Najnoviji soft, t-mobile mreža
Printable View
evo updateo i ja soft ima tjedan dana uglavnom sad radi gps i to jako dobro po 10satelita nađe i to jako brzo
samo sad mi je stvar kad odem na internet ne pita oću preko wlana nego se odma spoji s 3g
Imam par pitanja, probao sam u t mobileu vivaz i skoro da ne reagira na dodir, jel to na svakom ili je taj u t mobajlu smrdan jer ga svi koriste? Netko mi je rekao da teze reagira na dodir jer je rezistivni? Što to znači? Jel bolje ako se koristi ona "olovka".
Fotografije - kakve su?
Kako se spaja na internet ? jel mogu se spojit na kucni ruter?
Jel se glazba prebacuje s nekog programa ili direktno preko usb -> my computer?
Jel se mogu raditi playliste?
Jel baterija može izdržati jedan dan slušanja glazbe?
ako je kupljen u t-mobileu jel ima facebook, google maps i slušalice?
prva stvar: promet podataka mora biti "iskljucen" onda moras izabrati GSM promet (kod "Postavka") + aktiviraj wi-fi
Ma naravno ne reagira na dodir ako svaki dan 1000 ljudi koristi i isproba kako funkcionira.. inace je savrsen mob. Kamera - 8.1 Megapixel, ima TrackID, Playnow funkciju.. sve za slusanje glazbe, naravno ima youtube, Mikro USB priključak, googlemaps,Twitter, Videopoziv, Facebook.. sto god zelis. Blo bi bolje ako bi pogledao sve karakteristike (kod specifikacija/znacajka) tu:
http://www.sonyericsson.com/cws/prod...specifications
a jel dođe ona olovka s mobitelom?
Ako je vjerovati ovome, dobije se "olovka" (koja se BTW zove stylus).
Da i ja sam to vidio pa sam poslao upit, jer cu kupit vivaz u t mobileu pa neznam jel ima to.
Ima :cthumbup::cthumbup:
http://shop.smartphoneworld.nl/img/grp/51.gif
Jel zna netko koliko je "teška" jedna fotografija s vivaza tj koliko otprilike slika stane u 2 gb?
ovisi....koja rezolucija???
mislim da oko 700
A računaj da ti na najvišoj rezoluciji ima oko 2-2.5 MB pa ti to i ispadne nekih 800-injak... ali budući da je vivaz ipak sa HD primaran to guta. Mislim da je svugdje u pakovanju 8 GB min. kartica.
jeste zadovljni sa ovom mobitelom? bolji od xperia serije?
poglej ovdje, možes usporediti.. http://www.sonyericsson.com/cws/prod...es?cc=hr&lc=hr
odloci koji je bolji :p
Imam tak jedno pitanje koje ce mozda zvucati glupo...nikad nisam imao taj vrazji "smartfon" (cini se da nisu tolko smart kolko se pise) i sad gledam taj Vivaz , kad nema normalnog mobitela da nema nije smarfon ,to je kao symbian 60v5 . odem pogledat u taj podforum za nekkave programe ili nedajboze navigaciju - nema nista . pa kaj ne pasu programi sa nokija mobitela , koji imaju taj isti smbian , na ostale?
i jedno pitaje ovak za vlasnike iako sam mozda vec pitao
koliko baterija traje u praksi?jel se moze smanjivati zvuk mp3 playera dok recimo hodam , naslijepo samo da napipas one tipkice sa strane za smanjivanje i pojacavanje?
Vivaz ima ugrađen aGPS. (google maps, wisepilot) Mozes pogledat sve ovdje: http://www.sonyericsson.com/cws/prod...ro?cc=hr&lc=hr - tamo kod 'Podrska' je 'Savjeti za najbolju učinkovitost baterije'.
