Zaboravio si T-Mobile Total? A i Vip ima opcije0 i za poslovne korisnike Relax Business. Ali nadam se da ce se i cijene i dalje padati i da cijene uspostave poziva nece rasti (jer je ovo za 1.29kn katastrofa!!).
Printable View
T-Mobile total nudi 1500 minuta za 700 kn odnosno 46 lipa po minuti. I cijena po minuti i "minimalna potrošnja" su daleko iznad prihvatljivog.
A i vip business relax ima uspostavu poziva i ograničenje od 1500 unutar mreže, 500 prema fiksnoj i 400 minuta prema drugim mrežama. Praktički isto kao da se odaberu one njihove famozne "opcije"
Oprosti, ja nisam rekao da su te tarife prihvatljive, nego sam rekao da je konkurencija vec uvela nesto tako, i da se nadam da ce cijene padati.
Meni nikako nije logično kako je na ZeroIN tarifi poziv u fiksnu 0,69kn + 0,69 kn uspostava, a na ZeroOUT je 1,99kn + 1,29kn uspostava. Pa to dođe 3,28 prva minuta.
Ajde da je obrnuto, kad imaš IN onda se pretpostavlja da zoveš unutar matične mreže, ali kad imaš OUT onda bi pretpostavka trebala biti da zoveš nešto van.
Ja mislim da je Knock Out najbolja tarifa jer ne moraš misliti koga i na koju mrežu zoveš, a danas ionako ne znači da kad zoveš 091 da je to VIP, da je 095 Tele2, da je 098 T-mobil. Svatko može biti na svačemu.
Jedino je možda dobra Zero IN za pozive npr. unutar obitelji, ili za posao, gdje znaš da su ti svi (ako su, a najčešće imaš sve brojeve kod istog operatera) na Teletini, ali opet za razgovore od minimalno 1 minute...
Sve u svemu, raznolikos je dobrodošla
Bezveze je sta su ukinili tarifu s mukte brojem, a bas sam mislio prec na tele2 s vipa jer su poceli naplacivat 0.25kn za uspostavu poziva... :angry:
mozda ima negdje starih zaliha? malo mi je čudno da su sa 1.3. povučeni svi start paketi s mukte brojem.. baš ću tetku pitat radi u pošti ima li za prodati još takvih start paketa...
ja imam tu tarifu sa mukte brojem po čemu je ona najbolja kako pišu jako se zale sta se ta tarifa ukida pa baš im ni razgovori ostali i nisu tako jeftini osim frends broja..može malo pojasniti oko toga zašto je ta tarifa pojam????
mozda nije samo ta tarifa pojam nego i svakako kikiriki, bile su jednostavnije i ispravno podijeljene.
ipak su zero tarife dosta skuplje u odnosu na kikiriki i tarifu s mukte brojem.
evo npr, ja imam više poziva unutar 095, kraći su cca do 3 minute. ali ne opet često toliko prema jednom broju da bi imala mukte broj, za mene je kikiriki super tarifa,
ali da sam novi korisnik ne znam koju bi od zero tarifa odabrala, vjerovatno nijednu nego bi odabrala knockout, a i tu je razlika, jer je knockout prva minuta 0,74 kn + svaka sljedeća 0,49 što je opet skuplje od 0,29 u kikirikiju.
da ali ne možeš gledati samo mrežu teleta ima tu i drugih mreža koji se koriste pa nisu svi tvoji brojevi u imeniku samo na teletu ...a gledano mukte broja i nadoplata od 20 kn mjesecno za to se ta tarifa i ne isplati jer ti je onda pozivi u teletu 0,59kn,prema drugim mrezama 1.59kn,sms 0,33 tako da je ipak ispativiji knock-out tarifa nebitni o tome šta ona ima naknadu za uspostavu poziva 0,25kn.
I da šta ti vrijedi kikiriki tarifa kad se je ukinula i ne možeš je više aktivirati.Ja trenutni imam tarifu sa mukte brojem i sigurno prelazim na knock-out jer mi se čini bolja nego ostale kako mi paše po rasporedenosti brojeva frendova po mrežama.Bio sam na vipu i ova zadnja bezobraznost za uvođenje uspostave poziva na frends broja 0,25kn to je prelilo času i zato prelazim na teleta a da se za kristalno zvuk i signal ne govori u vipu...katastrofa.
pa mislim da su zero tarife povoljnije od te dvije tarife,za one koje puno zovu tele 2 mrežu zero in je dobar,jedino je loš za one koji jako malo pričaju sa tele brojem,a šta se tiče mukte broja,prije je bio besplatan 1 broj tj 20 kuna je jedan broj,a ne plača se sad 20 kuna več je besplatna naknada ali 69 lipa uspostava poziva uz besplatnu cijelu mrežu
Ma kako za koga
ja sam pretplatnik tarife s mukte brojem,razgovaram sa curom besplatno,bez nadoplate kao bla-bla korisnici,iskoristim gotovo sve minute mjesecno...brat i dva najbolja prijatelja mi imaju 095 brojeve,pa na ta 3 broja mi ide 70% poziva,, ostatak ej na kucni broj,evenutalno jos po koji poziv na vip ili T na kojem imam jos par prijatelja koje redovito zovem.
eto zasto je ta tarifa meni najbolja... dok su mi i cura i brat,a i ova dva prijatelja koristili vip(i dalje ih imaju,ali i tele2),moji racuni nisu bili ispod 300kn,na vipovoj pretplati. sada se krecu od 120-170 u posljednjih 6 mjeseci nisam presao te cifre.
dakle meni niti jedna tarifa ne moze biti bolja,s obzirom koliko ustedim sa mukte brojem.
a za bla-bla, se slazem...dodatnih 20,to je nekih 70 minuta razgovora u startu kod kikiriki tarife,pa kad se jos izracuna razlika u cijeni poziva ostalih brojeva...mukte tarifa se vjerovatno vecini ne isplati.
sve su to telci dobro izracunali...da po korisniku imaju odredjen iznos mjesecno(s obzirom na neku prosjecnu minutazu mjesecnih poziva) i to je to....
ali sada je gotovo,imamo nove tarife i o starima nema vise smisla pricati.
