pušilo bi se i dalje;D , ako ne cigarete onda frkance. Ne razumijem zasto zabraniti pusenje kad se dnevno državna blagajna napuni za par miljuna kuna od cigareta
Printable View
Pa da su teze droge legalne i one bi punile proracun, no to isto nije ok, zar ne?
Bas zato, ne bi zabranio nego ogranicio i nabio ogroman porez, pa tko zeli trovati sebe i ostale - neka plati.
Pametan si ti decko.. Ali nazalost nemas blage o nasoj surovoj realnosti.. Zivimo u drzavi koja se financira iz poreza na benzin, cigarete i turizam.. ostalo nij ni priblizno znacajno.. a ni to joj ne ide.. I jasno je da cigarete nikome nisu nista dobroga donjele.. Jasno je da su mnoga djeca gledala kako im otac ili majka umiru od raka zbog cigareta.. Ali sta sad... Umjesto da se to zabrani i ova tragikomedija od pravne drzave dovede u red ide se po sistemu tjeraj dok moze!.. Svaki put kad natankas pun spremnik drzava uzme 150-200 kn.. pomnozi to s dva miliona i onda to s 3.5...
Ma u biti nije me briga.. lajem bez veze.. :suicide:
Pusenje u javnosti ce biti zabranjeno za koju godinu, prihodi od cigareta padaju i sve ide prema tome da se pusenje marginalizira.
Zasto onda ne bi gledali u buducnost pa nabili porez na to pa da oni koju truju sebe i ostale neka plate za to, a oni pametniji - prestanu.
Sverc bi se povecao, no ovdje prelazimo u SF dio price, jer bi to zahtjevalo da policija zapravo nesto i radi.
al uvijek se nadje sacica nepusaca koji bi maltene pobili proizvodjace cigareta i nas pusace..
ako ja trujem sebe, to je moj problem!! i samo moj!
ako nekome smeta to sto se trujem, ili ako se osjeca ugrozeno po zdravlje pluca, slobodno neka se odmakne od mene.
i kraj price..
postoji mogucnost da se u Hrvatskoj zabrani pusenje na javnim mjestima, no to ce se desiti jedino ako udjemo u EU..
u protivnome, sumnjam, jer drzava ima straaasne prihode od poreza na duvan..
a cak i da se to desi, pa ljudi moji, mi smo Balkanci..
uostalom, vec je izumljena nikotinska elektricna (ili kakva li vec) cigareta, koja pusacu daje jednak uzitak, a neopasna je za okolinu..
ne govorim ovako samo zato sto sam pusac, iste stavove sam imala i prije nego sam propusila, ljudi moji, zivimo u vremenu kada je sve oko nas zagadjeno i opasno po zdravlje.. cigarete postaju najmanji problem..
a to sto izazivaju rak pluca.. mislim, pa i alkohol steti za jetru i cjelokupno zdravlje, zar cemo vratit doba prohibicije?? rafinerija Sisak, koliki su njeni uposlenici vec pomrli od raka pluca, ocemo je zatvoriti?? ajmo gledat globalno, sto cemo s oneciscenjem i globalnim zatopljenjem???
ma ljudi moji, nemojte stvarat neku utopiju u glavama..
nit ce bit manje pusaca, nit ce tvornice duhana propadat zbog zabrane pusenja na javnim mjestima..
sto se raka pluca tice, tocno je da ga pusenje moze potencirati, no da ce svaki pusac, pasivni ili aktivni, nuzno oboljeti od njega.. nema sanse..
to je sve na genetskoj osnovi, netko moze pusit pet kutija dnevno do kraja zivota bez ikakvih posljedica, a netko se citav zivot moze drzat dalje od cigarete pa opet obolit..
a mozda nam alkaida sutra poslaje atomsku bombu i sve nas pobije..
..a mozda su u sumi..
nemojmo bit smijesni...
slazem se s lunom.
da se vratimo na temu: ja pusim bijeli walter ili camel, ovisi kolko para imam. camel mi je definitivno najbolja cigareta.
Evo ga poskupio je i Ronhill na 14.50
Bas smo uzasni.
Uh, da bar. Fora je u tome da to ljudima smeta i truje ih, no nema vise izbora. U cijelom gradu postoji tek jedan ili dva kafica u kojima se ne smije pusiti, ljudi na cesti puse, u razlicitim drugim zatvorenim prostorima, a debilima koji puse u tramvajima (najcesce mladi od 15 godina) bi glavom razbio staklo.= Citat =:
ako ja trujem sebe, to je moj problem!! i samo moj!
