Meni se takvi problemi nisu javljali. Da probaš ga resetirati? I da li ti je broj umemoriran u telefonu? Probaj staviti u opcijama u imeniku da ti čita samo brojeve iz memorije uređaja, ne i SIM kartice.
Printable View
Meni se takvi problemi nisu javljali. Da probaš ga resetirati? I da li ti je broj umemoriran u telefonu? Probaj staviti u opcijama u imeniku da ti čita samo brojeve iz memorije uređaja, ne i SIM kartice.
može li mi netko reći dali se gubi garancija ako stavi novi softwer ili firmware..što već..ugl. napravio sam par slika zaredom i restartao mi se...možda ima još nekih bugova ali kažu da se to riješi s novim softwareom..
mislim da ako je to flashanje da se gubi garancija, ali ako je običan upgrade onda ne..
..neka me ispravi netko ako sam u krivu.. hvala
Imaš defaultni firmware, zar ne? Probaj upgradeat (možda time gubiš i garanciju, ali bolje popraviti mobitel, jel da?)..
@dark smiley8
Nemoj se počet oko toga brinut.. jedino ako bude učestalo, upgradeaj, jer ti novi firmwareovi nisu još službeni pa ne znam koliko to dobro može biti..
prije nego budeš stavljao novi firmware napravi backup svog firmwarea kojeg trenutno imaš tako da i ako bude neke frke da ga moraš nosit na popravak,samo zamjeniš firmware i to je to.iako ne vjerujem (ako je imalo ozbiljna trgovina gdje si kupovao mob) da ce ti tsra zbog drugog firmwarea.
ja imam ku990 ali mi nigdje na garanciji ne piše koji je formware tako da ne vjerujem da oni znaju što je gore stavljeno.
jedino ce znat ako si mijenjao dio firmwarea(recimo ja sam stavio novi NYX-da mob bude brži)
i meni se to dogodilo..krenem editirat jedan kontakt,a otvori mi za edit prvi u imeniku(znaci slovo A)..izadjem i ponovo pokusam i sve ok.. znaci neki bug..valjda ce novi softver to sve ispraviti..samo kad ce izac,koliko su azurni u obnavljanju i poboljsanju softvera??
jako sporo.probaj ići na njihovu home stranicu.tamo ima za skidat firmwarea pa probaj.možda te usreće
budem još vidio kako će radit, al mislim da već imaju novu verziju, meni je v10c, a mislim da ima v10n ili tako neka... ugl kak se napravi backup firmwarea?
Da se ne zayebete, to slovo na kraju firmwarea ne predstavlja verziju, već se odnosi na jezik.
sve kontakte uvijek drzim u telefonu jer ih imam dosta vise nego sto ih SIM moze primiti (kao hrcak sam, glupo mi je brisati brojeve).
probat cu sa formatiranjem. zapravo me nista od toga i ne smeta toliko, jedino kad saljem SMS (malo privatniji, dakle samo za oci te osobe kojoj saljem) i onda mi dode izvjesce da je poruku primio neki frend ili stara ili tak nes, bas se cimnemom da nisam krivo poslao.
sad ispada da se samo zalim, ali i indikator baterije je ponekad smijesan. malo pokaze da ima 2 crtice, pa malo da je pun, pa onda ima opet dve. ono, nek se odluci :) ali sve u svemu sam zadovoljan sam mobom, sve ostalo je stvarno odlicno.
meni isto tako za bateriju, ponekad pokaze 2 crtice i onda ga ne diram neko vrijeme i kad ga izvadim opet je pun...
dali netko zna u moviee studio jel se mogu ubacit neki svoji zvukovi?
e sad kaj se tice tog cookia? kolko mi moze drzat mobitel ak sam dobra prema njemu?
uzet cu ga na 2 god pretplatu pa me zanima jel to ima smisla i dal će živjet tak dugo?
Što pod tim misliš da može držati? Baterija?
I tko bi ti znao da li bi ti mobitel izdržao mjesec dana ili tri godine?
Ja osobno niti jedan uređaj ne bih uzimao na dvije godine. Tko zna što će do tada biti.
meni je čisto dovoljno mob, pola godine, do 1god..
jučer mi se nešto čudno desilo, bio sam u velikoj gorici i poslao par sms i onda mi se pokazalo slovo R za roaming..nekužim jel to do moba ili operatera..kad sam kreno za zg maknulo se...
Evo da i ja napisem par rijeci nakon 7 dana koristenja Cookiea...
Prvo da napomene da mi je ovo prvi TS kojeg sam uzeo na koristenje i
da sam bio protivnik TS mobitela jer smatram da kompliciraju stvar bez nekih
ociglednih prednosti nad klasicnom tipkovnicom tj gumbima...
