rekli su da će doći do Božića, ja sam ga čekao i naravno nisam dočekao. Na kraju otišao u vip po njega
Printable View
rekli su da će doći do Božića, ja sam ga čekao i naravno nisam dočekao. Na kraju otišao u vip po njega
Ljudi, imam pitanjce - s uređajem sam dobio 8GB mem.karticu koja je bila već u uređaju kad je mob kupljen u Tele2. Vidim da na kartici ima 2GB svega i svačega. Da li mogu formatirati karticu bez brige da ću izgubiti nešto što mi je bitno da mob radi kak spada?
I na koji način formatiram karticu jer preko moba ne mogu?
Hvala!
mozes preko moba..:)
negdje je u postavkama,ne znam napamet..
ja nisam imao toliko gore..tak da ti nemrem reci kaj je sve gore..ali vjeovatno slike,mjuza i sve to kaj je sa mobom doslo..ja ne bi brisao..6gb ti je dosta i previse mislim za sve kaj ce ti trebati
Hmm, nisam siguran gdje su pohranjene karte od onog Locations programa, jesu li na uređaju ili na mem.kartici.. Tako da bi to možda mogao izgubit.
e tako je..ja to popljugao..ali opet kasnije skines,pa nije bed..
Odem na mobu na Settings > SD i storage (ili tako nekaj) i vidim opciju za formatiranje, ali mi je zacrnjena, znači očito nemrem preko moba. Sad jedino ako je kartica lockana...
A kaj će mi te Locations karte ako si stavim gore svoju navigaciju, mislim da mi neće biti potrebne. A da li se mob znatno usporava ako se mem.kartica popuni nekih 80-90%?
Tu prvo odmountaj karticu pa ce ti se pojavit opcija da je formatiras ....
Tako je, prvo treba odmutati karticu pa se može formatirati. Kada sam dobio mob bilo mi je slobodno 7,4 GB i nisam formatirao jer nebi dobio puno više prostora i ovo mi je sasvim dovoljno. Nakon svega što sam instalirao sada imam 5,5 giga slobodnog prostora i 1 GB na telefonu.
Što se tiče hrvatskog jezika postoji app morelocale2 koja se instalira i sadrži hrvatki jezik pa ko voli neka izvoli... Meni je na početku bilo čudno ali sada sam se priviknuo :hrv:.
Imam pitanje u vezi punjača. Da li netko koristi produžni usb kabel, smije li se koristiti? Ovaj mi je malo prekratak pa sam mislio preko produžnog puniti.
Ljudi, kako vam stoji na mobu poklopac za SIM/memorijsku karticu? Imam osjećaj da je dosta loše napravljen jer kad ga stavim, on je fiksan i sjeda u svoje ležište ali je po rubovima malo izbočen, odnosno nije u ravnini ostatka kućišta. Ima li još netko s tim problema i da li zna kako to riješiti?
Pozdrav svima. Za vasu informaciju, jucer kupio HTC Desire HD u VIP-u i otkljucan je na sve mreze iako su informacije od zaposlenika drugacije. Prilikom kupovine sam trazio da ga probam sa drugom SIM karticom i ako bude radio kupujem.
Stigao je HD u T-Mobile pa me zanima da li tko zna jesu li to isti ili nešto dorađeni u odnosu na one u VIP-u ili tele2, pošto se već dugo relativno proizvode?
Mislim da su im samo dodali Wisepilot navigaciju?
Problem: danas ujutro mi se nije htio spojit na kucni wifi (na koji se uredno spajam vec 2 mjeseca i bio sam nocas spojen bez problema. Probao sam restart medutim i dalje isto, pise connecting par sekundi i onda izbaci disconnected :( Jel se desilo to jos nekom mozda i jel imate kakve ideje osim hard reseta kojeg stvarno nemam volje radit?
Guglao sam malo medutim sve te teme se svode na to da se nisu uspjeli spojit uopce na svoj wifi, a kazem moj je radio savrseno puna 2 mjeseca..