Za one kojima fali mukte tarifa isto ima rjesenja! Posaljes MMS po 0 kn i pitas imas li sada vremena da porazgovaramo vise od 2-3min. te time nadomjestis sto uspostava poziva kosta 0,69kn.
A ako je u VIP roamingu onda uplatis 100kn i imas sms po 9 lipa.
Naravno samo da ta sms-tarifa od 9 lipa potraje, a mislim da hoce jer su i VIP i t-mobile uveli posebne snizene tarife za sms pa bi imalo smisla da i Tele2 to ostavi.
Nije moguce kombinovati zeroin sa tim sms-om za 9lipa, jer ta cijena vazi za korisnike koji koriste kikiriki, mukte, knockout, vruca, tarifa39, dakle ne vrijedi za zeroin, zeroout i tarifizzu.
Meni je se puno isplatila ova ZEROOUT tarifa. neznam kako kod drugih ali ja volim vise pricati a i pricam na mob dosta, tako da ovo mi je ludilo bilo kad sam sazno za ovu tarifu. na nju sam presao s knock out s 9 lipa porukom i nisu mi nista skinuli novaca jer prelazak s knock out na neku drugu tarifu se ne naplacuje koliko sam cuo. Odlicna mi je tarifa i koliko sam znao pricat na mob i to po sat vremena nisam ni potrosio ti 500 minuta, iako svaki put nemogu toliko pricat al u prosjeku mozda je poziv isao ne ipod 10 minuta. istina da su tarife zeroout i zero in najbolje za brbljavce.. i ja sam jedan od njih :D
na pretplati si? pa onda zadrži mukte...
Tarifa s Mukte brojem, Kikiriki tarifa i Pretplata 0 kn ne mogu se aktivirati od 01. 03. 2008. Korisnici koji imaju aktivirane stare tarife koje više nisu u aktualnoj pretplatničkoj ponudi mogu ih zadržati pri produženju pretplatničkog ugovora ili preći na aktualne tarife.
na bonovima si?
"01. 03. 2008. više nije moguće aktivirati Tarifu s Mukte brojem i Kikiriki tarifu. Korisnici koji imaju aktivirane navedene tarife (ili neku drugu staru tarifu) mogu prijeći na aktualne tarife ili ih zadržati i koristi zauvijek."
Vrlo je jednostavno zašto ukidaju te "povoljnije" i "jeftinije" tarife.
Kada operater ulazi na tržište, nema baš puno korisnika, te može "izmišljati" cijene koje hoće, to ga malo košta, jer ima malo korisnika.
Kada korisnička baza raste, rastu i troškovi (varijabilni, tj. oni direktno vezani uz korisnika: roaming, terminacija itd.), te se više korisnici ne mogu "subvencionirati" - jer na korisnike operateri i gube novac (sve je to dio marketinga itd.)
Znači, što tele2 bude više rastao i imao stabilniju bazu korisnika, možete očekivati ponašanje sve bliže i bliže postojećim operaterima.
Pa zero in i zero out su daleko povoljnije od mukte broja i kikirikija.Znači tele2 je sve jeftiniji,dok simpa i vip sve skuplji.Za večinu ljudi koji normalno pričaju je povoljnije od kikirikija jedino ne za uspostavljače poziva,ljude koji puno ne pričaju,jer nemaju baš prijatelja,a mukte je bolje za ljude koji su odbacili društvo zbog cure .:belj: .samo nemojte se ljutit zbog podbadanja,bolno je i ugrubo je,ali je istinito,sory ako se ko ljuti
De mene sam zanima kak aktivirat tu zero out tarifu? znaci posaljem por jel moram prije toga obnovit racun ili sta...i oce oni meni odg na to da sam neznam aktiviro tu i tu tarifu i blabla...?
[QUOTE=darac_os;769680]De mene sam zanima kak aktivirat tu zero out tarifu? znaci posaljem por jel moram prije toga obnovit racun ili sta...i oce oni meni odg na to da sam neznam aktiviro tu i tu tarifu i blabla...?[/QUO
na računu moraš imati min.35 kn ,jer toliko se naplaćuje prijelaz u zero.
a sve što trebaš je poslati poruku: ZEROIN na broj 888,bez razmaka.
i slijediti upute pristiglih poruka aktivaciji!
[QUOTE=ojpi;769723]
mora poslati ZEROOUT na 888 minimalno mora imati 55 kuna (35 za jednokratnu aktivaciju i 20 za mjesečnu nadoplatu)
moguće poteškoće- ako nadoplatiš pa odmah šalješ aktivacijski sms..najbolje pričekati 3-4- sata od nadoplate.
navodno sada moras ako si u nekoj drugoj ( kikiriki ili mukte tarifa) prvo na knockout pa onda na zero tarife...