E hvala ti na isprobavanju :) Sad još čekam nekog vlasnika N82 da mi odgovori na još ova dva pitanja jer ako je ovo za tu crvenu LE diodu istina,onda mi je to bezveze :-/
Printable View
ovo s porukama je Ico odgovorio,a sto se tice fotografiranja,crveno svjetlo se pali po potrebi,vecinom u tamnijim prostorima.kod slikanja vani sa puno svjetla crvena lampica se ne pali.
dok sam kod snimanja videa primjetio da je crveno svjetlo stalno upaljeno iako mislim da to nista posebno ne utjece na kvalitetu videa.
bas sam sad isprobao snimanje videa i unutra i vani i uvijek radi crvena lampica,ali ne kuzim zasto bi ti to smetalo!?
u sobi sam opalio nekoliko slika i nije se palila crvena lampica,tako da se izgleda pali samo u zaista mracnim prostorima.to cu isprobati navecer.
A smeta mi jer mi je glupo da svi u krugu 50 metara od mene vide da snimam video (iako je to vjerojatno zato i napravljeno,kao za zaštitu od snimanja bez nečijeg znanja)... Ma dobro,nema veze,to me neće omesti u kupnji jer je mob stvarno vrhunski :) Hvala na odgovorima :)
ako snimas vani ta crvena lampica se skoro i ne vidi,a jedino sto je vidljiva u mracnijim prostorima i u opcijama nigdje nema kako se iskljucuje.
uostalom tesko neko i moze skuziti da li snimas video ili uzastopno fotografiras,a i kad je mobitel okrenut vodoravno svi vide da ili snimas ili slikas,tako da ces svakako biti "otkriven":thumbup:
Korisnici, koliko vam baterija drži, npr ako pričate do sat vremena dnevno?
Interesuje me onaj svetlosni senzor, kazete da se osvetljenje smanji na jakom svetlu, kod mene uvek gori dali treba nesto da podesim?
hvala unapred na odgovoru
kod mene uopce ne radi.stvarno cudno!
Na mom N95, ako je visoka svjetlost onda se gasi osvjetljenje tipkovnice, sto se tice osvjetljenja ekrana tu se nista ne dogadja.
Jel zna netko di se može nabavit držač za auto za N82? Malo sam tražio po internetu, ali nisam ništa našao, a treba mi za GPS:cry:
Imam tel par dana pa se bas ne snalazim pa bi molio pomoc oko nekih stvari...
1.Kopirao sam kontakte sa kartice u mob ali pored svakog imena pise mi /M i to uzasno nervira.Caprkao sam po opcijama i nisam nista mogao nac osim kako da mi napise prvo ime pa prezime ili obratno ali kako god stavim opet bude to /M
2.Kada primim neki file preko bluetooth-a on mi to stavi u poruke i jos to uopce ne spremi?Moze se to nekako promenit da mi ne stavlja u poruke, vec da spremi na karticu (ovako je to na mem moba) i da sam razvrsta gde treba kao na SE (slika,video)?
Hvala
1. pretpostavljam da si prije imao neki SE. sad svaki kontakt moraš editirati i izbrisati to /M. To se i meni dešavalo kad sam imao neki SE pa poslije Nokiu. Jer SE ostavlja to /M u kontaktima.
nema ti druge nego kontakt po kontakt izmjeniti i izbrisati to /M
2. sve primljeno preko BT ti sprema u poruke. kada hoćeš spremiti na memo karticu ili u memo telefona onda samo otvoriš tu "poruku" (u kojoj ti se nalazi to što si primio) i onda imaš u opcija mogućnost da spremiš na mob ili na memo karticu.
I kad spremiš u memo karticu/memo telefona, onda u porukama izbriši to što si primi preko BT-a (tu "poruku") jer i to zauzima memoriju telefona...
I onda ti se to sve nađe u galeriji. samo što slike/video i ostalo nemožeš razvrstavat u galeriji po folderima. već su ti sve slike prikazane skupa. Bez obzira što si ih ti spremio u posebne foldere.
Ljudi, izgleda da ću si ipak sutra kupiti N82.
Kažite mi, postoji li mogućnost u Inboxu za SMS postavljanja opcije da se ne vide SMS-ovi u dvije linije nego samo u jednoj? To je imala N73 i bio sam prezadovoljan tom opcijom.
bas prčkam po postavkama i ne kuzim na sta mislis?
Nije ostala, E51 i E71 ju isto imaju, iako N95 nema :\
u Ostalo mi nudi samo:spremi poslane poruke,broj spremljenih poruka i koristena memorija.u Koristenoj memoriji nudi samo izbor memorije telefona i memorijske kartice.
E, jbg, tu je kod N73 bila i opcija Spremi (ili prikaži) poruke u 1 redu ili u 2 reda.
Nedostajat će mi taj 1 red.
Ljudi, što je to s baterijom na N82?
Čitam po stranim forumima da im nakon 2 mjeseca baterija padne na svega 24 sata max, a neki se žale da im je tako otpočetka.
Kao, fora je-pogasiti sve potrošače, tipa 3G, traženje WLAN-a itd, pa čak do perverzija da se osvjetljenje postavi na najkraće, odn. da ne možeš niti poruku pročitati.
Neki je koriste kao za razgovor i pokoji SMS i to je to-kažu drži 1,5 do 2 dana. Pa što sada raditi?
Kupiti takav bijesan mob da obavljam funkcije koje mogu s Nokijom 1112? Kaže, uključiš mp3 player pola sata i to već smanji autonomiju nekih 10%.
Što drugo zaključiti nego, obaviti poziv i onda je staviti pod "stakleno zvono" da je promatram pošto BT, WiFi, GPS, N-Gage igre, muziku, fotkanje, snimanje, ne mogu koristiti zbog :tomato: :tomato: štednje.
Mislim da malo preteruju :hm: .Nemam mob puno tj. 2 tj i baterija mi drzi oko 3 dana (dan vise manje kako kad) i naravno da koristim player,kameru,navigaciju i naravno da pisem poruke i da telefoniram sad ako to koristis vise naravno da ce baterija manje trajat nego ako ne koristis.Ali nece tebi stalno bit ukljucena kamera a i neces stalno pisat poruke tako da mislim sto se tice toga da nemas brige... :thumbup:
Meni je mob super ;D samo nisam se jos skroz navikao jer nisam imao jako dugo bilo koju nokiu a kamoli simbian a pre njega sam imao SE W810.
mobitel imam 6 mjeseci i baterija bez problema drzi 2-3 dana uz neko normalno koristenje(10-ak kracih poziva dnevno,SMS,mp3,WLAN umjereno).
da bi je potrosio za jedan dan moras stavrno visiti na mobitelu....;D
ja nisam nista pogasio osim 3G i sa sigurnoscu tvrdim da i uz napredno i ekstremnije koristenje moze drzati 2 dana.:hrv:
Evo sad ste me potakli na razmisljanje sa ovom raspravom o porukama.Gledao sam i kod mene je isto kao i kod Vepra.
Ali sad me zanima sta je to "broj spremljenih poruka" (sad je stavljen na 20) jel to moguci broj spremljenih dolaznih poruka ili sta vec? :-/
Ako neko moze da mi kaze
mozes ga promijeniti i u 500 ako zelis.