Sto se Tele2 GPRS-a tice, od danas mi slovo G (sony ericsson) pokazuje na cijelom podrucju Zagreba, tj. one bazne stanice na kojima dosad nije bio ukljucen GPRS od danas ga imaju. Izgleda da krece vrlo skoro.
Printable View
Sto se Tele2 GPRS-a tice, od danas mi slovo G (sony ericsson) pokazuje na cijelom podrucju Zagreba, tj. one bazne stanice na kojima dosad nije bio ukljucen GPRS od danas ga imaju. Izgleda da krece vrlo skoro.
Opet ne kužiš, ako MMS poruka prolazi kroz VIP-ovu mrežu (a mora prolaziti jer Tele2 mreže nije do kraja izgrađena) onda VIP taj prolazak naplaćuje, i točka.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
e pa nisi u pravu. Zato jer tele2 i VIP neće imati iste APNove a naplata ide prema APNu. isto kao kada si u roamingu u inozemstvu.
i točka
Oke, samo me zanima da li će moći nuditi GPRS, a time i MMS i preko VIP-ove mreže ili samo preko vlastitih baznih stanica? Pretpostavljam da hoće, ali ipak...
...vjerojatno samo preko svojih baznih stanica...= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Onda, koja je svrha toga? GPRS će moći koristiti samo stanovnici Zagreba, te ovih nekoliko gradova gdje postoje njihove bazne stanice. I sad. Ako netko tko živi u Zagrebu ode u neki dio Hrvatske gdje nema pokrivenst tele2 signalom sa vlastitih stanica i netko mu želi poslati MMS, taj mu MMS neće stići do onog trenutka dok se ne vrati u zonu pokrivenosti tele2 signalom. Ako će tako biti, bit ću lagano razočaran...
Ne vjerujem da ce biti tako, roamng ugovor s VIP-om podrazumijeva sve usluge, nisi ti kriv sto Tele2 jos nema signal u tvom gradu. Koliko vidim, GPRS signal je sad prisutan u cijelom Zagrebu pa mislim da bi to moglo vrlo brzo krenut. Inace imam 3G telefon i danas mi se spojio automatski i na Tele2 3G mrezu,signal je bio jako slab. Ocito da danas rade i na testiranju 3G mreze jer vrlo brzo nakon sto se moj mob spojio na nju zabranili su spajanje. Znam da 3G bazne stanice od Tele2 u Zagrebu postoje samo na zgradi HRT-a.
Ugovor o nac. roamingu NE podrazumijeva sve usluge. Ono što je dosad potpisano su pozivi i sms. I to je to. Šta će biti dalje, ostaje da vidimo.
Pretpostavljam de ce bti potpisan i za sve ostalo.
Ograničiti neke skoro pa osnovne usluge samo na par gradova u cijeloj državi nije pametan potez. Ako ga ne mogu ponuditi svim svojim korisnicima, pritom mislim na GPRS i MMS, onda neka ga ni ne nude uopće. Nije to UMTS koji je tek u fazi razvijanja.
Mislim da će sve ovisiti o njihovoj računici. Ako ocijene da im se isplati GPRS roaming sigurno će ga uvest. U ovom trenutku je teško proreći budućnost.
To će morati vrlo brzo odlučiti. Ili ako već jesu, brzo ćemo i mi saznati.
Dobio sam odgovor na upit mejlom da li će se GPRS i MMS sluge moći koristiti na području cijele Hrvatske i odgovor je bio pozitivan. Fino...
Oho, to je lijepa novost.
Jos da su napisali cijene...= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Jesu rekli nešto više, preciznije ?= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Pa, kako bi napisali cijene kad još ništa nije službeno? Kad krene usluga, znat će se cijene.
Pa to ja tupim već nekoliko postova, ali se neki prave pametni ...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Nisam mislio na cijene već na vrijeme ...i ostalo općenito...= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Govorilo se da treba počet oko Nove godine. To je zadnja službena informacija. E sad, kako inače znaju kasnit, ne bih se čudio da se malo otegne tamo do kraja 1. mjeseca
Mislim da im Vipnet neće dati da pokrenu uslugu do iza nove godine da im se nebi za blagdane srušila mreža što smo već nekoliko puta okusili.
uvodjenje gprs-a i mms-a odgodjeno do proljeca.danas sam zvao tele2 i rekli da su usluge u testnoj fazi.
Loše. A zapravo, trebali smo na takvo što i računati obzirom koliko su kasnili sa pokretanjem same mreže.
Voice ima prednost nad GPRSom tako da se mreža nebi raspadala zbog toga.= Citat =:
Izvorno postao Denis
ovo je stvarno lose.nadam se da nece i sa svime drugime kasniti.trebala bi ih pritisnuti Agencija.:evil: