Kako vratiti kontakte iz imenika preko Nandroid Backup
Pozdrav ekipa.
Sinoc sam odlučio rootati svoj HTC Desire (OEM froyo 2.2) te staviti Cyanogen 7.1.0
Posto imam PVT4 model izludio sam se, cijeli proces je trajao preko 4 sata.
Problem je bio u Unrevoked jer sam ja stalno pokusavao s novom verzijom, a onda sam negdje na netu pročitao da probam s starom 3.21, i sve je radilo!
Nego napravio sam jednu gresku u cijelom procesu. Vecina brojeva na mom imeniku je bila u memoriji mobitela. Kada sam radio export iz imenika na SD karticu u Vcard formatu on mi je zapravo backupirao sve kontakte s Google accounta a nista iz memorije mobitela.
Dakako prije flashiranja novog roma napravio sam full Nandroid backup preko clokwork-a.
Mene zanima mogu li kako ekstraktirati samo kontakte, jer pretpostavljam da mi je Nandroid backupirao i one iz memorije mobitela.
Ili moram radit full restore cijelog backupa znaci rom i sve vratit na stock, pa onda napraviti pravi backup, te sve ponovo flashirat na Cyanogen?
Hvala na pomoci...
CM7/CM7 R2 hboot flash putem Android Flashera
Pozdrav svima,
Za početak, svima želim sretne blagdane.
Ovako, za iskusnjare u Android hakiranju vjerojatno imam turbo glupo pitanje, no svejedno moram pitat.
Dakle, imam HTC Desire kojeg sam rootao, s-offao i uspješno koristim stabilni custom ROM već neko vrijeme.
No, neki ROM-ovi zahtijevaju instalaciju CM7, odnosno CM7 R2 hboot.
Sad imam nekoliko pitanja u vezi toga, a radi se o tome kako točno flashati hboot. Da, znam da se hboot skida s AlphaRev weba i da moram provjerit MD5 checksum.
Pa evo da krenem.
1. Koliko sam shvatio, flash hboota najjednostavnije se izvodi putem Android Flashera. Je li to točno?
2. Kako se točno vrši flash hboota putem Android Flashera? Dakle, molim korak po korak, i vrlo jasno i jednostavno.
Nemojte mi odgovarati nonšalantno poput "ma moraš u fastboot itd." Molim vas, kao da objašnjavate idiotu. (tipa, stisni ovaj gumb, pa napravi ovo, pa ono itd.)
Puno hvala :cthumbup:
Desire se nasumicno gasi, nemoguce rootat
dakle seka mi ima desire,star neznam koliko, ali nema garanciju, i ima par miseci poceo se gasit, nasumicno, uglavnom kad je ustekan na punjenje, i kad radi vise radnji odjednom.
I palo mi je napamet da ga rootam i stavim CM ali tu je zapelo, jer ga unrevoked nemoze rootat posto se nakon prvog restarta od unrevokeda pocme gasit cim se ucita Sense.
Prvo sam mislio da je zbog vrucine(37 stupnjeva baterija), i napravio sam ventilator kojeg sam stavio na kockice leda tako da ga je hladilo dovoljno(cca 30 ¤C),ali problem se nastavio.
Prosao sam sto foruma xda,bug... Ali nigdje rjesenja osim posalji na servis a posto nema garanciju servis = $$$
A za gasenje je nekima pomogao custom rom a ja nemam kako stavit custom rom, osim ako netko nema neku ideju ili ako ne postoji neki drugi nacin za root osim unrevokeda
Na njemu je trenutno froyo official
EDIT#1
Evo jos malo updatea o restartiranju, isto je sa i bez sima, sa i bez SD kartice, no cini mi se da se vise restarta dok je na punjacu/charge only modu
Cesto se zna ugasit u kombinaciji youtube/punjac, mada se gasi i nakon 10 min razgovora
I procita sam svih 29 stranica ovog foruma http://www.htcdesireforum.com/htc-de...rebooting/420/
Ali osim infa da rootani imaju manje problema, nista