Prvo ti prijavi kvar T-Comu, pa tek onda vidi da li ti se isplati prelaziti nekom drugom davatelju usluga, jer one brzine koje navodiš nisu normalne.
Printable View
Prvo ti prijavi kvar T-Comu, pa tek onda vidi da li ti se isplati prelaziti nekom drugom davatelju usluga, jer one brzine koje navodiš nisu normalne.
Evo danas prijavio kvar...potužio se i razgalamio... rekao mi operater da otiđem na t-comovu stranicu i da skinem test download pa da vidimo koliko će skidati...naravno skidalo je sa 80 KB/s a onda je padalo ispod 50 kao i do sada... rekao je da to moramo odmah prijaviti... uzeo moj broj za kontakt i sad čekam da me nazovu i kažu da je problem riješen...
Pa, jel riješen onda ili ti se tek trebaju javiti?
Evo javljam šta su mi rekli na moju primjedbu u vezi brzine...dobio sam čistu figu :angry: Naime zvali su me t-centra i rekli da je nemoguće da mi povise brzinu... da mi je operater to trebao reći na početku spajanja da će mi brzina biti loša jer sam na samoj granici signala i mreža je ugušena... još su rekli da mi to uopće nisu trebali postaviti... pa j...... ću im m.....:sheriff: Znači nema mi pomoći, rekli su postoje 2 rješenja: 1) ukinuti ugovor te 2) nastaviti koristiti uslugu sa tom brzinom....e sad sam u nedoumici.... potreban mi je adsl i nebi htio prekinuti,no onda se trebam zadovoljiti sa brzinom od max 550kbps i download max 50KB/s prek dana, a navećer je lošije....
A šta da radim?:confused: Bez adsl ne mogu sad, neću i ne želim....
Ja mislim ostati i šta sad...ma neću se vratiti na modem... ipak je i ovo puno brže od modema i mogu puno toga skinuti samo moram biti strpljiv glede brzine...
Najrađe bi ušao u T-Mobile u Savskoj i sve po redu ih :rifle: :rifle:
Sad neznam dali da uzmem paket od Optime jer će mi brzina biti još sporija...ali 2,5 GB je puno bolje od 1GB pa neka bude sporije....šta bi vi napravili na mojem mjestu??? :confused:
Šta se tiče ovoga paketa...već sam odlučio.. u 5 mjesecu koristim Optimin paket
Ovak, trenutno sam na OPTI MIN + T-COM ADSL 3 Mbit/s + FLAT...istekli svi ugovori pa me zanima misljenje o Amisu....kolko sam vidio po cjenicima, 100 kn cu imat jeftiniji DSL i 1 Mbit/s vecu brzinu, a telefon ce mi bit jeftiniji u to sto necu T-com placat oko 80 kn pretplate, ali necu imat 50 min besplatnih, ali opet minuta je jeftinija na Amisu...
dakle,
jel se moze preko web browsera vidjeti vanjska IP adresa ko preko T-coma?
jel se telefon po sekundi placa il je 5s isto ko i 60s (tak je prije bilo na T-comu, neznam kak je sad)?
recimo ako uzmem 4 Mbit/s + FLAT + TELEFON, to me kosta 300 kn s PDV-om + 1 kn instalacija uz 18mj ugovor ili jos nesto?
takoder, da li mi treba ruter novi ili mogu koristit ovaj Gigaset 515 koji sam u T-comu kupio?
P.S. dostupna mi je njihova usluga, provjerio...
Stigao Amis... jako brzo za manje od 20 dana... I brzina radi i sve radi... I vec skinuo 500 MB ;D
Samo da se ne pokvare.. i prva liga...
treba ti novi ruter, ali ga dobijes u toj kuni. wlan ti je 199kn.
5 sec ti je obracunska jedinica, pozivi unutar amisa su ti besplatini (samo se plati spajanje 7 lipa).
net ide fino, ja imam 2mbita, i s rapidshera mi skida 245k/sec.
to bi bilo to. ovo za IP ti nemam pojma.
Evo ja baš prije nekoliko dana dobio odobrenje od Amisa za 2u1 uslugu i nestrplivo ih isčekujem ovih dana sa dostavom modema.
Privukli me neodoljivo sa flatom od 150 kn.
Pa da čujem vaše mišljenje o njma...???
http://www.amis.hr/privatni_adsl.php
Meni se čini i više nego OK!
najbolje je uzeti uslugu amis 2u1. za 153kn mjesečno.
kratko i jasno - radi ko zmaj...
modem će ti stić city expressom, to poštekaš i stvar radi.. kad skuže da si se uspješno prištekao, nazovu te još da vide jesi se snašao sa svim tim i jel ti radi i telefon i internet i od tada nemaš brige....
Amis, optima, metronet, sve je to bolje od t-coma.
Fućkaš ti sve to kad su svi ti uglavnom dostupni samo po Zagrebu i još nekim većim gradovima.
Tko od njih ima dostupnost u Karlovcu?!
Imam kod AMISA jedinu zamjerku što se tiče fiksne linije jeka je jel imate takvih problema te ako da kak ste ih riješili....
Nazovi ih reci da ima jeku i budu ti to sredili. A sto se tice tog spajanja na Amis, a kaj ne dodje tehnicar podesiti splitter ili tak nes? Ono ne kuzim to bas pa mi nije jasno.
Ma u početku je dolazio,al sad šalju cityX-om . Jer spojiš bez problema. Jedan utp kabel unutra,jedan van za telefon + kabel za mrežu i gotova priča.
A sto je za korisnike koji uopce nemaju uveden ADSL. Jel oni sami trebaju ugradjivati splitter, spajat zice itd...
Nema splittera,modem ti je kao veliki splitter. Ide ti jedan utp u njega,onaj od telefonskog priključka/linije. I onda u modem uštekaš telefon i mrežni kabel za komp. Ako je instalacija u stanu kako spada ne bi trebao ništa lemit/spajat.
A i da treba,ogoli kabel od instalacije,spoji ga na bilokoji trožilni(dvo?) utp,malo zalemi,izolirkom zaštiti i spajaj. Lako se skuži,nije nuklearna fizika. :D
splitter je trebao za t-com adsl koji je imao telefon preko klasične analogne linije. kod ovih adsl2 paketa je telefon na VoIP-u, tak da splitter uopće ne treba (tj. mislim da ako bi zatražio dodatno da ti ostave analognu liniju, što je mislim opcija, da bi tada trebao splitter. ako ti to ne treba, a vjerojatno ti ne treba, onda nema ni splittera). štekaš telefon u dsl modem i on se pobrine da sve to pretvori u IP komunikaciju, i to radi tak glatko tak da ti uopće ne kužiš da je to VoIP.
Aha, da, sad se sjetio da je to IP telefonija...