imam sad nekoliko detaljnih pitanja ona glase sta i kojim redom da napravim i sta...da stavim ponovo flash i koji ili backup full koje prvo koje drugo....?= Citat =:
Izvorno postao JosipD
Printable View
imam sad nekoliko detaljnih pitanja ona glase sta i kojim redom da napravim i sta...da stavim ponovo flash i koji ili backup full koje prvo koje drugo....?= Citat =:
Izvorno postao JosipD
Čekaj, jel ga možeš flashati sada?
da mogu imao sam faza kad nije htjelo ni blinknut ni flashat...stavim ponovo taj backup i opet ide flashanje i oce blicnut (znam da nije neki napredak al drzim ga umjetnim disanjem..;D)= Citat =:
Izvorno postao GoGs
E sad probaj backup samo PDS-a stavit kako je objašnjeno u tutorialu...
imam isti problem kao jdabic1 kada mu mob nije htio ni blicnut. Zna li netko gdje skinuti full backup za v525 pa da i to probamo, pa kud puklo da puklo?
ma vjerujem da backup nece skurit mob...bilo bi dobro kad bi netko tko ima backup od v525 koji je u tom trenutku imao 58r gore da ga negdje stavi na net. Jos kad bi ta dobra dusa imala brzi pristup internetu (poso faks i sl).= Citat =:
Izvorno postao Zarko
Mozda bi to proradilo..ja imam backup od 38r a ocito nema od njega koristi..
Aha... I meni treba za v300...
Napravio sam backup onaj od 32mb. Sta mislite da probam maknuti ovaj bootloader ili ne jos??? Kolega sa foruma je uspio skurit v300 ali ne znam ni kako ni zasto. Kaze da je sve radio po onom popisu.
Koji, kolega?? Jel s ovog foruma?
Jedno pitanje: za sta tocno sluzi taj PDS? Koja je njegova funkcija?= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
Evo redosljeda, ako nece ovako onda sigurno ne pase moj backupirani PDS !!= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
1. Fleshajte mob sa 55R
2. Pokrenite Ramldr.exe
3. Kliknite na Send ramldr i odaberite Ldr_pds.bin
4. Pricekajte da ispise ACK JUMP
5. Kliknite na Erase - mora ispisati ACK ERASE
6. Pod base addr upisite 10010000
7. Klik na send binary pa odaberite onaj backup 10010000 - i to je to !
Ako ne proradi, ponovite jos jednom sa backupom 10018000, znaci tada i adresa ide 10018000 !
Konacno da netko postavi pravo pitanje. to je sigurnosni dio koji se brine da ako netko hackira po flesh file-u ne moze ga fleshat nazad na mobitel jer se ne podudara sa PDS fileom. recimo da sluzi da sprijeci "obrnuti inzenjering" koji uspjesno radi na flex-u jer on nije povezan sa PDS-om. Mislim da se svatko tko je isao micat 58R trebao zapitat cemu to zapravo sluzi i koji su rizici petljanja po tome. Bravo DeMar na odlicno postavljenom pitanju. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao DeMar
I to bi značilo popraviti mob jedino u servisu, ili ne?
ovo nije upalilo barem kod mene..55r je uspijesno stavio i napravio sam dalje po ovom popisu i nista...= Citat =:
Izvorno postao JosipD
Ne nuzno. ima naznake da bi se mogao stavit tudji backup pds-a iako mi to zvuci nelogicno (cekam potvrdu od jednog tipa u vezi tog), predhotno obrisati sadrzaj posemerenog moba, ugasit i izvadit bateriju na 1 sat, uc u bootloader (ne mora bit prikazano da je on u boot modu, ekran moze bit skroz crn, potrebno je u flash programu, mmf-u recimo, vidjet da li ga je komp registrirao) i onda ga fleshat sa mms na 55r. kao sto rekoh, nista od ovoga nije jos potvrdjeno tako da neznam da li radi, tako da nebi to za sad preporuci.samo kazem da ima nade ako ne uspije ono sto je JosipD zadnje napisao.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
kako stvari stoje, nažalost da.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
u servisu postoje HW alatke koje su sposobne napraviti repair u par minuta. Ovo što mi izvodimo je simulacija istog, jer taj alat radi na istom principu, no on ne koristi nikakav eksterni soft. Recimo kao i smart clip, samo pritisak gumba i voila! Kad netko uspije improvizirat full proces repaira sa tog stroja na PCu problemi rješeni. također za to treba reverse engineering jer se na temelju gotovog prozivoda (zaštićenog patentima i pravima) rade novi, modificiraju, otkrivaju i sl.
sta ti znaci ovo izbrisat sadrzaj moba?= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
a kako obrisati sve sa moba?
taj dio nebih bas neprovijereno pokusavao..a sta odnijet cu mob u servis pljunut lovu i rijesit problem...nisam ni prvi ni zadnji..= Citat =:
Izvorno postao GoGs
Onda mu ne odgovara file... Jedino jos da posaljem konvertirani PDS file 10018000, pa da se proba kombinacija 72R i taj file. Kad bi to uspjelo rijesio bi se cijeli slucaj... Poslat cu ti ga na mail za koju minutu.= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
Ja se još ne predajem... kao prvo neznam koliko bi me to izašlo a kao drugo, možda se još nešto riješi...
taj repair je 150KN, napomeneš da ti samo popravi boot, da ćeš flashat sam...= Citat =:
Izvorno postao GoGs
imam jednu zanimljivost evo po prvi puta unutar 2 do 3 dana prilikom flashanja mi se lagano upalio ekran i pise SW upgrade in progress...do sada u otprilike 30 puta nista slicno se nije dogodilo..= Citat =:
Izvorno postao GoGs
da to se je i meni događalo... A sad kad ga hoću flashati onda piše "error while sending bootloader address...
Inovator, što mi onda taj tip u servisu napravi sa mobom da ga složi? Šta je meni uopće otišlo?!?!
ima u servisu odgovarajuci alat i imaju i softwer koji treba bacit na mob..= Citat =:
Izvorno postao GoGs