Nažalost nisi shvatio što ja hoću reći... svi su pozivi 0.99, a da vip ima neku povlaštenu tarifu već ne bi mogli reći pozivi prema svim mrežama za istu cijenu. kuzis?= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Printable View
Nažalost nisi shvatio što ja hoću reći... svi su pozivi 0.99, a da vip ima neku povlaštenu tarifu već ne bi mogli reći pozivi prema svim mrežama za istu cijenu. kuzis?= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Ti isto ne shvaćaš kaj hoću reći. Pa ne govorim o tome da bi poziv iz tomata prema vipu trebao biti niži od 99 lipa nego o tome da je poziv s vipa prema tomatu preskup i 99% ljudi će zvati korisnike tomata skupo. Kaj god vi rekli meni ne drži vodu da vip naplaćuje interkonekciju prema svojoj "mreži" iliti brandu kako god se on zvao. Krumpir, kruška ili tomato. 092 je vipov predbroj i točka. Vip ovim potezom stvara 4 "mrežu" prema kojoj će se morati plaćati poziv (u većini slučajeva) od ~3kn, ali u ovom slučaju će sva lova ostat u vipu jer i poziv ostaje u vipu.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Istina, ja naprimjer znam cijelo jedno drustvo u kojem su se dogovorili da svi generalno uzmu tele2. Ja takoder nebi presla na Tomato iskljucivo zato sto su mi najvazniji ljudi na tele 2 i s njima pricam za 0.39 l. Dakle, Tele je jos uvijek u prednosti sa tom starom tarifom radi cijene poziva unutar mreze...A nove potencijalne korisnike bi vec mogao pokupit Tomato...= Citat =:
Izvorno postao JBT
mislim da smo vec rekapitulirali nekoliko puta kome je namjenjen tomato. to su ljudi koji nemaju do sada mobilni telefon jer im je to sto zbog funkcija a ponajvise zbog raznovrsnih tarifa i uvjeta komplicirano. Znaci postoji jos jedan dio kolaca koji se da pojest.
Meni je drago da ste vi to utvdili, ali valjda imam pravo ne mislit tako... Iako je cinjenica da ce Tomato dobro doc onima koji nemaju mob i ne trebaju im razne funkcije, ja mislim, kao sto sam vec negdje napisala, da je Vip to napravio s ciljem da njegovi korisnici ne odlaze na Tele 2 i da sam sebi bude "alternativi operator", tj da pretpostavlja da ce svi koji imaju Vip a namjeravali su uzeti Tele2 uz njega ipak radje uzeti Tomato...= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
To je sve istina, ali recimo da je sta se Vipovih ciljeva tice, ovo sto sam u prethodnom postu napisala tocno, onda to nije bitno, jer bi po toj teoriji njihovo ciljano trziste bili njihovi korisnici koji vec imaju Vip i medusobno bi pricali na Vip, a prema drugim mrezama na Tomato...= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Zna se da je VIP to napravio radi sprecavanja odljeva svojih korisnika na Tele2, a mislim da oni koji do sada nemaju mobitel da nemaju niti interes za njim. Jedino u obzir dolaze klinci, ali oni su danas toliko tehnicki osvjesteni da nece niti da cuju za mrezu bez MMS-a, slicica, melodija i ostalih trickarija. Ovim je potezom zapravio VIP sebi osigurao jedan dio dvostrukih korisnika jer moze se dogoditi da dosta VIP korisnika uz svoj 091 broj uzmu i 092.
Sve u svemu, vec je u prvih tjedan dana jasno da je Tele2 napravio visestruko veci boom od Tomata pa sad me popljujte i proglasite zaposlenikom Tele2, ali jednostavno je tako. Kad je Tele2 krenuo, gotovo da nisi mogao uci u ducane njihovih partnera od guzve. U Tele2 su bili nepripremljeni jer nisu znali da ce interes biti toliko velik pa su se javile razne zavrzlame s rezerviranim brojevima, zlatnim brojevima i sl.
Da, slazem se i mislim, prema slucajevima oko sebe, klinci su gori od nas. Pomislila sam jedino, ono, mozda je to ok za starije ljude kojima se ne da ucit sve te funkcije, ali vraga, oni isto polude kad dobe dobar mob. u ruke...moj stari posalje vise MMS-a od mene npr. i to podosta vise. Zbilja najvise Tomato moze posluzit kao alternativa...A Vip nije tak ni glup, vjerojatno ce Tomatom sprijecit manje racune ljudi koji bi uzeli Tele (alternativno) i umjesto toga ih povecat....ako im uspije plan, naravno...= Citat =:
Izvorno postao JBT
A one kojima Tele 2 nije alternativni broj, mislim da Tomato nije nikakva konkurecija...
Tocno, meni je Tele2 jedini i nisam uopce niti pomisljao na Tomato, a ne vjerujem da ce dolaskom Tomata stariji ljudi pohriliti po mobitele, oni koji se nesto kuze u tehniku imaju ih odavno, a ostalo je skupina koja jedva zna koristiti i daljinski upravljac, a kamoli mobitel. A uostalom, znas se da ce stariji ljudi najteze promijeniti mrezu.
Nadam se da nakon ove "virtualne" mreže neće ih biti još, prventsveno zbog visoke zasićenosti tržišta, a i nama korisnicima ne bi išlo na ruku previše različitih mreža i prebrojeva, jer što ih više ima, to će nam pozivi biti skuplji...
