To sam i ja htio pitati. Pretpostavljam da su mu rekli za novi FW.
Printable View
To sam i ja htio pitati. Pretpostavljam da su mu rekli za novi FW.
a kaj je to fw???
firmware, i na to su mislili u mobisu....znaci v4.03.18 dolazi...ako cu imat viska love odoh u mobis :)
Viška love? Pa kaj nemaš garanciju, sodom?
isto ko i ti,živio TIM ;D
a koja je razlika izmedju softwera i fw-a
Ja bih znao sam sebi u glavi objasniti, ali riječima bih napravio više štete nego koristi. Zato pričekaj sodoma da ti odgovori na to pitanje. ;) Zapravo, čudno da ga sad nema ovdje, s obzirom da mu je social life kao i moj. Joke, joke... :king:
lol,...bio je oz ;D
fw i softver je zapravo ista stvar....firmware je inačica softvera koja izlazi jedna za drugom i donosi različita unapređenja u priješnjim rupama..ali ovi u mobisu pod softver podrazumjevaju izbornike (neznam kako bi ti to bolje objasnio),npr. ako promjeniš softver mogu ti stavit hrvatski izbornik a do sad si imo samo npr eng i talijanski a ako promjenis samo fw, sa izbornicima (znaci sama "srž") se nista ne mjenja....ovo je vrlo nezgrapan odgovor ali nadam se da je poanta shvatljiva.
Tak sam si i ja mislio, ali to kako bih se ja izrazio... više ni sam ne bih znao razliku između sofvera i firmwarea.
dobro... kuzim... al kaj da ja onda promjenim... fw ili software... mislim, htio bi da mi bat. radi dulje i da je mob brzi... to je znaci fw...??
fw ima veze s brzinom a za bateriju mozes prolistat ovaj thread pa ces vidjet da je i friski imao isti problem.
Da sad ne otvaram posebnu temu, možda imam jedan tip&trick za korisnike 6630 kad je u pitanju trajanje baterije. Odnosno, to funkcionira na svim s60 mobitelima koji od profila imaju i opciju "izvanmrežno", pa pretpostavljam da tu spada i 6680. Za one koji ne moraju biti dostupni 24 sata dnevno, jednostavno si instalirate SmartProfiles ili ExtendedProfiles te si stavite da vam se mob prebaci svaku noć u neko određeno vrijeme na profil "izvanmrežno", a ujutro da se vrati na neki od profila. Primjetio sam da se u tom modu baterija slabije troši, a mob ne morate gasiti i paliti na što odlazi jako puno baterije. Stand by će vam se produžiti sigurno za 10-15 sati, možda i više. http://i6.photobucket.com/albums/y223/frishki/yay.gif
Evo, samo da se pohvalim da sam uspio produljiti vijek trajanja baterije za skoro jedan dan. Znači, ono što napisah u prošlome postu - funkcionira. Znam da neki to već kuže i da je to sasvim logično, ali kad se toliko pisalo o tome kako produljiti trajanje baterije na 6630, evo da njeni vlasnici probaju i ovako. Cheers! http://i6.photobucket.com/albums/y223/frishki/beer.gif
ja imam 3.45.113 verziju fw-a. Imam garanciju iz Mobisa, koja je najnovija verzija fw-a??
čitaj cijeli thread,na stranici prije piše: v4.03.18
Ali, sumnjam da ju imaju u Mobisu. Meni su prije nekoliko tjedana stavili ovu verziju koju brunek ima.
to sto mobis nema neznaci da ne postoji :)
Ne, pa nisam tako ni mislio. Samo velim da si ju ne može staviti ako ju Mobis nije nabavio. Meni je ovaj fw odličan. Niti jednom mi se nije ugasio ili restartao.
Procitao sam cijeli thread, ali nisam znao jel jos dosla u Mobis ili nije.= Citat =:
Izvorno postao sodom
Btw. Hvala na informaciji!
Sjećate se problema zbog kojeg sam otvorio ovu temu? Well, it's back. http://i6.photobucket.com/albums/y223/frishki/drama.gif Jučer ujutro sam napunio mob i danas popodne tijekom popodnevnog napa samo se ispraznio. Sad me samo zanima da li mi to radi koja od zadnje instaliranih aplikacija ili je jednostavno stvar u mobu.
lol,...a koje aplikacije rade u pozadini? nemisliš da je ovo slučajnost,možda se nebude više učestalo ponavljo.
Pa, radi ih samo par, ali što bi drugo moglo biti? Nije valjda da je mob toliko syeban da se svakih nekoliko tjedana mora nositi u servis? Sad ga punim i vidjet ću što će se do sutra dogoditi. Bih li možda hard resetom što dobio?
I, sodome, kako to misliš "LOL"? :)
mislim da nebi,no čini mi se da si se samo uspaničio....jedino ako je jedna od tih aplikacija koje rade u pozadini nova pa sada crpi bateriju..imaš pravo trebo sam napisat big capital LOL ;D
Samo što ni jedna od tih aplikacija ne rade u pozadini, koliko znam. Jedin onaj SmartCom, ali to mi je postala no1 aplikacija i ako ću morati nju počistiti - onda dovraga!
znači u mobisu ti odvojeno stavljaju FW i SW??
SW je 170 kn, a FW???