A mogu li to nekako srediti?
Printable View
A mogu li to nekako srediti?
Mislim da mobitel nesmije biti rootan, zato ti OTA ne da update-ati !
riješeno, samo sam vratio stock recovery i bez problema se upadatalo :D
Za sada nemam nikakvih zamjerki na mob. Gresaka navedenih do sada u postovima nema.
Sada nabaviti screen protector i odluciti dal rootati ili ne(zbog garancije).
dali se vama slabo cuje zvucnik? na mom kad pricam s nekim jedva ga cujem neznam zasto tako tiho,al tako je i pojaco sam sa strane do kraja i opet ista stvar :(
Nemam problema s zvučenikom, super se čuje i puno je bolji i odnosu na htc desire.
@yager, slobodno rootaj, ako radiš s aplikacijama poput titanium backupa moraš imati root a uvijek može i maknuti root.
p.s. jednom mi je desire otišao na popravak i bio je rootan, i svejedno su mi ga popravili :D
uzeo danas bijelu varijantu, malo za probu..koja vam je zadnja verzija softwarea? meni stoji 1.29.4011.11 (i ne nudi nikakav daljnji update, sa zadnjim, sivim kojega sam imao,čim sam upalio nadogradnja je čekala..doduše, to je bilo prije mjesec-dva :)..), a što se tiče tiče telefona SH25RW..
HTC službeno objavio da od danas kreće nadogradnja na 4.0.4 za One X (internacionalnu verziju), stoga probajte tokom dana par puta provjerit ažuriranja...
http://www.androidcentral.com/htc-an...medium=twitter
Upravo skidam........143 MB :)
ICS 4.0.4
Sense 4.1
Da vec znamo za nju na xda forumu :)
Imam problem oko kucišta pa me zanima mogu li mi to u servisu rijesit. Naime u donjem dijelu na samom rubu na pritisak vidim kako staklo radi i cuje se onako kao kvrc, ali vise kao da se nesto odljepljuje i zaljepljuje nanovo na onu ljepljivu traku. Jel oni to mogu rijesit?
Jedino sto sam rootao telefon i otkljucao bootloader. MOgu ja vratit sve na staro jedino sto ce mi u bootloaderu pisat relocked umjesto locked. Neznam kakve su mi sanse onda. Ovo nije problem do sowtvera pa neznam ni sam....vidjeo sam kako mjenjaju taj digitalizer i to je uzas. Jednom kad se to sve odljepi, a ima ljepljenoga gotovo sve to nije vrijedno rastavljanja. Znaci iskljucivo zamjena za novi, nebih dao da mi rastavljaju i ljepe, jer je ocito popustila ta ljepljiva traka na tom dijelu. Sto vi mislite?
Nije mi to toliko alarmantno jer nemam ni problem sa razljevanjem boja ali....??
ma odmah otrči u servis i neka ti to riješe/zamijene aparat,nemaš što čekat.. :)
to za bootloader bi prvo morao riješiti da budeš 100% miran i siguran pa kad odneseš mob na servis da te baš briga (btw..što kaže ekipa sa xda za taj locked/relocked problem odn. rješavanje istog?)...što se tiče popravka/zamjene, mislim da će to jedino na servisu odlučiti (ovisi i kad si ga kupio), mi samo možemo nagađati.. :)
Šta nema HTC onu dvojnu garanciju [da hardver (uglavnom) nema veze sa softverom], i to međunarodnu?
Potvrđeno zaista neznam. No ima jedan slucaj na xda forumu gdje su liku na mail napisali od strane htc obavijest da mora platiti troskove popravka jer mu je na uređaj stavljan neodgovarajuci softver. A to su skuzili po bootloaderu. Sad nesjecam se gdje sam to vidjeo ali jedan slucaj je prijavljen. Opet neznam mozda je bilo vezano za softwer.
A znaš možda što mu je bio kvar? Nije uopće svejedno...
Neupitno je da mogu saznati je li otključavan, naravno da mogu. Pitanje je samo je li to u konkretnom slučaju bitno.
Vjerujem da se stvar određuje od slučaja do slučaja.
Upravo to što ravilov kaže, čitao sam na drugim našim forumima da prilikom službenog otključavanja bootloadera (htcdev) ostaje garancija samo na hardver. Nazovi ih, što te košta :)
http://forum.xda-developers.com/show...2603&page=2008
Tu su malo ljudi napisali nesto o tome ali ispada da gubis garanciju na sowtver samo ne na hardver. Necu zvati Agram zbog toga nego cu im samo poslati telefon. Ma u donjem dijelu na samom uglu gornje staklo radi. Znaci neradi u onom kucistu nego u samom staklu. Kao da se pocelo odljepljivati. Zaista sitno ali osjetim i cujem.
Ma samo nek ti je zakljucan bootloader, nema veze sto pise re locked, ja kada sam mjenjao ONEx bas u Osijeku, nitko tu naravno nije ni pogledao, a Agram nece praviti nikakve probleme sigurno! I da, riješi to čim prije, ak ve nisi!
BTW. nitko ne govori ništa o Sense 4.1 izgleda da ću ponovno uzet 1X nakon S3 pa Nexusa :D, jel ima kakvih poboljšanja, baterija?
Poslan je i već je kod njih, ali nije bio zaprimljen u servis. Kako su mi rekli ide novi kompletan ekran, nažalost ne novi telefon jer nije star par dana. No ja sam naveo u opisu da želim novi i da ako i dobijem novi da se provjeri razljevanje boja i sve ostalo. Poslan je o mom trošku jer, dok ja dočekam Tmobile, načekat ću se. No, iovako ću jer je danas praznik, tako da do sljedećeg tjedna nemam sigurno telefon :(
Cek si ti njega nosio u tmobile ili sam bas slao? Naravno da neces dobiti novi ak si sam slao. Zato si i trebap nositi u tmobile da oni to vide i tamo napisi korisnik zeli novi mobitel. I onda Agram izdaje potvrdu Tmobileu da ti mogu novi izdat
Nema sanse vec sam ja to prosao s njima. Nikakav zapisnik oni meni neizdaju za trazenje novog mobitela osim u slucaju da se problem javio u par dana a ni onda vise nije moguce osim da se tamo deres. Oni sve salju u agram i ovi procjenjuju na osnovu toga koliko je star mobitel. A moj nije nov. Usput i zvao sam ih i znam sto su mi rekli. Novi telefon dobijam samo ako isti star par dana. I ako vise da se to nemoze popravit onda novi, no sve kontaktiraju htc. Ja sam i napisao da zelim novi, a razlikaj e samo sto bi u tmobilu cekao jos x dana da skupe za slanje.
Pa nikakav zapisnik naravno da ne dobivas, al ti kada donosis mobitel oni na svom kompu pisu potvrdu o primitku uredjaj na servis. Tamo upisuju IMEI kontakt broj telefona kvar i datum primitka na servis, pod napomenom pisu korisnik zeli novi mobitel. I taj papir salju zajedno sa mobitelom. Ja sam izgleda sreckovic, jer sam nakon 18 dana nosio mobitel na servis, doduse u Vip, i trazio sam iskljucivo novi mobitel, malo su kao izmisljali da to ne ide tako da ima rok. Al sam rekao ok al samo vi napisite to, naravno da je osoba koja tamo radi tako i napisala. Kada sam predao mobitel, poslao sam mail Agramu da sam predao mobitel i jel ima sanse da dobijem novi, dobio sam mail kroz par sati, ako je mobitel ne ostecen i ako sam poslao kutiju i sve sto sam dobio s njim mogu ocekivati novi, ako je kvar kvrckanje ekrana i razljevanje boja, za 4 dana me zvao Vip dobio novi mobite, novi racun sa garancijom koja vrijedi od datuma kada sam dobio novi mob. Ne razumijem to slanje mobitela kad se skupi. Znam da Vip i Tele2 salju mobitel isti dan.
Kruno svaka ti čast ali imam iskustva malo više od tebe. Nekažem ništa loše povodom tvog savjeta ali uvijek sam dobio novi uređaj zbog prašine na Sensationu i promjenio sam ih 6. Agrammservis zna svoj posao i ja sam isto tako napisao u svom dopisu što želim. Nesumnjam da posao neće biti odrađen kako spada jer im šaljem nanovo. Ja sam bio u kontaktu i sa HTC Europe pa sve dok se telefon ne pregleda ja nemogu dobiti novi jer moj je ipak oko mjesec dana star. Ako se telefon vrati da nisam zadovoljan idemo nanovo. Nije ni njima u cilju da se zezaju s telefonom non stop. Ako će zamjenit display neka rade što hoće samo da ga dobijem odrađenog konkretno.
Danas mi stize telefon i sve je rijeseno. Zamjenjen novi ekran s dodirikom,baterija i priložena zaštita ekrana. Znaci sve ide ocito u kompletu sa baterijom plus dobio zastitu za ekran. Ostaje mi samo da vidim kad dodje ali nesumnjam u Agram. Sve pohvale servisu i opcenito njima na usluzi.
Ajde super, jel stigao? Nadam se da nece biti problema vise!
Ma ko novi. Sve 5
Pozdrav, poukušao sam instalirati kernel franco r16, kako bi vidio da li baterija na njemu drži nešto bolje nego inače...
Očito sam negdje putem pogriješio jer sada mobitel mi se stalo pali i gasi. Dakle krene s bootom, pojavi se lock screen i onda se ponovo reboota. I tako stalno u krug.
Probao sam preko uputa s ove stranice http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1736974
ali ne uspijeva mi. :-/
Molim vas za pomoć!!!
I u međuvremenu mi se baterija ispraznila i ne mogu je puniti :-(
Ako imas nandroid backup vrati se s njim u stanje prije fleshanja kernela. Imas li?
Kad fleshas kernel konkretno taj Franco, imas dvije stvari koje moras napravit. Prvo u fastbootu fleshas boot img. za taj kernel s time da kad fleshas boot img. odmah mu daj komandu i za brisanje casha.
1.fastboot flash boot.img (preimenuj franco_r16_arhd_9.0.0 u samo boot.img)
2.fastboot erase cache ( brisanje cache memorije, moguce da te zbog ovog zeza)
3. Odi odmah nakon toga u recovery i fleshaj francov kernel modul kao sto inace instaliras iz recoverija, ali obrisi dalvick and cache opet.
Nakon ovoga ti mora raditi. Ako seopet resetira probaj nanovo instalirati u fastbootu boot.img za taj rom koji imas i digni rom opet. Postupak je isti kao i tocke 1 i 2.
Da ti ustedim probu s kernelima stock je najbolji a ako igras igrice, onda ti je najbolji faux kernel. Kombinacija izvrsne baterije i performansi, iako je stock i vise nego zadovoljavajuci.
Pa ako ti je baterija prazna, ugasi telefon i neka se puni dok nebude gotovo :)
Recimo jedan je lik pokusao otkljucati bootloader ali nije napunio dovoljno bateriju, pa je imao problema kako podici sistem, ali ovdje je rijesenje i zato:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1658084
kad mi se baterija totalno isprazni, punjenje traje i više od 2,5 sati.Kakva su vaša iskustva po ovom pitanju..
Pa traje dosta dugo i meni, narocito ako imas produzni usb kabl pa da mogu cackat iz kreveta dok punim telefon :)
Ali mislim da nemas brige jer i meni ponekad traje duze
Imam i pokušao sam, al ne, opet isto...
fleshao sam preko neke aplikacije, ubaciš kernel i onda on sve automatski radi. Al nisam module skinuo, glupo znam...
Onda sam pokušao sa brisanjem cacha, flashanjem stock kernela... ništa...
Najveći problem sada je što nemam updateani CMW i mob se ne puni u recoverryu a ne mogu ni mountati usb tako da nemam pristup memoriji i ne mogu ništa prebaciti na memoriju telefona (mislim da je to jedna od nedostataka ove izvedbe kad ne možeš otvarati stražnju stranu i nemaš preistup bateriji i kartici)
pokušat ću još jednom danas sve... a reci mi... kako bih mogao napraviti taj boot.img za trenutni rom? Imam stcok rom s najnovijim updateom, ne znam točno koji je broj, ovo što je izašlo pred par dana s sensom 4.1.?