Mislim da bi ovo trebalo rijesit problem
Settings-Wireless & network settings-WiFi Settings-"Menu tipka"-Advanced-Regulatory Domain-14 channels
Mozda glupo pitanje, ali jesi siguran da ti wifi radi kako spada? Restartao AP/router?
@Cionn - nemam uopće te opcije tamo. Ima samo Wi-Fi sleep policy, Best Wi-Fi performance i još postavke za IP i DLNA IP, ovaj Regulatory domain nigdje nema :-/ Froyo 2.2.1 je na njemu ako šta pomaže..
@aardwark - ma laptop mi se normalno spaja (evo upravo i pišem preko njega), al mob baš neće :(
nezz, ja sam na obicnom Desireu imao takve probleme, pa sam to sa tim rijesio :(
Vidim da većina ima andriod 2.2.1 verziju. Ja sam na 2.2 od kad sam ga kupio u vip-u, probao sam par puta otići na update, ali ništa, piše "your phone is up to date"...
pozdrav,
zanima me jel netko ima iskustva sa rootanjem?
naišla sam na informaciju:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=968397
1) Make sure that your software version is 1.32.xxxxx or you will not be able to root!
It contains a new version of HBOOT that breaks root and standard S-OFF.
jer ja imam verziju 1.72.xxxx
Može li mi tko provjerit jednu stvar? Naime, koristim one slušalice koje sam dobio s mobom i često slušam radio. Sve do nedavno mi je radilo šaltanje među spremljenim stanicama sa onim prev i next tipkama na slušalicama, međutim u zadnje vrijeme je samo od sebe prestalo radit i sad moram svaki put prebacivat stanicu tako da palim ekran i to mi je tlaka :-/ Jel vama drugima radi prebacivanje s tim kontrolama na slušalicama?
Meni radi za sad. Nisam nista podesavao, kako je bilo tako i radi za sad
Sent from my Desire HD using Tapatalk
ja sam ga rootao i promijenio mali miljun romova do sada, i sada se zelim vratit na stock rom ne zbog toga jer sam nezadovoljan nego jer mi jedna aplikacija (soundcloud) ne radi kako treba a izasla je nakon sta sam rootao mob pa nisam uspio provjerit kako radi na stocku...s druge strane nasao sam odlicnu kombinaciju roma i kernela i zbog toga mi se tesko vratit na stock jer likovi rade mocne romove za poludit ;) super fast & eye candy
ako itko koristi soundcloud i ima account na njemu nek se javi.
a jel se sjećaš po kojem si tutorialu radio root?
Evo i mene, nekih tjedan dana ponosni vlasnik novog HTC Desire HD...
Nakon dvije nikad prežaljen Nokie ( N95 i N95 8GB), došlo je vrijeme za taj touch-screen za koji sam se kleo da ga neću nikada kupiti...
Iphone 3g posjedovao sam punih par dana, i onda ga poklonio bratu...
Kako je stara Nokia crkla, eto ma na HTC-u...
pozitivni dojmovi:- jednostavno sučelje koje mi se dopada više o iPhonea
- widgeti i sve ostalo koje možeš do maksimuma prilagoditi sebi
-ogroman ekran
- slike i videa su super, iako često kad slikam slika ispadne mutna
negativni dojmovi : - nakon Nokie, zvuk je KATASTROFA, govorimo li o glazbi koju pustiš sa telefona, ili o tome kad je slušalica na maksimumu. Jednostavno, pretiho. Ne znam kako će im pomoći ne znam kakav dolby na onom stinom, jadnom zvučniku iza.
- neki bug oko sms-a. Jednostavno ti prikaže da je stigla poruka i vidiš početak poruke, uđeš u sms, a nje nema... izađeš, pa opet uđeš , i onda je tamo.
