radi flash player. i to nije beta verzija. to je oficijalna testna verzija sa pravim novim kernelom. tak da, ne brigaj i vozi. radi super.
Printable View
Jedno teoretsko pitanje cisto da si razjasnim neke cinjenice: Utjece li sam root telefona na njegovu stabilnost?
Imamo jedan milestone sa oficijalnim stock rom-om (nije sad bitno jel 2.0, 2.1...), dakle frisko flashan i oznacimo ga sa A.
Imamo jos jedan isti takav milestone, takodjer sa istim oficijalnim stock rom-om, frisko flashan i rootan (dakle jedino ga root razlikuje od ovog iznad), i oznacimo ga sa B.
Ako na oba milestonea ne instaliramo nikakve aplikacije (znaci nista sto bi trazilo superuser permisionse u B mobitelu), i kao takve s defautlnim stvarima koje su vec unutra ih jednako koristimo (iste identicne radnje radimo na oba u periodu od mjesec dana recimo), jesu li i A i B dva jednako stabilna moba u tom promatranom periodu (i inace)? Sto tocno root "napravi" telefonu? (Ne krajnji cilj i svrhu roota, nego na koji nacin sam postupak to obavi).
Ne utječe na nikakvu stabilnost. Rootanje ti dozvoljava nekim aplikacijama pristup sistemskim datotekama koje su odgovorne recimo za resetiranje uređaja, dizanje frekvencija na mobitelu i voltaže i još nekih parametara. uglavnom, rootanjem omogućavaš pristup. Što to točno root napravi, nisam išao toliko u dubinu, no u suštini, dešava se upravo to što možeš prčkati po sistemskim fileovima. Njima inače ne možeš pristupiti bez roota.
Shvati to ovako. Mobitel B ima aplikaciju više instaliranu na uređaj. Ajmo reći da je ta aplikacija superuser.apk i to je to. imaš pristup sistemskim fileovima na tom mobu B, dok na A nemaš. Nikako ne utječe na stabilnost, niti će se ta dva uređaja razlikovati po brzini, stabilnosti i ne znam čemu ne.
http://poseidon.shacknet.nu:8080/MilestoneRSA/
Ako je tko slucajno zainteresiran za udijeliti svoj CPU time u "gnjevni korisnici vs. bootloader - borba do kraja postojanja svemira", slobodno neka se pridruzi. (1 Croatia user zasad = ja :) )
Sve pise i sve je objasnjeno koliko ima/nema smisla, pa tko hoce, evo.
eto i ja se uključih iz solidarnosti bar, jer mi moje znanje matematike govori da je to nemoguće probiti
Istina, teoretski je nemoguće probiti. No u praski se oni nadaju da im ipak neće potrajati toliko, te da će ipak uspjet izvući ključ u razumnom roku. Male šanse, ali nada postoji. Zato su se svi i uključili.
dali mileston moze primati mms na mtel-u sam pa ako neko moze pomoci, poz.
Može ako mreža podržava mms uslugu. Samo postavke treba unjet u konfiguraciju u mobitelu. Postavke moraš tražiti od svog operatera. Štoviše, vjerojatno ih imaš na njihovoj stranici. Apn, portove, autentikacije i ostalo.
Ovako imam jedno pitanje, znaci htjeo bi sa marketa na telefonu skinuti neki programcic, medjutim interna memorija mi je puna, e kako ja sad da mi ne stavlja program na internu memoriju posto je puna i ne moze se instalirati da ga prebacim na karticu
Moraš staviti neki Froyo (Android 2.2) ROM.
Imaš tu na forumu tutoriala na tu temu.