Da, ali iza Tele2 je stajala višemjesečna medijska pozornost i duža reklamna predkampanja, a Tomato se prvi put pojavio prije tjedan dana na press konferenciji i koji dan prije s neobilježenom reklamom.= Citat =:
Izvorno postao JBT
Inače takve gužve kakve ti opisuješ se nisu mogle vidjeti u Splitu gdje su se do prije mjesec dana bez problema mogli pronaći prepaidi s tarifom39, a siguran sam da bi se i sada mogli naći.
A jel će uvest neke nove uređaje tomato? I hoče imati neke druge tarife ili samo tu?
Uređaje će vjerojatnu tu i tamo ubaciti, ali vjerojatno rijetko i to samo one low-entry modele, a tarife sumnjam da će postojati...
Čisto sumnjam da će biti drugih tarifa i novih uređaja. Barem ne u skorije vrijeme...= Citat =:
Izvorno postao blozer
ocito tamo ljudi ne razmisljaju o takvim stvarima :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao jay
ja se sjecam da sam uspio vise manje bez problema potpisao pretplatu za tele2, ali to je zato sto je bilo prvi dan nakon sto je mreza krenula. slijedeci dan su guzve bile takve da su doslovno ljudi ostajali ispred ducana u redovima :D
a tomato se pojavio tek tako iznenada, jer mi izgleda kao da je kompletna koncepcija i marketing smisljen zbrda zdola u roku od dva dana. Jedino pohvaljujem konzervu, ali ostatak, pogotovo iritantna reklama u kojoj tip baca novce po cesti (za hrvatske prilike stvarno presnobovski) i na kraju ga pogodi divovska rajcica, nema veze s vezom. tim vise sto me podsjeca na one tzv americke viceve - setaju marko i janko ulicom, jednom padne zgrada na glavu, a drugi je imao penkalu u dzepu. bezveze.
uostalom, to s bacanjem novaca na neki nacin daju kontru sami sebi. :D
Konzerva je stvarno super, ali slazem se da je reklama uzasno glupa i neinventivna. U Zagrebu su bile velike guzve za Tele2, a kad Tele2 uvede sve usluge, sto ce morati do kraja godine, tocnije do sijecnja 2007., cisto sumnjam da ce im Tomato biti velika konkurencija jer tu mrezu nitko nece imati kao jedini broj.
S druge strane, Tele2 reklame znaju biti stupidne, ali barem im se covjek nasmije i ne moze se reci da nisu simpaticne koliko god se glupe cinile.
Meni je ta reklama odlična :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao pppprrrr
Meni je reklama ok, ali dok znam da je iza toga vip koji upravo to radi svojim korisnicima, zgadi mi se sve...= Citat =:
Izvorno postao jay
Pa ja sam dobio besplatno konzervu,izvlačio i dobio.Slušaj za tomato je najviše kriv tele2,jer su obečali MMS,a non stop odgađaju.Sramota,nadam se da će ih tomato pritisnit da uvedu MMS JER MOGU IZGUBIT KORISNIKE.Nadam se da će ih uvest,jer moglo bi im se desit šta i vegi.Tele 2 nema signala po splitskim plažama,moraš prebacivat na VIP.PONEKAD POZIV SE IZBACI,AJ BAR SU BONOVE NAPRAVILI BOLJE JER BI PRIJE STRGAO I BROJ.KARTICE SU NEKVALITETNE,BRZO OTPADNE BOJA I OŠTETE SE.Tele nemoj biti tele,a tarifa s mukte brojem je nepoštena zašto osoba nema pravo izbora nego im se to nameče,stvarno jadno.A REKLI NAJPRIJE U JESEN 2005,PA U RANO PROLJEČE 2006 MMS NA KRAJU ČEKAJ JOŠ GODINU,MISLIM MOŽE IM SE DESIT ŠTA I VEGI BUDU LI ODUGOVLAČILI
Kaj je tu točno nepošteno? Ko te tjera da koristiš mukte broj? Ako ga ne želiš možeš ga deaktivirati.= Citat =:
Izvorno postao web
I Biti U Tarifi 39,sumnjam
Pa ko ti je kriv kaj nisi na vrijeme uzeo tarifu 39 ili si se preselio na mukte tarifu. Lijepo je pisalo da se tarifa 39 može aktivirati do 28.2. i da ju onda imaš zauvijek. Nisi valjda mislio da će akcija trajati vječno.= Citat =:
Izvorno postao web
On je na prepaidu, a već sam napisao da su se pred mjesec dana bez problema mogli naći start paketi s tarifom39, dakle web nije tebe nitko natjerao da koristiš tarifu s mukte brojem nego si jednostavno zakasnio.= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Tomato nema veze sa Tele2 i njihovm (ne)uvođenjem MMS-a i GPRS-a, obzirom da Tomato to nikada neće niti ponuditi... Stoga, oni koji očekuju "naprednije" usluge, sigurno neće uzimati Tomato... Jedino ako su neinformirani, a onda će se zayebati...= Citat =:
Izvorno postao web
slazem se sa tobom...= Citat =:
Izvorno postao web
ako se telac ne opameti i neuvede sto prije dodatne stvari moglo bi mu se dogoditi kao vegi...
samo da manje lazu na telcu bilo bi bolje...
a zasto prebacivas rucno na vip????
sad cekam ojpia i jbt-a koji su placeni od telca da nam ovo sve malo pojasne...