i da, nisam napravio soft reset, nakon sto sam instalirao SPB MS....jel ima to veze? ne mogu se pomiriti da mi ostane toliko malo, RAM-a. :(
Printable View
i da, nisam napravio soft reset, nakon sto sam instalirao SPB MS....jel ima to veze? ne mogu se pomiriti da mi ostane toliko malo, RAM-a. :(
Nažalost sasvim normalno. SPB troši dosta RAM-a, a Omnia ima jako malo slobodne memorije tako da ćeš morati paziti šta imaš uključeno. Ako ti nije problem flashaj novi ROM koji ima više RAM-a.
ok. :( mozes mi reci koji je najbolji ROM za omniu II, i koliko oslobodi RAM-a? gledam sad na modacu, onaj seceny ROM. ali mi nije jedna stvar jasna, koje ja fileove moram skinuti? tj. koji fileovi novi ROM. nije mi malo jasno to. procitao sam gotovo sve, ima iscrpno objesnjenje kako flashati ROM, i to sam skuzio, sad samo moram skinuti ROM, ali ne znam koje fileove, od brda onih fileova... jel me moze malo uputiti, onako, poblize? hvala!
Pogledaj neke od ultra lite ROM-ova. Na njima je obrisano puno toga što je nepotrebno ili što kuhar ne koristi. Ako ti nešto fali uvijek možeš naći .cab toga programa i ponovo ga instalirati.
ROM se sastoji od 3 dijela : PDA, CSA i phone. Postoji i eboot, ali njega se navodno ne preporuča mjenjati.
PDA je ustvari Windows mobile OS. Tu su i aplikacije, driveri i ostale slične stvari. I to je ono što ti ustvari samo treba. Ostalo nema veze sa količinom slobodne memorije i programima koji su instalirani na mob. Dakle, flashaš PDA i imaš novi ROM.
CSC nije bitan.
Phone je radio i navodno GPS. Ali tu moraš biti oprezan da flashaš samo phone koji odgovara tvojem mobu.
Detaljne instrukcije imaš tu : http://www.modaco.com/content/i8000-...-rom-on-i8000/
imam jos jedno pitanje... sad skidam 5 onih PDA.rar fileova, ali ih ne mogu raspakirati, niti sa 7zip, niti sa winzip-om....pomozi malo? jel se oni moraju otpakirati, ili ne?
Moraš raspakirati i onda imaš .nbo file ili tako nešto. A zašto ne možeš, ne znam.
na kraju sam sve napravio, flash-ovao sam svoj prvi ROM! ;) i nije tesko ni malo, samo sam koristio one PDA.rar fileove (koje sam na kraju otpakirao winzip-om -.- ). dobio sam oko 40+ ROM-a...sto i nije toliko lose. a i rom mi se vrlo svidja, ima nekih sitnih promjena koje mi zivot cine laksim.. :) sve u svemu sam zadovoljan jako!! plus spb shell 3.5.3.. javim se ako imam nekih pitanja jos! hvala ti na pomoci! ;)
kobe8, gdje si bil kupil Omniu II?
Jesi zapisal mozda originalne PDA i CSC?
pa nisam...u konikomu sam je uzeo...ali sam stavio novi rom, sad ni ja ne znam vise stari, ali sam jako zadovoljan ovim novim.. probaj malo potraziti po netu. mislim da je bilo xxj9, j9, j2....tako nesto, ne znam ni sam vise.
a tako nesto znam i ja :D
ma treba mi netko da zapisem, cisto ak se nest sjebe, da flashiram natrag da mi priznaju garanciju :P
@ kapica
Možda nisam u toku, ali zašto ne zapišeš svoje podatke?
..a jbg-a, zaboravio :(
U biti znam ih otprilike... pda je bio IJ9, a CSC nisam siguran jel bil IJ6 ili IJ9....
phone dio jos nisam flashiral tak da...
imam jedno pitanje. zanima me jel se vama okrece kad udjete u MSN u ladscape mode, ili kako je god okrenuli, ostaje uspravno?
pozdrav!
je li moguce (i kako!) promijeniti lock pozadinu, po dafault-u je neka zeleno-plava, jel moguce postaviti sliku po zelji?
skini si S2U2 program je puno bolji od standardnog locka od samsunga...i mozes mijenati sve opcije pa tako i pozadinu...
Hvala puno!
e sad, kad smo kod S2U2....kako ugasiti glavni lock screen i koristiti samo S2U2....jel ima neki .cab file ili tako nesto? fleshirao sam novi samsungov ROM wm 6.5.3., zadovoljan sam...
Samsung settings - Display and light - Lock screen i tu ga isključiš.
dosla i kod mene omnija2 za sada zadovolan,ima li tko neke besplatne aplikacije ili neku stranicu gdje cu da skinem hvala
jel mi moze netko okaciti S2U2 2.40 vga .cab, jer ja ne mogu uci na ppcwarez, a na internetu ne mogu naci free download? :S hvala!
Probaj ovdje :
http://s2u2.ac-s2.com/
Izgleda da stiže službeni WM6.5.3 za Omniu II :
http://www.phonearena.com/htmls/Wind...e-a_11245.html
Primjetio sam nešto neobično, kad sam importirao kontakte iz starog telefona, tamo gdje su bili upisani rođendani, sami su i ušli u kalendar omnije kao reminderi. ali ako ja upišem datum u već postojeći kontakt kalendar ga ne šljivi. probao i kao anniversary isto ništa. Ima li itko kakvu ideju? Imao sam Asus 535 prije 3 godine i stari winmo i čini mi se da je to radilo. Hvala
PS iz pitanja je valjda jasno da imam Omniu ukupno pet dana...
Kupio sam omniu 2 i pokušavam je već dva dana spojiti na laptop (windows 7).
Windows mobile center (ili tako nešto) je uspješno prepozna ali kod synca mi ne prenese kontakte iz outlooka u mobitel. Čekirao sam contacts u postavkama sinkronizacije ali i dalje ništa.
Instalirao sam i New PC studio ali tamo mi uopće ne može prepoznati mob.
Što da radim? Što ne radim dobro ili što bih trebao, i kako, instalirati?
Anybody?
Pliz help! :)
ja bum poludel! Ne mogu naći način kako importirati outlook kontakte u omniu.
Pokušao sam i sa windos live accountom ali tamo mi neda import csv datoteke (iz outlooka). kaže da je prazna, a nije...
bem ti windoze i samsung.... sa nokiom i sinhronizacijom nikad nisam imao problema...
instalirao sam originalni new pc studio koji sam dobio sa mobom. mob je kupljen preko njuskala. nije pokvaren jer u off-line modu radi sve OK. Čak sam stavio i SIM karticu ali kontakte ne mogu importirati. a da ne pričam o notesima ili calendaru...
U windows mobile centru vidi mi mob, napravi sync, ali ne prebaci ništa. kontakti su čekirani.
u new pc studiju mi čak niti ne prepozna mob kod traženja...
jel problem windows 7 na laptopu?