kako kome, Asia,Australia i Canada i dalje su na 4.0.2 .. uostalom sto ce im 4.0.4 kad kroz tjedan/dva dolazi sluzbeni jelly bean..
i jel ti zao sad sto si uzeo S2 ? :P
Printable View
Pa je, priznajem, žao mi je što ne mogu probati JB... Zasad :P
JB leti, bas su ga ispeglali, ni live wallpaperi + widgeti ne stvaraju nikakav lag, sto i bas nije bio slucaj na ICS-u
Google od sinoć polako pušta 4.1 OTA update za GSM verziju Nexusa :)
Ima netko s 4.1 custom rom-om? Ide li OTA na njih?
Ili ako instaliram sam službenu verziju (nemodificiranu) s npr. xda, hoće li ubuduće dolaziti OTA? Da li je nužno onda wipe (znam da je uvijek bolje wipeati) ili mogu preko ove modificirane verzije instalirati. Verzija u pitanju nije previše različita od standardne 4.1
Na custom rom nema ota.
Ako staviš službeni, nimalo diran rom update će sigurno dolaziti ota.
Wipe vjerojatno neće biti potreban. Samo wipe cash i davlik i to je to.
Inače, koristim modacov rom. Preporuka. Sve radi betprjekorno.
Evo i mene nazad...prodao S3 i vratio se GNex-u...možda je lošiji telefon, no meni jednostavno toliko leži da sam se morao vratiti k njemu...odmah sam napravio konverziju iz yakjuxw u yakju i onda.. kao zgoditak na bingu...telefon je taman počeo sa obnovim aplikacija iz google računa i vidim da mi nešto sporo ide download (spojen na kućni wireless)..a kad ono, iznenađenje (moj izvorni screenshot):
http://img821.imageshack.us/img821/7...2071716133.jpg
Ja isto se vratio nazada sa S3, ne znam jednostavno lezi bolje u ruci, kaemra mi nije toliko bitna nego, jednostavno obozavam ove tri tipke koje su dio zaslona bez ijedne fizicke tipke osim powera, odmah rootao i stavio JB :D
Nekoliko pitanja , mozda su mnogo "off topic" , ali me muce jer zbog njih se omisljam da li da kupim Nexus ili SGS2 .
Pa evo , i malo uvoda : Da li ste upoznati sa BrickBugom na i9100 koji je aktuelan na modelima telefona sa 0x19 revizijom eMMC chipa ? Ako jeste , pomagajte !!! Naime , dvoumim se izmedju kupovine i9100 koji ima navedenu reviziju i dakle , potencijalno ga mogu pretvoriti u ciglu . Ako sam dobro shvatio problematiku , da bih svoj telefon pretvorio u ciglu , potrebno je da uradim factory reset ili format data i system foldera telefona ako posjedujem na telefonu kernel koji ima omogucenu "emmc_cap erase" funkciju koja pri formatu pokvari podatke eMMC chipa , zakljuca ga i samim tim ucini neupotrebljivim kompletan telefon . Posto vidim da vas vecina stavlja custom ROM-ove i na S2 a niko ne spominje ovaj bug , zanima me da li je dovoljno prije formata ili fabrickog reseta flashovati neki kernel sa onemogucenom emmc_cap_erase funkcijom ( ICS ili GB kernel ) ?
Moje finalno pitanje je : da li se isplati rizikovati da kupujem telefon koji je potencijalna cigla ili nije velika steta uzeti Nexus umjesto njega i ne misliti o ovome ?
Nexus mi se vise svidja izgledom , tezinom . Ne znam razlike u performansama TI Omap-a u Nexusu i Exynos-a u SGS2(ako neko zna jesu li velike u svakodnevnom radu i igrama, neka napise ) , pa mi jedno kod Nexusa smeta sto nema MicroSD slot ( mada mi je na N9 sasvim dovoljno bilo ono prostora sto ostane od 16 GB ukupne memorije ) . 5 MPix kamera Nexusa je "brza" sto mi vise odgovara od kojeg MPix vise .
Bok, Nexus koristim od kraja prosle godine, s2 sam imao od kad je izašao do nexusa.
S nekim stvarima sam kod nexusa bio razočaran. To se s jelly beanom promijenilo. :) Da sad biram između ta dva telefona uzeo bi nexus. Bez razmišljanja. Da mi je netko postavio to pitanje prije mjesec dana morao bi dobro razmisliti.