Neće ga puni. Odnosi puni se do jedne točke i onda stane (ostavio sam preko noći da se puni, i ujutro sam zatekao mob bez da gori crvena lampica, kad sam ga polušao upalit nije išlao odmah, bat je bila ful prazna...
A ništa čeka me najverojatnije cijeli dan rada na mobu, a ako ne uspijem onda na servis, samo ne znam koliko bi naplatili?
Inače, bi li upalilio da nekako instaliram drugi custom rom? pa kasnije vratim na staro? isto preko fastbota nekako?
Nandroid backup u teoriji možeš flešati preko fastboota ako se radi o .img fajlovima (npr. fastboot flash system system.img). Ovaj zadnji CWM 6.x ima malo drukčiji pristup izradi nandroida pa ne znam kako to šljaka. Ako su ti fajlovi od nandroida veliki (system i data) i u img formatu onda bi trebao moći napraviti ovo. Svakako provjeri s nekim jer ovo je teorija koja je svojedobno radila na HTC Desireu.
Drugo, jesi probao mountati karticu iz CWM-a: mounts and storage - mount USB storage?
ps: naredbe za fastboot idu u formatu:
"fastboot [akcija] [lokacija] [file]"
Mala ispravka, kolega Zrmi je gore krivo napisao za flešanje boot.img-a, trebalo bi ići "fastboot flash boot boot.img" ;)
Noviji recovery-ji umjesto kreiranja raw dumpova (.img) sad rade arhive fajlova (.tar). Nažalost ili nasreću, ali tako je. ;)
Imao sam i Htc Desire i nekako su mi ove stvari puno lakše išle...
Da, probao sam ali nije htjelo, kao da mi fali neki fajl.
Inače sam mislio staviti CMW 5.8.XXX jer kao on već može puniti preko recoverya mob. Meni je na mobu onaj recovery iz one x kita što se može skinuti s službene stranice
Nisam sve razumio ali to znači da mi ne bi ništa upalilo s novim jer su mi fajlovi od starog?
Evo došao sam doma, mob je bio spojen preko usb na komp, koji je radio cijelo vrijeme i "punio" se kao što je prikazano u uputama s one stranice. Ali na mobu nije svijetila crvrena lampica (ni zelena) i kad sam ga htio upalit nije nikako htio. Sad mi se puni preko punjača i pričekat ću jedno uru vremena da se dovoljno napuni da pokušam ponovo s svime..
Tnx za info, Loki zanemari ono moje o flešanju jer vidim sad da i meni na Samsungu radi .tar arhive. Isključujem se iz rasprave, nisam radio s One X pa da ne bude svega... Sretno!
Evo, punio se uru vremena i sam se upalio... I onda opet u loop.
Uglavnom ,spojio sam ga na komp updatao recovery na CWM 5.8.4.0. i sad se puni i mounta bez problema. Prvi korak je riješen. A što sad?
dal da idem ovako: preko fasboot komandi flashat sliku kernel r16 i onda izbrisat cache te preko recovery instalirat module?
A ako to ne upali da idem novi rom instalirati? Bi li to riješilo problem?
p.s. sad mi ulazi ravno u recovery... i preko fastboota piše samo waiting for device
Uspio sam!!!! stavio sam custom recovers, i fastboota boot. img i proradilo je :D
sad sam na LeeDrOiD_One_Xtreme_V6.4.0
ali mislim da bih se volio vratiti na stari "dobri" stock. hoće biti dovoljno da samo vratim nandroid backup? Ili ću opet morati fastbootat image? samo kako da znam koji je to fajl točno, je li to onaj boot image što mi bude u backupu?
Ako imas stock recovery vrati se i trebalo bi ti sve raditi no ako se bas hoces uvjeriti evo ti stock boot i stock recovery za bazu 2.17. Znaci ova zadnja gdje se updejato i bootloader na 1.12
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1546970
Tnx! Uspio sam preko backupa i tako što sam fastboot flasha boot.img iz backupa :)
Znate kakvu aplikaciju koja bi mi pokazivala propustenu poruku ili poziv na displayu kad se ugasi. Znaci da svijetli na crnom ekranu samo ikona poruke ili poziva? S time da mi ne gore doljnje tipke pri tome.