-štekanje i zastajkivanje dok pišem poruke
-imenik mi izrazito ide na klinac, i nisam skužio da li mogu psotaviti neki widget da imam favorite brojeve negdje na ekranu, jer to čudo se sinkroniziralo sa Facebookom pa sada pod ''people'' imam milijun ljudi
Imam nekoliko upita za one iskusnije, pošto nemam puno vremena čitati forume :
- skinuo sam neki task killer kojim, bi, kao, trebao gasiti aplikacije koje rade u pozadini, međutim, čini mi se da za ono što je uključeno tlefon koristi previše CPU- 60 %... na jednom starom task manageru koji sam maknuo ća, pisalo je i 100%...
- čitao sam da postoje razni ROM-ovi koji su naknadno napravljeni i svi hvale brzinu ovog telefona koju ja još nisam iskusio, pa molim ako se može naći neka dobra duša da mi ukratko napiše što moram učniti da stavim novi ROM, kako napraviti back-up ako nešto zeznem da vratim na stock postavke, i koji ROM mi preporučaju.
Eto, nadam se da će me dobre i iskusne duše uputiti u sve blagodati ovog telefona...
Hvala unaprijed...
;)
brzinski za mauricha...svi se slazemo da je zvuk kanta teska pogotovo nakon nokie, al ja osobno ne slusam muziku na njegove zvucnike vec ga spajam u autu ili doma na zvucnike ili na njegove slusalice i tu je zvuk skroz solidan..imas widget people koji ti omogucava da stavis svoje favorite na jedan od home screenova na 3 razlicita nacinai skroz je funkcionalan..ovo sta se tice brzine moba i stekanja mislim da nisi aktivirao USB debugging koji se nalazi pod MENU - SETTINGS - APPLICATIONS - DEVELOPMENT...jer mob zaista leti i ne vidim razloga da tebi steka...stay tuned ;)
e da task killere zaboravi, vise stete nego koristi od njih - uvjerio se osobno..slobodno ih makni sa moba
taj tutorial za downgrade sam pronasla.. za sad mi se cini po ovome ful jednostavno link
al preporuka uvijek dobro dode :)
sto se tice task killera, ja sam ga izbrisala.. imam onaj android assistant, koji je skroz praktican, i ima sve u jednom..
Bilo bi dobro da netko tko je već rootao HD napiše tutorial od početka do kraja, da sve što je potrebno bude na jednom mjestu.
pa zar nema nitko ko koristi SOUNDCLOUD ovdje?! :blush:
Ljudi moze li pomoc???
Imao sam Nokiu i kompletan imenik sam prebacio u pc,da li sada mogu imenik iz svoje nokie prebaciti u HTC DESIRE HD??
Moze li to ikako jer mi je to veoma vazno
Hvala i nadam se da ce te mi pomoc
Možda ova tema može pomoći?
Na DHD imam rom CM7, I ne rade notifikacije za gmail, tj uopce ne napravi refresh.
Sync mi je ukljucen I u postavkama mobitela I gmaila.
Ima tko kakve ideje? Prijedloge?
Menu - settings - accounts & sync - jel ti zelena ikona za gmail, bez uskličnika? Kada klikneš na account, jel ti označen gmail i šta piše, kada je zadnji put sinkroniziran? Također i background data i auto-sync čekiraj...
Ako uredno primaš mailove, ali ne dobivaš notifikacije, jesi podesio zvuk/vibru u gmail appu - menu - settings - notifications?
ma sve mi je zeleno, piše da uredno radi refresh, jučer sam ga ugasila i upalila, i proradilo je.
problem je bio što mi u notificationsima ne piše da imam mail, već sam morala ući u gmail, i napravit refresh da vidim jel imam koji mail.
jel se može igdje podesit koliko često će se gmail refreshat?
jer mi je prije došao mail par sekundi nakon što je poslan.
i da, ona led lampica za notificatione, pročitala sam negdje da nemogu mjenjat boje kao što sam mogla na običnom Desireu??
(plava, crvena, žuta, zelena, ljubičasta), već da su samo 2 boje- zelena i narančasta. istina??
