kod mnogih motorolinih modela je to moguće. Nažalost kod nokije ne....
Printable View
to bi bila prava stvar da Nokia uvede....
Ne vidim baš koristi od tog, ja nikad mob nebih koristio bez baterije ali kad ga puniš nema veze koliko ga koristiš on se isto puni.
Il si kupite punać na AAA baterije pa punite mob i di nema 220V....Pozdrav!
prevedeni review:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/1676/Nokia/N96
ovo je jedini symbian koji stvarno jedva čekam da dođe u prodaju. lijepo izgleda, karakteristike su u najmanju ruku odlične (samo kad bi mu stavili taj blesavi ksenonski blic a ne ono smeće od LED-a) i kad bi sredili software kako spada... u svakom slučaju makina
Poceo sam citat ovu temu od prvog posta, neopisivo su zanjimljiva ona nagađanja: s 3,2-inčnim touchscreenom,...., a posebno me oborilo ovo i ova njihova slika...LOL
No vratimo se na mob, dizajn mi je definitivno bolji nego 95, ali ne vidim po cemu je jos bolji, 8Gb mi je previse a kamo li 16, live Tv potpuno beskoristan u nas i neznam sto je jos ostalo je sam li sto zaboravio??? Sve u svemu nista posebno a vjerujem da ce u nas cijena biti kojih 600 eura
u Mobisu ce biti puno veca i racunaj ne nekih 900EUR.
ma treba čekat neku N100 da bi me nes zadivilo .. ovo ostalo sve isto vise manje .. DVB-H ko da i nema, 16 GB mi ne treba i ovako mi je 6 od 8 prazno, rezolucija i kamera ista, a baterija jos slabija .. umjesto da su to povecali pa bar neke koristi da osjetim .. ne znam sta bi me tu trebalo privuci ..
nije mi jasno kako jedan ozbiljan magazin poput BUG-a sebi dozvoljava takve blamaze i objavljuje nekakv photoshop i jos sami nagadjaju specifikacije.neshvatljivo!
Bilo je i vrijeme,čim dođe u HR ili je budem u mogućnosti uzeti vanka bit će moja
http://www.gsmarena.com/nokia_n96_st...e-news-581.php
Iskreno uopće me ne impresionira. Nije ništa bolja od n95 8gb osim što ima 16gb. Big deal ionak imam 6+gb prazno na svom :D
isplativost kupnje N96 je vrlo dvojbena zbog prekasnog izlaska u prodaju i vrlo jake konkurencije u ovom segmentu(Touch Diamond,SE C905,LG KC910,Samsung i8510 INNOV8,iPhone 3G.....) i mislim da nece postici neki poseban uspjeh kao npr N95 8GB.
slicne je greske radio i SE sa modelima P990i,W960 i S700i koji su prilicno kasnili i zbog toga nikad nisu dozivjeli neku posebnu popularnost na trzistu.
N96 je uređaj kojeg je vrijeme pregazilo dok je još bio u fazi ideje.
Ali bez brige, bit će dovoljno pacijenata da Nokia na kraju ipak izvuče profit.
:cool::beer::ideja:neko je reka da je boljeg dizajna........
kako kome o tome se ne raspravlja
sta se mene tiče jedino mi je lipša zadnja strana, a prednja mi je lipša na n95 8gb i oni zaobljeni vrhovi su mi priviše ženskasti
šta se tiče mobitela ništa nema posebno novo
da bi napravila nesto revolucinarnije trebalo bi imat ove specifikacije
- led svijetlo za snimanje i xenon za slike (kao k850), rezolucija je sasvim dovoljna
- veću rezoluciju ekrana
- jaču bateriju iako ova čak duze traje nego ona na n95 8gb zbog hardvera (pogledajte na mobilnom svetu). da su stavili bateriju od n95 8gb i ovaj hardver bia pun pogodak
- i vjerojatno neki bolji sofware jer predpostavljan da neće bit bas naručito dobar ali o tom potom..........:cool::ideja::beer:
mislim da bi ovaj put nokia trebala gađat na cijenu
Evo i Hrvatski "ogranak" je objavio:
Počela isporuka Nokije N96 :
Espoo, Finska – Željno iščekivana Nokia N96, predvodnik multimedijskih računala iz već slavne linije proizvoda pod nazivom Nseries, dostupna je na tržištu. Uređaj krase mogućnost televizijskog prijenosa uživo, fotoaparat s 5 megapiksela i optikom Carl Zeiss, glasovna navigacija, 16 GB ugrađene memorije koja se može povećati do 24 GB uz dodatnu microSD karticu, superiorna kvaliteta zvuka i reprodukcije glazbe, N-Gage sustav igara te zadivljujući ekran od 2.8 inča.
