Izvorno postao Maxbo
Nedavno sam kupio N70, i ostao teško razočaran tim softwareom.
Kao prvo, nisam ni znao da ima takve razlike u odnosu na Nokia software.
Mislim da je besmisleno za takvu kompaniju da stavlja u svoje mobitele software koji je lošiji od njenog.
Dakle, znam da ponavljam rečeno, ali ipak:
Meni je izrazito korisna opcija GO TO, a to ovdje praktično ne postoji. Možeš dodavati samo sličice i dokumente, a funkcije ne možeš. Pa tko želi takvo što?!?
Kod poruka je dobro što ih sa strelicama desno i lijevo možeš odmah vidjeti otvorene, ali glupo je što moraš ići na "message details" da bi vidio vrijeme i datum kad su poslane i ostale podatke.... To užasno nervira...
Kad pišem poruku, ako je osoba u imeniku, lako je možeš dodati kao receipienta, ali ako je nemaš moraš napisati broj. Da - ali, moram kuckati sto godina da bih prošao slova i došao do brojki. Glupo!
O sporosti neću ni pričati. Kad dobijem poruku, stisnem "show" i - mogu otići na kavu dok je prikaže.
Baterija traje kratko, to se zna....
To što se mogu pregledavati Office dokumenti je valjda nekome i zgodno, ali izbaciti postojeće funkcije iz moba i dodati ovako nešto je sasvim besmisleno.
Calendar je nešto što sam koristio svakodnevno. Sad su ga okljaštrili?!? Nema više Remindera (bez njega ne mogu živjeti), nema Call (jako korisno), samo Meeting (memo i Anniversary ne spominjem). Zar sad moram svaki reminder postavljati kao Meeting?!? Bez veze.... kretenizam...
Korisnici ne gledaju mobitele po softwareu nego po proizvođaču zbog navike koje su stekli. Dakle, trebali su ostaviti sve što je bilo i - dodati novo, pa tko voli, nek koristi dodatno.
Ovako, pao sam s konja na magarca, koji, istina, ljepše izgleda, ali nosi manje tovara, spor je i brže se umara....
Ima još nedostataka, ali, ovi su najvažniji....
Hardwerski, tipke su presitne, moram koristiti jednu ruku za držanje, a drugu za tipkanje (noktima)... Nešto su zasrali i s prelascima na velika slova, prije je bilo drugačije.... nikako da se naviknem.....
Mislim da ću to baciti kvragu, i vratiti se na 6020 dok ovo ne srede...
Tek su mi jučer objasnili da je najbolja Nokia 6280, ali kad ja ne volim klizne...... Da sam znao, uzeo bih nju.... Ima velike tipke, ima i Infrared (N70 nema), i dobri stari Nokia software....