Procesori u njima su tu negdje, samo što nexus ima višu rezoluciju pa mu je teže. Nexus je na icsu znao trzati, na jelly beanu trzanja nema. Fluidnost je sad odlična. Bolja nego na s2. Na nexusu nisam primjetio da neka igra trza.
S brickanjem se ne bi zamarao jer ti se to neće dogoditi pošto si upoznat s tim.
Prednosti nexusa:
Telefoniranje: bolji zvuk u razgovoru, bolji mikrofon. Na s2 su mi se sugovornici znali žaliti da me nečuju dobro.
Zvuk pri slušanju muzike.
Rezolucija ekrana, makar prvi primjerci poput mojeg znaju imati artefakte.
Dizajn, ergonomija. Nexus puno bolje leži u ruci i na uhu.
Više mi se sviđa zajednica na nexusu.
Prednosti s2:
Nešto bolja baterija.
Sd slot
Bolja kamera.
U vezi bricka pretpostavljam da govoris o S2 . Mene zanima TACAN NACIN KAKO IZBJECI "brick" a stavljati custom romove na SGS2 ako imas 0x19 chip . Posto je za neke romove neophodan format i "data" i system" foldera da ne ulete u boot loop ?!
Valjda ce i SGS2 dobiti Jelly Bean ( zanimalo bi me sta bi onda imao reci :) )
pozdrav
Evo, registrirao sam se samo da dodjem do informacije, jer ovo je valjda jedini gnex thread kod nas :)
Pa mozda ce netko od vas vise znati o problemu, uglavnom pokusavam kupiti gnex preko oglasa do 3000kn, mislio sam da cu nac novi kupljen kod nas u t-mobile-u ili ducanu (makar i u vipu), sa garancijom i racunom, medjutim 99% ih je izvana (sa garancijom u njemackoj, sloveniji..) ili daju garanciju godinu dana u nekom servisu, nijedan novi uredjaj nema racun :(.
Kod iphonea ili s3 nije problem naci tako nesto, al izgleda da gnex kod nas uopce nije popularan pa ga prodaju samo preprodavaci.
Jel ima netko od vas iskustva sa kupnjom, jel bolje cekati (makar se isti oglasi vrte vec neko vrijeme) ili kupiti od preprodavaca bez racuna, sa kojekakvim garancijama?
fala
Ja sam gnex kupio prije 6 mjesec isto na crno ali sa t-mobile garancijom, prije njega sam ima iphone4, pa S2 i u početku nisam bio turbo oduševljen dok se nisam naviknuo, sad prije tjedan dana kad sam ubacio 4.1.1 jelly bean - totalni preporod kao da sam kupio novi telefon, sve radi super odlično, nemam niti jednu zamjerku....
provjeri šta garancija točno pokriva. ovaj gnex koji imam sad je prvi mobitel koji ima garanciju (u vipu). imao sam prije mobitele s garancijom i svaki put kad sam nešto trebao dat popravit, garancija nije pokrivala, tj. uvijek su našli neki način da kažu da sam tome ja kriv, a oni ne odgovaraju za štetu nastalu korištenjem.
jedina prednost je ako ti uređaj sam po sebi kad ga preuzmeš ima neke kvarove ili anomalije, npr. ono što je često na nexusu, da ekran ne valja. da se pojavljuju crte ili je izrazito ljubičast na sivim tonovima.
ako je u pitanju dobar servis koji daje pisanu garanciju, provjeri šta ta pokriva, možda pokriva i neke sitne popravke, što nije isključeno. imam frenda koji vodi servis, davao je ljudima pisanu garanciju na mob kupljen kod njega koja je pokrivala i sitne popravke do 200-300 kn ovisno o mobu.
svoj sam kupio u 3. mjesecu za 2800 kn, 3 mjeseca nakon što ga je lik kupio.
ako se ne varam, još uvijek prodaje nexuse, ali smo nove, pa je cijena nešto viša. rekao mi je da on rijetko spušta cijene jer mu se ne žuri, pa moja preporuka je da ne čekaš, jer nećeš puno profitirati. možda ti spusti 100-200 kn.
jedino kad će se javiti veći pad cijena i veća ponuda rabljenih je kad izađe sljedeći nexus. no o tome ni riječi ni glasa za sad.
uz to ako čekaš a želiš prodat svoj mobitel, njemu će više cjena opadati nego novom mobu od preprodavača, tako da si opet na gubitku.
eto, to su moja iskustva i moja viđenja pa ti vidi, po meni nemaš nešto puno za čekati ako želiš gnex ;)
hvala na odgovoru, mislim da sam se snasao
ta garancija je vise zbog toga sto cu ga vjerojatno prodavati, jer sam siguran da ce do nove godine izaci novi nexus :)
edit. ili najkasnije kad izadje Key Lime Pie na I/O 2013?
