Pred dva mjeseca, 4GB je bilo po "punoj brzini"
Tako sam sredio za dvije osobe
Printable View
Pred dva mjeseca, 4GB je bilo po "punoj brzini"
Tako sam sredio za dvije osobe
Moja računica:
iPhone5s putem njuškala = 2600 kn
5 GB/mj = 22,5 kn mj x 24 mj = 540 kn
Razgovori i SMS = 7,33 kn/mj = 176 kn u 24 mj
Ukupno = 3316 kn u 24 mj
Tvoja računica:
Isto to za 4920 kn (205 kn x 24 mj)
Dakle, moja kombinacija je jeftinija za 1600 kn ili za trećinu.
Prepaid kombinacije, u kombinaciji s kupnjom na njuškalu, su i dalje povoljnije od bilo koje pretplate, pa čak i one ugovorene putem retentiona
Imam onu jako dobru tarifu od prije dvije godine koju se moglo dobiti uz ugovor bez uređaja (Plan L + Flat za 97kn samo su se kod mene zeznuli valjda pa mi nikad ne dolazi više od 80kn s uključenom opcijom od +2GB neta) koja će mi isteći za mjesec i pol.
Čitam na forumima da se sad preko službe za savjetovanje pretplatnika može dobiti flat pozivi + 2.5GB neta / 1.5 nakon 12mjeseci za 104kn ukupno sa svim naknadama, isto uz potpis ugovora bez uređaja.
Smatrate li da je ova tarifa ok ili se može bolje proći na prepaid? Ako da na kojoj prepaid tarifi?
Pitam jer me opet vozaju u SZK i prave se mutavi a ne da mi se mjesec dana natezat s njima kao prije dvije godine ako ima i boljih opcija.
Koja je opcija bolja za prijenos pretplate po 4 broja obiteljska plan XXL? 2 broja imaju još manje od 1mj OTPO, jedan broj ima 3mj OTPO, 1 free.
1. Tražiti u T-centru prijelaz na simpu? Potom u bonbonu za prijenos broja.
2. Podnijeti zahtjev u bonbonu za prijenos broja?
Konačno će svi ionako ići na bonbon. Nudili su mi telefonski 204kn/mj po broju za Flat+10GB/mj.
Prijenos na bonbon ne može iz grupnih tarifa (plan za obitelj).
Najbolje na simpu, pa potom u bonbon
Valjda je to nešto novo. Kada sam ja radio prijenos iz t-mobile obiteljskih u VIPme i tele2 rekli da ne mogu.
A konto sam i ako na simpu prvo idem, to je još zadnje retention što najbolje mogu ponuditi - a ako me tu ne obore s nogu, onda ćao. THX
Prvo sam morao brojeve iz obiteljske na pojedinačne tarife. Potom u bonbon. Da bi mogao na simpu mora biti manje od 1mj OTPO. Kod mene 3 mj. pa jedino vele ugasiti ga mogu.. Tako da onda sve u bonbon kroz par dana, ako ne odbiju prijenos! Vele na zadnjem računu bi trebao biti dug, penali...
Ako ideš na pojedinačne dobit ces duple račune, kao da si čitav mjesec koristio obiteljsku i pojedinačne.
I dalje mislim da je najbolje s obiteljskih na simpu pa na bonbon
Rekli su mi u t-mobile centru da ću dobiti proporcionalno za obiteljsku koliko sam bio i proporcionalno za pojedinačne. A ako idem na simpu mogu jedno tri broja a četvrti jedino mogu ugasiti - ne može na simpu sa 3mj OTPO. Pokušao sam na simpu pa na bonbon - ali nije izvedivo osim ako nisu istekli OTPO po svim brojevima, a i onda moraju razdvojiti obitelj na pojedinačne. Uglavnom, nisu mi mogli direktno sa obiteljske ništa napraviti - jedino novu obitelj da uzmem po svakom broju, neki popust...
Tako da ako su mene slagali, ja lažem vas...vidjet ću kada dođe račun što kaže. Ali bar do sada su mi uvijek u T-mobile i Vipu proporcionalno naplaćivali račune.
