P da,još da rješe ovo sa wifi,onda nema šta(možda neke sitnice) dok ne dođe original sense 5 od htc,ali navodno nećemo dobiti sve ono šta ima sense5 na ONE.
Printable View
P da,još da rješe ovo sa wifi,onda nema šta(možda neke sitnice) dok ne dođe original sense 5 od htc,ali navodno nećemo dobiti sve ono šta ima sense5 na ONE.
Wifi mora HTC riješit.
Nećemo sve dobit, Zoe nećemo i sitnice neke.
Neznam do čega no meni danas neradi mobilni internet. Updejtao na novi viper i najnoviji xm kernel i mobilni internet nula bodova ??
Da nisi slucajno za aosp flashao?
Boot i mofule si flashao?
Ne znam zasto, na 266 bi trebalo radit. No uvijek drugu verziju mozes stavit, tipa 188v3
Ma onaj proxy i port sam brisao odavno da mi radi kad otvaram ovaj forum. Kad sam vratio na postavke jer sam zapisao mobilniinternet radi ali neradi cafe mobil forum. Nekuzim?
Napokon malo šarenila za Viperx http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2200389
---------- Post added at 20:59 ---------- Previous post was at 18:46 ----------
Kakve su ovo priče na xda problem sa wifi rješeiv navodno mjenjanjem kanala na modemu,jeli tko razumio o čemu je riječ?
Molbilni internet sada radi ikad sam proxy obrisao. Sad radi normalno i cafe mobil forum na pregledniku bez sistemske greske. Ali sam updejato i rom na novi kao i kernel na najnoviji pa mozda je do toga bilo.
Opet danas mobilni internet neradi ako se brise proxy, ali onda mi forum neradi. Nekuzim??
ekipa, idem danas poslati mob u servis, da provjere bateriju. dal da zaključam bootloader i unrootam? vratio sam se na stock i sad se mislim dal da još i napravim unroot i lock?
Vec drugi put palim hoca i nemam slike. I onda moram drzat dugo power tipku da se on nasilno ponovno pokrene. Vjerojatno je do kernela?
Pozdrav ekipa,zna li neko kako da instaliran ovaj novi Viper kernel "ViperX Kernel#9" na njihovu je stranici,neznam to pakiranje,raspakiranje,šta s ovim da radim?
Kao i ostale kernele.
Skineš file, izvučeš boot.img, flashas ga i zatim uđerš u recovery i flashas taj zip.
Tako je.
Flashas taj cijeli zip. Kad izvučeš boot.img(drag and drop) on ostane unutra svejedno.
Aha, to nisam znao.
Ajd, glavno da si uspio flashat.
Htc je izbacio novu bazu navodno ako je tko na stocku možda je dobio update da nam kaže šta je novo (3,19),nadam se da su rješili problem sa wifi?
Dosta novoga u novoj bazi barem po Mikevim rijecima: poboljsana kamera i zvuk te sredjeni problemi oko wi-fi-a. Vidim da viper rom jos uvijek nije na toj bazi, pa cu se ja prebacit sutra na ARHD da to malo vidim. Usput u zadnje vrijem eimam nekih bugova na viperu, neznam do cega. Nesinkronizira mi vrijeme nego moram rucno, nece nekad upalit mob na gornju tipku, sva sreca imam na tipci za pojacavanje i jednom mi se restartao.
Evo stigao novi update za viperx. Upravo skidam...
A mike je tako poseban da je dobije toliko unaprijed? Ako dobije, dobije koji sat. Dalje je na developeru i njegovom slobodnom vremenu.
Inace, danas oko sest, tj sedam po nasem vremenu bi teebao izac.
Ma ljudi "Poskok" je najači to triba priznat ,za sada još nitko nije napravija tweakove ka Rich,zna i on zeznut kao ovaj full rom 3.4.3 koji se neće botat ,samo se nadam da će večeras izbacit samo OTA za update iako sumnjam ipak je druga baza.
Ako se ide na drugu bazu OTA nece biti, samo ful rom.
Ako sam dobro skužija na ARHDu ne moraju brisat stari rom nego samo novi preko i to je to,triba mi dva sata da sve podesim kako je bilo,neki dan sam namjerno htio počistit mob sve pobrisat i stavit full 3.4.3 izludija me dođe do splasha i to je to,ponovim postupak opet isto i ništa opet na 3.4.0 pa OTU po OTU.