Gmail ima push notificationse, dakle čim ti mail stigne on bi ti trebao zazvonit, i zato koliko znam nema opcije da se namjesti da on provjerava svakih 15 min il koliko ti već namjestiš već je jedina opcija ili push ili da manualno provjeravaš ti sa tipkom refresh.
Što se LEDica tiče, ne mogu se mijenjat boje :-/
Gmail se i meni na Desireu zna zblesirati i pokazati u aplikaciji u gornjem kutu (inbox 1) a ne prikazati neprocitane mejlove ni notifikacije i trebam ga rucno refresati. Od 20 mejlova, jednom se ovo desi. Nemam pojma jel to kakav problem, ali nije mi alarmantno.
Nope, I dalje mi ne radi push..
također ni meni na običnom, problem je u cyanogenu, kao i svim romovima koji su na njemu bazirani. ja trenutno imam gingervilian i taj problem mi se javlja. zadnji put mi je sinkronizirao prije 10 sati. i to kad sam ga ručno syncao.
EDIT: upravo sam testirao na oba accounta, stiže u roku par sekundi mail nakon slanja.
CM7 RC1/RC2 - sve sljaka oduvijek. osim onog gore spomenutog problema s gmail appom. Ako je stvarno problem u romu, mislim da je jasno na cija vrata treba kucati :)
Ljudi, kako vam radi GPS? Meni je toliko neupotrebljiv da ga izbjegavam koristit :-/ Na N82 mi se zakacio na satelite u roku od 10 sec otkad sam pokrenuo google maps, ovdje ga samo vrti i vrti i nikako da nade. Pokusavao sam i one fore iz one "Kako popraviti prespori fix" teme medutim nista mi nije pomoglo.
I jos jedno pitanje: jel vam ukljucen mobilni internet u to vrijeme dok koristite gps? Ja ako ga koristim onda me smjesti skroz krivo na karti, fula i po km-dva. Ocajan sam vise, a danas ce mi bas trebat gps :-/
Meni radi ok. Skineš preko neta najnovije podatke o satelitima (pomoću onog programa iz teme "Kako popraviti...") i gotovo odmah nađe satelite (ali, kako sam skužio, samo isti dan.. drugi dan ti podaci izgleda ne vrijede). Bez toga traženje satelita traje čitavu vjećnost. To je po meni veliki minus u odnosu na moj stari HTC Touch HD (tam nađeš satelite u roku keks i tjedan dana nakon što skineš podatke preko QuickGPS-a)
Može neki okorjeli user koji je isprobao dosta ROM-ova reći koji je najbolji za DHD po vama? Gledam ima ih dosta.. Ne znam kojega bi stavio, tražim neki stabilni, ali isto tako fancy, da mi mob brže radi, a opet nebi htio da mi previše jede bateriju... Preporuke?
to bi i mene zanimalo..
trenutno koristim Lee Droid jer mi se pokazao stabilnim, i baterija mi traje isto kao i na custom romu..
jedno vrijeme sam koristila CM7, al mi se nije svidio, od toga sto mi nisu radile notifikacije za gmail, wifi je bio los (nisam vidjela mreze koje inace vidim) i mob se tu i tamo znao sam resetirat..
A mene zanima šta vam to točno fali na stock ROMu da posežete za ovim ostalima? :) Nije provokacija da ne bi mislili, nego me stvarno zanima koje su to točno prednosti tih custom ROMova, jer sam ja skroz zadovoljan sa ovim "normalnim" :)
Nije da nisam zadovoljan, ali kad vidim costum rom kod rođaka pa vidim kako je to sve složeno i leti sve... Mislim leti to i vamo, ali zna zaštekat u nekim slučajevima... Uglavnom puno je uglađeniji sa dobrim costum romom, ima još sitnih gadgeta, ovog onog... Male stvari koje čine čovjeka sretnim :)
Kad sam već kupio mobitel od 3000 kn, zašto nebi iskoristio sve što mi nudi :)
Imam jedno pitanje za sve korisnike Desirea HD, naime kad mobitel držim na dlanu pogotovo malo više prema gore WIFI signal mi drastično padne, često čak i nestane, dali netko od vas ima slicnih problema ?
Isto se i meni dogada, a nekad mi se desi i da moram lovit signal tako da ciljam mobitelom prema ruteru :D
haha, bas glupo, pogotovo za uređaj koji košta toliko, danas sam isao kod njih u dućan gdje sam ga jucer kupio pa su mi rekli da je moguće to zbog toga što imam staru tele2 karticu (crvenu) i zamjenili su je za novu pa moram pričekat da se aktivira pa cemo vidjet, iako sam 100% siguran da to nema veze s karticom jer koliko vidim ima dosta takvih slucajeva na youtube-u...fkt bzvz
WiFi signal AFAIK ne bi trebao imat baš nikakve veze sa sim karticom ;) Problem je čisto fizičke prirode, kad staviš ruku gore onda zasmetaš anteni, meni to ne smeta jer ionako nikad tako ne držim mobitel, to sam primjetio samo par puta kad sam ga slučajno tako primio :)
Ja do sada nisam primjetio nikakav problem sa signalom za wifi. I doma i na poslu je konstantan kad mobitel stoji i kada ga koristim tj kada mi je u ruci...
@mbusic & phoenix1409
coredroid rulez, nakon isprobavanja 'miljun romova' opet sam se vratio na njega jer je jednostavno najblizi stocku al opet usminkan sa animacijama i puuunooo brzi, nema bugova (bar ja nisam primjetio)...i do izlaska konkretnog gingebreada ne micem sa ovog coredroida jer ovi beta gingeri trenutno nisu optimizirani...
evo vam link
http://hotfile.com/list/1069338/4381bff - dakle ovaj drugi sa liste coredroid desire hd v 3.2 themed release
nakon njega stavite kernel buzz 1.3.8.2 - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835608 - prvi sa liste...s njim je jos bolja baterija
radio koji se preferira za ovaj rom je 26.04.02.17_M2
hvala na odgovoru. mučio sam se bio prekjučer kako složiti rom na dhd, nisam još uspio, probat ću ponovno sutra, valjda sam negdje pogrješio u postupku...
Evo od prije 2dana i ja sam postao vlasnik dhd-a. Ovo mi je prvi android (presao sa symbiana) i moram priznat da sam prezadovoljan. E sad mi sljedi upoznavanje sa svim i svacim sta se tice promjene romova. Nije da nisam nezadovoljan ovim tvornickim ali ako svi kazu da su costum romovi bolji onda valjda mora da je tako...uostalom na meni je da se i sam uvjerim.
Danas cu pocet malo proucavat na xda sta je sta pa se nadam da necu nesto zabrljat.
Ponavljam jos jednom da sam tek pocetnik na androidu tako da za sada neznam ci cemu sluze razliciti radio-i, kerneli...itd...samo znam da neki romovi (valjda) zahtjevaju neku odredjenu kombinaciju istih....uglavnom da skratim ako ima koji link sa najosnovnijim info-ima da se upoznam sta je sta i cemu sta sluzi neka se slobodno stavi,
Hvala unaprijed.
imaš OVDJE sve lijepo opisano..
ja sam radila po tom tutorialu, stvarno je jednostavno :)
Naišao sam na problem kod pretraživanja imenika. Kada želim pretraživati po nazivu firme (organizacije) ne izbaci mi niti jedan rezultat. Imenik sinhroniziran za gmail accountom i u kontaktima je unešeno polje organizacija. Da li ima nekakva caka/fora da se to omogući, jer nekada se ne mogu sjetiti imena pa mi je lakše pretraživati po nazivu firme/organizacije
Evo stavio core droid i mogu re da je stvarno brzi od tvornickog ali..... Naletia sam na jedan problem: svaki put kad udem u call log app mi se rusi bez obzira usao na phone/desna ikona/history ili priko postavljenog widgeta - people. Ima li ikakvog rijesenja jer mi je ta opcija jako bitna?
Stavia sa 4,5. Nasa sam tamo u temi da svi imaju taj bug, u 4,6 kojeg navodno testiraju je to ispravljeno.
Moga bi ja provat ti 3,2 jer je on bice ispeglan do kraja kako treba??
Sad me zanima sljedece:
Kod stavljanja novog roma (sa amo rec 4,5 na 3,2) trebam li opet namistat s-off i eng s-off posto sam to napravio kod stavlanja 4,5?? I moram li mijenjat radio i kernel za 3,2? Tamo na xda ima upustva smao za 4,5 mi se cini.... Trenutni radio mi je 12.28e.60.140fP_26.04.02.17_M2 a kernel 2.6.35.10-g1418c33.
Kad sam stavljao 4,5 koliko se sjecam nisam stavljao nikakvi kernel nego sam ga rootao pa s-off pa za promjenu radia eng s-off pa rom!? Sad ne znam koja je baza sa ovim kernelima...jeli to dolazi skupa sa romom ili?
P.S. upravo skinia coredroid 3,2 stock rom - gdje mogu vidit koji mu radio odgovara?
moj savjet ti je da maknes taj 4.5 jer je prespor i ima previse bugova, to ti je kao Gingerbread beta ROM i nije jos ispeglan do kraja...stavi 3.2 jer je froyo koji je ispeglan do kraja kako si sam napisa i leti u odnosu na 4.5, a o eye candy da ne govorim ;)
ne trebas nista namistat s-off i to..to se samo prvi put radi kod rootanja..sad samo flashni taj 3.2 i radio ne trebas mjenjat jer je to idealan radio za 3.2...kernel nemoj dirat isto, nego se javi kad isprobas rom kako si zadovoljan s baterijom pa cemo vidjet da li mijenjat kernel ili ne...da kernel dolazi zajedno sa romom, ali se moze mijenjat po zelji u 15 sekudni....
javi se kakav ti je 3.2
Provao 2puta stavit 3,2 coredroid i oba puta mi je mob blokao pri animaciji (ono kad se logo vrti), znam da kod prvog pokretanja to traje masu duze ali sam ga pustio tocno 15min... na kraju sam morao bateriju vadit. Uglavnom kad je prvi put blokalo vratio sam stock rom preko recoveryja koji mi je na sd (uspjesno) pa sam onda sa stocka provao opet stavit 3,2 i opet se ista stvar dogodila. Vratio ponovno na stock....na kraju skinio leedroid 2.2.2 i radilo sve iz prve. Za sada mogu rec da sam sa ovim leedroidom zadovoljan. Nista ne steka a za bateriju cemo vidit....javim do veceras.....
Uglavnom vjerojatno cu ja sa svim ''ispeglanim'' romovima bit zadovoljan kad ne znam razlike medju njima a svi poznati dobro rade (provjereni).
Treba bi sa svakim promjenjenim romom provest par dana da vidim koji mi vise pase a sada mi se bas i neda svako malo mijenjat jer nemam bas vremena....pustit cu malo ovog pa kad mi dosadi ili izadje koji odlican ginger onda cu promjenit.
trebas napravit full wipe i onda ti se nece dogodit bootloop
Nakon mjesec dan korištenja, mogu slobodno reći da sam više oduševčljen nego razočaran...baterija se normalizirala, a opcijama na ovom telefonu nema kraja...
2 pitanja:
-gdje namjestiti da kada me netko nazove( ili ja nekoga) , da se ekran ''blokira'', jer mislim da kada prislonim lice jednostavno prečesto prekidam poziv... Vidio sam da drugi Androidi to imaju, moj nema, niti nalazim opciju gdje to uključiti...molim dobre duše da mi kažu kako...
- gdje palim 3G ? ( kada uključim da mi promet skida s mobilne mreže, Facebook palikacija radi normalno , dok internet browser neće... ) Zašto?
