"naftna mrlja" na htc hd2
Prije par dana na ekranu se pojavila tzv. "naftna mrlja".
Naime, ista se povremeno javlja, i kada malo telefon "prodrmam" nestane.
Već par dana pokušavm dokučiti zbog čega se pojavljuje anomalija na ekranu, ali nemam neko logično objašnjenje.
Jedino što sam primjetio da se ista pojavljuje u dijelu ekrana gdje stoji baterija. Mrlja se manifestuje u vidu neke ljubičaste boje.
Da li da idem sa garancijom, ili ima neko kakav prijedlog?
Telefon je kupljen početkom prosinca kod VIP-a, i osim ovoga sa tel. nemam nikakvih probelma.
danas predao mob u agram servis
Evo ga, danas sam mob ostavio u agram servis.
Naime, na ekranu se pojavila ljubičasta mrlja, koja je ispočetka (prije mjesec dana) bila povremeno, a sada je stalna. Naglasio bi da sada jačina te mrlje varira od slabijeg (često) do jačeg (povremeno). Inače telefon nikada nije ispao, i stalno koristim futolu.
Tako se odlučim da odem u servis (Mostar, Agram servis), gdje su mi rekli da se radi o mehaničkom oštećenju, te da se boje da će ga i u Italiji (ovlašteni servis) tako okarakterisati.
Na kraju su me ipak savjetovali da ga pošaljemo da vidimo šta će reći, u nadi da bi mogao biti otklonjen kvar (neka folija), odlučim da ga pošaljem.
Prema njihovim riječima, mob bi trebao doći sa servisa za cca. 20-30 dana, te ukoliko bude komplikacija da će me nazvati.
Sačekam, pa napišem iskustva.