Ako imas svoj omiljeni par slušalica, poveži ih na vivaz pro preko 3,5 mm audiopriključka. Preporučujem MW600, to su hi-fi bezzicne slusalice sa fm radio.
hello!
trebam pomoć. jel mi mozete reci gdje ima dosta aplikacija za vivaz? i ako netko zna jel ima aplikacija za smileove tijekom pisanja SMS-a
hvala!
eto ja malo kasnim nisam do sad pregledavo
možeš li mi reć gdje ću nać tu opciju
mobitel ima neku foliju preko ekrana još je nisam skino jer nevolim kad je preosjetljiv ekran a ta folija izgleda kao da i nije namjenjena skidanju znači nema nikakvog djela za šta bi povuko
savršen ....neznam ima puno dobrih i loših osobina
nema flash nezgodno je upalit le diode
sve za slušanje glazbe
nema equilizer mora se odključavat kad se pojačava smanjiva i mjenja pjesma a o tipki za paljenje /gašenje muzike da i ne govorimo...
pašu sve aplikacije jedino mi je problem istekla licenca za pdf a drugi nemogu instalirat dok je ovaj na njemu navigacija super radi od kako je novi softver
nema štanse što se tiče muzike dodavanja pjesama na playlist i ostalog mobitel je katastrofalan
baterija nije neka 3-4dana da ništa ne radiš doslovno ništa 8gb je u paketu
ovo je moj prvi i zadnji smartfon tj simbian il šta već od sad kupujem samo walkman
inače snimke uzima odprilike sekunda megabajt
i sad u subotu prošlu sam snimo na auto motor showu arena zg
i nestale su mi 4snimke oko 1.5gb su uzimale nije ih mogo nać ni program za rekovery diska
a ove ostale šta sam obriso i dalje uzimaju mjesto na kartici
prije snimanja sam imo 5.2gb slobodnog nakon snimanja 3 sad imam 4.2 a obriso sam ih
Kupio sam navedeni mob prije nekih tri tj. i mogu reći da sam jako razočaran. Prilikom kupnje sam se dvoumio između Vivaza i Samsunga 8500 sa Bada OS. Uzeo sam Vivaz isključivo zbog bolje kamere i Symbian OS. Kamera radi dosta mutne fotke a u mraku je potpuna katastrofa, onaj flash nije ni približno dovoljno jak. Tek nakon što sam uzeo mob sam shvatio kako ne mogu skoro niti jednu aplikaciju instalirati. Sve što radi je Garmin XT navigacija i bubble s tim da se navigacija prilikom pregleda mape redovito smrzava. Jel ima uopće aplikacija za SE Vivaz koje rade? Da ne kažem kako mob ima hrpu grešaka, treba mu skoro sat vremena da prepozna memorijsku karticu od 8GB, dok onu od 2 GB prepozna odmah. Prilikom pisanja poruka zna se ponekad isključiti vibracija za tipke, auto rotate ne radi baš najbolje i nakon dva dana sam ga isključio, tonovi upozorenja se ne daju mijenjati, alarm odnosno budilica je dosta šlampavo napravljena, kalkulator je također da ne kažem jadan.... Još jedna stvar koja je kako sam kasnije saznao zajednička svim S60 mobitelima, nema podrške za smajliće. Možda je to nekome nepotrebno ali meni baš fali.
Uglavnom, mislim da bi bolje prošao da sam kupio nokiu X6 ili dodao još nešto novaca i uzeo Iphone.