1) TS - iznimno dobro napravljen, jednostavan za koristenje, meni kao pocetniku stvarno nije stvarao
nikakve probleme cak niti prvih dan-dva nakon kupovine. Ono sto zna biti iritantno da prilikom koristenja s
prstima nece odmah prihvatiti funkciju ili pokrene onu neposredno do ove koju ste htjeli odabrati. Koristenje stylusa potpuno eliminira ovaj problem i tocan je ko urica onda. Takoder sam tokom ovog tjedna imao ga priliku usporediti sa Nokiom 5800 i mogu reci da nema neke razlike iako Nokia spada u visu klasu uredaja od Cookiea, cak stovise nekad mi se cinilo da Cookie ima bolji "response". Ukupna ocjena 4/5
2) Ekran - prvenstveno velik, usporedujuci ga sa trenutnim telefonima koje imam kod sebe (k800, w880, n2600, e66) izgleda enoraman i ako prebacite pogled sa npr w880 na Cookie pomislite da gledate u laptop, a ne u mob ;D Kvaliteta ekrana je osrednja tj jako varira kakva je recimo slika uploadana na uredaj...npr slike fotkane sa k800 prebacene na Cookie nisu bas impresivne dok kvalitetno obradena fotka u photoshopu izgleda odlicno. Defaultna tema (i jedina) je crna s bijelim slovima tako da se tu ne primjecuje nekakva inferiornost pred skupljim (citaj 16m boja) ekranima ali prilikom pregledavanje multimedije se vidi da je ovo ipak low budget uredaj. Ocjena 4/5 (prvenstveno radi velicine ekrana koja nadoknaduje dosta samu kvalitetu istog)
3) Menu tj soft - zadovoljavajuce brz prilikom kretanja kroz menuije, takoder dovoljno brz prilikom pisanja sms-ova i pregledavanja slika. Relativno logicno poslozen i ne predstavlja nekakav problem ako ste prije bili naviknuti na nekog drugog proizvodaca. Broj "klikova" prilikom slanja sms-a ili editiranja imenika i slicno je sveden na minimum i ne komplicira uporabu tamo gdje ne treba. Ono sto mene smeta je ponavljanje slika i ostale multimedije - da objasnim, slike sa memorijske kartice se pojavlju i pod "my pictures" i pod "external memory>pictures". Imho potpuno nepotrebno jer stalno imate osjcajte da ste sve stavili dva puta na uredaj. Zgodna stvar su widgeti ali prvenstveno zabavni jer sama koristi i nije neka pogotovo sto nemate mogucnost dodavanja novih. Velim zabavno ali upitne funkcionalnosti. Home tipka je ok, mozete postaviti kratice za najcesce odabrane funkcije. Ono sto smatram izrazitim minusom na softu da ukoliko iz nekih djelova menuija izadete crvenom tikom na glavni ekran ta funkcija i dalje radi u pozadini. Nekorisno jer npr. dok pregledavate slike u galeriji, pritisnete crvenu i zakljucate telefon galerija ostaje aktivna i onda ako zelite upaliti kameru telefon to ne dozvoljava i javlja da je nemoguce upaliti kameru dok ne ugasite galeriju. Takoder jedan plus su dva desktopa. Ocjena 3.5/5
4) Povezivost - mozda i najslabija strana uredaja. Naime spajanje putem BTa sa kompom je relativno slabo odradeno i neke stvari jednostavno ne rade ako ne koristite LG suite (koji dolazi sa telefonom). Npr prebacivanje fotki na komp ne dozvoljava vise od jedne odabrane fotke poslati, te se cesto dogodi da se iz nekog razloga nece upariti sa kompom. Stvar se poboljsava ako koristite LG suite ALI uzasno je iritantna brzina prijenosa podataka. I dok sa BTom jos razumijem da ne moze letiti, brzina prijenosa putem USB kabla je jednostavno neprihvatljiva. Ocjena 2/5
5) Surfanje - klasika s obzirom na klasu uredaja. S obzirom da nema wifi i nije namjenjen nekakvom hard core surfanju, a za pregledavanje mailova i povremeno koristenje google mapsa je cisto ok. Maleni minus je izostanak nekakvog navigacijskog izbornika u horizontalnom nacinu rada ali ok, vise se i ne moze ocekivati od takvog telefona. Ocjena 3.5/5 (sve se odnosi na defaultni browser u telefonu, pa ostavljam mogucnost da se stvar popravlja instalacijom Opere)
6) Baterija - jednom rjecju odlicna. Mozda najbolja usporedba sa k800 > prilikom jednakog intenziteta koristenja baterija traje isto, a velicina ekrana je neusporediva. Meni intezivnog koristenja traje 3 dana, manje intezivnog 4. To su ujedno i prva dva punjenja, pa cemo vidjeti kako ce biti dalje ali sam prezadovoljan za sada. Ocjena 5/5
