A-a-a. Pa će biti 24 mjeseci psovanja i kumljenja. Probaj sa drugim browserom, resetiraj modem, a ako ništa od toga ne pali, probaj informativno nazvati Službu. Meni se u par slučaja dogodilo nešto slično, pa je ispalo da "imaju radove".
Printable View
A tko bi to znao... i u internet exploreru mi se to zna dogoditi...a već sam do sad 100 puta resetirao router...no probat ću suta još...sad mi se neda više zaj....sa tim.....malo prije sam došao sa kratkog izlaska sa curom pa sam pod malim dojmovima (ako me svaćate na šta mislim) pa idem lijepo sretno spavat...:jump:
Kod mene se dogadja u zadnje vrijeme da mi veza pukne 2-3 minute nakon sto se spojim,i onda je ok.,
Mozda je stvar u modemu,siemens A-100 je u pitanju.,
Nisam pod ugovorom kod t-coma pa ako ga zelim zamijeniti trebao bih kupiti novi ili?:hrv:
Evo ovako...pošto mi u zadnje vrijeme veza puca tj. samo jednostavno više ne mogu otvarati stranice, pa kad ugasim i opet upalim router onda je jedno vrijeme dobro.. 10 min:rifle:
Pa me zanima...prijavio bi taj kvar ali budući da trenutno koristim password i korisničko ime od druge osobe koja živi na drugom mjestu...da li kad me pitaju da kažem korisničko ime kažem svoje ili preko kojeg se spajam... da li to pucanje veze ima veze sa korisničkim imenom i lozinkom ili je to do mreže?
Ukratko....puca mi veza a spajam se sa tuđim imenom (od sestrične)..što prijavljujem, svoje ili njezino korisničko ime (možda i adresu)?:dunno: :dunno:
prijavljuješ liniju znači sebe,ma reci ti njoj kad te pita za korisničko ime ili nešto kaži to je za broj s kojeg zovem..ja tako uvik,osim kad je neki telac na tel pa nezna provjerit caller ID kod sebe i na temenlju njega nać moje podatke
to se meni dogadja od kad su mi instalirali router:D
to me navelo da skidam stvari preko torrenta a ne preko rapidsharea
sad cu prec na iskon iako je iskon podruznica t-coma pa da vidim sta ce se promijenit kod njih
Veza mi puca svakih 3-5 minuta...propusnost nikakva...brzina koju možem postići limitirana je mrežom 768 kbps...zagušenje mreže mi je 61,5 dB (a oni ne puštaju iznad 45 db)...koma koma :thumbdown :thumbdown
No danas je bio serviser..sve mi je to izmjerio i došli smo da zaključka da mi je mreža zakušena zbog starog kabela (nemam UTP kabeč sa 4 Pars - 8 žica)
Dolje u prizemlju kuće smo spojili i sve je ok...ostvarujem punu brzinu 1024/256 i propusnost mreže mi je 2111/968 a zagušenje se smanjilo na 57 db (što opće nije bitno, bitna je propusnost mreže i postizanje stvarne brzine). Do moje sobe na katu se gubi sve na pola..katastrofa..
Dobio sam UTP kabel i sad ću ga postaviti po cijeloj kući...i onda ću postizati brzinu i propusnost koju i plaćam....
Javit ću kada to napravim i staviti test brzine... do sada je bilo max 650kbps (prosjek 500)i download oko 50-60KB...to bi se trebalo sada povećati...nadam se da hoće.. :hrv:
a skida mi 90-105 KB/s...propusnost mi je 2100/760 a trenutna brzina 1024/256.. što znači da ja zadovoljan i puknut ću od sreće... :jump: :jump: i sad sam na Optimi Traffic 2,5 GB što će biti za mene dovoljno... :thumbup: :thumbup:
Serviser samo došao pogledati i izmjeriti i sve radi...a ja čeprkao po onoj kutiji koja se ne smije otvarati (telefonska kutija), ništa nije rekao...još mi dao informaciju kako se što najbolje spaja..ali ja NE mislim nikome nešto uzimati...nemate straha moji susjedi :beer: :beer:
i meni je jučer blesirala veza na dsl, i to usred SEupdatea. sad je mob u servisu jar se više nije dao upalit!!!!
meni nisu htjeli dat novi jer mi je istekao ugovor. :(
na kraju sam čekala ovu akciju za flat pa sam usput uzela i novi modem za 1 kn.
