zaboravio sam napisati da imam i punjač odmah na cabelu
Printable View
zaboravio sam napisati da imam i punjač odmah na cabelu
@Vuxs
naravno da trazi na COM portu, zato ti i treba USB-COM virtual driveri...
@bore_lee2
ili nesto krivo radis ili ti nije ispravan kabel. vrati ga u ducan i zamijeni za novi, jer SiMoCo prepoznaje CX65 na USB i RS-232 kabelu bez problema i to govorim iz osobni+og iskustva...
da samo ja te drivere tražm već skoro sat i pol i još ih nisam našao!!!!!!
prvo - sigurno si ih dobio na CD-u sa kabelom, a kao drugo JA sam ih postao ovdje na forumu, samo je trebalo malo potraziti - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=7154&page=2&pp=5
a nisam vidio ali nisam dobio sa na cd-u dobio sam neke drivere za punjač
pa rekao si da je punjac u sklopu kabela, zar ne, tj. da je kabel ujedno i punjac...
to bi trebalo biti to, ali dobro, skini si ove i nemas frke ;)
jooj nažalost imam frke punjač radi ali ne radi niti mpm niti SiMoCo
probat ću danas ili sutra dali radi na c60
a možda imam nekih problema kod windowsa ili sa napajanjem jer kada sam imao instaliran mpm stalno mi je restartao komp
Da li imaš instaliran SP2 na XP-u?Ja imam orginalni Siemens-ov DCA-510 kabal koji radi na mojem kompu koji ima instaliran SP2,a na bratovom kompu koji nema SP2 ne radi.
da danas sam reinstalirao windowse i sada mi SiMoCo radi ali mpm me opet muči instalirao sam ga i opet mi restarta komp a kada želim zbrisati napiše mi se neki error.
Pokušaj u CP xp-a isključit pa ponovo uključit COM portove, ponekad pamti program koji je zadnji koristio neki port i ne želi spojiti drugi program. Da stvar bude još gora ne pokaže nikakvu obavijest.
"3aTmr"-vec sam ga zamjenio,dali su mi isti takav drugi,ne kuzim u cemu je problem,nemoguce sam nesto zeznuo! na tri kompa nekoliko puta al nista,fala svejedno
Reinstalirao sam ponovo xp sa sp2 i ovim najnovijim zakrpama i instaliram mpm i SiMoCo ali ništa mpm mi više ne restarta komp ali jednostavnom kao da komp ne prepoznaje kabel!
evo baš sam čitao ovo što je V3rt!g(o) rekao da ima orginal dca-540 kabel i ja sam pogledao IMEi i meni piše da sam spojem na DCA-540 a kabel nije siemensov
jooj idem sada za to skidati drivere a mogao sam lijepo biti vani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja ću se objesiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!imam drivere ali jednostavno kada ih instaliram neki je error !!!
makni drivere, restartaj, odi u bios i stavi com portove na "auto", uštekaj kabel i probaj instalirati. možda uspije. kabel nema veze što nije original, ja sam frutsriran mislio da j kabel crko pa sam spojio mob na usb sa običnim žicama prema šemi i prepoznao je dca540
aha!! ali prepozna on meni kabel i sve je to super ali kada dođe do kraja instalacije drivera za kabel jednostavno mi počne kenjati da je neki error
tak je bilo i meni, dođe do kraja i veli da nemre instalirati je su neki problemi u .inf fajlu, al nakon promjena u biosu instalira bez problema
ozbiljno meni isto piše za inf. i odem u bios i portovi su mi na auto ali ima još neki shit ispod za biranje a idem probat thanks na savjetu
@V3rt!g(o)
daj molim te napiši što si promijenio točno u biosu
prvo sam maknuo reivere za kabel u device manageru, restarto, u biosu stavio com portove na auto (probaj ih ugasiti ak nece ovak), upalio windowse, ustekao kabel u komp i mob i stavio drivere za dca-540 v0.71.
nemam pojma kakve veze usb ima sa com portovima ali radi. mozda zbog IRQ-a......... :-/
o.k. probal bum ja sam već popi... od toga e ako sada neće raditi razbit ću mobitel pa slažemn to već tjedan dana
thanks anyway
NE RADi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-( skinuo sam čak i novi bios nove drivere za matičnu, neznam šta više da radim, razbit ću siemens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Nemoj, nego lijepo kreni od početka. Negdje si napravio neki sitni propust koji ti sad stvara probleme.
Obriši(deinstaliraj) sve drivere i sve programe koji imaju veze sa kabelom.
Ako možeš, pokušaj testirat kabel na drugom kompu.
Javi rezultate, pa da vidimo kako ćemo dalje.
možda zbog sp2? :dunno: