Ajd molim te nemoj takve komentare davat. Do sad si bio objektivan, al nemoj sad to pricat. I sam si rekao da si Sonya na kratko isprobal.
Znam da i Sodom i rospaya ne vole Sony, al to nema nikakve veze sa njegovom kvalitetom zvuka. To mi ne diraj.
Printable View
A ti si kao,"objektivan" jer voliš sony.....jea rajt.
Kao što sam reko: Sony je u vrhu,ali najbolji-ne. barem ne u kategoriji digitalnih audio i video playera. Tu rulaju IAUDIO i Archos.
Čisto zato što oni,ko i Apple, uvijek,ama uvijek jednostavno moraju negdje zasrati: naprave player iznadprosječnog zvuka(ALI NE I NAJBOLJEG),kvalitetno odrade izradu, brzo sučelje,ali Sonic stage je toliko sranje da bih radije gurnuo svoju glavu u usta gladnoga lava i pokušao ga istovremeno mlatnuti mokrom krpom po jajima, nego koristio Sonic Stage. (A govorim o zadnjoj verziji,i pritom uspoređujem sa Iriverovim,Creativeovim,Sansinim softverom i naravno vražijim itunesima) A da negovorim o odvratnim EX 71 sulšalicama. 200 kn, a odu za 2 mjeseca. bem ti ja takvu kvalitetu kad ti posrane sluše za 5 kuna na placu imaju bolje odrađen kabel.....(to da zvuče ko da si pod vodom se podrazumjeva.....ali ovdje samo gledam kabel oke?) A još kad ubaciš u jednažbu nešto od kossa sa jeftinije strane,ili shure-a ili ako imaš para na bacanje, grado-a...joj.
I još ubacimo u jednažbu omjer uloženo-dobiveno,koji kod sonyja i apple-a nikad nije najbolji....jao.
taj post je prozišao iz objektivnog stava svih mp3 playera koje sam do sad ispraobavao(od nekih noname-a,sony-a,iPoda..)i pri tome sam stekao dojam da sony ima najbolji zvuk,skoro pa savršenstvo,iako isprva nisam uopće znao prebacivat pjesme(fakin sonic stage :angry: )
Trenutno koristim iPod i zadovoljan sam s njime,po meni je stvarno revolucionaran,ne vucite me za riječ,govoreći kako nije ili kao postoje bolje stvari it works for me,ok?
Iako najiskrenije mislim kada kažem da su slušalice koje dobiš uz iPod sranje:bat:
uopće ih ne čujem u tramvaju,čujem ih samo kolko tolko da čujem za razlijku od npr. w850i i njegovih hpm 70 koje samo kad su do pola čujem najmanje duplo bolje.btw slušalice su mi se zgulile i strgale,dobro da rade,sad si uskoro kupujem nove,najvjerojatnije ove in-ear koje smanjuju pozadinsku buku :hrv:
krivo si me shvatio...ne mislim na zvuk...nego na player općenito,ekran,sučelje,upravljanje,opcije...sve. ..
a sluške nisam htio uzeti zbog tog kabla,na koji se svi žale...
sony sam koristio dosta,da vidim sve,skužim sve i isprobam sve...zgodan mali mp3,no fali mu ono nešto šta clix ima uz sve navedeno naravno:D
zasada, apsolutno da...jedina mana mu je 4gb..samo to...:D
@smogovac,glavno da smo slozili dobar setup;)
a sto se tice sonyja, javite kad cemo moci slusat i usporedivat mp3ce a ne mjesati formate;)
ps.Thunderhead...ovo sto kazes za ex71 potpuno je tocno,...ja sam svojima izvadio plastiku koja je na cvoristu zica i valjkastim kalupom napunio superstezece ljepilo koje sam ofarbao u crno kada se stvrdnulo, gumice za usi fiksno sam zaljepio i mogu reci da su otada neunistive;)
Koristio sam Apple, Creative, iRiver, Sony i još par lošijih mp3 playera i uvijek kažem - Sony. Mislim da je omjer uloženo-dobiveno kod Sonyja najbolji. Osim toga, ne kužim ljude šta će im više od 4gb ili čak 2gb, jer već ovdje stane preko 500-600 pjesama i dam se kladiti da ih pola ni ne preslušaju. Trenutno koristim Sony NW-A805 sa 2gb i to mi je više nego dovoljno. Osim toga, Sony ima i onaj svoj ATRAC format koji znatno možete smanjiti veličinu pjesme, tako da ih stane i duplo više nego na druge mp3 playere istog kapaciteta, s tim da se kvaliteta zvuka ne smanjuje pol posto...ne znam, al mislim da je Sony bes buy i nitko me nemre uvjeriti u suprotno jer sam zbilja koristio brdo mp3 playera i uvijek se vratim Sonyju...