Ne mogu se pomaknuti, okrenuti ili ignorirati. Zrak je moj jednako kao i tvoj.
Ako me svi truju onda je ok da me i pusaci truju?= Citat =:
cigarete postaju najmanji problem..
U svojem stanu pusi koliko god hoces, no javna mjesta nisu tvoja da ih trujes - jer je smisao cigareta samo to. Auti bar imaju neku korist iako sam opcenito i protiv njih, no to je nuzno civilizacijsko zlo. Za vrijeme prohibicije nije se smjelo piti bilo gdje, a pusenje je u nekim zemljama zabranjeno samo na javnim mjestima.= Citat =:
a to sto izazivaju rak pluca.. mislim, pa i alkohol steti za jetru i cjelokupno zdravlje, zar cemo vratit doba prohibicije??
Ostaviti sve kako je, tako je najbolje? Ne mozes ograniciti aute tako lako, no cigarete mozes. Nije da toliko oneciscuju, nego iritiraju i neizravno truju ljude.= Citat =:
rafinerija Sisak, koliki su njeni uposlenici vec pomrli od raka pluca, ocemo je zatvoriti?? ajmo gledat globalno, sto cemo s oneciscenjem i globalnim zatopljenjem???
Ajde budi covjek i reci; trujem sebe i ostale, no nije me briga.
joj, rospaya..
i da se zabrani pusenje na javnim mjestima.. ponavljam, mi smo Balkan.. mislis da ce nestat debila i nadobudnih 15-ogodisnjih faca koji puse u tramvaju? mislis da ce se svaki birc strogo pridrzavat zabrane? ko sto su se drzali onoga da moraju odvojit prostor za nepusace..
i nadasve, tko ce provodit te zakone?? policija mozda?? nasa azurna policija.. daj ne budi smijesan ;)
da, zrak je tvoj jednako kao i moj!! tocno!! moj izbor je trovati se! tvoj izbor nije! jel, ajmo bit pametni, jel ja moram ugasit cigaretu, il se ti moras pomaknut??
mozemo tako u nedogled..
i nema smisla.
ja se od onog sto me smeta micem! zasto se ti ne bi mogao maknuti od dima cigarete na cesti recimo?
sto se tice pusenja na mjestima na kojima je zabranjeno, tipa tramvaj koji si naveo, to postujem i podrzavam! i smatram idijotizmom zapalit na takvom mjestu.
no nabijat anormne poreze na cigarete samo zato sto su stetne mi je presmijeno. kazem, ajmo onda nabit poreze na sve sto je stetno!
tako je! trujem sebe i nije me briga! moja zelja, moja volja, moja odluka, moj gust!!a drugi nisu pod mojom kontrolom, vlascu nit utjecajem. kome to toliko smeta, slobodno neka se makne!
Opatija,jeftina,domaća al dobra
Largo dvajesipet komada. LOL :D
largo je poskupio jel
ja ga još uvijek kupujem za 13 kn.....
stare zalihe...
taman 25 komada za posao koji ja radim...
Ne pušim cigarete.
Više volim cigare sa vremena na vrijeme. ;D
Uh, moja prljava mašta :satan: ..........sram me bilo.
carelia slims, ili eva tanke
ClubMaster Vanilla, Vasco da Gamma, ...
samo vrhunske cigare, .....
marlboro ultra
ja ne pušin
Pušio sam sve...većinom Walter, tu i tamo Ronhil i Marlboro. Dosta Blackstone Cherry, i tu i tamo Camel i ostale.
Već neko vrijeme sam smanjio na najnižu moguću razinu...gotovo do nepušenja što mi je vjerojatno idući korak.
I kao pušač moram reći da bih to zabranio u javnosti...omogućio bih korištenje duhanskih proizvoda na samo za to predviđenim mjestima i doma.
Zašto...jer sam osjetio odavno da ako ne pušim nekoliko dana i onda popalim par komada razina koncentracije, snage i ostaloga padne za bar 30%.
Mogu si onda misliti kako je pravim nepušačima kad ih zadimimo.
Plus toga, jednoj bliskoj osobi je nedavno dijagnosticiran rak na plućima, porebrici itd.
Mislim da bi to bilo koga pametnog zdrmalo i natjeralo ga da se razmisli.
Ja se skidam sa tih pizdarija i savjetujem i ostalima isto.
A ovima koji tepu u korist cigareta mogu samo poručiti kao pušač da si nabiju tu pljugu zna se gdje.
Eto toliko.