...hvala, miro29...
Ovo drugo je problem sa proximity sensorom kojeg ima hrpa vlasnika DHD-a, ali jedan tip je napravio aplikaciju pa ako netko ima iste problemam poput mog, neka pogleda ovo:
http://pocketnow.com/android/recalib...oximity-sensor
Na sreću, nemam problema s tim senzorom.. Meni se uredno gasi ekran...
Jel pomogla ta aplikacija?
Nije stvar gašenja ekrana...stvar je da kada npr. imaš razgovor da ekran nije blokiran i ti licem stisneš ''end'' i razgovor se prekine...
Da, ovaj problem je riješen sa ovom aplikacijom...
Ali imam još jedno pitanje- kada se na na internet uključujem preko mobilne mreže, internet browser mi ne radi...vjerojatno je nešto isključeno u postavkama, a ne znam što...
Na mreži sam TELE2
Ne nalazim taj background data... budi tako dobar pa mi reci gdje se to nalazi..
Možda ti nisu podešeni APN profili:
http://www.tele2.hr/podrska_korisnic..._postavke.html
settings - wirellesand networks - mobile networks - access point names - klik na menu tipku i kreiraj novi APN. Na kraju ne zaboravi menu - save!
Moze li mi neko rec zasto ne radi mi navigacija na DHDu ,u cem bi mogo bit problem?jer moram nesto s marketa/neta skinut il bi ona trebala radit odma cim izvadim telefon ak me shvacata,ugl udem u car panel i upisem odrediste i nade on sve uredno i kad stisnem da me vodi on trazi gps i nece pocet
A vama ostalima isto ova koja se dobi ne radi?a skinucu s applaneta sad neku pa cu probat
meni se čini da bi za ovu koja je došla s telefonom trebalo biti spojeno na internet jer meni ne funkcionira...
Pisanje poruka prebacim u landscape mode, kliknem na Compose message i nista. I ponekad trebam 2-3x stisnuti da mi uopce pozeleni i prihvati naredbu..svasta. Ili je problem u palcu desne ruke? :P
Zatim, oznacim duzim drzanjem neki sms da ga obrisem, klik na delete, a on obrise onaj ispod koji uopce nisam selektirao?! Ono...wtf? :P
E da maurich to je problem kad sam doma na wifiju radi al vani ne nikako oce na net a briem da mi to preskupo da mi skida mb...neznam kak da free navigaciju stavim a da sve normalno radi,skinula sam navigion s applaneta i instaliralo se al nes mu kao fali ine radi opet:S
Ja još nisam probao staviti Navigon, teba malo pitati ove iskusnije na forumu kako, postoji zasebna tema o tome, valja vjerujem samo dobro pročitati... mnogi su stavljali custom ROM-ove, a ja stvarno ne osjećam potrebu za tim jer je ionako dovoljno brz...
@tomios- mene isto iritira pisanje poruka na telefonu, nikako da se nauči, redovito fulam slova, imam osjećaj da mi je na Iphoneu išlo lakše, a i tamo me živciralo pa sam ga prosljedio bratu... :)
Dakle, ak hoces instalirati Navigon, u trazilicu ovog foruma upisi Navigon gps navigacija, udji u tu temu i citaj post 119. Tu imas sve tocno po uputama, Dac je to lijepo objasnio. Slijedi upute i nema sanse da fulas. Svaka preporuka za Navigon, odlicne karte, odlicna navigacija!
Imam jedno pitanje. Molim vas za pomoć ako netko ima bilo kakav savjet. Od kada sam kupio u VIP-u na DHD-u je android 2.2 a većina vidim da ima 2.2.1
Kada odem na "System software updates" i stisnem "check now" napiše mi "Your phone is up to date". Zašto ne pronalazi uptade???? Mob nije rootan, probao sam preko Wi-Fi, 3g ali opet isto, ne pronalazi update... Poludio sam kad je buraz svoj Wildfire isto iz VIP-a updateo na 2.2.1, a moj DHD neće :(
Ljudi pomagajte!