To bi požderalo bateriju u roku keks. Bilo kakav prikaz na ekranu, bio on ugašen ili ne, znači da mobitel nije u "deep sleep" stanju, što znači nekoliko puta kraće trajanje baterije.
NoLED je jedan od tih appova. I ako to notifikacija svijetli preko noci ujutro imas sto za vidjeti.
True that, na amoledu će se najmanje osjetiti na bateriji po pitanju potrošnje ekrana. Kakogod, mob će cijelo vrijeme biti budan pa makar na minimalnoj frekvenciji što bez sumnje troši bateriju.
@Zrmi: ako ti treba neki oblik notifikacije s reminderom pogledaj si Notifier Pro app. Meni je on prvi izbor jer upali ekran kada stigne notifikacija, ima reminder i broj ponavljanja, ima opcionalni popup i može se za svaki app konfigurirati kako da se ponaša. Imho, bolje od NoLED-a masu puta i ekran nije cijelo vrijeme upaljen već se pali samo uz uključenu reminder opciju.
pozzz..
kad mi je telefon zaključan, da bi se javio moran povući prsten, ok, al kako namjestiti i i da li uopće može ta opcija da jednostavno prekinem poziv bez pomicanja prstena..
Pozz ekipa, tek sam sad uhvatio vremena za unlock i root i pošto je jedini način unlocka preko htcdev-a zanima me jel formatira kompletni phone storage ili ga ne dira?
Neznam kako je kod HOX-a, ali kad sam ja na Sensation-u otkljucavao bootloader preko htcdev-a, sve se je izbrisalo.
Ne izbrisu ti se slike jedino. Sve ostalo da, poruke, i ne znam sto sve ne :)
Pa sto hox nema ko s3 led notifikaciju...
Je li se ista popravilo stanje sa ugrađenim browserom u ovim novim verzijama sensea i ostalim patchevima? Je li koliko stabilniji u radu? Kakvo je stanje sa multitaskingom?
Trenutno se mislim između njega i s3 iako me hox više privlači ponajviše zbog ekrana koji je milina za oči...
Koji je po vama bolji i isplativiji (s3-3900kn, hox-3400kn)?
Decki hvala svima na savjetima, malo sam imao posla pa nisam stigao, ali evo kupio sam danas novi One X uredjaj ali bijeli. Stari sam prodao. Imam samo jedno pitanje. Birao sam jedno 4 uredjaja koji imaju najmanje razljevanja boja i nasao sam ga, ali sad sam dosao doma i primjetio drugi eventualni problem. Nisam to primjetio na crnom. Naime kad svijetle one kapacitivne tipke dolje, svijetlost mi prodire na rub ekrana dolje. Jeli to normalno ili da ga idem odmah mjenjat?
Oprosti kolega 'zrmi' ali čini mi se da se cijela ova tema vrti samo oko tebe i tvog križnog puta sa HTC-om :(
:thumbdown:
@Zrmi,
Realno gledajući, istina je da često znaš biti prilično sitničav oko stvari koje su mnogima puno manje bitne, i onda oko toga voditi strašno duge ratove sa dobavljačima.
Evo na mom Atrixu se isto u mrklom mraku primjeti da probija malo na skroz lijevoj soft-tipki. Tako je oduvijek bilo i time se uopće ne zamaram. Atrix je inače poznat po iznimno solidnoj izradi, pa ako se pojavljuje na njemu, vjerojatno to spada pod normalno.
Shvaćam da osjećaš da si dao hrpu novaca i za to imaš pravo tražiti savršenstvo, ali nemojmo baš tražiti dlaku u jajetu. Nije valjda da ti je telefon jedina briga u životu? Na kraju ćeš možda i imati divan savršeni telefon, i što onda? Za neko vrijeme ćeš ga prodati i kupiti drugi.
@all,
Molim bez prepucavanja i agresivnih rasprava. Nije ni vrijeme ni mjesto.