Prve pošiljke Nokije N96 su odaslane i bit će dostupne po maloprodajnoj cijeni od oko 550 eura (iznos bez taksi poreza). Na hrvatskom tržištu N96 se očekuje u listopadu.
„Nokia N96 pruža najbolje od mobilne zabave i prikladan je predvodnik naše linije Nseries. Taj uređaj u samoj je svojoj biti konvergentan jer savršeno ujedinjuje telefonske i multimedijske opcije s jedinstvenim Nokijinim dvostrukim kliznim mehanizmom iz linije Nseries, što olakšava preuzimanje i dijeljenje podataka i iskustava.
Omogućava prijenose televizijskih programa i video snimaka uživo, fotografije visoke kvalitete kojima možete globalno označiti točno određene lokacije ili ih direktno preuzeti s interneta zahvaljujući brzoj internetskoj vezi – cijeli uređaj predstavlja novu razinu mobilne zabave i komunikacije“, kazao je Jonas Geust, podpredsjednik Nokijine linije Nseries.
Link: http://mobile-place.info/home/index....=248&Itemid=88
malo sam citao ove postove,pa da se ukljucim.
mobitel kao mobitel nije los.posluzit ce najvise onima koji zele pratit najnovije stvari,i imat uredaj koji taj tren skoro niko nema.razlike izmedu njega i obicne 95 i 8gb su minimalne.ovo gledanje tv-a nemozes koristit vani jos,a kamo li kod nas.razlika je u memoriji,dizajn i to je sve.nista drugo.
ja osobno imam klasicni n95,i ne mislim ga jos mijenjat,imam 8gb memorije i sve sta mi treba.tako da cu pricekat ipak neki jaci uredaj nokije.ovo je novo zapakirana n95.vise isforsiran mobitel zbog konkurencije,nego sto je nesto novo.a realno gledano,ni oni vise neznaju sta mogu utrpat u te mobitele.mislim da je n95 sa funkcijama vrhunac danasnje tehnologije.mogu radit samo na jacim baterijama i vecim ekranima.
ma nije stvar u tome da su trebali pricekat.nego napravit nesto novo,korisno.jedina razlika ovog sa ostalim mobitelima nove n serije je gledanje tv-a,koje se nemoze koristit.mogli su lijepo ubacit touchscreen,opticki zoom.al ne ponovit isti uredaj samo malo ljepse (kako kome) zapakiran.mislim nema razloga kupovat taj n96 onaj tko ima n95.osim ako zeli da izigrava nesto.cista folirancija je taj mobitel.treba cekat n97 :p
Nisu trebali nista pricekat,N96 je izasla prekasno gledajuci na njezine mogucnosti koje nisu neki napredak u odnosu na N95ice,ili su je trebali ranije plasirati na trziste ili pricekat jos malo pa izbaciti osjetno napredniji uredaj...
pa naravno da su trebali izbacit ranije.al zasto izbacivat skoro 3 ista uredaja u kratkom roku.zapravo kad se pogleda i 4 uredaja.jer n82,n95,n95 8gb i n96 skoro pa identicni uredaji.
ja sam ocekivao od n96-ice puno vise,barem 7 megapixela,opticki zoom,xenon bljeskalicu,jos veci display.al od toga nista.bas steta.jer mislim da ova n96 uz nove modele drugih proizvadaca i nije previse konkurentna.spasit ce ju jedino mozda ugled nokije i zaljubljenici u te uredaje.
Normalno, naći će sigurno puno kupaca za nju, za to se ne morate uopće brinut ;) I razmisli malo, da su napravili ovo što si ti naveo gore (7 MP, optički zoom, xenon...) tko bi onda kupio sljedeći mob? Oni bi mogli sad napravit "savršen" mob, samo što to njima nije u interesu jer bi ga onda svi pokupovali i to bi bilo to za sljedećih par godina... Nisu ni oni u Nokiji tako blesavi ;)
da,ali sve to ce imati konkurentne firme i jos malo bolje...pa ne vjerujem da ce netko normalan uzeti n96 pored masina koje izlaze...