Navodno je 2.2.1 povucen radi nekih bugova, tipa dobijes sms, ali ti ne signalazira, nego tek kad odes u poruke vidis da si ga dobio...Iako meni se to jos nije desilo...
Dobit ces update. Svatko ga dobije pa tako i ti. Ako ti nista ne pise, znaci da nema nista. Kao sto.je kolega rekao, povukli su ga jer je izazivao bug kod poruka. Cemu panika? Kad izadje pravi update, a izaci ce, dobit ces ga.
A dakle povukli su ga? Da ga barem ja nisam nikad updateao, od poboljšanja nisam ništa primjetio, ali zato mi poruke uopće ne signalizira :( Riješio sam to programom SMS Popup. Baš me zanima hoće li se sa Gingerbreadom ispravit taj bug.
Ma hoce, Gingerbread nece biti obicni update vec pravi update, i sto se tice vizualizacije, a i sistema. Biti ce super.
Ja uopce vise ne gledam kad ce koji tvornicki update jer koristim samo custom romove. Jos ne mogu shvatit kako ''majka tvornica'' ne moze izbacit rom kako treba.....imaju svoje odjele i ljude koji su placeni ko zna koliko za razvoj sustava pa opet nista od toga.
U pocetku sam bia skeptican oko postavljanja drugih romova jer sam mislia kad sam vec dao hrpu novaca za mob on jednostavno mora bit odlican medjutim ispalo je da i nije bas tako.... na nagovor prijatelja sam se malo upustio u te vode i mogu rec da se nikad vise necu vratit na tvornicki rom. Trenutno koristim coredroid 4,6 (gb) i prezadovoljan sam.
Netko je mozda zadovoljan i sa tvornickim ali razlika je ocita tek kad se prova koji custom rom. Ne mora se eksperimentirat sa hrpu njih (naravno nisu svi dobri) nego imate vec provjereno dobre tipa od leedroida, revolution hda, coredroida i svaki je daleko bolji od tvornickog. Ko voli i ima strpljenja nek izvoli :)
Ja isto polako počinjem razmišljati o tome. Mobitel imam 3 mjeseca i ne mogu reći da nisam zadovoljan. Ovo mi je prvi android tako da sam stvarno bio oduševljen, još uvijek sam. Ali kako vrijeme prolazi htio bi više i bolje. Jedino što me muči je strah da ne bi nešto zeznuo i brickao mob... I koji ROM odabrati? Koliko sam čitao najbolji mi se čine "Android Revolution HD" i "LeeDrOiD HD", kao što Sonic kaže. Još sam razmišljam bi ili ne bi, ima i brdo tih tutoriala... Kad sam počeo čitati na XDA izgubio sam volju koliko toga treba napraviti tako da stvarno ni sam ne znam što napraviti.
Mene iritiraju poruke... zna tako štekati da to nije istina... i phonebook bi mogao biti bolji...zadnjih dana stvarno razmišljam o nekom custom ROM-u, i isto tako, presloženo mi izgleda, nemam toliko vremena istraživati što sve moram napraviti...
E da... svima preporučam MOBO player, vrti sve moguće i nemoguće vrste fileova što se tiče videa...
Isto tako, odlična aplikacija je Tape machine ( zamjena za njegov katastrofalni Voice recorder), jer snima čišći zvuk, te je podesiv ulazni nivo signala... ;)
Ja koristim Handcent SMS i za sada mi sve super radi. Instalirao sam odmah drugi dan i od tada koristim bez ikakvih problema.
Zanima me jel itko imao problema sa senzorom za svjetlost?
Radi se o tome kad sam u pozivu ne ugasi se ekran. Stavim mob na stol i pokrijem sa prstom senzor ali je ekran i dalje upaljen.. do ceg bi to bilo?
Jel ima u postavkama igdje da se to moze ugasit/ upalit?