Ja sam godinama razbijao obiteljske tarife na pojedinačne. I svaki put iznova pisao žalbe i tražio umanjenje. Sretnici su oni kojima je ht proporcionalno umanjio racun. Zašto ne bis bio na obiteljskoj do kraja otpo? Bolje da platiš pretplatu koju mozes koristiti nego da platiš penale (jednake vrijednosti tarife), a uz to moraš platiti tarifu na Simpi ili bonbonu
3 broja istekla, a 4. ističe za 3mj, tj. za 2mj se može prenijeti...znači morao bih još bar 2 mj po 600 i više kuna dati...a bude i 700-800 sa parkingom i opcijama. Razmatrao sam i tu opciju, i zato sam čekao prijenos do sada...a sada ću pregrist penale za 1broj. Jeftinije mi dati 500-600kn koliko su mi rekli da iznose penali za jedan broj zajedno sa obročnom otplatom uređaja. Ovako bih dao još 2-3 puta po 700-800kn. A već više iz principa mi ih dosta. Traže sve više novaca a daju sve manje. Kao da me zadrže i da smanjim račune mi nude 214kn po broju za ovu tarifu 10GB. To je znači 900tinjak kn ako ne i više ukupno. Mobitel Z5 ili tako nešto cca 2000-2800kn...Jednostavno se ne isplati, a uvjeravaju me da sam lud što bih prenio broj i otišao iz tako dobre i jeftine mreže!?! Pa reko za 90kn u bonbonu dobije 10GB. Ako mi treba još, kupim još - kod vas 1GB 30kn... Onda su mi pričali kako su ultra kvalitetni, 4G...bla bla. Uglavnom, raskid i prijenos broja.
Ako su ti penali tako mali nemaš što čekati. Danas ili sutra sve prebaci na pojedinačne pa odmah isti dan, zatraži prijenos u bonbon kako bi tamo stigli do 30. ili 31. svibnja.
Ako to učiniš prekosutra, ili ako ne poštuješ proceduru koju sam ti naveo, prijenos ce ići u lipnju. A to znaci da plaćaš i u srpnju 600 kn za lipanjski račun.
To što te nagovaraju da ostaješ i plaćaš 214 kn po broju, jer da jeftinije nećeš naći, je njihova zadnja slamka spasa na koju se vade kada nemaju što ponuditi. A nemaju!
nije raskid, vec istek, no dobro, istice mi 18.6 obitelj xl, najbolje kolko sam skuzio je preci na bonove, kako najbezbolnije to napraviti i kada zatraziti sto? dva broja bih zadrzao,a za jedan mi je svejedno
Odgovor iz #89 vrijedi i za tebe. S tom razlikom da riječ bonbon možeš zamjeniti s bilo kojom drugom (vipme, tomato, tele2...)
ne kuzim, nemogu odmah po isteku 18.6 sa grupne trazit prijenos broja? moram prvo na pojedinacne, pa tek onda svaki posebno prijenos radit? jel to mora biti bas 18,6 na dan isteka ili moze i kasnije? bojim se da mi ne produze pretplatu do kraja mjeeca ili nesto slično..
Istekom ugovorne obveze se ugovorna obveza ne produžuje. Mješaš pojmove kao što su oročena štednja (automatski se produžuje) i obvezno trajanje pretplatničkog odnosa (ne produžuje se automatski).
Zovi 0800 9000
Tamo ce ti potvrditi da vec sada mozes napraviti prijenos na drugu mrežu ili simpu bez plaćanja penala. Tako sam ja radio kada sam imao pretplate.
I vidi #82
Kad je manje od 30 dana do isteka ugovorne obaveze (datuma potpisivanja) može se bez penala prenijeti.
Za 1 broj koji ima još 3mj su mi odgodili u bonbonu prijenos sa 27.5. na 10.6. a razlog navode ugovornu obavezu HT. U bonbonu mi kažu da je u HTu problem, kod njih stoji da oni blokiraju...a u HT-u kažu da nema razloga za odgodu, treba bit u 4 radna dana, da nije do njih, bit će penali na zadnjem računu...Pa sam poslao upit/prigovor iz T-centra...pa da mi to riješe do kraja mjeseca. Stvarno bedasto to rješavaju. Što mi ne kažu penale, ja ih platim i ukloni se OTPO. Ovako se blokira prijenos zbog OTPO koji želim platiti.
