Settings -> Security -> Set unlock pattern
i tu si namjestiš kako trebaš spojit kružiće da bi otključao mobitel
Printable View
Ako ti se to slucajno ne svidi, probaj LockBot.
Nema provaljivanja, bar koliko ja znam...
eto da i ja nakon dva tj. kazem svoje misljenje o desireu!
mozda cete se zacuditi ali ja sam razocaran :(
reci cu sto me najvise smeta kod mobitela....
1. zvucnik n- zasto su stavljali zvucnik na "doljnu" stranu mobitela. totalno neprakticno. kada gledam neki clip na youtubu neki puta ne razumije sto govore
2. mob se zna "zblesirat" na par sekundi i onda mi pise na ekranu "loadig...." dosta iritirajuce (nije cesto ali za mob koji je top klasa to se nebi smjelo dogadjat"
3. baterija - slaba je...svaki dan je punim iako me u zadnja dva dana iznenadila pa je navecer imala 30-tak % znam da se nemoze ocekivat stotinu sati rada ali morala bi biti bolja a ne da se bojim koristiti mob jer neznam hoce mi do kraja dana baterija izdrzat
4. weather zna opako fulat - prije par dana je bilo veliko nevrijeme i on meni pokazuje da je vani suncano. jucer navecer lijepo vrijeme a on pokazuje kisu i grmljavinu. WTF!!!
5. facebook aplikacije su totalna katastrofa...uuuuuzas!!!
6. steta sto nema vise memorije ali koliko vidim to ce se izmjeniti sa novim updateom
7. za bilo koju radnju na mobu se trebas jako dobro "pripremiti" - znam da vam ovo sada nista nije jasno ali pokusat cu objasniti. Primjer: jucer hocu frednu poslat pdf file preko bluetooth. pokusavali smo dobrih 20minuta i znate kako je zavrsilo? Tako da sam mu file poslo preko maila....totalno nesvatljivo....ok mozda smo i ja i on totalne budale ali takve sitnice bi trebale biti super jednostavne a ima ih jos samo se sada nemogu sjetiti....
8. jeda laganim pritiskom na gumb i mobitel je upaljen....uzasno iritantno! vec sam ga tako upalio par puta
eto toliko za sada od mene. samo da jos napomenem da se nikada prije nisam susreo sa htc ili nekim drugim smartphoneom....odnoso vidio i prcko po njima jesam ali nikada ga ja nisam imo u svom vlasnistu pa je mozda moje razocarenje toliko veliko jer sam imo nerealna ocekivanja....
neznam o kojem ti uredaju pricas...ali ovaj mobitel je jednostavno savrsen.
mozda nisi imao srece pa si dobio neki znj...ili posto ti je nov jos nisi skuzio neke stvari.zapravo je ovo je laptop bez cd-a/dvd-a...mozes na njemu apsolutno sve.
ja danas mobitel nisam ispustao iz ruku, konstantno spojen na net preko umts-a, gps ukljucen, slikanje, muzika, bluetooth i sad je ostao na 3%.
to i je stos kod mobitela, sto se trebas potrudit i cackat po njemu, jer ima vise od 3 funkcije...za razliku od nekih...al dobro. svako ima svoj stav.
ja sam odusevljen iako ga imam tek 2 dana :-)
mozda ce i meni bit tako nakon 2 tjedna...al ne vjerujem
2. Zblesira se u nekim 3rd party aplikacijama i nexus1 galeriji, ali osobno bi to pripisao losem programiranju. Ne sjecam se da mi se sense zblesirao tako
4. Weather uzima podatke od accuweathera, ne dhmz-a. Lokakno nevrijeme ni vakula ne predvidi :)
7. Long click na file, share, bluetooth.
Koristim ga evo tjedan dana, zasitio se 2.1 roma, rootao i sad uzivam u 2.2. Mob mi je super legao. Volio bi da baterija izdrzi bar pola dana dulje al sto je tu je.:)
ja riješio problem s baterijom kupio help punjač i sada nema beda da će se ugasiti
oko 50kn http://2.ly/caq3 :P
Jesi li kupio baš taj sa linka? Već ti je došao ili još čekaš? Ako ti je došao možeš li napisati par riječi? Koliko se puni, može li napuniti Desire, koliko brzo, praktičnost...
