a tu mozemo ici jos dalje u krajnost, zasto bi ja recimo placao nekome lijecenje koji si je sam kriv sto se udebljo ko svinja pa mu sad srce rikava...
Printable View
a tu mozemo ici jos dalje u krajnost, zasto bi ja recimo placao nekome lijecenje koji si je sam kriv sto se udebljo ko svinja pa mu sad srce rikava...
Nemoj pričati gluposti...= Citat =:
Izvorno postao Ljubav
Gle lako za duhan .. to si sad izvuko jednu stvar .. daju im poticaje ,odn ne daju , za puno stvari ..= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
al dobro , slazem se da nije bas u redu da tak se potice nes sto je zapravo stetno , i sto svi na kraju placamo.
kaj te muči?= Citat =:
Izvorno postao gog
cigarete , alkohol , droge (lake teske - svejedno) su uvijek , bar na početku , izbor pojedinca.
Zasto bi sad svi morali plačat njihov krivi izbor?
svi bi veci standard , svi bi veće plače . a do tog nebu dosla ak cemo svi bit pokriveni socijalno ko lički medvjedi ko dosad .
Gruba istina . znam da zvuci gadno , al je tak .
pogotovo bih se osvrnuo na narkiće - em niš ne rade , a i ono malo para koje nekak nabave , potroše na drogu . Onda kad vise nemaju love, kradu , dakle javlja se kriminal.
i na kraju , kad padnu , mi to moramo plačat.
mislim ono :-/
@coma hmm razmisljam i neznam ka jbi ti reko na ovo tvoje .. da good point :thumbup: .. al recimo da neki urodeno teze tom da su overweight .. tak da si nisu sami krivi .. nije neka isprika al bar nesto..
Taj "krivi izbor" kako ga ti zoveš su si sami platili, izračunaj malo koliko je novaca u državnu blagajnu uplatio jedan pušač, to su novci kakve si je teško zamisliti. Ja sam dosta dugo pušio, od zadnjeg poskupljenja trošio sam otprilike 600 Kn na cigarete. Recimo da pušiš od 20-te i dobiš rak pluća u 60. godini života, do tada si već potrošio 216 tisuća kuna na cigarete, od čega je 75%, a možda i više otišlo državi. Sada tome dodaj progresivnu kamatu i sl. pa reci da pušači nisu zaslužili kraljevski tretman :)
Ne znam kakva je statistika, no znam da sigurno "malen" broj pušača oboli od raka pluča. Problemi sa krvim tlakom i krvožilnim sustavom javljaju se i kod pretilih osoba, kao što je netko već napisao. Većina ljudi je debela svojim izborom.
Ma i ja pusim povremeno , al nebih si dopustio da mi to prede u svakodnevnicu.
neznam kolko ljudi oboli od raka , al mislim da to ima i drugih zdravstvenih nuspojava.
no da se vratimo malo on topic
ja ne kuzim te odgovorne , te s vrha .. prvotno su htjeli reagirat samo na cijenu tog eurosupera 95 , sto navodno koristi najvise gradana.
a ne gledaju da je dizelasa 40 - 45 posto na nasim cestama , ali da rade puno vise km , buduci da ih koriste svi koji su primorani puno vozit (razne dostave i busevi i sl.)
:-/
ako cemo o tome da je netko ima genetske predispozicije za debljinu onda znaj da isto tako postoje genetske predispozicije da se navuces na drogu i alkohol, tako da...
sto se debljine tice, ako jedes jednako koliko i trosis onda se neces debljati. izuzetak su neke bolesti, ali takvih je 0.1% tako da...
oče pasti cjena goriva??