Samo, prije flashanja na internetu potražiš najnoviji GOT ;)
Preporučam Cyanogen Mod :thumbup:
ma nema sanse 2.1 mi je verzija i ne mislim ga updateati ovako mi je sasvim ok. samo me je interesovalo jel se moze kako prebaciti na karticu da ne brisem sa interne
i ako mi jos ko moze odgovoriti sta je ovaj corporate calendar stavim email i pasword i dole mi trazi neki server, ne mogu odgonetnuti kakav server trebam napisati
off: koristi opciju edit, moderatori će te malo špotati zbog uzastopnog postanja
on: što se tiče corporate kalendara, ne bih ti znao pomoći, trenutno ga nemam, a nisam ga nikad koristio, tako da ne znam. A što se tiče manjka memorije, nažalost, bez rootanja, open recoverya i još nekih stvari nećeš moći ništa napraviti na limitiranom eclairu (2.1). ako želiš više aplikacija, ili stavljaj froyo, ili briši one manje potrebne. nema druge solucije. i usput, briši cache, history i sve te pizdarije, znaju dosta uzeti prostora.
aj mi samo jos reci gdje da brisem cace i history, gdje tacno da udjem da dodjem to toga, imam task killer i odlicno mi radi, al ne znam to drugo gdje se brise, a bas me je interesovalo to al nikako da postavim pitanje
settings -> applications ->manage applications
onda uđeš u svaku posebno i brišeš im cache
zna li netko koliko zauzima 1 sms poruka prostora? trenutno imam preko 1600 pa me zanima koliko mi je zauzeće prostora...
jedna tekstualna poruka nekoliko bajtova. možeš ih imati milijun. ja ih brišem kod nekih 3000 nakupljenih, čisto da mi se učitavanje ne uspori.
što se tiče cachea i historya... acleaner (ili aclean, nisam siguran) i cache cleaner NG.
ići pojedinačno od aplikacije do aplikacije i čistiti cache je apsurdno. ovaj cache cleaner ima widget, koji to u jednom tapu počisti sve. samo izbaci obavijest koliko je oslobođeno prostora. :hatwawe:
140 bajtova je maksimalna veličina jedne sms poruke (dakle do 160 znakova), ali to je samo čisti tekst unutar poruke, još nešto bajtova ode na informacije o toj poruci (primatelj, vrijeme itd). Sjećam se da kad sam imao neki Sony Ericsson na njemu sam mogao pogledat koliko mi mjesta zauzimaju smsovi i onda sam vidio da jedan sms uzima 176 bajtova ako sam dobro zapamtio :) Ugl, neće mobitel imat problem zbog veličine podataka tih poruka nego čisto možda zbog velike količine podataka (ako se radi o tisućama). :)
Zanimalo me to jer mi neće primat SMS-e uopće kada mi piše da imam malo memorije, kaže sms inbox is full please delete some messages i to isto na hrvatskom. Obrišem 1 app i normalno ih skida...
No dobro, oslobodio sam 50mb prostora pa neće biti problema :D
opet ja :D s katastrofom haha (obožavam windowse <3)
Da li je netko imao ovaj error kod slanja slike s moba na komp??
http://img571.imageshack.us/img571/1...icerror.th.jpg
Nakon tog mi se mob restarta i zuji, mrzne koji put, normalizira se za 2-3 min... Probao opet 3 puta i svaki put isto
I to samo sa slikama, muzika normalno ide.
hahahahah, napravio si katastrofu. hahah, bome me nasmijao ovaj error. fantastično je opisan u windowsima. :D reci mi, koji rom koristiš i što imaš od recoverya? i koje moddinge si aplicirao gore?
haha to sam i stavio uglavnom zbog tog što je smiješno :P
CM6 zadnji, onaj iz tvog tutoriala i nisam niš mrdao po njemu...samo instalirao google paket onaj s marketom i gmailom
recovery je androirani, tak neš, ima kao malog androida supermaria kao pozadinu (s njim mi je jedino htio prebacit na qwertz)
mislim nije mi ovaj error neki problem, koristim inače dropbox ili picasu, al sad mi je došlo da probam slat prek BT iz dosade i tako me win razveselio :P
Ja samo malo da skrenem na naslov teme:
[Milestone] Općenito, dojmovi, iskustva.... i da kažem da svakim danom sve više volim svoj telefon, uskoro raskidam sa devojkom;D. Bez šale, sve me više oduševljava (kuc, kuc)
@lujo: probaj slati fajlove preko bluetooth file transfer appa. Imao sam istu katastrofu na Desireu otkad sam presao na win7. Na winXP mi nije trebao nikakav dodatni app za slanje preko bt-a. Mislim da ce i u tvom slucaju windowsi biti glavni krivac :)
Par dana i par klikova me je delilo od toga da uzmem "keca". Kako vidim, fino sam prošao što sam samo malo sačekao...
kao što xlr kaže, probaj neki app sa marketa, vidio sam neki dan jedan dobar, ne znam kako se točno zove, ali naći ćeš ga. inače, nisam imao nikad problema sa bluetoothom, no iskreno, nikad ni ne koristim bluetooth, tako da mi to iskreno i ne igra ulogu.
pajo, pretjeruješ malo. nebo i zemlja je sve samo ne dobra usporedba. milestone 1 je i dalje android koji odlično radi, telefon kojem mnogi zavide i ne mogu si ga priuštiti ni danas, tako da i nije nebo i zemlja razlika.
kad ga urediš, clockaš, apliciraš sve što možeš preko open recoverya, dobiješ jako moćan uređaj. jedina mu je mana nedostatak RAM-a, no i to nije na koncu neki problem, ne treba samo trpati mobitel sa nepotrebnim stvarima.
tako da, razlika postoji, no nije nebo i zemlja. nebo i zemlja je između dext-a i milestone-a 2, a ne između ova dva milestonea.
Ma nes ti Milestonea 2, samo ima duplo jaci procesor(kojeg sigurno mozemo, ili ce se moci clockat bar 500mhz), ima 2-3x vise RAMa(koji se sve cesce upotrebljava u zahtjevnijim aplikacijama), Tegra 2 GPU itd itd :S... Ok nije nebo i zemlja al nije ni daleko od toga(npr. da je 8mpx kamera, jos rama i ogromno interne memorije ...) =)
-milestone 2 ima proc u 45nm tehnologiji
što znači da troši bar 30% manje energije od 65nm u milestoneu1 (a radi duplo brže!)
-GPU imaju isti, ALI milestone 2 ima clockan GPU na duplo više (oko 433MHz), a to na milestoneu 1 nije moguće zato jer ima sporiju memoriju, pa bi se stvorilo usko grlo
-osim duplo više rama, bitno je reći i da taj ram opet radi duplo brže
-tastatura je puno bolja, kao i kamera
- 8gige interne memorije
-a tu je i taj motoblur, koji neki nevole, neki vole..al meni se jako svidio
ne kažem da je milestone1 loš, al je dvojka u svim segmentima bar duplo bolja :)
E a meni taj Motoblur nije jasan, jeli to nesto kao HTCov SenseUI ili?
u principu je...al da ne opisujem tu ti je dobar tour
http://www.youtube.com/watch?v=Lt2NMYXtWTU
ili
http://www.youtube.com/watch?v=acnvfDjlT6c
nije škola, nego je M2 uređaj novije generacije...pa sam ti samo pojasnio da je razlika ipak ogromna
a tema nije o dextu, al on je uređaj generacije prije milestonea, pa slične stvari vrijede i za njega
za tjedan dana kad se predstave i tegra 2 mobovi, između njih i bilo kojeg moba trenutno na tržištu će opet biti "nebo-zemlja" razlika
tako je to...tehnologija ide
razlika je ogromna tebi i meni. hoće to išta značiti nekom od 99% ostalih korisnika? Neće. I po meni, to nije nebo i zemlja razlika. nebo i zemlja razlika su za mene totalne suprotnosti. Što se tiče pojašnjavanja, jako dobro znam što donosi tegra u odnosu na druge, tako da...
usput, iako tehnologija ide dalje... mi smo još uvijek na milestone 1, tako da je on po poimanju naših građana top.
