piše se po gsm areni da je ovaj i n97 iphone killer... koji kiler... 5800 je 1001 puta bolja od iphonea (imao tj. dana + omnia UŽAS) 58xm imam 2 dana i prezadovoljan sam... jeda čekam 97icu jer su rekli da će biti puno bolji tač.
kupljeno za 2600
Printable View
piše se po gsm areni da je ovaj i n97 iphone killer... koji kiler... 5800 je 1001 puta bolja od iphonea (imao tj. dana + omnia UŽAS) 58xm imam 2 dana i prezadovoljan sam... jeda čekam 97icu jer su rekli da će biti puno bolji tač.
kupljeno za 2600
Zanima me ako itko zna dali 5800 ima bolji touchscreen od SE w960i
Ljudi, ima li ova Nokia stand-by clock ili joj je ekran crn kao na SE mobitelima?
Koliko sam vidio nema stand-by clock, ekran je crn, i u postavkama to nisam uspio naci.
Moram priznati da nakon nekoliko dana sam odusevljen uredjajem, ok,nije sofisticiran kao iPhone ili Touch HD, no definitivno je kvalitetan, i jos cjena od cca 3.000,00kn je zbilja povoljna. Najvise me odusevilo koliko se opreme dobije u kutiji, te sama izrada, a i baterija se cini da traje i traje. Jos nisam imao potrebe vaditit stylus, manje-vise se sve da prstima napraviti. Fotic je izvrstan, fotkao po mraku (mrkli mrak) i 2 LED bljeskalice dobro osvjetle prostor. Jedini nedostatak je u manje RAM-a (samo 128 MB), stoga zna biti sporije surfanje,no nista prestrasno. Sama platforma je izvrsno izvedena.
Napravili smo par fotki i dojmove na ovom linku.
Mob je genijalan..samo fale aplikacije za sad. GPS je ful brz, ja u Zagrebu nadjem signal za samo 1.5 minuta. Pisanje SMS-a, moram priznat, malo je sje***o. Treba vremena da se priviknes na to al ajde, ide. Ima jedan program gdje mob prepoznaje tvoj rukopis i tako se pise SMS ili biljeske.Preporucio bi svim T-Srot korisnicima da pricekaju jos malo (cca par tjedana) prije kupnje ovog uredjaja! Naime, mob ce biti jeftiniji na pretplati recimo oko 1500 kn ce kostat na Flex 150 tarifi.
raja kako da se smanji slika kada se salje mms,jer moze samo do 100kb.kada uslikam i odem na upload,postavi mi sliku uvijek vecu od 100kb.kako da smanjim da bi mogao poslati mms???
netko opet gubi na objektivnosti:D
ne bi se slozio sa time da je uredaj kvalitetno napravljen(poklopac baterije lagano zaskripi svaki puta kada se primi mob u ruke+ima lufta,te generalno daje dojam jeftine igracke),kao i to da je ekran citljiv u svim uvjetima(ocito nema sunca kod tebe-lose),surfanje preko njega je muka(ali podrzava flash)-dosta stvari je lose rijeseno,kao i samo TS UI...
kamera nije dovoljno dobra,kakva karl zais optika(toliko suma,da se detalji naravno gube i to sve po danu,po slabom svijetlu da ne pricam)-niti blizu k800 ili cak n73,dok video je standardno dobar...
no neke stvari su me odusevile,paket dodatne opreme i baterija kao i reza ekrana,reprodukcija mjuze je takoder vrlo dobra,kao sto i cijena od 300e na crno
Miljama od savrsenog,ali za mob vrlo dobro,medu najboljima..
pretpostavljam da je tvoj iPhone savršen, po pitanju muzike i po pitanju svih minusa koje si nabrojao za 5800 XM...
:D
Mene je najviše iznenadila cijena ovog uređaja. očekivao sam da će biti niža...
Samo treba pričekati da izađe više aplikacija za njega...
Mene zanima da li se ona multimedijalna tipka da programirati, tj namjestiti koje aplikacije da se mogu izabrati?
Sviđa mi se 5800xm, samo, nokia je predstavila n97. a i njegova cijena nebi trebala biti previsoka... treba njega čekati... :)
no to je druga tema, pa nećemo o tome ovdje...
Evo da i ja sitno iznesem svoj komenter u svezi dotičnog modela, pošto mi je isti prošao kroz ruke, točnije malo/kratko sam se poigrao sa njime.
Što reći, dojam solidan (ništa posebno) rekao bih u rangu očikivanja, odnosno sukladno cijeni uređaja. Mobitel je plastičan ali mi i nije baš tako djelovao kao "igračka" ipak nešto više. Sam OS (TS UI) novo, u svakom slučaju nešto novo iz Nokije. Sama brzina OS-a dobra, nisam primijetio neka kočenja. Ekran velik (ubiti već se sve zna). Pisanje SMS-a po meni odlično, ljepo se piše kad se stavi na QWERTY način unosa. Brzo sam se priviknuo, ubiti i nisam, pošto imam WM uređaj bez hardware-ske tipkovnice tako da sam naučen na soft. unos teksta.
Ostalo što reći, neznam osim da imam VELIKU zamijerku na stylus koji je plastičan i daje isto takav plastični dojam, odnosno dijeluje mi koda će svaki tren puknuti pri dodiru, u usporedbi s HTC-ovim styluson jako, jako loš.
Mali komentar na cijenu (Mobis) po meni i mom sudu, stvarno prihvatljiva cijena za takav uređaj, uzmemo u obzir novi Symbian TS OS, 3,2" ekran 360x640 piksela...
EDIT: još jedna zamjerka, ubiti nedostatak po meni Jog Wheel-a. Pošto se ipak radi o TS uređaju i ktome bez navigacijskih tipki, smatram ozbiljnim nedostatkom. Ubiti siguran sam da će me svi useri TS mobitela razumijeti, o kakvom je propustu riječ. ...moje viđenje.
Reci cu jos jednom, prvi Symbian S60 5. generacije i prvi sa TS-om :) naravno da je ovo mid-range uredjaj, 3k kn. Ima musica, no obzirom da je ovo prvi svoje vrste, mozemo ih zanemarit.. Sto se tice poklopca, meni ne skripi, no i da malo skripi, to je normalno..skripi i na Diamondu :). Baterija je izvrsna.. traje mi tokom cijelog testa, sto je vrlo pohvalno za takav ekran. Kazem, da 5800XM ima 256 MB RAM-a bila bi savrsena :). Ovako je dobra. Vidi se da jos moraju ispeglati OS za TS, no vjerujem da cemo to vidjet na N97.
Sve u svemu, 3k kn, 500kn vise i imas E71, pa sad biraj sto zelis i preferiras.
ja kada hocu neku sliku staviti u mms format,meni automatski ne smanji ispid 100kb.ne znam kako sliku da smanjim???
ma nema sanse.u postavkama za mms stavim slika manja,ali opet mi prebaci na vise od 100kb
Dal neko zna kako da se makne onaj search/traži ikona na početnom zaslonu?I ako se to može maknuti a da prečaci gore ostanu?
jel zna neko kak se stavi ovakav pocetni zaslon...
http://www.markpascua.com/wp-content...essmusic-9.jpg
da ja isto ne mogu nigdje naći kako da stavim i prečace i kontakte, to bi bilo super...onaj traži me full živcira!!!
pa stavis te kontakte i pritiskom na jedan od njih se ovo dolje pokaze. ne kuzim u cemu je problem:P (kad ce vec doci u t-mobajl?!?!)
da istina, kad jedamput klikneš na jedan kontakt odmah ti se pokaže sva zadnja komunikacija s tim kontaktom...
Izgleda da i ja imam onaj problem sa zvučnikom :( i malo sam gledo na youtube kak si moze to popravit i ne izgleda teško al ipak cu odnjet mob u mobis...
bojzi kolko te ispo popravak?