OT:
Neki vole sa sobom imati svu svoju glazbu i u svakom trenutku imati mogucnost slusanja koje god pjesme ili albuma zele.
Drugi ljudi stave pjesme koje vole i kad zele nesto drugo spoje player na komp i stave si ono sto zele... takvima je dovoljno 1, 2 ili 4 GB.
Koristim Zen Touch 20 GB i Zen V Plus 2 GB, no Touch jedino nosim kada idem negdje na dulje vrijeme jer je prilicno velik, dok je V Plus dovoljno malen da ga nosim gdje god zelim.
kada izlazim iz kuce, uzimam mp3 i najmanje u tome trenutku zelim voditi racuna o tome jesam li sastavio playlistu koja mi se slusa bas tada...samo je jedna od stvari zasto
da sodome jesmo...hvala na pomoći i sorry na gnjavaži...
cx300+clix je pun pogodak...ali zbilja,oduševljen sam,svaki puta kad idem upaliti mp3:D
Mali OT, ali ja fakat ne kuzim zasto ljudi kod nas ne podnose Sony?
Ko da bi radje uzeo kalamburgund iz spartaka i peveca nego Sony.
I ne samo mp3 playere, nego sve ostalo, cak i televizore!
A to da je VBR MP3 bolji od Atraca??? Pa da mi molim te reci di i kad i kolko si ti to testirao. Skroz bevzeze tvrdis.
Stavi 256kbps atrac i mp3 i usporedi...
Pa zar je sonic stage toliko sranje, mislim ne bi ga puštali u prodaju da nije upotrebljiv, totalno ne kužim, neki ljudi kažu da im je program ok, a neki kažu da je noćna mora??? No tu je atrac- nešto čime se drugi playeri nemogu pohvaliti, možeš u player stavit duplo više pjesama a kvaliteta ista.
i :respect: budimo realni, sony je stvorio ime playstation!!!!! I rest my case!!!!!
Sori,ali meni je mp3 bolji i ne tvrdim bezveze. A govorio ti koliko hočeš,PRI KONVERTIRANJU IZ MP3 U ATRAC SE IZGUBI NA KVALITETI.(Većina glazbe koju si skinuo sa neta je vjerovatno u mp3-formatu,zar ne?Ne govorim o glazbi koju si kupio na CD-u) Istina,malo,ali dovoljno da ga izbjegavam. A osim toga, ATRAC ima previše DRM-a za moj ukus. Previše je "Propietary" a takve formate ne podnosim, jer nemam jednaku mogučnost izbora kao sa mp3,ogg i FLAC.(Inače,a kad ripam glazbu sa cd-a,ripam duplo: 1 put u flac,zatim 2 put VBR -za prebacivanje na moj mp3 player,čisto da se zna) Istina,kod ATRACA je odnos veličina/bitrate,i iako na istom bitrate-u (kao npr ova tvoja usporedba) zvuče prilično slično,mp3 formatu dajem prednost,jer ne traži da se odreknem pola komfora(čitaj: nema sranja sa DRM-om,veći odabir omjera kvaliteta/veličina itd) koji imam sa mp3-om.
A zašto ja izbjegavam sony? Zato što,iako su tamo do 2000 bili najbolji,od tada su samo još jedna od onih kompanija(*cough*apple i microsoft*cough*) koje stalno pokušavaju svoje kupce "zaključati" u njihove formate,previše forsiraju DRM,a i volio ti to ili ne kvaliteta im je opala,i to previše za moj ukus.
A sad,ak se to tebi nesviđa,oke. Ti i dalje kupuj sony, ali nemoj me uvjeravat da je sony nešto naj. Kad vidim da su otklonili sve te greške,i ja ću bit sony fanboy kao i ti. Ako nešto bolje ne naleti,naravno.
bolje da se sad pripremim za izljeve tjeeškog fanboyizma lol
Da dragi moj,Sonic stage je sranje.
a o atracu sam svoje reko.
Playtation je bio super,Playstation 2 je bio super(ali su laseri odlazili na veliko,imo ti ćip ili ne) a sad su zasrali kao što samo sony zna.
uf ti ga rasprave ode, slusao sam danas clix2, ima ga jedna slovakinja koja ljetuje kod mene jutros je dosla, player je ok, sa Ex90 slusama i odlican (zvuk), ekran je isto nelos, al me zivcira ta konfiguracija da ga trebas koristit sa 2 ruke u zid bi ga ja zbog toga mlatnuo, uglavnom playerom nisam niti malo odusevljen, pogotovo sto baterija ne traje dugo (ova zenska ju je spucala u 10 sati puta, od toga nes vise od pola puta slusala), tak da si fino uzimam 806 ili 808 jos cu vidit, a iRiver ostavljam za neka druga vremena...