Kad se uređaj kupi u Vip poslovnici je li zaključan na Vip mrežu ili je otključan na sve mreže, kao što je bio slučaj sa Nexus S-om koji se svugdje u svijetu prodavao otključan.
Ako je zaključan, ima li na XDA neki program kojim se može SIM otključati, kao što sam vidio ( i isprobao :) ) na Desireu i S3.
Ako ne, koliko košta otključavanje i kako se vrši?
Hvala za odgovore :)
Mislim da je zaključan. Malo je zeznuto otključavanje. Uglavnom je preko koda, ali prilikom flashanja custom romova ili vracanjem telefona na tvornicke postavke moras ga ponovno utipkati. Znaci nije ti trajno to otkljucavanje.
ako kupujes samo uredjaj,, nebi smio biti zakljucan, jedino ako uzimas njihovu mrezu i dobivas ga jeftinije.
imas dvije solucije, kupis kod (u vipu skuplje ili online jeftinije)
ili probas ovo sa xda
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1548210
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1606982
Kupio sam tvornički otključanog preko njuškala, zasad super dojam, puno mi se više sviđa od s2, imat ću više pitanja kad uhvatim vremena i poigram se sa njime kako spada.
Zasad jedino pitanje, kako napraviti full wipe interne memorije? Ostalo pun k. slika i muzike od prošlog vlasnika na nexusu, probao sam sa factory resetom koji obriše aplikacije i sl. ali ne dira internu memoriju.
:wall:
Negdje u system settings - storage trebaš imati erase SD card opciju jer wipe ili factory reset ne diraju tu particiju.
trebao bi obrisati, jedino mozda ako nemas custom recovery, onda znaci da bi trebao vidjeti sta je prosli vlasnik jos mijenjao: unlock bootloader, root, custom recovery itd
Moras znati stanje telefona ako ces koristiti 'one click' rijesenja za root itd.
U biti ja bi ti preporucio da ne koristis toolkitove, nego da proucis ova dva posta, jer ako ikad dodje do problema lakse ces znati sto napraviti
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1529058
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1626895
Kupio sam S2 ... odusevio sam se telefonom ... stock ROM-ovi su prva liga sto se tice stabilnosti , a kome je do izgleda golog Androida ima stabilne CM9 ROM-ove koji ulaze u RC2 fazu , cini mi se . Kamera , SD slot su veliki plusevi .
Galaxy S2 ... koliko znam Nexus nema slot za microSD karticu ;)
CWM recovery 6.0 ova touchable verzija je gore.
otključan je bootloader, ima root jer vidim da ima ovaj SuperSU (to je valjda novi superUser kolko sam shvatio) i stock JB 4.1.1.
sviđa mi se ovaj JB tako dok ne počnu izlaziti nightlyji CyanogenModa 10 neću niš prčkat po njemu. Sam sam mislio da ima neko jednostavnije rješenje za wipeanje interne memorije, tako da imam skroz čisti telefon, al očito nema :(
edit: sad malo gledam po recoveryju i sjetim se da tam ima wipe data/factory reset... jel bi to odradilo šta treba, tj. obrisalo i internu memoriju? al pretpostavljam da onda ode i rom koji je na mobu
Napisao sam ti iznad, gledas na krivom mjestu. Ako vec imas CWM onda ce ti biti lakse. Odi u recovery - mounts - odaberi format internal sd.
Wipe brise /data particiju (prava interna particija) gdje su aplikacije, ali ne i /sdcard particiju (tzv. interna kartica). To bi bilo tako krivo! Ali zato imas nekoliko drugij nacina da je obrises pored vec poznatog - spoji mob na komp, mountaj i formatiraj. Ili obrisu samo slike. Ne kuzim odakle toliko kompliciranja oko toga svega.
pozo kad kupiš telefon v njemačkoj....www.idealo.de dobiješ međunardnu garanciju.....
sg nexus imaš kod nas na www.mobisvet.si kod nas je 390€.
Stigao CM10 nightly za Nexusa... Je li netko isprobao, kakvi su dojmovi?
Danas krenuo 4.2. update za GSM verziju GNexusa, provjerite pa javite dojmove :)
Vise o tomu ovdje: http://mob.hr/galaxy-nexus-dobiva-na...a-android-4-2/ . Ja imam takju verziju, ali jos uvijek nista. Pricekat cemo
Ja sam ručno stavio 4.2. Za sada se čini ok.
Stavio sam i ja ručno, također mi se čini ok, ali ništa posebno.
Ne vidim baš napredak u brzini rada. Lockscreen widgets su mi glupo rješeni, quick settings na notif baru također. WI-FI i bluetooth nisu toogles, već su shortcuti za menije u postavkama.
Ali definitivno najgore od sveg je sat... Živcira me boldanje brojeva za sat, a ne boldanje brojeva za minute. Tako je na lockscreenu i na alarmu.
Tastatura sa swipeom me ne oduševljava, ne privlači me taj način pisanja nikako.
Evo, ja sam updatea-o putem Nexus Root Toolkit-a jer mi se nije dalo čekati pa sam skinuo original verziju sa sa XDA, točnije ovdje: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1989033 .
Prvi dojmovi: brzo, lijepo i čisto. Ima par promjena, a ispod sam stavio slike koje prikazuju koje veće novosti donosi najnoviji Android 4.2 . Ponajprije je promijenjen lockscreen. Izravno sa lockscreena pomakom lijevo ili desno se može ulaziti u widgete koji su na screenovima, u ovom slučaju možete vidjeti kako se pomicanjem prema desno ulazi u kameru. Kamera donosi neke novosti, to je ponajprije način slikanja, ali i hrpu novih opcija. Nakon što okinete željenu fotku, možete je urediti sa dodatnim editorom koji ima pregršt opcija. Jedna od novosti je i status bar koji nakon što ga povučete u desnom kutu ima opciju za prikaz prečaca (vidite sliku). Smatram da je to dosta korisno. Google Now ima još nekih dodatnih opcija, ali nisam još stigao sve pregledati. Uglavnom, lijep i brz update.
Slike:
http://www.pohrani.com/f/3b/5u/2xwsl...12-11-13-4.png
http://www.pohrani.com/f/q/Dn/1ZYtNg...12-11-13-2.png
http://www.pohrani.com/f/m/6g/4fmH6C...12-11-13-3.png
http://www.pohrani.com/f/1c/Ab/40k3T...12-11-13-1.png
http://www.pohrani.com/f/2O/jn/1w92z...12-11-13-5.png
http://www.pohrani.com/f/1K/pe/2Mx74...12-11-13-0.png
http://www.pohrani.com/f/1j/ow/BzYYP...12-11-13-7.png
http://www.pohrani.com/f/2k/12d/YWhJ...12-11-13-6.png
Treba li i vama oko 5 sec da uđe u kameru preko lockscreena?
Meni je dojam sad se pokvario, čini mi se čak da je sporiji nego 4.1
Da li se samo meni čini ili je i font promijenjen?
Ako nekog zanima, sve radi jako lijepo i brzo, jedino dosta laga kada stisnete desno tipku i otvori vam recent apps pa kad idete te aplikacije u pozadini swipe-at, osjeti se dosta trzanje, cega prije nije bilo. Ostalo sve lijepo radi.
Ja prekjučer kupio ovog Nexusa i kad se počeo updejtat svako malo pomislih da će tako do vjeka :D i onda stao i sad mi žao :D. Ma vidim da bi trebao taj 4.2 biti ota ali još ga nema?! Ne znam bi li ga odmah rootao ili da se još strpim da vidim ima li potrebe. Imao sam do sad Desirea i bez roota je bio bezkoristan pa sad kontam da li je i ovdje to nephodno ili ne? Ima li potrebe za romovima sa a2sd i sl? Gledao sam malo po xda i nisam našao neki rom koji ima neke bitnije razlike od stock-a? Kakva su vam iskustva sa romovima?