Kako sam onda ja dobio novi,a ugovor mi istekao prije više od godinu dana?
Tip došao dao mi novi uzeo stari,pitam kolko sam dužan..on kaže ništa jer mi moramo pružiti uslugu onakvu kakvu vi plačate bez zastoja.....Ja ostao...paf..reko aj dobro prvi put da ovako nešto čujem:)
Ma ima nešto i u tome....neki su jako dobri i uljudni...kažu ti i više nego bi trebali..a neki ko tutleki...:)
Kad mi je prvi lik došao postaviti adsl nije skoro ništa rekao..nego sam ga ja moram pitati i sve iz njega izvlačiti... već kad je došao drugi je bio bolji..puno više je razgovarao i pojašnjavao neke stvari...čak sam od ovoga zadnjeg dobio 10 metara novoga kabla ...zbog kojeg mi internet radi ok :hrv:
Inače t-shumovci si svi isti..pohlepni a usluga samo da je..
Upravo sam zvao SZK t-coma da pitam u vezi svoga Siemensa ADSL A-100 modema i kaze mi tip da veza puca zbog njega jer ne podrzava neke novije protokole i brzine.,
Kako nisam pod ugovorom besplatna zamjena nije moguca pa znaci ili potpisivanje novog ugovora na godinu dana ili oko 500 kunica pa sam kupiti modem.,
Bilo bi dobro dobiti novi modem za 1 kunu,ali nebih rado bio pod ugovorom sa njima godinu dana.,:tomato:
Dali si siguran da je modem u pitanju? Imaš novu instalaciju..tj. imaš onaj UTP (4 pairs)telefonski kabel...da nije možda on u pitanju....meni je zbog njega veza pucala...:comp:
Pa ako nećeš biti vezan ugovorom...kupi modem sam....izračunaj kolko im love daješ dok si pod ugovorom pa na temelju toga vidi što ti se iplati..:hrv:
Misli da je modem problem,tako barem kazu ovi u SZK.,
Jel to onaj kabel sto ide iz uticnice do modema ili?
meni je prestala pucat veza otkad imam novi modem, ali sad imam problema s brzinom!sad mi je brzina između 400 i 600kbps!? :(
Ne nije to taj....ja mislim na instalacijski kabel...koji ti ide po cijeloj kući...odnosno od telefonske kutije koja ti je sigurno na tavanu pa do telefona..
No ako ga nemaš samo ga povuci od kutije sa tavana pa do routera...jer on je potreban za internet i parice su isprepletene i na taj način omogućuju brži prijenos signala (podataka)..
Meni je stalno veza pucala i brzina mi je bila spora...no onda je došao tshumovac i otkrili smo da je u mojoj sobi signala jako loš a u prizemlju je dobar pa smo došli do zaključka i ja sam si sam provukao nove instalacije...od kutije sa tavana stavio sam taj UTP (4 pars - 8 žica) pa sve do splittera kojeg sam stavio blizu routera (jer neki routeri bolje rade ako im je splitter bliže) i sa spliterra sa onim malim kablom kojeg ti spominješ iz (utičnice do modema) a onaj stari sam ostavio i on je dobar za telefon....
Sada veza ne puca, brže mi pronalazi signal i brzina je očigledno brža...
Pa pogledaj dali imaš tak kabel doma....okrugli ti je i malo je mekši...najbolje ćeš vidjeti ako otvoriš telefonsku utičnicu i:) vidiš dali su u njemu 2 žice ili ih ima 8 (2 se samo koriste)
meni stari modem krepo pa uzeo novi pa krepo pa sad imam ovaj wlna koji je nedvojbeno jači ali jebogaja nakon 1 vremena veza pukne,sa starim modemom puca svakih 30 sec. kablovi sve ok,novo a trenutno mi je brzina napisana 28. kbps...****** maksadeesel bum se prebacio čim mi ugovor istekne