Razlika nebo i zemlja je između dexta i milestone-a 2. a ne između dva milestonea. Zato sam usporedio. A za to ni ne treba biti posebna tema da bi usporedio.
a ipak će biti malo skuplji jer ga još uvijek nema u ponudi kod nas. milestone je bio oko 3500 do 4000 kuna kad se pojavio u oglasnicima.
po mome, ne isplati se uzimati sad milestone 2, nego bi bilo pametno pričekati novi motorolin model na tegri.
da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje
da li ima koji nacin da se vidi lozinka iz Accounts & sync settings-a?
Milestone 2 je u Ita 449e,a negdje se naleti i na 399e...
Pozdrav..
Kod nas je trenutno 485€. Znači pala je cena za 15€ od kad sam ga ja kupio pre nešto mane od mesec dana.
U zatvorenim prostorijama, sa običnim osvetljenjem ima podosta "peska"
Po dnevnom svetlu, na otvorenom, situacija je mnogo drugačija u pozitivnom smislu.
Ovo što se tiče slika.
Snimanje takođe zavisi od osvetljenja i naravno da je mnogo bolje na dnevnom svetlu ali moram priznati da sam mnogo zadovoljniji snimanjem nego slikanjem.
Jeli koristite normalnu kameru? Ja koristim aplikaciju Vignette za kameru, barem 30% su mi bolje slike + masa efekata, okvira, nacina slikavanja, fokusiranja(stisnete na ekran prije slikanja i pokaze vam hoce li slika biti mutna ili ostra = u prijevodu, maknite se par cm dalje :))...po mraku nisam mnogo probavao.
Nisam ja nešto mnogo u fazonu slikanja i snimanja, to mi nešto nije prioritet... I da, koristim kameru, tj software koji je već bio na telefonu...
Ma ni ja ne slikajem puno, al eto nek se nađe, kad već slikajem nek slika ispadne dobro ^^
meni je puno trebala kamera na milestoneu baš kad sam otišao na more, puno sam slikao, još sam obišao i plitvice... po danu slike su donekle dobre. ali pred večer i kasnije katastrofa. aplikacija vignette radi odlično, ali mi nije najbolje radila na milestoneu. ona je i po mraku davala nakon obrade zadovoljavajuće fotke. ne znam jesu li optimizirali malo tu aplikaciju, ali ako nisu, trebali bi.
Pa nedavno je opet updateana... kad si je koristio probaj opet :)
Brzini? Sporo je jedino kad stavis 5mpx superfine :) tad treba 15-20sek da se slika pojavi u galeriji. Pri paljenju mi nije spora. Jedino me nervira sto nema svoj video snimac nego prebaci na stock :@
da, kad slikam, onda slikam na 5mpx i superfine, pa želim iskoristiti valjda najbolje od aplikacije. što ću na slabije držat, a kad trebam u mraku nešto poslikat, onda bude bezveze. fora je u tome što i sama aplikacija počne užasno štekat na tim postavkama pa se nekad zna čekati i po 2 minute da uopće mogu spremiti sliku, a kamoli pogledati. uglavnom, puno još fali dorade na toj aplikaciji. i da, trebala bi bit besplatna koliko je loša zasada.
...što dalje implicira : defaultna aplikacija. :lol:
Ma kad je slabije svjetlo, ne prevelika tama, ako ima nekih vecih pokreta ili vise boja samo zasteka na 0.5-1sek i nastavi. U prijevodu, izgleda kao fps drop xD.
@georgy slikao sam sad dio zida u sobi( nemojte se zaliti zbog toga sto ima kapa i Hajdukov sal na njemu :p) ali preko Tapatalka nemogu postat slike(ili neznam) tako da cu to sutra s kompa.