2ravilov
Isao sam u vip centar i isprobao 4 komada sada i uzeo najbolji. Svi imaju malo titranje ekrana na dodir, i uzeo sam onaj na kojemu je to neprimjetno. Ali imao sam pravo za osvjetljenje. Ovaj je bio s tom greskom dok svima ostalima svijetlost ne izbija. Dakle, bio sam u pravu i nisam picajzlirao jer ga je lik sklonio na stranu. Eto moje isprike sto sam picajzla za telefon koji sam platio jako skupo i koji je s tom malo greskom!
@zrmi potpuno te razumijem. ja sam ga isto mjenjao. iako je bilo pri jakom stisku razljevanju nisam htio da imam taj defekt. tako da. znaci prodao si stari i uzeo opet OneX? Mislim da si trebao nadoplatiti par 100 kn, i uzeti S3 :D.
Ma stavio sam svoj crni u prodaju jer je bio zakljucan na Tmobile mrezu i nisam ga nikako mogao otkljucati, cak ni sa sluzbenim kodom koji sam dobio. Probao i preko raznih stranica i uvijek dobijao isti kod za svoj imei. Tada sam ga stavio u prodaju, nasao kupca i prodao. No u medjuvremenu mi je i Agramservis pomogao te poslao pravi kod i uspio sam ga otkljucati no vec je telefon bio prodan. Dvoumio sam se za S3 i imao sam ga cijeli dan, no neznam to je kao da biram izmedju Mercedesa i Bmw-a. Meni je Bmw bolji i koliko god neki tvrdili da je Mercedes Mercedes, ja sam ipak za ovo drugo. Telefon mi nekako nema to nesto sto bi me odvuklo dalje od HTC-a. Tako da sam uzeo novi otkljucani i to bijeli jer sam htio takav.
Ahaaaaaa, to je druga stvar. Pa to je sto si rekao u vezi S3 i Onex, mislim da su to gotovo isti mobiteli ispod haube, a ovi detalji i launcheri to je stvar ukusa. Naravno ne gledam display i to. ja osobno i ne vidim nekakvu razliku, oba ekrana su mi fenomenalna. no dobro necemo spamat vise :D
Danas sam uzeo crni one x u tmobilea ali izgleda da ima već klasičnu grešku sa pucketanjem na lijevoj strani ekrana gdje se spaja sa kućištem. Kad se lagano pritisne pa pusti, ekran pucne i podigne se. Nakon što se par puta tako napravi stane pucketati. Kao da ekran dobro nije pročvršćen za kučište. Još ga nisam palio jer se punio do sada, pa me zanima koja je procedura sa žalbama?
Odmah se vrati u tmobile i trazi drugi uređaj da ti zamjene.NIkakve garancije niti da ti salju. Zelis drugi i neka ti otvore da isprobas koliko god imaju. Ja sam u vipu isprobao 3 i uzeo najbolji da bi dosao kuci i otkrio da svijetlost na donjim tipkama prodire kroz rubni dio ekrana. Vratio se nazad i lik mi je otvorio 5 komada i isprobali te odabrao najbolji jer je ovaj stvarno imao tu gresku.
Jedna mala digresija. Zalosno je da kad kupujes jedan takav skupi uredjaj poput One X-a moras birati najmanje bugovit. To kod samsunga nemas. Koji god da uzemes sto se takvih bolesti tice je savrsen. I onda kazu da je Samsung plastican zbog poklopca koji je gibljiv.
Zamijenjn za drgi, sad je sve odlicno. Btw na ekranu za pozive, sve tipke su mi na ćirilici? Kako ovo promjenit?
Neki dan uzeo u Tele2... Nigdje u Zg-u i jedva našao u V. Gorici. Ko nov. Hehe... :)
Nemam primjedbi za sada :thumbup:
Pozdrav,
Malo važem oko novog moba pa da pitam nešto... Da li se ikome dogodilo da mi se mob zbloka? Kod drugih telefona se to jednostavno rješi vađenjem baterije, a kod ovoga?
pozzz
da li je netko za htc one x koristio HTC Media Link DLNA Adapter, i ako je kakva ima iskustva.Zanima me, jer bi mogao preko Wi-fi sa streming football app gledati tekme na telki.
zahvaljujem..