Nista jos od vipera....
nekuzim zasto nisam na stocku dobio update? sad sam se vratio na stock i fleshao stock recovery i boot img i nema azuriranja na najnoviju bazu.
Prebacio sam nešto muzike s kompa na mob. Odem na player i ne mogu naći te foldere
I da, na viperx sam
Misliš albume?
Pogledao u popisu pjesama detaljno? Sve nazive, i one unknown, track, broj neki pa naziv, itd..
Ima li šta od ViperX kad će update da se rješimo ovog štekajućeg wifi?
Ovih dana bi trebao.
Kako ti šteka? Meni je počeo na novim XM kernelima, vratio se na viperov kernel i sve dobro za sada.
Kad sam blizu rutera tj u dnevnom dobro je iako zna ponekad zastat,ali odem u drugu prostoriju već je to dosta lošije taman dovoljno da me iznervira.Inače stalno sam na Viperovom kernelu,a valjda će ga izbacit danas sutra nadam se,inače da nije toga nemam zamjerki na rom.
P.S Novosti friško:
OK guys and girls
Beta testing based on new base starts tonight.
Keep fingers crossed!!!
Stize vam danas novi Viper.
---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 11:29 ----------
Stigao je
Danas se pokazalo sve u stock playeru.
I kakav je novi viperx?
Sve je ok,dobro radi a najbitnije je da je rješen problem sa wi fi.
---------- Post added at 09:53 ---------- Previous post was at 08:12 ----------
Ovo tzv brzo punjenje baterije šta su sad stavili i na Viperx (može se uključiti u tweaku),ostavlja li kakve posljedice na bateriju ili telefon ako se koristi?
Ne ostavlja.
To ti se odnosi samo dok se puni preko USBa pa vuce maksimalnu struju pa se puni brze, skoro normalno punjenje.
evo vratio se na stock da napravim update i pokušao par put do sada, nema updatea..
I ja sam tako napravio i nisam dobio nista. Onda sam se vratio na ARHD jer je Mike rijesio tu bazu odmah i fleshao normalno. Bio sam na putu i vidim da sad ima i viper tu bazu. Iskreno sad mi se neda vracat na viper rom. A i bolje mi je baterija na ARHD romu. Znam da je bezveze ali na quadrant testu s tim romom nabio sam 7900 score hahaha
Baterija na početku: 90%
Baterije preostalo: 10%
Screen on: 4 sata i 53 min
Rom i kernel: ViperX 3.5.2 i XM 288
CPU: 1.2 GHz, smartmax + sio
Prvi ciklus punjenja ove kombinacije. Uzevsi u obzir da 20% baterije nije iskoristeno, moram priznat da je rezultat vise nego odlican i ovako. Sa 80% baterije skoro pet sati efektivnog koristenja uredjaja izvrsno.
U privitku je screenshot.
Vratio sam se na viper i na kernel 289 xm. No danas sam prilikom surfanja netom dobio gratis restart uredjaja sto mi se nije skoro dogodilo. Zbog cega nemam pojma. Jel rom kriv ili kernel neznam. Prije mozda kernel no nisam siguran.
Kernel je kriv.
289 se nije pokazala dobrom bas. 288 je bolja opcija, ili da stavis stabilnu 188v4 verziju.
Ove 2xx su sve beta verzije, makar ja s 288 nemam nikakvih problema, i baterija mi traje nikad bolje.
I zaista neznam no meni je baterija na viperu puno losija nego na arhd romu. napunjen je bio jutros a sad sam u crvenom na 5%. Nisam ju pratio s nikakvim aplikacijama ali vidim da je losije. I jos k tome imam drugi kernel sa smanjenom brzinom procesora. Neznam. Full cudno
A ne znam stvarno Zrmi.
Jel to prvi ciklus?
Jos uvijek si na 289?
Meni odlicno drzi, vidljivi su rezultati gore. Ova kombinacija mi je najbolja do sada na HOXu(doduse ja ne koristim sense, tj. Rosie launcher, ni Facebook apliakciju koji najvise jedu bateriju). Probaj pratit bateriju.
Inace, kroz koji dan dolazi novi Viper
Mozda sam i nerealan ali kod mene je sense i dalje koristim 289. Ma skinem ga s punjaca svako jutro i odem radit ali ja ti zaista koristim dosta i messenger facebooka i sam facebook. Ok danas sam dosta razgovarao, ali mislim da mi bolje drzi sa arhd romom koji usput ima stock kernel
Opće je poznato da je Facebook app katastrofa od aplikacije, ogroman gutač svih postojećih resursa i veliki usporivač sustava. Možda je u tome kvaka? Samo nagađam.
