A sada spektakl ;D
Dajte svi vi sretni korisnici 6280, recite nam nešto o tom misterioznom snimanju videa u VGA (640x480) rezoluciji. Jel može ili ne. Ako da, postajte jedan takav klip na rapidshare da se svi možemo diviti :spin:
Printable View
A sada spektakl ;D
Dajte svi vi sretni korisnici 6280, recite nam nešto o tom misterioznom snimanju videa u VGA (640x480) rezoluciji. Jel može ili ne. Ako da, postajte jedan takav klip na rapidshare da se svi možemo diviti :spin:
Da, malo dojmova.
Jer čitao sam da Njoka koju ja čekam n80, snima u QCIF rezoluciji što znači da je 6280 tuče.
Jel QCIF manja rezka nego VGA?
E, što je to QVGA? Mislim koja je to rezolucija?
QCIF je manja rezolucija od VGA= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
QCIF 176x144 piksela
VGA 640x480 piksela
QVGA 320x240 piksela
Zahvaljujem!:thumbup:
Ovo me je oduvijek bunilo.
Prema svemu sudeći, trenutno je 6280 u foto-svijetu mobitela, najbolja Nokia!
U video svijetu, da. 6270 ima bolje fotografije od 6280... Ako ne vjerujete, pogledajte mnoge uporedne testove na netu.
Samo je problem što je framerate i dalje 15 fps
Ahm... ljudi, pa to je ipak samo mobitel... Ionako, koliko su sad iskoristive takve snimke...
Pa čuj, nisu tako loše ni ove QVGA, mislim nisu bog zna kakve kvalitete, ali posluže za zajebanciju. Ono što mene donekle nervira je da se nisu maknuli u razvoju mobilnog videa (na mobovima) već 3-4 godine. Eto porasla je doduše rezolucija, ali je neopravdano (IMHO) posrastao i bitrate, s obzirom da je framerate ostao isti.= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Tako recimo nisu ni morali radit VGA rezoluciju videa, bolje da su ostavili QVGA ali povećali frametare na 30 fps, što bi povećalo gledljivost.
Pa, upravo zbog toga uopće i zaboravljam da postoji ta opcija na uređaju... Zanemariva mi je skroz, mada kad sam kupio prvi mob sa mogućnošću snimanja videa, tada mi je to bila ludnica... Najviše se koncentriraju na megapiksele i fotografiranje, što mi je razumljivo, ali mogli bi napraviti koji korak napred i na tom polju... Za Druga Mileta i co. ;D
I meni je potpuno svejedno za Video clipove. Oni i nemaju nikakvu vrijednost, ali fotografije su fotografije! Na računaru imam sve fotografije koje sam snimio mobilnim telefonima u poslednjih 1,5 godinu :)
Nek mi kaže neko jel se može gledat na vodafon liveu ili ne?Pokušavam se spojit i kaže da veza na vip.gprs nije uspostavljena, a imam uključen gprs.Čak je i oznaka G na ekranu,
Pa, morala bi ti se spajati. Možda nemaš pravilne postavke za streaming. Nazovi SZK da provjeriš postavke.
A je li uopće spojen na 3G mrežu?= Citat =:
Izvorno postao kroata
hvala ,, nazvat ću ih
Ima 3G na ekranu
Evo moja N6280 stigla, bio sam po nju i dojmovi super, ljepo se radi, brzo reagira, dobra vibra, ustvari nisam je puno još ni proučavo jer sam u strci pa je budem ove dane i potrudit ću se koju riječ više o njoj napisat. Jedino što sam se namučio dobrih 10-15 min je otvorit/izvatit poklopac od baterije (malo teže ide). Nisam primjetio da je slajder loš, kvalitetan je ali pravi dojmovi će tek bit nakon duže uporabe, malo da prođe kroz ruke i vide se mogučnost, ima ih.
U kompletu: mobitel 6280
baterija
punjač
USB kabel
mem kartica 64MB
slušalice
CD
upute
mislim dasam sve stavio
Ajde HCSC, kad malo isprobaš mob i kad zadovoljiš pohotu ;D, napiši par riječi, dojmova, siguran sam da će ljudi s guštom čitati. I obavezno da vidimo jedan video clip 640*480. :thumbup:
Danas sam samo prolazio kroz Metropolu i oko mi zapelo za 6280- prekrasan mob, čovjek bi na prvu loptu kazao da je novi Symbian...
Ali, držao sam ga u ruci, teta mi nije dala da ga uključim pa sam ga dobro "obradio" hardverski.
Neugodno me iznenadilo kako je spojen gornji i donji dio. Ne mogu to nazvati klasičnim "klimanjem", ali osjeća se luft između dva spojena dijela. Klizač radi dobro, možda malo prelagano se otvara, ali kad se otvori, imao sam dojam da će se odvojiti ekran od tipkovnice.
Šteta, jer sam bio tako "napaljen" da bih možda "ispeglao" karticu i kupio ga.
Ovako NO WAY! Strah me da će i N80 imati sličnu "bolest"...:rolleyes:
[QUOTE=kroata]Bok!
Kupio sam 6280 i pokušao instalirati pc suite.Pri kraju instalacije javlja erorr msxml2,public token=pa neki brojevi.Imam xp pro sp2.
Molim pomoć
QUOTE]
Provjeri USB kabl da ti cvrsto stoji u telefonu
Evo kupio i ja N6280 u Vipu pa me zanima da li je kome uspjelo da sa vodafone portala kupi CNN ili Eurosport video? Volio bi probati kako to izgleda ali uvijek javi gresku, a 3G signala ima. Mozda 6280 jos nije podrzana od strane vip portala?
= Citat =:
Izvorno postao Hetfield
Možda treba pretplata na UMTS signal
Takva stvar ne postoji. UMTS signal je dostupan svim korisnicima, ukoliko nisu u Mrduši Donjoj ;D= Citat =:
Izvorno postao kroata
= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Pa zar ne treba pretplata na Mobile Broadband 128 ili 512
Ta pretplata ide uz EDGE/UMTS podatkovnu karticu za laprope, odnosno to je samo tarifni model. Na mobitelu možeš stalno razgovarat i slat poruke preko UMTS-a isto kao prego GSM-a
No hoće li onda neko već dat kakakv review, svi kupuju a od nikog ne možeš ništa saznat. Dajte koji video clip, opišite jel ima stvarno labav mehanizam, kakva je kamera, kolko traje bat...
p.s - jel se mogu onda ovi u Mobisu besplatno stavit orgi soft (netko je to spomenuo) ako je kupim u Vip-u
Djeca se zaigrala..........;)