moraš potpisat aplikacije to je normalno kod svih simbian
meni su uredu slike po danu po noći i ne slikam jer većinom pijem navečer pa nemam vremena trošit ga na slikanje mislim da što se tiče slikanja noću niti jedan mob mi neće zamjenit c902
koju verziju softa imaš meni navigacija sad radi super karticu odma prepozna i veću i ovu od 8
auto rotate mi je bolje radio na originalnom softu nego ovom novom uskoro ću još noviji stavit da vidim
ima tu stvari koje su loše napravljene
al ima i onih stvari koje se radi puno bolje inače recimo kad pišem poruke kad stavljam one znakove ,.-!"#$%& i tako dalje na broju 1 se mi ponudi šta će iduće bit
pa nema onog da mogu brisat poruke bez da idem na opcije ( odlazne ) pa me se ne pita oću brisat poruku spremit u nedovršeno
pa ima popis ljudi kojima sam zadnje slao poruke
nema divix
usput facebook previše troši prometa pa sam ja sebi instaliro neki siromašniji također i preglednik od mobitela inteneta je slab previše uzima pa imam operu
a kod opere mi je problem jer s mijenjanjem pristupne točke ( znači on pamti onog kom sam zadnje wlan krao ) a kad nema tog onda moram kopat 5min po opcijama da nađem da prebacim na 3g il drugi wlan dok je na prošloj verziji softa sam biro prvo wlan traženje ako nema tog onda 3g
ima flv što mi se sviđa ( al na istom nema premotavanja )
u svakom slučaju kad pogledam svoje zahtjeve od mobitela i šta mi on pruža dođem do zaključka da simbian smart fon i sve s tač skrinom nije za mene
ja sam više ovako seljačina jednostavnost osnovne stvari ja sam siguran da mi 90% ovih funkcija ne treba s tog mobitela nemoš pisat poruke dok voziš ( puno se vozim) kad popiješ nemoš ništa s njim napravit nije ni za slušanje muzike dobar
mislim ovim želim upozorit potencionalne buduće kupce mobitela da dobro razmisle dal im sve to treba
eto ja još uvijek k750@w800 ovaj imam od 5tog mjeseca i u ladici je stalno danas sam ga prvi put upalio nakon duljeg vremena
Kako misliš što se tiče slikanja noću niti jedan mob ne može zamijeniti c902? A da probaš c901? :) Imao sam i ja c902 i noću ništa posebno, kao g700 moj.
Što se aplikacija tiče @ivan1606 moraš ih potpisati pa će ti uglavnom raditi ali se nečeš "obogatiti" njima... ja koristim nokiu 5230 i uglavnom sam zadovoljan symbianom, pisanjem sms-a a ista fora je i na vivazu...
Sad, naravno kako gore kolega veli stvarno kada voziš i malo popiješ postane neugodno nabadati po tim touch tako da ga i ja slabo tada koristim a i slušanje mp3 je u banani...
Imaju prednost stari mobovi pogotovo od SE k750, k800...po jednostavnosti u svemu.
Mislio sam se nabaviti vivaz pro zbog tastature ali eto nekako po novim vjestima i SE odustaje od symbiana tako da ništa novoga ni od aplikacija pa se valjda androida samo love pa pikiram x10...
Evo frend mi kupio vivaz pa sam ga malo 2 dana isprobavao... Moram priznati da me se mobitel dojmio. Ovako otprve nisam nešto negativno primjetio a najviše sam ga po softu uspoređivao sa 5230 što ja imam.
Dizajn je odličan i uživo dosta tanak i lagan. ništa ne škripi. Baterija isto mi izgleda solidno da će trajati (definitivno bolje neg na satio).
Malo sam fotkao i uglavnom su slike ok al na c901 meni ipak bolje. HD je neloš. Možda i u slučaju fotki i videa malo su svjetliji rezultati na automatsko...postavke nisam isprobavao.
Ekran sam po sebi sa odličnim bojama... uspoređivao iste slike na 5230 i vivaz, nokia daleki gubitnik.
Malo mi samo izgleda na nokiji bolje da reagira dodir prsta a i pisanje sms-a...al možda to na vivazu i zbog dodatne folije preko. Vanjski zvučnik isto ok glasan.
Uglavnom, solidan mobitel pogotovo dobrog ekrana...uboden preko oglasnika za 1500 kn zapakiran :) Dok u dućanu gdje smo išli gledati opet povisili na 2850 kn...mislim stvarno pretjerivanje za već "izvan konkurencije" uređaj...