Da, možda čak i pričekam, kažem nije mi hiča, a Fabia mi se sviđa, samo kolko će doć? :rolleyes: Taj C2 VTR mi je jako lijep ko bombon je, danas sam ga opet vidjela :D neki kažu da je Citroen dobar neki ga pljuju, ko bi znao...
Printable View
Da, možda čak i pričekam, kažem nije mi hiča, a Fabia mi se sviđa, samo kolko će doć? :rolleyes: Taj C2 VTR mi je jako lijep ko bombon je, danas sam ga opet vidjela :D neki kažu da je Citroen dobar neki ga pljuju, ko bi znao...
japanac iz evrope ziher izgubi 30% kvalitete u odnosu na originalnog japanca. al je ziher još uvijek 30% bolji od bilo kojeg evropskog.;D
Cijena nove fabije ce biti slicna cijeni fabije koju danas vidimo na prometnicama. Citroen ti ne preporucam upravo zato jer je bilo dosta prituzbi u vezi kvarova, iako u to sumnjam jer vecina vlasnika citroena koje poznam u lice tvrde suprotno, odnosno da je taj auto vrlo pouzdan i da se kvarovi odnose na sitnice. Jednostavno mislim da se ne isplati riskirati kad imas toliki izbor. E zanima me zasto ciljas na gradske jurilice? Ti automobilcici su skupi i brzi, za te novce se moze uzeti nesto od kompaktne klase. Sumnjam da ces iskoristiti puni potencijal tih motora u gradu, a ako mislis negdje dalje putovati u vecini slucajeva vrijedi pravilo; sto veci auto to je udobnije putovanje. Zato je bolje uzeti kompakta ili pak ustedjeti i uzeti nekog slabijeg gradskog malisana.= Citat =:
Izvorno postao Mobyfan-ica
Zato jer volim manje i sportske aute, a nemam potrebe za nekim većim...neznam odlučujem se između Swifta, SX4, Opel Astre GTC ili ću pričekati tu novu Fabiu da vidim kakva je...Swift isto ima sa običnim mjenjačem i sa tim poluautomatskim , a taj me baš zanima kakav je pa ako je netko vozio ili ima takav neka kaže kako se ponaša...
Sad.. GTC ti je više u cjenovnom razredu SX4 nego Swifta.. Da pitam ovako: do koje cijene računaš?
Do nekih 110.000 kn
a ne isplati ti se cekati fabiju..
jer ces cekati makar godinu dana (pa onda onije odmah dobro kupovati jos godinu dok se ne rjese djecje bolesti i dok ne pocnu prvi popusti), a i cijena ce po mojoj procjeni biti kao roomster sto bi reklo od 12 eura pa na vise.
ti auti koji te zanimaju se vec dosta voze po nasim cestama pa pitaj u salonima (ili neke poznanike) da li imaju koje testno vozilo da osjetis kakva je voznja.
onda ces se lakse odluciti :) i da, na malim autima zaboravi automatske mjenajce, jednostavno su preskupi ako nesto ode, najcesce trzaju, jos ih doplatis masno, i naravno auto vise trosi i losije ide.
najbolje je sto s niti jednim od navedena 3 ne mozes promasiti :thumbup:
Hvala svima na savjetima, al odlučila sam i nije niti jedan od navedenih :D nego sam se odlučila isprsit :D i uzet Škodu Fabiu RS TDI 1.9, jest da dođe 139000, ali sportski auto ima sve i isplati se to uzet. :) I to ću na proljeće uzimat. Još jednom VELIKO HVALA! :kiss:
zanimljiva odluka..
po meni je to promasena investicija zbog puno razloga :(
sretno s kupovinom
ti se šališ,jel tak?= Citat =:
Izvorno postao Mobyfan-ica
ako se sali onda je sala jako dobra..
ako se ne sali, onda je situacija ozbiljna :)
Normalno da se ne šalim :) Nakon dubokoumnog razmišljanja :D došla sam do zaključka da je to auto za mene :spin: I nakon naravno isprobavanja dotičnog:thumbup:
Nije promašena investicija jer znam nekoga tko posjeduje isti već dulje razdoblje i preispitala sam sve kaj se moglo preispitati. :D A da ne govorim da auto ima SVE i Škode, a pogotovo turbo dizelaši drže cijenu kada ću ga prodavati.= Citat =:
Izvorno postao mmiillee
Zašto bi se šalila? :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao smogovac
Onda? Kaj nitko niš nema za reć o Fabiji RS? :licklips:
imam ja, i ovaj ce biti malo duziiiii.. :)
ovako, krenimo od
motor
1.9tdi sa 130ks je prvise konja za tu kubikazu i ako izdrzi 100 000km da ne rikne turbopunjac super. (zato su u novom golfu smanjili snagu na 105ks)
dobra stvar je sto malo trosi.
model
ako za godinu dana izlazi novi model onda ce ovom sigurno pasti cjena, istina je da rabljene fabije dobro drze cjenu, ali ne i sportske! uz velike promjene koje su vidljive na novom modelu, ovaj vise nije ono sto treba biti. ljep i atraktivan da kad prodje ulicom se okrenes za njim.