Jedno je treba li ti rom s xy fičrima, a totalno drugo je treba li ti root. Zašto svi to brkaju? :)
Ne pratiš me :P, pitanje o rootanju je pitanje neovisno o romovima :).
Meni je svaki mob bez roota bio beskoristan - jer koristim appove koje traže root. Ti najbolje znaš što si koristio na prošlom mobu, je li a2sd bila skripta na stock romu ili rom s tim featureom... Jedno je sigurno, a2sd nije potreban za nove mobove ;)
Slažem se, imao sam namjeru staviti titanium backup pa nisam mogao no kontam još je jako novi da bi već petljao po po tim stvarima ali s druge strane ne volim biti ograničen :o. Treba skupiti hrabrosti i krenit u istraživanje iz početka a to je veći problem :rolleyes:
EDIT: Jel imaš neke linkove možda spremljene sa potrebnim alatima? Ovo što nađem na xda je sve mrtvo? Uglavnom me baca na neke glupe reklamne stranice :(
EDIT2: Evo uspio naći toolkit, mislim da je to dovoljno ne? Ovo sa driverima je nešto dodatno ili nema potrebe za skidanjem drivera s obzirom da sam na win7 i kontam da će on sam naći potrebne drivere?
Toolkit je dovoljan. Probaj bez drivera, ja nisam ništa dodatno trebao instalirati.
Custom romove koristim, da se vidi neka bitna razlika što se tiče brzine, baterije i stabilnosti - ne vidi se. A različite prilagodbe tipa pokazivač baterije, razni switchevi koje dobiješ s nekim romovima se mogu dobiti i na rootanom stock romu.
Uf, vidi se itekakva razlika u brzini s Rasbean Jelly ROMom od Rascarla i Trinity kernelom. Za rootanje ti je potrebno instalirati drivere za Nexus jer ti prilikom rootanja Toolkit ide u bootloader, a da bi se povezao, potrebni su driveri. S Toolkitom za cas rijesis root, zatim ti preporucujem da s Play Storea skines aplikaciju Goo menager i kad otvoris aplikaciju, izaberes Settings pa Install open Recovery script. Pustis da obavi svoj posao i instalira ti Recovery. Potom ti preporucujem da skines Rasbean ROM na XDA, potom i flesas Gappse pa potom i najnoviji Trinity kernel. Za mene je to dobitna kombinacija sto se tice brzine, fluidnosti i trajanja baterije. ROM, Google appse i kernel imas na XDA-u. Evo i isppd par slika doticnog ROMa. Sretno.
http://img.tapatalk.com/d/12/12/27/ze3uva9u.jpg http://img.tapatalk.com/d/12/12/27/a2a5yzas.jpg http://img.tapatalk.com/d/12/12/27/uje7a7yr.jpg
Hvala na odgovorima, pratim šta pišete ali se još nisam odlučio. Imao sam Desirea i sam ga rootao ali mi se čini da je ovdje to sve malo zamršenije. Ne kužim razliku između otključavanja bootloadera i rootanja ? Onda opet ako bi flashao novi rom može i na ne rootan telefon ali prvo treba noviji rom pa tek onda naj noviji... . Onda opet negdje piše da trebaju driveri a drugdje da ne trebaju. Naravno da ne bi volio započeti neki proces pa zapeti pa onda saznati da sam prvo trebao instalirati xy program. Znam da su njubovska pitanja ali polako sam lud više od čitanja i istraživanja a i žena me mrzi sve više :-). S druge strane @XLR baca grbu, za Desire je napravio uputstva a tu se pravi lud :P.
Hej, prvi put u životu sam kupio Nexus uređaj (tablet 7-icu, ali svi su isti) i doslovno sam potrošio pola sata na istraživanje o rootu i početnim koracima :) Ako si preživio Desire, Nexus ti mora biti mačji kašalj! Skini toolkit, on ima sve što ti treba, možda čak i drivere (ako ti trebaju). Prati samo jedne upute, npr te od toolkita i gotov si za max. sat vremena.
Rado bi ti pisao o rootanju, ali nemam ovog Nexusa o kojem pričamo ovdje.