Jedno pitanje,može li se boot.img roma flashati preko samog mobitela nekim programom možda preo recoverya (TWRP)ili samo preko računala klasično?
Samo preko racunala.
Fastboot fileovi su ti u linku-
A HTC sync, tj. driveri koji uz njega idu imaš na HTCovim stranicama
Probaj jel ide bez njih, samo s ovim iz linka.
Privitak 1217
Sync manager nema nikakve veze sa bootloaderom ni ičim slično.
Bitni su driveri koji se instaliraju uz njega. Sync manager možeš slobodno obrisat.
---------- Post added at 13:10 ---------- Previous post was at 13:10 ----------
Zrmi, tebi nije touch radio u recoveryu?
Da, svatko tko je napravio bio update(dok se baza mijenjala onda) službenim putem se susreo da mu touch ne radi.
Ajd, glavno da radi sad.
Kako vi ovdje stavljate slike tipa screenshot da nesto pokazem koliko mi je baterija trajala. MOram prvo uploadati negdje?
Da, uploadaj na imgur.com, tinypic.com ili neku slicnu stranicu.
Ili dodas u privitak ovdje(napredni nacin postanja, dolje nize ima opcija za to).
Imam sad problem sa glazbom. Moje mp3 pjesme viper rom neprepoznaje. Uopce nemogu pokrenuti ni jednu jer kaze da taj tip datoteke nije podrzan. Najnoviji viper. Sto je sad to? Pa nemogu bez glazbe!!
Dok si flashao, si napravio full wipe ili dirty flash?
Vidi u temi jel ima sto o tome, al nisam vidio da je itko imao ovakav problem. Meni sve normalno radi.
obrisao sve sa telefona i ponovno ih prebacio i proradilo. bas cudno
I meni na stock kernelu baterija drzi dulje. Jako zanimljivo.
Molio bi vas za upute kako vratiti HOX na stock rom i relockat bootloader, odnosno najvise mi treba link za stock tmobile ROM, hvala unaprijed.
1. Spremi sve podatke, kontakte i slike na računalo
2. Ako si napravio Nandroid Backup stock roma onda samo odes u recovery i vratis se njime na stock rom te fleshas boot img. i stock recovery za taj stock rom. U slucaju da nemas, a iskreno ovo je i bolje rijesenje koje sam sad koristio:
Odes na ovu stranicu i skines odexed verziju zadnjeg stock roma:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1546970
Odmah ispod ti je i boot.img i stock recovary za pripadajuci rom koji si skinuo. Stavis rom u telefon i udjes u recovery te fleshas isti. Kad si to napravio bootaj telefon u bootloader mod tj. pokreni fastboot i spoji telefon sa racunalom. Trebas nakon toga cuti zvuk na racunalo da ga je pc prepoznao. Kad si to napravio raspakiraj ona dva fajla boot. img i recovery u dva zasebna foldera ( nije bitno kako ce se zvati samo da su na c disku ) te pokreni "install-boot-windows" za boot img. te "install-recovery-windows" za recovery. Naravno to je ako si na windowsima. One druge su za linux i mac. Sve se automatizmom flesha i obrise cache. Kad si to dvoje napravio ostaje ti samo da zakljucas bootloader tj. napravis relock istoga.
3. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1924349
Tu ti pise da trebas imati fastboot file i kad pokrenes command promt i kad ti isti vidi uredjaj onda samo upises komandu: fastboot oem lock. I to ti je to ;)
Oće li ovaj update Viperx-a ,ovi likovi na xda na čelu sa Richom nešto spremaju ali ne otkrivaju šta ni kad?
Hoće, uskoro će izać. Donosi neke nove funkcije/tweakove. Bit će zanimljiv update.
Jedan teaser za update
http://www.whiskey103.nl/venom/Teasi...uff/Teaser.png
Danas navecer dolazi update na Viper.
Ma SideBar me živcira :biggreen: Prestane mi radit nakon nekog vremena, i moram uć preko ikone da bi proradio opet
Stigao update, sve radi izvrsno.
e ekipa koji vi recovery koristite? da radi touch na 3.20 bazi
Touch ce radit uvijek ako nisi bio napravio sluzbeni update na Jelly Bean, ako si bio napravio updejt na Jelly bean sluzbenim putem onda ti nece radit i moras trezit repackanu verziju TWRP rexoverya(ili koristis CMW 5.8 sa volume tipkama, ne znam jel na 6 radi touch mozda posto ju lik sam slozio).