upravljac i ovjes, uzas zivi koji necu komentirati..
unutrasnjost, spartanska.. jedino lijepa sjedala.
i sto je najvaznije, izut ces se do bola za auto koji ne vrijedi!
za te pare kupis octaviju 1.9tdi sa 105ks i svom opremom..
za te pare kupis puta sport sa 130ks koji je novi model, puno sigurniji, puno ljepsi, puno kvalitetniji..
za te pare kupis clia sport sa 2.0 benzin sa 200ks..
i da ti ne nabrajam dalje, evo recimo da svi sportski auti brzo gube na cjeni, ali ta fabija za dvije godine ce vrijediti max 10eura. To nije pametna investicija i tocka.
a ako ti zelis kupiti, necemo te mi zaustaviti, nego cemo ti samo dati savjet..
ipak tvoja je odluka :)
ps, vjeruj mi lijepo ces se voziti u modelu koji uopce vise nije fora (na trzistu je barem 3godine) i koji nema ni sigurnosti kao nova vozila, nit lezi na cesti kao nova vozila.. vjeruj mi, to znam.
evo i kako, inace vozim opel vectru gts i jednom sam vozio fabiju, kao da sam sjeo u sukare, na cesti se ljulja, svaki zavoj se prolazi s 20km sporije, bucna je uzasno, mjesta ko u sepetu i ostao sam uzasnut i nije mi se ni malo svidio..
ako imas 140 000 kuna ne znam tko te samo nagovorio za to.. taj pojma nema!
posto smo na forumu o mobitelima, to ti je kao da sad ides kupovati novi sgh d500, a za iste pare mozes dobiti e900..
glupo, zar ne?
razmisli jos malo u sto se upustas jer po smogovcevoj reakciji nisam ja jedini koji je neugodno iznenadjen..
jenda bitna stvar je..
ako prelazis manje od 15 000 km godisnje NE ISPLATI se nikako kupavati dezel, nego samo benzinca. i to je prva stvar koju trebas odluciti, benzin ili diesel?
drugo bitno, rekla si da zelis gradski auto.
treba li to biti jurilica ako je samo gradski auto?
trece, ako treba biti sportski imaj na umu da za te pare dobijes klasu vece vozilo s istim(ili boljim) motorom za iste pare, jer u vecem motoru on nije s tolikim naglaskom na kvazi sportski.
cetvrto, koliko novaca imas za auto? to je jako bitno znati da ti se ne dogodi kako previse zagrizes na nesto sto si ne mozes priustiti..
eto, toliko od mene :thumbup:
idem hladiti prste u vodi od tipkanja :)
sad sam se sjetio..
ovdje najbolje mozes provjeriti kako rabljeni auto drzi cjenu..
http://mobile.de
Kod nas se koristi katalog Centra vozila za procijenu rabljenog vozila ( zuta knjizica ) i ona je dio svake procjene uz vizualni pregled vozila.Za te novce po meni najbolje je uzeti neki od modela Ford Focusa.Renaulta izbjegavaj u sirokom luku, jako mu pada cijena kao polovnom, a razina kvalitete je jedaka Zastavi.Imao sam Clia sa kojim sam u 6 god. napravio oko 100 000km i tolika sam razočaran da vise nikada necu kupiti Renaulta.
Hehe, sve u svemu hvala na razmišljanju...;)= Citat =:
Izvorno postao mmiillee
a izgleda da te ne mozemo odgovoriti..
moje misljenje znas :)
nadam se da ces biti zadovoljna, ali duze vrijeme.
sretno :thumbup:
Ma ja mijenjam mišljenje ko čarape :D ništa još nije odlučeno, vidjet ću, daleko je proljeće...:rolleyes:
hmmm, da ali auti kod nas su bar 20% skuplji od tih cijena na tom linku....= Citat =:
Izvorno postao mmiillee
Pa normalno kada to nije referenca u RH, cijene u rh se odredjuju sukladno katalogu "Kataloga orijentacijskih cijena rabljenih motornih vozila" koji izdaje CVH
Da dignem temu iz mrtvih :D Kako rekoh da mijenjam mišljenje na kraju krajeva odlučih se za Swifta ipak :) Fabia RS se više ne proizvodi :confused: šta me jako iznenadilo no dobro...eto hvala još jednom svima na pomoći od prije par mj. :kiss:
Mene samo zanima zašto se toliko pljuje po Peugeotima? Ovaj 207 je naš 4. peugeot i stvarno nismo imali nikakvih problema s tom markom.
Jesi na kraju nabavila taj Swift, mogla si i napisati pokoju riječ :)
Swift je stvarno ok auto u najmanju ruku. Jedini je bed što nisu mogli staviti automatsku klimu u dodatnu opremu (a SX4 ju ima!), što je izrada tako-tako i što su sjedala očajna (bočno držanje=0). GTC je ima najobolju liniju, ali je preuzak i ništa ne vidiš unatrag.