7) Kamera - vec svi znate da se radi o 3mpx kameri bez blitza i AFa. Mogucnosti namjestanja kamere su dosta skromne ali opet ako uzmete u obzir klasu uredaja dostatne. U zatvorenim prostorima i prilikom slabog osvjetljenja slike su jednostavno lose i tu nemojte ocekivati cuda, jednostavno gube na kvaliteti i boje su jako slabo izrazene. Ono sto je ipak dobro da prilikom dobrog osvjetljenja (recimo suncani dan ili dnevna svjetlost u zatvorenom prostoru) Cookie daje ok slike, cak i iznad onoga sto sam ja ocekivao s obzirom na specifikaciju kamere. Ocjena 3/5
8) Unos teksta - iako ovo spada pod menu i TS ipak cu i odvojeno napisati koju rijec jer smatram da je ovo posebno dobro odradeno na telefonu. Prilikom upisa teksta mozete koristiti tri nacina > qwerty, multitap i prepoznavanje rukopisa. Iako najcesce koristim multitap (navika), qwerty je odlicno poslozen i ja sa relativnom velikim rukama bez problema pisem bez stylusa. Sa staylusom naravno unos ide jos i brze tako da ce malotko ovdje imati problema. Prepoznavanje rukopisa ne koristim, pa necu ni opisivati isti. Ocjena 5/5
9) Kvaliteta izrade - odlicna. Apsolutno nista ne skripi ne pomice se i ne daje osjecaj jeftinoce. Straznji dio je gumiran i odlicno lezi u ruci dok se prednji dio s obzirom na povrsinu ekrana relativno dobro bori protiv otisaka prstiju. Jako ugodno izenadenje opet ponavljam s obzirom na cijenu telefona. Ocjena 5/5
10) Ostalo - memorija telefona je 50mb, a kod mene je dodatno sd kartica ok 2gb. Osjeti se malo usporavanje prilikom pretrpavanja sadrzaja na telefon ali ne toliko da bi zasmetalo. Jednostavno morate biti malo strpljiviji. Takoder koliko sam upoznat velicina kartice ne igra ulogu na brzinu rada vec postotak njene popunjenost sto je samo plus. Zakljucavanje telefona > odlicno izvedeno; tipka sa strane zakljucava telefon u bilo kojem trenutku, a pritiskom na ekran se lagano otkljucava, nakon kombinacija na non TS telefonima sa jednom-dvije tipke ovo je pravo olaksanje. Stylus > super ukomponiran u donji dio uredaja i bitno bolje rijesenje nego da ga imate samo kao dongle (kao npr kod ku990). Velicina > super pogodena, taman stane u dlan ruke i evo da usporedim ga opet sa k800 punooo ugodniji za nositi, a rekao bi i ergonomski bolji (iako je i k800 tu odlican). Oprema koja dolazi uz telefon je potpuna > USB kabel, slusalice (steta sto nisu in-ear i sto nemaju odvojeni 3.5mm jack), screen protector, manul, LG suite na CDu i jedino sto nedostaje je nekakav etui za nosenje jer telefon skuplja enormnu kolicinu prasine na sebe. Ocjena 4/5
Mislim da je ovo vecina mojih dojmova za sada s Cookiem. Ukupno gledano sam jako zadovoljan jer TS ne predstavlja problem nekome tko do sada nije bio naviknut na isti. Kuciste je kompaktno i lijepo dizajnirano, te imate ipak malo drugaciji telefon u klasi low budget uredaja do 1000kn. S moje strane sve preporuke uz napomeno da ne ocekujete sposobnosti smart telefona ili multimediju kakvu imaju slicno koncipirani uredaji ali cjenovno bitno skuplji od Cookiea. Ukupna ocjena za telefon 4/5.
rise ajd reci kakva je kvaliteta zvuka tijekom razgovora, kakvo je slušanje glazbe preko slušalica i preko zvučnika, jesi ti primjetio kakve bugove tijekom rada, da li se ekran dobro vidi vani pri sunčevu osvjetljenju? tnx unaprijed.
Kvaliteta zvuka tokom razgovora je odlicna, htio bi jos napomenuti da je u uvijetima loseg signala bitno bolji nego k800. Radim izvan ZGa i konstantno sam na rubu sto se tice signala (bez obzira da li je na Tele2 ili nacionalni roaming sa Tmobileom)... Muzika preko zvucnika takoder mrak, iskreno me iznenadio po kvaliteti,a za sluske jos ne znam jer nisam isprobavao.
Bugove nisam primjetio, radi ko urica ;D Verzija sw-a kod mene je V10c...
Nazalost ekran je prilikom jakog sunca gotovo nevidljiv...
EVO OVAKO
i ja sam kupila cookia
nisu imali crni nego srebrni.srebrni mi se čini ima lošiju masku
pretplata na 2 godine , znam da 2 godine ne bude poživio al dobro šta sad :(
sve mi je super jedino ta srebrna maskica vidljivo odudara po kvaliteti od crne
i di ima kupit zastitnih folijica?
Ako misliš za display, pa trebala si dobiti foliju zajedno sa njim u pakiranju.
Ne znam da li ti je uopće i potrebna folija. Ja uređja imam dva i pol tjedna, nosim ga stalno u džepu i nema nikakvih ogrebotina.
a da???
onda super :)
U tom istom džepu mi se jedan Sony Ericsson S500 nakon nekog vremena izgrebao i to fajn.