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=448
Evo kako sam ja napravio da mi radi funcija touch i na najnovijem twrp recoveriju ;)
Usput telefon mi je dosao sa servisa. Prakticki nov. Nova wirless antena sa kompletnim displayem, novo kućiste i baterija :)
Koliko si cekao Zrmi?
Mogao bi i ja odnest jer kad stisnem na taj dio kucista oslabi jako signal.
Dobili su telefon u utorak, a ja sam ga dobio u sljedeci cetvrtak. Skoro 2 tjedna, s time da sam slao busom i legica mi je nosila telefon njima i slala istim putem nazad da izbjegnem gubljenje vremena oko slanja i njihovog zaprimanja. Naveo sam 3 stavke, od kojih su bili pad wi-fi signala, kuciste na zadnjem dijelu izmedju kamere i tipki za pojacavanje stisavanje pucketa ( tu je i bio ocito los kontakt za wi-fi ) te bateriju koja je oslabila.
Duze sam cekao zbog nedostatka ekrana iako mi u prvi mah nije bilo jasno zasto ekran, ali kad se mjenja i wi-fi antena i baterija ide sve novo. Oni su zaista pedantni i uvijek dobijem telefon ako ispod cekica. Zamjenili mi ekran sa digitajzerom, wi-fi antenu, masku i bateriju. sve doslo u zastitnim folijama i upakirano i sve je rijeseno sto je najbitnije ;)
Nerazumijem zasto mi stalno wi-fi gori i kad je ukljucena opcija da se nakon nekog vremena ako je telefon u stanju mirovanja prebaci na podatkovne podatke? To je tako od uvijek. Kad se probudim ujutro vidim wi-fi i dalje gori?
Kupio sam OTG kabel,Hox prepoznaje usb stick bez problema,super radi i odlična stvar.
Nitko nema odgovora na wi-fi?
Ja kad probudim mobitel iz stanja mirovanja uvijek je wi-fi ukljucen i odmah vidljiv. Prije sam vidjeo bar na koju sekundu mobilne podatke i onda prebacivanje s njih na wi-fi. sada je na bilo kojem romu odmah wi-fi, uopce se negasi. Nekuzim?
Stigao novi Viper
Download: http://goo.gl/729DI
Changelog:
-Updated to 3.20.401.3 Base
-New Power widget appearance
-Venom Sidebar fixes
-Added Apps FakeIMEI tweak
-Fixed Slide 2 Unlock
-Updated Russian, Polish. Thanks again guys
Kako se koristi ovaj sidebar?
Konfiguriras ga, i onda na dodir lijeve ili desne strane ruba ekrana se pojavi j tu su ti prečai aplikacija, nedavno koristene i "small" aplikacije koje su prejake(koristis ih preko ostalih aplikacija).
Instalirao sam novi Viperx,priča se da ova nova baza opet ima bug sa wifi,ja za sad to ne primjećujem,wifi mi radi odlično?
Di ga konfiguriram točno? Preletio sam po viperx tweaks al nisam skužio
Nije u tweaksima.
Posebna je aplikacija, side panel se zove
Da ali kad kliknem na tu app odmah mi se otvori side bar al ne mogu tu ništa konfigurirat
---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:25 ----------
Sređeno, hvala. :)
Duže se drži na onu view ikonu.
Updejtani su i Esnes mod i Sense Cream na zadnju bazu ako tko koristi.
---------- Post added at 19:45 ---------- Previous post was at 17:46 ----------
Rich napustio xda.
Sad je pitanje hoće li itko nastavit s Viper romom
Ne mora značit. Sve je Jan to započeo koji je bio jači još.
Blinkfeed-ima li ga gdje u kakvom obliku prilagođenog za sense 4+?
Ne. To ti je dio Sense 5 tako da nema toga.
Je, ali kad skombiniraš recimo nekoliko portala, facebook i twitter recimo postane prenapućen.
A i sama net potrošnja se poveća(ako si na data paketu mana je).
Osobno mi je bio fora prvih par dana i koristio ga dosta, kasnije ne baš. Al ajde, počeli izlazit modovi za njega koji pomažu u preglednosti.