^Ma razumemo se.
@n3n0, čekam Hajduk pa postavljam sliku sa Partizanom. http://forum.titlovi.com/smileys/smiley36.gif
Haha svima ^^ mislim ako ste Dinamo u
http://184.72.239.143/mu/59c9e18f-a058-9ffa.jpg
Sasvim solidno po mraku? To je izbliza ali iz zablje perspektive :) pa je mrak u gornjim kutovima.
Ajd nabaci Partizana :D salim se.
Ajd' da bude maksimalno... :lol:
http://img267.imageshack.us/img267/6...1611648.th.jpg
I džukac ispred zgrade:
http://img708.imageshack.us/img708/4...3226596.th.jpg
darije: po danu su slike OK, šum i dalje vrlo primjetan. to sam i očekivao od milestone-a 2. prepakiran milestone 1 sa malo više memorije i jačim procesorom. kamera užas kao i na jedinici.
Predobro ispala slika Partizana. Neznam meni se čini malo bolja kamera na 2...
čini ti se samo, jer nisu uspoređena 2 modela u istim uvjetima. čim sam otvorio sliku, vidio sam identičan šum kao i kod jedinice.
da, video je skroz ok, i to je vrlina i na milestone 1. samo što photo nikako nije. slikao sam tisuće slika sa njim, veliku sam muku mučio, pa znam. i da, stock android aplikacija je super user friendly, ali ništ koristi što se kvalitete fotki tiče.
Christofer Mayr ▶ Motorola Europe Cyanogen is still working on 2.3 for milestone. coming the next weeks ;)
!!! Jel to istina ???
odakle ti uopće ta informacija? I ne razumijem što je to motorola europe cyanogen? :D vjerojatno ovi šta klepaju cyanogena, sklepat će nešto i za motorolu, tako da ćemo i mi vjerojatno dobiti gingerbread na milestone koji još nema ni službeni froyo :D
Ali dobro, barem imamo kakvu takvu podršku.
Hahaha ma to je neki lik napisao na zid od Motorola Europe na Facebooku!!!
ma podjebavaju motorolu kako cyanova ekipa ima bolju podršku nego cijela motorola europe :D a sad, hoće li uskoro cyan sa 2.3 na milestone, vidjet ćemo. vrlo je moguće :) ako su uspjeli na kernel od 2.1 staviti prije froyo, zašto ne bi na kernel od 2.2 stavili ginger :D
da li se isplati uzeti zamijeniti iphone 3gs za milestone,htio bi uzet mob sa androidom,da li je lošija od iphona(osim za aplikacije,znam da je tu iphone još uvijek bolji),gdje gubim,a gdje profitiram?
dakle, stvar ti je ovakva:
milestone ima službeno 2.1. taj nema podršku za SD. zato je ekipa koja radi cyanogen (poznati romovi) napravila rom koji ima froyo i koji podržava apps2SD.
što se tiče interne memorije, nije ona problem. veći je problem ram. zato ti je najbolje instalirati task killer i sa njime rušiti taskove koje ne koristiš često (recimo, internet preglednik, igrice, navigaciju i takve velike stvari), dok česte stvari koje stalno rade (npr sms, mail, launcher koji koristiš, widgeti) staviš na ignore kako bi ti bili stalno učitani u ram memoriji. time dobivaš drastično na brzini i štediš bateriju jer ne učitava stalno u ram nove stvari.
Istina je da si malo ograničen, pa ne možeš imati u pozadini recimo navigaciju od 20mb-a, launcher ili ne znam što još, ali naviknut ćeš se, jer ionako nećeš te sve stvari odjednom koristiti.