Normalno da rade što hoće kad je bonbon njihova mreža koju HAKOM tretira samo kao običnu HT-ovu tarifu, a tvoj prelazak na bonbon kao promjenu tarife a ne kao promjenu mreže. Da si se htio prebaciti na VIP ili Tele 2 da vidiš kako bi bilo brzi jer bi ti morali platiti penale 10 kn/h kašnjenja.
Navodno nije kliknuto na bonbon zahtjevu za prijelaz neka kućica da sam suglasan s plaćanjem penala i upoznat. Tako da sam stornirano zahtjev i podnio novi, ali opet nema kućice nikakve po navodu djelatnika. Pa su valjda sada nešto više komunicirali pa s t-mobile da se to riješi i odobri. Novi datum je 31.5.
Kako ide za penale kada kasne?
Novi post radi novoga razvoja situacije:
Svi su prenešeni u bonbon. I broj koji je imao 3mj OTPO, ali uz intervenciju koje-koga iz bonbona i t-mobile. Regularnim putem samo šaltaju od SZK do T-centra pa do Bonbon predstavnika...Tako da svi skupa valjda to onda riješe zajedno. Poanta je da korisnik bude suglasan i upoznat sa iznosom penala i da to negdje bude zabilježeno od strane T-mobile kako bi odobrili prijenos a ne odgodili/odbili. Znači nije dovoljno SAMO podnijeti zahtjev za prijenos jer penali NEĆE jednostavno biti zaračunati na zadnjem računu - nego će biti odgođeno/odbijeno od strane HT zbog ugovorne obaveze. U T-centru ne može se ništa riješiti: ni platiti penale unaprijed, ni ukinuti OTPO, čak teško se provjeri i koliki su penali...A SZK će usmjeravati na T-centar...a oni će se čuditi, i usmjeravati na SZK! Kada ostane 1mj i manje OTPO, onda se samo podnese zahtjev koji bude prihvaćen ako nema dugovanja...
Također kada se raskine ugovor, raskine se i trajni nalog...pa obratite pažnju i na to. Treba provjeriti dugovanje prema HT-u po OIB-u. Ali to opet ne znači da u narednim mjesecima neće doći rate za otplatu uređaja - iako su tvrdili da je sada sve čisto...i Hanžeković je SVE naplatio i čist račun...svejedno se dođe na crnu listu radi 150kn...Naravno u T-centru ne znaju zašto je to dug niti koliko još će doći na naplatu sljedećih mjeseci... Pošto niste korisnik više, ne može se mijenjati adresa na koju stižu računi, opomene a vi se preselili...Trudiš se platiti SVE ali bezuspješno..ali to je priča već za sebe! ;) Valjda ako ste ikada bili korisnik HT-a treba 2x godišnje navratiti u T-centar i pitati "jel ima šta duga po mom OIB-u"!
Sve što si napisao je točno.
Djelim tvoja iskustva.
Pitanje:
Tarifa plan za zabavu XL
U 12. mjesecu mi istice ugovor, sto bi znacilo da sa 1.11. (Praznik) mogu raditi promjenu bez placanja penala.
Planiram u bonbon
Pitanje je sljedece:
Zatraziti prijenos broja 28.10, pa da broj bude prebacen 2.11. ili neki drugi postupak ?
Hvala na savjetu
Poslano sa mog Lenovo A7020a40 koristeći Tapatalk
Za brojeve pod ugovornom obvezom HT ne prebacuje u roku 3 dana vec traži odgodu. Nisam to odavno radio pa se ne sjećam je li to produženje s 3 na 7 ili na 14 dana. Hakom mi je pismeno odgovorio da je operaterima dopušteno takvo produljenje i da ne mozemo tražiti naknadu zbog kašnjenja u prijenosu, u tom slučaju.
Pitaj u t-centru koliko iznose penali pa izračunaj kada ti se isplati podnijeti zahtjev. U svakom slučaju računaj da ce ti ht naplatiti puni iznos pretplate za studeni bez obzira je li ti broj prebačen 2. ili 30. studenog.
A onda se ti nateži sa žalbama (prvi stup, drugi i hakom) da ti vrate što si previše platio.