Mozda zvuci glupo al primjetija san da se puno bolje napuni ako se puni ugasen.
Konkretan primjer nekidan san ga punija priko noci upaljen mobi ujutro kad san ga isteka (koristim Battery time lite) u roku 10 do 15 min je pa na 90% i cili dan se baterija nekako brzo praznila jedva izdrza do kraja dana, a prejkucer san ga punija isto tako samo ugasen mob i baterija bez problema izdrzala dan ipo.....
Stvarno nekontan
2. da to sam i ja pomislio
4. cijela sjeverna hrvatska je bila pod kisom taj dan...
7.to sam odma napravio i pronadje od frenda htc tattoo i onda sljede problemi..error jedno 5 puta!
ja se ne usudim rootat, kakve sam srece mob bi mi eksplodiro hehe
odlicna stvar...kao sto zeljko kaze daj nam malo vise detalja. koliko te je dosla postarina?
Evo ja ću pokušati dati logično objašnjenje.
Kad stavim uključen mobitel puniti preko noći, baterija se napuni za nekoliko sati. Nakon toga se punjenje isključuje i mobitel dalje radi na bateriju. Vjerojatno bi se punjenje opet uključilo kad bi kapacitet pao na cca 90% no toliko ne padne. Kad skinem mobitel sa punjača, baterija ubrzo padne na cca 93%. Kad sam punio isključeni mobitel, baterija bi se napunila na 100% i skoro ni malo ispraznila danima (uz isključen mobitel, naravno) a ne samo tih par sati do jutra. Kao potvrdu ove teorije je punjenje preko dana s uključenim mobitelom. Napuni se na 100% i baterija ne padne za 10-tak minuta na oko 90% nego pada polako ovisno o potrošnji.
Većina punjača tako radi. Istina ja bih to drugačije riješio i napajao mobitel iz punjača nakon što se baterija napuni. No taj način ima nekih drugih tehničkih problema...
Do ovog sam došao eksperimentalno, čitajući slična iskustva na netu a i struka mi je.
Edit: Zaboravio sam spomenuti da su ovakvo ponašanje (pad na 93%) ljudi počeli prijavljivati nakon onog zadnje upgradea. Tako da je čini se moguće ipak napraviti da se mobitel napaja iz punjača dok je spojen.
@Željko: Ako ga puniš navečer upaljenog, mob bi ujutro prilikom skidanja s punjača trebao pokazivati 9X % (ako se već prazni), a ne 100%, šta ne? Meni recimo svako jutro pokazuje 100%.
Problem je do Tattoo-a i njegove verzije Androida (1.6). Neka ti frend instalira Bluetooth file manager aplikaciju pa neka proba primiti file preko nje.
sto se baterije tice, ja zadovoljan.. meni izdrzi i do skoro 2 dana. cim sam uzeo mob sam narucio ovo i toplo svima preporucem (free shiping)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.39321
-dock, na kojem mozete punit mob i dodatnu bateriju u ito vrijeme.. -hebena stvar
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.39266
- i dodatna baterija....
ova kombinacija s dvije baterije ja pre...bena.... jedna se puni dok drugu koristite.. i kad vam najvise treba sam zadjorate..... super stvar
Hmmm koliko drži ta druga baterija? Malo je manjeg kapaciteta. Meni je nepraktično riješeno otvaranje Desirea. Koliko je praktičan ovaj dock obzirom da se ubada svaki put u micro usb? Nije mi jasno zašto su maknuli one kontakte koje ima Nexus One.
meni izdrzi cjeli dan ova zamjenska.. a dock je mrak...
da ne otvaram novu temu.. jel mi moze netko reci kako da ubacim postavke od VIP-a za mms i gprs?? gledao sam na njihovim stranicama ali nema u ponudi za izabrati postavke za HTC modele... hvala
evo sada mi pokazuje kisovito vrijeme (zagreb) a kada odem i upisem lokaciju onda mi pokaze mjesec i vedro vrijeme... jel se to moze nekako popraviti?