Bojim se da to i je problem što sam čitao puuuno uputa i sve su se izmješale u glavi :confused::D
Sve sto ti treba je Nexus Root Toolkit, driveri za mob i aplikacija Goo menager s Play Storea koju instaliras pp rootanju. Najprije instaliraj drivere i onda skini Nexus Root Toolkit na komp, instaliraj ga i spoji mob s kompom, otvori taj program i klikni na root. Taj ce ti program rootat telefon i otkljucat bootloader. Da bi mogao rootati, moras imati otkljucani bootloader. To prepusti tom programu. Samo slijedi upute. Kad to napravis, skini si taj Goo menager s Play Storea i instaliraj Recovery kako sam u gornjem postu opisao. I to ti je to. Cas posla. S Nexus Root toolkitom i vracas sve na tvornicke postavke, tj. unrootas ga. Onda otidjes na xda i skines ROM koji zelis, wipeas sve i instaliras.
Mislim da imas u tom Nexus Root Toolkitu opciju Backupa prije nego sto ides radit root. Ako ne, samo klikni na root, ak su milijuni ljudi to napravili bez greske, kao i ja, onda ces i ti. Prosla su vremena kad je rootanje bilo rizicno, danas ne vise toliko. Kad ga rootas i instaliras Recovery, udji u Recovery i tamo napravis backup cijelokupnog sistema pa ukoliko kod flesanja novog ROMa dodje do komplikacija, samo restoreas stari sistem i nemas frke. No, ne bi smjelo biti problema. Ja sam rootao po istom postupku i sve sam napravil u roku od par minuta. Nexus telefone je najlakse rootat
Ako radis backup iz razloga "ako nesto krene po zlu" - ne trebas raditi backup. Imas originalni googlov image koji uz pomoc toolkita mozes instalirati.
U toolkitu imas i drivere i recovery, bas sve sto ti treba. Uopce nema potrebe raditi ista izvan tog programa.
Za romove je kasnije lako. Btw meni je omiljen paranoid+francov kernel.
OK, thx svima. Kad dođe vikend bacim se na posao :). Inače, pričali su mi da baterija izdrži dva dana, nisam im vjerovao i uvjerio sam se da nema šanse da izdrži dva dana :D. Kakva su vaša iskustva?
Loša. Jedan od lošijih mobitela što se tiče trajanja baterije. Imam i otiginalnu extended bateriju kapacitetea 2000 mah ali ne pomaže puno.
Ja s RasbeanJelly ROMom i Trinity kernelom postizem 3 i pol sata screen on, sa full brightness i sve ukljuceno (gps, wifi, sinkronizacije itd), tak da mi je ovaj telefon do sad najbolji sto se tice trajanja baterije, a koristil sam i Desirea, Nexus S, Lumiu 710, HTC EVO 3D. Prek noci ga stavim na punjenje, a koristim ga dosta.
O tome ti i pričam. Na ovom mobitelu tri i pol sata screen on timea je uspjeh. Na npr. s2 mi je to bilo normalno, pogledaj npr. rezultate s3.
Idi na gsmarenu ili anandtech, imaju dosta precizna mjerenja trajanja baterije i pogledaj kako kotira gnexus. Loše. Posebno web browsing, gdje je posljednji. Evo link, radi se o novoj lumii, ali imaš i gnex pod expand. Meni je u zadnje vrijeme nakakav prosjek tri sata screen on.
Mislim, nije da kakam po mobitelu, koristim ga oko godinu dana, poprilično sam zadovoljan ali treba jasno reći i nedostatke.
jel to ovaj, buni me ovo device-MAGURO?
Je, to je taj. Uz ROM si skini Googleove aplikacije (Gapps) koje su ti isto na tom linku, i flesaj Trinity kernel koji najbolje radi uz ovaj ROM. Link za kernel ti je ovdje: http://goo.gl/VHGez . Najprije full wipe, pa flesas ROM, Gapps pa kernel i onda rebootas. To je to. Sretno
Oprostite što ovako upadam, ali bih molila komentar jer namjeravam kupiti ovaj mob.
Planiram prijenos broja na T-mobile i u tarifi total+L košta 598 kn. Promatrajući ostalu ponudu, mislim da je to best-buy u t-mobile.
Mob mi treba osim za razgovore i poruke, za surfanje, youtube, radio (preko neta). Igrice ne planiram igrati.
Zanima me jel ekran osjetljiv na ogrebotine jer nema gorilla glass? Jel biste ga opet kupili ili da tražim drugo rješenje?
Hvala.