Za android imaš pregršt aplikacija, i vjeruj mi, nećeš sa marketom imati problema, ima stvarno super appova. pitaj što ti nije jasno.
e hvala prijatelju :)
ma bit će mi čudno preći sa iphone-a kojeg zna koristiti i tek rođeno dijete na android koji je ipak dosta kompliciraniji...nego da pitam još,da li se mora rootati mob da bi stavio taj rom sa froyom,te da li je problem napravit root
A ti brate kupi "dvojku".
@n3n0,onda super ako je jednostavno,hvala :)
@darije a da nije malo preskupa
Da, ja sam svog Milestonea sa Universal Androotom dok je bio 2.1, onda sam stavio 2.2.1 firmware i Cyanogenov ROM, jos uvijek je rootan.
P.S. nakon stavljanja 2.2.1, imam 197mb interne, od toga 140 slobodno, posto ne volim da je mob natrpan aplikacijama, cim prijedjem igru brisem je(mislim na Gameloft igre koje zauzmu malo interne ali i po 500mb na kartici x_0), i samo 2 aplikacije su na SD.
@darije u Hrvatskoj nema dvojke :)
Posto vidim da se radi o zamjeni, ja bi na tvom mjestu mjenjao. Da kupujes novi uredaj vise bi se isplatilo da cekas da pojeftini ili da dodje duplo jaci uredaj po njegovoj cijeni :)
još uvijek razmišljam o zamjeni,motorola mi se jako sviđa i htio bi uzeti mob s androidom,dosadio mi je iOS...još ću vidit...nego daj reci kakva je kvaliteta zvuka( na slušalicama)
Evo posto si pitao nakon dugo vremena ukljucio sam sluse u mob,inace ne slusam muziku sa slusalicama :), samo kad sam na kompu. Kvaliteta dobra, ima malo suma ako je dosta glasno pojacano, ali samo ako je pjesma bas zahtjevna, npr neki metal ili techno. Ako je rap onda je vrhunski ^^. Poslije cu probati sa Philips slusalicama koje su me iznenadile kvalitetom zvuka, pa cemo vidjeti hoce li biti suma.
Edit: npr slusam sad Swedish House Mafia- One na MAX i kvaliteta je zakon. Pjesma ima dosta efekata. Ali skoro mi je puknuo bubnjic xD
Jos nesto, pola jacine je sasvim dovoljno, sve se cuje, a tu je zvuk predobar.
@darije Universal Androot, nadam se da radi i za Milestone 2...
Morat ćeš čekati neko vrijeme za takve aplikacije, zasad su vjerojatno samo oni "komplicirani" načini. Tako je bilo i s Milestone 1. Sad ima bar 5-6 sličnih programa za root/unroot s jednim klikom.
s ovim možeš rootati
http://rapidshare.com/files/441157084/z4root.1.3.0.apk
samo instaliraj apk i odaberi permanently root...
^da, da...
@ pajo2: Sjajno brate!!!! To je to. Hvala ti još jednom!!!!
Znači, potvrda da z4root radi na Milestone 2.
zvuk u slušalici ovisi jako o bitrateu mp3 pjesama koje slušate. ako ima šuma, onda je to zbog loše kvalitete. ja ne skidam ispod 192kbs pjesme.
Khm, nisam o tome uopce razmisljao (dumb). Pokusavam naci mSD od 32gb u Hrvatskoj, ali bezuspjesno xD. Samo 8gb i 16gb. Nije da mi je bas potrebno 32, ali zanima me cijena.
Edit: nabava.net > nista, samo 16gb :S
sutra najvjerojatnije idem po motorolu,valjda bude sve u redu,cini mi se komplicirano sve pohvatat o androidu...zato,pripremite se,bit ce pitanja :D i hvala na odgovorima...
btw jel se svaka milestone moze rootati,da nije ono da se neka verzija sa tim i tim softom nemoze...kad bi sve pohvatao stavi bi cyanogen rom i naravno rootao bi...
da,zato sam i pitao...gledao sam na youtubeu milestone sa 2.1 i sa 2.2 i razlika u brzini je ogromna