Probao sam na kratko mobitel, skroz mi se sviđa, veliki ekran i skroz čista slika- fenomenalno. Uz to je i jako tanaka. Po meni je ovo najbolji mobitel, jel odprilike među 2-3 najbolja na tržištu ? meni je bolji od iphone-a (ne gledajući sad neke vanserijske mobitele)
Najbolji mobitel je osobna stvar, ne objektivna.
Najjači po pitanju performanski izvođenja zadataka vjerovatno je, ali po pitanju baterije je među lošijima. Primjer jučer od 17h-00 mi je razr maxx bio spojen na wifi i svirao je youtube (sviranje na YT znači da je ekran upaljen stalno, inače nemože svirati :D ) to je na HOX nemoguće.
ekipa jel se isplati stavljanje custom romova? osobno sam zadovoljan sa stockom, jedino mi malo smetaju one 3 tockice sto zamjenjuju menu tipku... a i vidim da sljedeci mjesec treba doci jelly bean XD
ako si na sense 4.1 onda postavke>zaslon pokreti i tipke>tipka nedavnih aplikacija i odaberes drugo ili trece i nema vise tri tockice
a ako napredak na jb bude kao i na ovom prvom updateu onda nema boljeg mobitela :D
Te tri točke se mogu maknuti u postavkama, ispravljeno zadnjim apdejtom.
tnx, promaklo mi ovo za multitasking. tak je trebalo tvornicki doc, a ne da se tu zezam(o) :diploma:
nego, jel bude baterija sta bolja sa custom romom? sa sadasnjom batt sam zadovoljan, na kraju dana mi ostane nekih 30% uz dosta cackanja, a kazu da nakon nekoliko punjenja tek postane prava (moj se tek 3 puta punio)
Mislim da nema baš puno smisla da pitaš jel se isplati. To si jedino možeš sam odgovoriti. Pročitaj što sve neki custom ROM nudi, procijeni zanima li te to uopće, te onda eventualno isprobaj i na kraju odluči sam.
Sad se probudim i vidim nesto cudno na telefonu. Ono malo svijetlo kad se uspostavi poziv u gornjem lijevom uglu telefona stalno svijetli. Kad telefon ugasim nema tog svijetla i znam da sam ga samo vidio kad uspostavim razgovor. Sad stalno gori??
Edit: rijeseno. Viber update uzrokuje stalno gorenje proksimity senzora pa da znate
Nakon 4 mjeseca koristenja mi se pojavio problem s wifi antenom.
Jeli to netko popravljao u nas? I dali spada pod garanciju?
A ja unistio dva screen protectora jer sam mislio da oni uzrokuju buduci da sam upaljen senzor skuzio tek prilikom postavljanja novog antiglare protectora. :)
Ne znam ovo za custom romove i bateriju ali imas preko ebaya narucit masku koja osim sto stiti mob sluzimi kao dodwtna baterija. Naručio sam je,treba doci svaki dan... Pa javim jel valja sto :-)
Jedno pitanje rajo
dali ce instalacijom sluzbenog jelly bean-a sav sadrzaj ,aplikacij
e slike i slicno nestat sa telefona
Do kad treba doci taj JB na nase telefone?
Kroz mjesec dana
što će se dobiti instaliranjemslužbenog JB?ima li tko informacije..
Uzeo sam jučer HOX iz Vipa i vidim da je brandiran, tj. ima Vip animaciju kod boota i neke Vip aplikacije.
Zanima me mogu li ja stavit neki unbranded rom, ali stock, ne zanima me custom. Neki unbranded za Hrvatsku ili EU? Kak je onda s garancijom, pretpostavljam da se gubi?
Sad je gore 4.0.4 sa Sense 4.1
Ako ti baš smetaju te aplikacije i animacija probaj si ovdje naći "čisti", ali morat ćeš zbog garancije vračati vipov. Valjda se neće nikad pokvariti pa nećeš imati problema.
Da, tako sam si i mislio... no danas me više jebao spori gps fix i nemogućnost gašenja vibracije, tj. da mobitel samo zvoni, ne i vibrira istodobno... Mislim da će u prodaju uskoro. :)