Btw. do sada sam imala iphone 4.
Telefon je vrlo dobar. Ima najnoviji Android, odlican ekran na kojem ces se preporoditi naspram iPhoneovih 3.5 inca, za tvoje potrebe i vise nego dobar. I da, kupi si neku futrolu za njega. Ni jedan telefon nije imun ns ogrebotine pa tako ni ovaj. Ja sam si u Tmobileu kupil koznu futrolu za sto kuna i kad nekam idem, stavim mob u futrolu i to je to. Kad sam doma, ne koristim futrolu i nema nikakvih ogrebotina. Preporuka
Rootao i pokušao ući u recovery i dobio mrtvog androida sa trokutom? Na kraju se sam rebootao, treba li i clockworkmode instalirati? Nisam nigdje vidio da je i to obavezno?
EDIT: iz nekog razloga root ipak nije prošao, bootloader otključan ali root nije odradio iako mi je pobrisao sve i ponovo sam morao birati jezik i podešavati? Da li sad opet pokušati rootati ili nešto treće? Jel imao tko ovakvo iskustvo?
Pa ak imas Superuser apk, onda ti je rootan telefon. Skini si Titanium Backup s Playa pa probaj provjeriti. Ak nece, onda ga ppnovno probaj rootati putem Toolkita. Po rootanju skini s Playa aplikaciju Goo menager, udji u aplikaciju i ppd Settings odabere Install open Recovery i pocekaj da ti instalira i to ti je to. Skines ROM, udjes u Recovery, napravis wipe i flesas.
Evo sad sam sve iz početka, sinoć sam već bio umoran pa mi je bilo upitno da li se smije nakon jednog rootanja ponoviti postupak. Eto ako se nekom dogodi, smije se. Rootao sam i bootao se i sve je ok. Sad ostaje flashanje.
EDIT: još jedno lagano pitanje, na desireu je bilo tri stvari za wipe, ovdje je puno više mogućnosti. Šta je sve potrebno formatirati za full wipe?
Uzeo Nexusa, pa ovaj telefon ne treba rootati kako leti :D
Leti, leti. Ali nije bit roota u brzini ;).
Nisam primijetio nikakvu razliku u izgledu tih romova, kao nekad na desireu. Svi imaju identičan UI, razlike su samo u nekim shortcuts - ima i u onom što se ne vidi. Ovo oko kernela nisam znao da mu treba neko vrijeme da legne. Nekako mi se to čini nevjerojatno da nekom software-u treba da legne. @jura jel mi možeš napisati što ti piše pod kernel opisu, koji je. Nekako mi se čini da mi taj koji sam skinuo nije prošao jer mi se ne poklapa ono što piše u opisu na pc-u i na mob-u.
Da, svi su dosta slicni. Imas i MIUI na miuiandroid.com . Imas i Paranoidandroid ROM gdje mozes birati razlicite postavke. Npr. mozes si srediti da imas tablet mod umjesto stocka, mozes i odabrati kombinaciju izmedju tablet modea i stocka koji se zove phablet. Ne znam jesi li primijetio opciju Expanded desktop, dobis ju kad duze pritisnes power tipku. Ta opcije ti je predobra. Recimo, udjes u neku igru i duze pritisnes tipku power pa odaberes Expanded desktop i onda ti se igra prosiri po cijelom ekranu, tj. sakrije one dolje tri tipke. Kaj se tice kernela, ak koristis rasbeanjelly ROM, odi na www.derkernel.com i s lijeve strane pod Jelly Bean odaberi Galaxy Nexus. Kad to otvoris odi pod sekciju Experimental i prvi kernel ti je najnoviji. Ispod su ti slike-prva je kak to izgleda kod mene, a druga je koji kernel moras skinuti.
http://img.tapatalk.com/d/13/01/01/ty9e9e2e.jpg
http://img.tapatalk.com/d/13/01/01/u7a2abuv.jpg
Da to je taj kao i kod mene. Ovo sa expanded nisam ni skužio ;-), nice. Bunilo me to što u potpisu kernela ne piše ništa što bi ga povezalo s imenom. Jesi radio ota update se goo managerom? Vidim da ima opcija i da se može i ovaj rom updateat a i postoji update jedino što nisam nigdje našao šta je novo u tom updateu.