EDIT:ja sam isto imo problema sa postavkama...nazovi vip informacije i zamoli ih da ti posalju na mail postavke....ja sam tako dobio.
Mislim da prognozi nema spasa :) kod nas okrenulo na kisu ali je prema prognozi vedro. Jednostavno dok dhmz ne napravi widget za prognozu, nema srece.
Neznam kak je to vama al meni je prognoza dosta tocna. Mislim da vi ne radite update podataka za prognozu, time on skine trenutnu temperaturu i kakvo je vrijeme i doba dana. Recimo ja sam popodne refreshao podatke i prikazivalo je suncano, navecer je takoder prikazivalo suncano ali kad sam refreshao promijenilo se u noc i slikicu mjeseca i tak je bilo sve do jutra iako je vec bio dan. Nije mi prognoza od neke vaznosti al ju je zgodno imati pri ruci.
Usput cu vam preporuciti aplikaciju DialerOne, naime imao sam problem kad hocu zvati da mi ona HTC-ova aplikacija prikaze sve kontakte u mobu (SIM, Phone, Gmail, Facebook) tak da imam neke kontakte prikazane višestruko. DialerOne prikazuje one kontakte koje ste namjestili da vam se prikazuju u People i to mi je dosta pomoglo + ljepše sucelje od HTC phone aplikacije.
Zatim za one koji imaju više uređaja i putuju (kuća-poso-fax :D) može biti koristan Dropbox. Besplatno se registrirate i dobivate online prostor od 2GB ali ako ste dobili pozivnicu onda dobivate dodatnih 250MB skupa s onim tko vam je poslao pozivnicu. Postoji aplikacija za mobitel i za komp, na kompu ce vam se kreirati dropbox folder i sve sto stavite u taj folder ide automatski na cloud i ako imate vise racunala taj folder se sinkronizira. Preko aplikacije za android mozete pregledavati sadrzaj foldera i skidati datoteke koje zelite, isto tako mozete uploadati neku svoju datoteku.
Za one zeljne modifikacije i kojima je dosadio HTC Sense postoji LauncherPro. HTC Sense je odličan ali LauncherPro mi je malo prakticniji i ima mogućnost nekih animacija koje efektno izgledaju. Najveći nedostatak je da ne podržava HTC-ove widgete koji su mi bili predobri, ali mogu se instalirati 3rd party widgeti s Android marketa.
Za ostale aplikacije koje koristim već je bilo rijeci tak da ne treba objasnjavat.
ma naravno da sam updateo podatke i da mi je tek onda pokazao kisu iako je nije bilo niti u tragovima....no dobro..meni to smeta jer ako na current location mi pokazuje kisu a kada rucno pronadjem grad ona bi pokazuje dobro vijeme znaci da nesto ne stima.
pokuso sam skinuti DialerOne i kao takvog nema..ima Dialer one i dosta je spor....
da, samo i Dialer One postoji.. ja sam ga ubacio i kod mene radi oke.. nije mi spor..
nego, imam jedno pitanje.. zar se ne moze slozit da mi neka mp3 datoteka bude postavljena kao zvono kod dolaznog poziva?? gledam i mogu samo birat neke njihove melodije.. mozda u folderu gdje su one ukopirat mp3 fajl pa na taj nacin odabrat mp3 datoteku? ILI?
hvala... :/
kako u weatheru staviti da mi pokazuje određeni grad? znaci da maknem current location?
Sutra izlazi Froyo za Samsung Galaxy S, pa se nadajmo da će i HTC uskoro.