4 ,mob je otključan odmah kad sam ga kupio i eto gotovo 2 mj. nikakvih problema ,a sad ovo.
Primjetio sam da se ti problemi javljaju nakon par minuta rada (ko da dođe do pregrijavanja...), pronašao sam na internetu jedno 5-6 videa na youtubeu s istim problemima ,malo sam se raspitivao ,neki su rekli da su riješili problem s kalibriranjem screena i to trajno ,neki privremeno ,pa sad ja pošto nisam neki ekspert kaj se tiće mobitela ,pitam vas : dal se kalibriranje može obaviti direkno u mobu (ko na nekim nokiama npr.) ili nekak drugačije ,dal se nekom događa isti problem ,kak ga je riješil itd.. Svaki savjet dobrodošao!
Pozdrav i dobrodosao na forum. Bilo bi dobro da sto prije procitas pravila foruma, teme sa ovakvim naslovom inace cesto zavrse u smecu. Osim toga, ovdje je praksa ne otvarati nove teme ako prikladna tema vec postoji, radije onda postati tamo. ST15i je ustvari Xperia Mini, a za nju vec odavno postoji otvorena tema.
Sto se tice tvog problema, nemam bas neki pametan savjet obzirom da nisam nikad imao ovaj mobitel. Pricekaj da ti se netko drugi javi.
Pogledaj za svoj problem ovdje.
Naime jako puno korisnika ima na svojim uređajima iste simptome, moguće je slati uređaj na servis na zamjenu touchscreena, ili ga rootati te editirati postavke za osjetljivost ekrena i kapacitivnih tipki.
Pozdrav.Imam problem sa st15i.kod upućivanja pziva ili slanja sms-a mob. se resetira ili ugasi,a kad je spojen na punjač ili komp radi normalno.Dali je netko imao takih problema ili zna o čemu se radi?Napravio sam update (2.3.4) i ista stvar,dok je na punjaču mogu zvat i primat pozive i sms,kad ga iskopčam resetira se i kod zvanja i kod primanja poziva i sms-a.Prije odprilike 3 sata baterija je bila na 100% ,a sad je ispod 70%.Dali je moguće da mi baterija pravi probleme,dosta se brzo prazni?