Jel ima netko za preporučit aplikaciju poput "phone my pc" do nedavno sam je koristio i kako sam mjenjao rom tako sam i ostao bez nje. Sad kad odem na market kaže da nije kompatibilna (iako je radila nedavno na tom rom-u) i plus košta 15 baksa što mi je previše za tako nešto što ponekad zatrebam.
Unified remote jesi probao?
Imam li samo ja problema s AMOLED panelom?
Počeo mi je sve više ljubičastiti, najviše oko rubova i kad je siva pozadina, druge boje se "upeku" (kao na onim prastarim CRT ekranima) i ostaju par sekundi.
Znam da je to relativno normalno na AMOLED panelima, no zanima me da li baš netko specifično iz HR ima problema s tim.
Izraženost problema ovisi o tome iz koje je serije model. Pretpostavljam da su većina uglavnom oko iste serije, jer nismo dobili među prvima nexusa, niti su ih operateri previše naručivali. Znači relativno uzak vremenski period. Možda sam i u krivu.
Moj je kupljen u vipu 24.11.2011. Serija 9. Broj serije je moguće vidjet na onom meniju gdje se bira Recovery mode, reboot itd (Upaliti telefon držeći VOL +, VOL - i POWER).
Finta je u tom da bi mreža (ili mjesto gdje je kupljen telefon) trebali bezuvjetno priznati uređaj ako se ustanovi da je panel loš, makar prošlo i preko godinu dana (don't shoot the messenger, pročitao sam na XDA). Samsung je priznao da je ugrađivao panele niže kvalitete zbog žurbe da zadovolje potrebe tržišta.
Da li je netko probao mijenjati? Makar uočio problem?
I moj je hw verzija 9. Ja sam primjetio da ekran tamniji (ljubičastiji) na vrhu, kod notification bara, kada prikazuje svjetlije (najbolje vidljivo kod ebook readera). To je dosta čudno, pošto bi ti pikseli trebali biti većinom ugašeni, time i očuvaniji jer prikazuju crnu boju. Općenito ekran je loš. Najviše me smeta "šum" slike.
Mob je kupljen 2.1.2012. Prijatelj je svoj primjerak kupio u 5 mj. Njegov panel mi se činio bolji. Svjetliji na najnižoj osvjetljenosti, znatno manje šuma. Imao je orig. rom i kernel. Inače, isprobavao sam u birtiji s par gemišta u sebi pa dopuštam da moja retina nije bila dobro kalibrirana :D
Inače, kome god spomenem i prezentiram loš ekran na mom nexusu (osim brata koji je opičen na fotografiju) blijedo me gleda, uključujući gore navedenog frenda s novijim nexusom. Tako da sumnjam da će to priznati pod grešku.
Da, i meni je čudno kaj se baš zapeče tamo gdje ne gore pikseli...
Ako se dobro sjećam, čitao sam na XDA da su mijenjali u Njemačkoj bez pardona, baš zbog Samsungovog proglasa da prihvaćaju sve telefone nazad.
Zna li netko gdje bih mogao kupiti dock station za Galaxy Nexus? Znaci, dock punjac?
Ebay
Dock prvi
Dock drugi
Koristite li zaštitnu masku, gumu na uređaju, poradi zaštite od oštećenja? Tj u kakvom vam je stanju uređaj, za one koji nemaju zaštitne maske, ogreban...? Ponajviše pitam one koji posjeduju uređaj od prvih dana ili nekih cca. godinu dana?
Imam uređaj od prvog dana i ne koristim zaštitnu masku. Jedina oštećenja su kod kamere i zvučnika jer na tim dijelovima mobitel leži na stolu.
Koristim ga od početka 2012. Ne koristim masku, screen protector niti sam ih koristio. Mobitel se odlično drži. Na ekranu nema zamjetnih oštećenja. Mogu se primjetiti sitne ogrebotine jedino kada se ugasi ekran a mobitel se usmjeri pod određenim kutem prema izvoru svjetla.
Na tijelu mobitela postoje znaci trošenja oko ruba ekrana gdje se boja malo izlizala, plastika koja se odi spod nazire je crna a coating je siv. Ja koristim extended bateriju tako da imam drugi backcover na kojem još nema oštećenja.
Nekoliko puta mi je ispao na asfalt, bez većih oštećenja.
Ako hoćeš mogu predvečer staviti slike.