vidim da se neki zale na SS al ja ne vidim u cemu je problem, kad se naviknes sve glatko ide, a ima i dosta alternativa sa kojima se moza prebacivat mp3 ravno na player, a Atrac je toliko zakon da bi kopao kumpire cilo jutro da moram samo da mogu pretvorit mp3-ce u taj format(ovo je dosta subjektivno jer se hebem sa sony-jevim izumima jos od doba MD-a)
uglavnom, pisao bi ja jos i gadio i jedne i druge al mi se neda prepirat jer svoj izbor znam, mislim da se ni sa Sonyem ni sa iRiverom ne moze falit, samo pri kupnji gledate sto trazite od Mp3/4-a i gotovo
meni baterija trajala 26h:lol:..tako da ili njoj player ne radi ili ne znam..
a vjerujem da muljaš kad kažeš da je ekran ne loš...ja takav ekran nisam vidio niti na jednom mobu ili playeru..neusporedivo bolje nego sonijev+meni je možda ta konfiguracija naj dio playera..
uglavnom ..mislim da je tebi slovakinja uvalila neki sony za koji je rekla da je clix..jer onaj tko kaže da je ekran na clixu neloš:lol: ili nije objektivan ili mulja...+skužio sam po postovima da si sonijev fan-boj,tako da ne čude tvoja piskaranja...:lol:
ne muljam nista niti imam razloga, da sony-fan sam al to nema veze sa ovim postom, cura je jutros dosla i ima 2Gb verziju, ekran je nelos!! nije savrsen al je, ok..jako dobar, bolji je od iPoda i Creative-a, za Sony nisam siguran jer sam na 805 samo kratko slusao mp3-ce, video nisam gledao, (ekran me bas i ne zanima, kao i nekakvi video fileovi na mp3 playeru), sta se tice baterije nista ne muljam, cura je tako rekla, baterija joj je trajala max 10h sve skupa, koristi Philips naglavne sluse sa njim, nis ja ne piskaram vec sam iznio ono sto je, sutra cu ga uzicat namalo dulji test pa cu fino detaljnije napisat, a to da je Slovakinja meni nes uvalila..pa stvarno mislis da sam glup ili sto?? ja osobno mislim da si ti malo prevec nahvalio taj iRiver, kao sto i ja znam nahvalit Sony, al dobro, ja sljedeci tjedan uzimam Sony pa cu napravit usporedni test:)
btw imam iPod 60GB pa cu ubacit i njega u usporedbu
i na kraju dana ipod od 30GB pa navise izlazi kao pobjednik... http://www.crorap.com/board/Smileys/.../laughing7.gif
mislim ovo nema sad veze s temom, ali da imam viska para piknuo bi si ipod od 60GB, ne znam s cim da potkrijepim svoje misljenje ali iTunes i Nano su me pretvorili u apple fan.-boya :notooth:
mada mislim da ovdje nema toliko ljubitelja apploevih proizvoda jer su im cijene bezobrazno visoke.
Kao što kaže jedna slipknotova pjesma: Here we go again motherfucker......
Da cijene su im bezobrazno visoke, a ne nude ništa. A da budem djelomično on topic,čak je i vražiji Sony bolji od Števe. I to za ne jednu,nego tri glave. O iaudiu,creativeu,iriveru pa čak i Sandisk Sansi, da negovorim. Radije bih da mi odrežu muda neg kupio Števo produkt. Neće mene njegov Reality Distortion Field uvatit,mamu mu ćelavu.
previše nahvalio??ja sam samo oduševljen...
+ekran je savršen...
jedino šta mi ne paše je također kod softa,nešto kompliciraniji prijenos videa...
ako je netko objektivan,onda sam to ja,jer obožavam sony,čak i više neg to,ali ovdje bitku glatko gubi...:tclosed:
+ove rekla kazala ne drže vodu..
ja sam čuo da jednom dečku iz milana sony nw 805 max radi 6h i to kada ne prčka po njemu jako....čim je tebi sony bolji prije nego šta vidiš uređaje,ne možeš biti objektivan...
ovdje je očito riječ o ukusima, mislim da dalje ne vrijedi raspravljati, oba su playera ok, dobro zvuče, reproduciraju video, sve ostalo su detalji na koje nitko ni ne gleda nakon tjedan dana:) Može mi netko, pošto sam odlučio kupiti sonya, usporediti sonyev ekran sa danas novijim mobitelima. Mislim na video i slike ne onu crnu podlogu!! također na netu piše da baterija traje 30 h kod reprodukcije atrac-a, koliko onda traje kod reprodukcije mp3-ca:hm: