S obzirom da je danas krenuo android 5.0 pricekat cu sa rootanjem :)
Printable View
S obzirom da je danas krenuo android 5.0 pricekat cu sa rootanjem :)
Nažalost, načekat ćes se na update...Samsung uvijek početkom 12. mjeseca pusti update prvo za Poljsku, onda lagano za ostale...Po iskustvu, mi smo na redu tek krajem 1./početkom 2.mjeseca iduće godine...(VIP/Tmobile/T2)
Naravno, možda griješim, no do sada je uvijek bilo tako...A opet, tu je i ODIN :)
Tko danas ceka OTA? Imas Odin pa imas Lizalicu dok si reko keks.
Jel netko od vas stavio lizalicu? Ima li uopce kakve razlike?
Kakva je lizalica, ima li kakvih bugova, koliko baterija traje?
Dali za promjenu softwera mi je dovoljno skinut sa Sammobilove stranice ili na nešto moram posebno pazit.
Sada imam neki defaultni soft sa nekakvim reklamnim aplikacijama i t mobilovim logom kod paljenja i gašenja pa bi to želio maknuti i zamjeniti sa čistim originalnim softwerom.
Hvala na smislenim odgovorima.
Evo mene nazad na S5,uspio si nabavit SEE verziju,tak da sam sada zadovoljan (prije imao tmobile crap). Zar je moguce da nitko nije flesnuo 5.0? :D
Ajde molim stavite neke direktne linkove za skidanje Firmware-a,moze i kakvo uputstvo za Root i custom recovery isl. Naime cekam S5 iz Tmobila i htio bi od samog pocetka rootat uredaj i skinuti sto je visak u softweru, a mozda i flesati i cistu verziju ali nemam bas iskustva sa Samsungom.
Sve je već detaljno objašnjeno, što ovdje što na XDA. Direktni linkovi? Koliko znam svi postavljeni linkovi su funkcionalni i sa njih se može skidati, više od toga ne traži.
Ljudi su si dali truda pisati, ne budimo lijeni koristiti.
Evo jos jednom nije problem... dani su darivanja ;)
Ho ho ho
1. Skini Kies 3 da imaš sve drivere za mob.
2. Stavi si skidat zadnji sluzbeni rom 5.0
ttp://www.sammobile.com/firmwares/download/40283/G900FXXU1BNL7_G900FXEO1BNL1_XEO.zip/
3. Za to vrijeme skini i ovo (odin 3.09 i root)
ttp://www.ibtimes.co.uk/root-galaxy-s5-sm-g900f-android-5-0-lollipop-cf-auto-root-1478356
4. Flešni rom
5. Pokreni mob. s novim romom omoguci u postavkama "opciju razvojnog programera"
(Kliknes par puta na "broj verzije" /postavke/o uređaju/broj verzije/usb ispravljanje gresaka {{aktivirati -mislim da 7 puta kliknes na broj verzije, nisam nikad brojal ;) )
6. Ugasis ga i radis po 3. točci
7. Imas lollipop i root, makni reklame, stavi wanam, carappa link, xposed... kaj god oces (wanam jos nisam probal na niti jednom al budem kroz vikend)
P.S.
Da se nadovezem da niko nema 5.0 na S5 - 3 komada na lizalici (cura, mama, tata ja sam na miniju sviđa mi se maleni) ;P
@ Petr hvala ti ljepa na ulozenom trudu ima tu stvari kaj znam npr za Odin ,ali ima stvari kaj neznam npr sa tim linkom .Probao sam sam ali me Engleski ubija u pojam a jos vise Google prevoditelj.
@ Ravilov prosim manje kritike trazio sam i nisam nasao nista konkretno to sa Xda znam i gledao sam ali je kod ovog Samsunga toliko novoga da sam ostao bez volje.
Danas izasao 3. update za Poljsku,vjerojatno i posljednji prije globalnog lollipop S5 updatea...
Evo ja danas napokon dobio moj prvi jaci Samsung.
Uz preporuku od kolege Petr sam skinuo Lolipop 5.0 update,iskreno nisam posteno niti pogledao kako je sistem i sucelje prije izgledalo.
No ne mari rekel sam da cu odmah staviti cisti Samsung firmware i to sam ucinio.
E sad dok sam napravio upgrade uz pomoc Odin-a 3.09 verzije,sistem se dignuo stvarno krasno.
I idem ja napraviti Root kad ono nikakava Root aplikacija ne moze to sa 5.0 verzijom napraviti,vec sam mislio flesati zadnju Kitkat kad ima nacina kako flesati Twrp i onda odatle Super su.
Evo link odakle sam skinu Twrp i uputstvo http://www.droidviews.com/root-galax...twrp-recovery/
Twrp skinete sa tog linka (ustvari evo direktni) http://techerrata.com/browse/twrp2/klte vec ima 2.8.3.0 verzija i to sam skinuo i flesao pomocu Odin-a.
Twrp raspakirajte dobijete Iso datoteku.
S5 stavite u download mode Tipka za smanjivanje,Home i power tu vam nudi da kliknete tipku za pojacavanje. Prikljucite mob ,pokrenite Odin i najdite onu Iso datoteku sa tipkom BL i stisnite start ,drugo nikaj.
Nakon se digne sistem ,dok je gotovo izgasite mob (prethodno stavite Super su zip u mem telefona).
Da bi usli u Twrp stisnite tipku za pojacavanje,home i power dok se ne pojavi Twrp meny u njemu kliknite install i najdite super su Zip te ga flesajte potom tipka reboot phone.
UPDATE-SuperSU-v2.37 najdete ako ukucate tocno taj naziv u trazilicu i to pospremite u memoriju telefona (nista raspakiravati).
Naravno svatko radi na svoju odgovornost.
Evo ja sretan i zadovoljan da mogu deinstalirati Googleove bespotrebne bedastoce a i Root treba radi drugih stvari.
Evo jos vazan ispravak,kako sam ga Rootal ,eto malo se pozurio sa pisanjem na forumu.Tako ja udjem u aplikaciju SuperSu kad mi kaze da nema Root i da to jos rucno doradim,probam sve i svakaj i velim sam sebi idi jos u Twrp .
Tako sam i napravil jos jednom sam flesal Super su zip i nakon toga Wipe Dalvik cache.
Nakon ponovnog ucitavanja sad je malo dulje potrajalo odem opet u SuperSu i trazi da obnovim binary (to je znak da je uredu) to sam napravio,restart telefona.
Rezultat instalacija AdAway aplikacije i nema vise dosadnih reklama.
Eto tko nezna za kaj je Root npr to je za to.
Ugodno Rootanje i upgrade na 5.0 ili Lolipop.
Otprilike nakon jednog dana koristenja toga novog 5.0 Lolipop sam napravio downgrade na Kitkat. Malo to probati jer nisam imao dosad Samsung sa Kitkat pa mozda vratim na Lizalicu. :evilgrin:
Za vecinu korisnika mislim da je Lolipop dobar ali tko hoce vise nije jednostavno ima jos puno nedostataka u sebi .
Puno aplikacija i igri (osobito) ne rade.
Postoji li način full backup-a bez da se uređaj mora rootati ?
Iskreno neznam,neznam kakvi su tu bili savjeti ,aha vidim da si vidio i moj post vezan za tu tematiku.
Vidio sam bio negdje jednu temu ali je i onda trebao Root,kaj se istoga tice ako imas Kitkat tada ti ne treba ta procedura sa custom recovery.
Ja danas opet prckao po S5 (imam vremena godisnji).
Instalirao sam i Cyanogen radi ok ali nije to to.
Vratio sam mob na Lolipop i skuzil gdje je bila greska,dok se prelazi sa Kitkat treba mobitel komplet formatirati ja sam to ucinio sa Odinom.
Rezultat :sve price koje sam vidio na internetu da Lolipop ne valja padaju u vodu, dapace sad mi rade i aplikacije s kojima sam se zezal .Stim da mi je sucelje od 5.0 puno ljepse.
Dakle konacno moja preporuka za Lolipop :biggreen:
Kakva je baterija na Lolipopu? Jer buraz ga je stavio na G3-u i baterija je užasno loša.
Lg G3 bas i ne mozes usporedjivati sa Samsungom S5 ,no nema veze.
Ja nakon 6 dana sa lizaljkom na S5 sam sa baterijom jako zadovoljan.Mogu reci da mi bolje traje no na Lg Gpro E986 iako je na Lg za 600 mAh baterija jaca.
Moram napomenuti da je Root na mobu i da to ima itekakve veze i sa brzinom rada uredaja a i sa trajanjem baterije.
Sve one beskorisne aplikacije poput Google maps isl sam deinstalirao koje zderu bateriju i Ram.
Drugo,ne koristim Bt,Wifi palim dok mi treba isto tako podatkovni promet dok mi treba ukljucim treba mi i do 10ak puta dnevno.
Nfc ne koristim.Gps itd samo dok treba.
Svijetlo je na automatski.
Namjerno sam to sve naveo jer velik dio korisnika ima sve i svakaj ukljuceno i vele onda baterija da ne valja.
Lollipop dostupan za VIP i Tmobile :)
Meni ne pronalazi nikakav update.?
Koji ti je CSC? Imam par kolega kojima je ponudio samo preko desktop Kiesa, OTA jos ne...
Je li sigurno napraviti update preko Kiesa? Što se najgore može dogoditi?
Naravno da je, pa to je sluzbeni Samsungov program. Nema se sto dogoditi,samo je bitno da ti je baterija na barem 50% (tako preporucuju)..
Što se dogodi ako dođe do nekakve pogreške tijekom update-a? Nikad nisam radio update preko Kies-a pa zato pitam.[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 21:15 ---------- Previous post was at 21:01 ----------
Ni Kies mi ne nudi update.
kies je zapravo najsigurniji način.. (kao i ota) samo se skida preko žice a ne ota :-)
samo ti updejtaj prek kiesa.. bolje neg prek odina..
Ne mogu kad mi ne nudi update.?
pričekaj još malo, ili flashaj sam prek odina..
Upravo downloadiram preko Kiesa
ipak je krenulo.. treba dan dva od objavljivanja relesea do toga da bude dostupan na kiesu..
Kako se baterija ponaša nakon update-a?
slično.. samo smanjiti svjetlinu na -2.. tak je bar meni ok, jer je cijeli os bijeli za razliku od kitkata pa to jede bateriju a i blješti u oči..
A ovaj su put brzi. Barem sto se T-mobile-a tice. Meni OTA jos nije stigao. Provjerit cu na KIES kasnije. Bas sam sad znatizeljan...
Meni ga na KIES-u ponudi, ali mi javlja gresku povezivanja sa posluziteljem ili tak nekako. Uglavnom. Zasad nista od lizaljke.
Samo jedno pitanjce - ako se radi update na 5.0, prije toga (ili poslije ?) je najbolje napravit factory reset ili?
I ako se update napravi, postoji li mogućnost vraćanja na 4.4 bez root-a? Hvala
Nakon update se preporuča factory reset.
može se vratiti na 4.4 ali samo preko odina (isto zahtjeva factory reset nakon toga)
Meni još uvijek ne nudi upgrade.?
Ni na KIES-u? Ja sam svoj danas uredno update-ao nakon sinocnjih poteskoca...
Ni na Kiesu ni putem OTA.
čekaj..
LOL, pa skoro svi rade update, a meni ga još ni ne nudi.
napravi ručno.. ništ te ne košta..
Jeste uspjeli maknuti brojac koraka sa lock screena? Ja ga maknem u s healthu i ooet se vrati...
moraš ga maknut u lockscreenu..
opcije lockscreena imaš brojač koraka i prognozu..
Kopao sam i uopce to nisam skuzio. Hvala puno. 5.0 je skroz ok. Relativno brz. Jedina zamjerka sto su maknuli silent mode bez vibre i ikakvih zvukova. Mozda i to treba negdje iskopat. :)
Maloprije ažurirao telefon... Odmah napravio full wipe...Zasada zadovoljan,sitne kozmetice promjene su mi ok,radi brže...
Hm...onako mi je bilo jednostavnije. Samo da nema te vibre :) al nema veze.
nema vibre kad klikneš dvaput na tu ikonicu..
Meni još uvijek ne nudi update na 5.0 ni OTA ni Kies (T mobile). Ono što je čudno da mi na Kies-u piše da je verzija G900FFXU1ANH6, a na mobitelu piše G900FFXU1ANK1 i kada u alatima Kies-a stisnem nadogradnju programske opreme Kies se zamrzne. Zna li netko zašto?
Probaj reinstalirati Kies...Ruku na srce,ali to je poprilicno smece od programa (jos ove zadnje verzije koliko-toliko rade),no trenutno si osuđen na njega jer je pitanje kad ce pustiti OTA...
Ponovo sam instalirala Kies i sada mi ponudi update ali kad stisnem dalje kies se zasivi i ništa se ne događa tj. zamrzne se.
Jel imas slucajno memory karticu u njemu?Ako da,probaj je ukloniti pa ponovno...ili ga pusti "smrznutog" par minuta,morao bi krenuti...
I to sam pokušala tj. odspojila sam karticu (nisam vadila) i isto radi. Još ću pokušati restartati računalo i izvaditi karticu pa možda to riješi problem.
Ništa od toga nije riješilo problem. Kies se smrzne i ni nakon 10 min ne započinje s skidanjem softwera.
Jel mi moze neko desifrirati status wifi-ja? Prema ovome iz print screena ispada da je wifi cijelo vrijeme upaljen, zar ne? A ugasio sam ga jutros i upalio oko 18h. Na poslu mi je spojen na mobilnu mrezu. Sto bi mogao biti uzrok/razlog? Hvala.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...58eb92925a.jpg
@mdgrgic:
Imate vi ovo na Samsungu?
http://fs01.androidpit.info/userfile...d-4-3-wifi.jpg
Isključi opciju ako postoji i trebalo bi biti sve ok.
Ugaseno je to. Sve sam provjerio...
To s wifi-jem se meni desavalo na s3. Sve do hard reseta. Od tada nije. Probaj napraviti reset
A ocito je to jedino rjesenje. Izbjegavao sam reset nakon update-a. Al morat cu. Hvala na sugestijama.
Meni je uvijek,ali baš uvijek ritual da nakon velikog updatea odmah idem u recovery i full wipe...Prije sam znao pustiti i koristiti "po starom", ali to nikad nije dobro završilo :)
Mislim da cu i ja to morati napraviti,,,,stalno mi se javlja prozor da je Google play service stoped a opcenito mi je dojam da je petica sporija od 4.4...da li je i Vama tako?
Nope...kod mene je obrnuto...Da se razumijemo, L na S5 nije nikakav wow niti ista posebno. No sitne kozmeticke promjene i bolje performanse su mi dovoljno da budem zadovoljan. Novi,redizajnirani touchwiz je ionako rezerviran za S6 :)
pozdrav...
evo ja sam prije nekoliko dana na galaxy s5 skinuo lollipop, najvise zato jer se najavljivao kao duzi vijek baterije... medjutim to nije tako.. mob mi nesto vise trosi bateriju.. i npr, preko noci kad mi ostane sa upaljenim wifijem, do jutra od 100% dodjem na 55% baterije. (cca 8-9 h)
Da li netko ima slican problem?
Jel problem napraviti downgrade na kit kat?
postoji ručni downgrade.. registriraš se na sammobile stranicu, skineš zadnju kitkat verziju za europu i flashas preko programčića odin.. kad postupak flashanja završi, kad se telefon boota, trebaš držati vol+ i home tipku da se boota u recovery. kad si u recoveryju moraš napraviti full reset na tvorničke postavke, znači full wipe data cache, factory reset. sve će ti se izbrisati, sve postavke sve što je na telefonu. bit će kao kad si ga kupio, dakle automatski upgrade na 5.0 je moguć a da ti postavke ostanu, dok je downgrade na 4.4.2 moguć samo ručno preko programa odin i postupkom koji sam opisao..
evo recimo slovenski firmver 4.4.2 zadnji.. neznam koja te verzija zanima, hrvatska t-com, vip, itd..
http://www.sammobile.com/firmwares/d...1ANG5_SIO.zip/
Puno ti hvala imart.. ne znam koristim otkljucani telefon na tomatu, koliko to ima veze.. Budem probao za koji dan kad se vrtim kuci :)
I meni se čini da više troši, a svakako je postao malo sporiji, odnosno sporije reagira na dodir ekrana.
Mislim da ću se vratiti na staro.
Vratio sam na 4.4.2 i ipak je mobitel postao brži (kao ranije).
Ujedno napominjem da 5.0 nema mogućnosti da se potpuno isključi i zvuk i vibracija (što mi je ipak ponekad bilo važno, ali ipak ne toliko da se vratim na 4.2.2).
Evo da dopisem par stvari. Jos se nisam vratio kuci da bi napravio downgrade. Uglavnom... napravio sam opet reboot uredjaja i solidno se produzilo trajanje baterije. Takodjer obratit pozornost na google now jer se meni sam aktivirao a ne koristim ga. Neke aplikacije i igre mi ne rade fluidno kao ranije unatoc updateu za 5.0... nadam se da ce se to doraditi. Uglavnom sad mi se i ne radi downgrade jer mislim da je baterija otprilike kao i ranije.
Ici ce uskoro opet update sigurno tak da polako .. Za S4 odmah su uveli 5.0.1..
Zadnjih dana mi nesto brutaln9 trosi bateriju. Nekako mi se cini da je problem u facebook-ovom messengeru. imate li vi slicnih problema? Koja je najbolja besplatna app, za koju ne treba root koja prati potrosnju baterije i razloge istog. Hvala
imaš prvo u postavkama baterije vidi pa onda dalje..
http://www.pohrani.com/f/K/Sp/4mr46NAG/2.jpg
Ne znam iz kojeg razloga mi face i pripadajuci messenger brutalno koriste bateriju. Sinkronizacije su ugasene. Zato sam mislio ak ima neka ok aplikacija za koju ne treba root.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...c6db909486.jpg
ja te dve apk uopće ne koristim al su poznati potrošači..
Facebook aplikacije, kako god ih zvučno nazivali i prenazivali, su oduvijek, otkad postoje, bile katastrofalno pisane i stravični žderači svih dostupnih resursa. Povećanje hardverskih mogućnosti telefona čini se pomaže jako slabo ili nikako. U principu ih treba izbjegavati ako je ikako moguće. Moja preporuka barem.
pa baš.. ja fb otvaram preko chromea ko i sve drugo..
Pozdrav...
Mob iz T mobila na Lilipopu i bas mi se ne svida nesto previse.....kakav prijedlog za isprobani Custom ROM?
Hvala...
postoje TW lolipop based custom romovi i ja koristim jedan koji je dobar, a ako misliš na AOSP kitkat rom ima, cm11, relativno dobro radi, ali svi cm12 su još u alpha fazi, znači pola opcija ne radi..
trenutno za s5 jedino valja neki moddani stock rom, ja koristim xtrestolite 2.1
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2732110
ili cm11
http://forum.xda-developers.com/show...postcount=3441
Pozdrav ekipa. Tko je sve imao problema sa kamerom i abnormalnim trosenjem baterije? Jel postoji neki fix za to osim restarta mobitela? :) hvala.
Meni je pomogao deinstall vibera i instalacija stare verzije (4.x)
Dakle definitivno je problem u viberu?
simptomi-kamera ne radi, ekran crn i grije se mob? Na to se odnosis?
Full wipe (prek recoverya,kak Bog zapovijeda :) ) i sve ce raditi kako spada..
Kod mene je viber definitivno uzrok tih problema. Problem se pojavio odmah nakon izlaska vibera 5 (9. mjesec prosle godine), pogorsao se u 4. mjesecu ove godine nakon posljednjeg update, a nestao je nakon deinstalacije vibera. tjedan dana kasnije (nakon deinstalacije), instalirao sam viber 4.x i od onda (mjesec dana) imam viber, a nemam problema s tim vrazjim procesom (mm-qcamera-deamon)
Ja sam sad za vikend napravio full wipe. I do danas je bilo sve ok. Sada se opet javio problem sa kamerom...samo mi nije jasno da li je to problem vibera u kombinaciji sa S5 ili generalno? Jer meni zena nema tih problema. Imate jos neki drugi prijedlog a da nije full wipe ili brisanje vibera i ne koristenje istog.
Desava se i s drugim mobitelima. Nexus se cesto spominje..
A da li se tko susreo sa "šuštanjem" i lošim zvukom u snimljenim videima? Naime događa se da se u snimljenom videu čuje, iako je snimana tišina, kao da si u polju s hrpom cvrčaka, a i sam zvuk je lošije kvalitete nego kada se npr. snima putem Voice recordera. Ne znam do čega je, ali sam čitao na dosta mjesta o tome problemu, znači da nisam jedini.
Osobno nemam toh problema. Barem nisam primijetio. Nedavno sam snimao "tisinu" i sve je super.
Sto se tice problema sa kamerom...viber sam deinstalirao i zasad sve ok. Vidjet cemo u narednim danima. Ako je zbilja problem u viberu, ne mogu vjerovat da ti jos nisu ispravili nekim update-om. Ipak je to aplikacija koju koriste milijuni ljudi i sigurno je dobar udio s5 samsunga i nexusa u tome.
Da li je kome od vas stigao kakav update softwarea ovih dana?
Ne, nije
---------- Post added at 21:14 ---------- Previous post was at 21:13 ----------
Usput, kako deaktivirati otisak prsta i postaviti ponovno zakljucavanje zaslona klizanjem
Prije 6 dana je dosao update za uređaj iz Hrvatskog telekoma...
mario30: Postavke-Zaslon zaključavanja i sigurnost-Vrsta zaključavanja-Klizanje
Meni je sad. Koje su promjene? Ako netko zna...
Moze li pojasnjenje kako da synkam sa fb pa da mi na imeniku medju imenima budu slike
Imam Samsung 32GB micro sd karticu u S5-ici. Klasa 10HC. Imam problem s copy paste fileova s računala na mobitel putem original kabla. Dolazi do neke vrste pucanja veze i prekida kopiranja iako se mobitel i dalje puni. Kad karticu ubacim u čitač kartica fileove prebacujem bez problema. Nekakvo riješenje za to postoji ili je to uobičajeno?
Ja sam imao takav problem na S4 i nisam ga riješio... poslije kada sam kupio Note 3 sve je bilo u redu.
Prije par dana sam dobio sw update. Osim pametnog upravitelja nisam primjetio nista novoga. Zna li netko changelist i eventualnu nadogradnju na 5.1.1? http://images.tapatalk-cdn.com/15/09...417167959d.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09...bbcefece2b.jpg
Htio bih pohvaliti ovaj mob. Nisam se imao prilike puno igrat s njim, ali ovo malo sto sam ga imao, mobitel je ne dobar nego odlican. Nisam primjetio stucanje,sve fluidno,kamera odlicna,mobitel lagan. Pravi bombon.
Ja ga koristim godinu i 5 mjeseci i moram priznati da sam ipak dosta zadovoljniji nego sa S3. Neki bi rekli logicno jer je noviji, bolji, jaci itd. ali drago mi je vidjeti da se Samsung ipak trudi drzati S5 na konkurentnoj razini unatoc tome sto je model star skoro 2 godine i ima (vise) nasljednika. Jedino kad me bio nazivcirao je bilo tokom update-a na onaj famozni 5.0.
Neki dan mi je dosao update kojeg spominje @mario30. Napravio sam full wipe i vrlo je brz, animacije su upaljene i skroz fluidno radi.
Znaci,najnoviji update je ok? Jel vam fali neka opcija (koja je bila na 4.4)?
Ne sjecam se sto je moglo biti na 4.4, a da nema na 5.0...Meni odlicno radi, par stvari je drugacije i sucelje je malkoc ruzno, ali to je sve. Procitaj si neki review pa ces najbolje vidjeti.
Meni se od updatea u par navrata dogodila totalna blokada zaslona. Bez reakcije na dodir...iako sam napravio full wipe