Pa imam i ja hrpu filova koje su u .sis (UNSIGNED) formatu i mogu ih isto instalirat! A neke trebas signat.
Hakiranjem fona NE gubis garanciju.
Printable View
Ne gubi se garancija zato sto ti to sve rade programi koji ne stete mobitelu
Jel itko saznao ono "Comes with music" kako to funkcionira. Ako je to istina onda se ok 1 god moze skidat bez granica, a mogce je i download drito na mob, znaci da se netreba ustekat u PC pa "Masovna pohrana" bla bla...
Bok!Kako da na Nokiji xm maknem logo operatera??????
kakav logo operatera??
Ocito da je mob brandiran pa ima sve od t-a to moras ucinit debrandiranjem ali gubis garanciju
Je li ti misliš baš na logo ili na naziv mreže na vrhu??? Još nisma cuo da je neki iz t-mobile-a brandiran
Misli na naziv mreže.
Nigdje nema logo operatera.
Nemoguce ti je maknut to t-mobile posto je to mreza i pise ti na kojoj mrezi ili daj sliku pa cemo ti javit
Može li mi netko odogvoriti...
Nokia Maps na 5800...
Kako da me locira.
Kada sam doma, odmah me lociralo.
A kada sam bio u školi, još uvijek je pokazivalo kao da sam doma.
Ima li negdje opcija da "refresha" moj položaj, ili jednostavno jako dugo treba da to automatski napravi (probao sam i preko AGPS- a)?
Nitko ne spominje nista o ovome...
http://dailymobile.se/forum/index.php?topic=2956.0
Novi soft v21, promjena kvalitete kamere i home screena...
Ma, znam da nisam jedini... :)
(Zakupio sam satelit- ali valjda ne radi ;D:p)
Ali, čudno mi je što nema nikakvog indikatora da me traži.
I zanima me geotagging...
U novom firware- u je omogućen u opcijama kamere, ali ja nigdje ne vidim u detaljima gdje je slika uslikana.
Da li moram instalirati onaj tagging software sa nokia beta labsa, ili mogu i s "defaultnim" a lokaciju slikanja mogu vidjeti samo na kompjuteru?
Nije mi to baš najjasnije.
ja sam isto u skoli pokusavao ali tesko mi nade signale zato sto je puno betona i sve ometa signal jedino radi na katu uz prozor
Ukljici kameru stisni na opcije odi pod postavke te na prikazi gps podazke stavi ukljuci i to ti je to pusti nob kraj prozora 2-3 minute da uhvati signala pa pokusaj
zanima jel u t-mobile imaju one njihove wallpapere, zvukove, animacije pri paljenju i gašenju?
Ja sam jučer kupio u t- mobile i nema ni T od t- mobile.
Niti izvana, niti iznutra.
Nema i ja sam jucer kupio i to zadnji kod mene u centru imas samo par glupih videa i slika od nokie
Zna itko hoće li izać igra Need For Speed: Undercover za Nokiju 5800?
Na iPhoneu to izgleda genijalno: http://www.youtube.com/watch?v=O_p1c99sFJw
:spin:
Ne vjerjem
O cemu ti pricas ja sam napravio update i jos sam ga hakiro
Valjda misli na v21- makar mislim da on nije još izašao.
Meni je također napravio update na v20 bez problema sa balkan kodom.
Ne, pa jos nije v21 izasao, tek u 4. mj koliko sam vidio po forumima...al ce donijet poboljsanje kamere, imaju cak i slike tamo....
Jeste vidjeli što su u PC Chipu rekli za softver?
"Implementacija scrolla, pomicanja po izbornicima i listama, vjerojatno je najčudnija koju smo ikad vidjeli te djeluje kao da su je radila dva odvojena, posvađana programerska tima u zasebnim sobama, a neki nevini coder potom običnim copy/pasteom stopio u završni proizvod."
Ja bih ipak vise vjerovao ljudima koji su kupili taj mob i koji ga koriste... i koji se ne zale bas toliko i ne pljuju po mobu kao u Chipu. Ako nista, vise ih je nego jedan novinar iz Chipa. Tako da bolje odi u centar i probaj mob sam. Vidi svidja li ti se, a ne vjeruj bas svemu sto kazu u novinama.
Usput baci pogled na user reviews na netu, razlicitih iskustava ima. Na to nadodaj svoje osobno, pa procjeni.
Obicaj je da jedni pljuju po jednom hardveru, drugi po drugom i tako u krug. Ima razloga zasto je to tako.
Ma bio sam ja u tcentru 3-4 puta i "visio" na mobu.Ma ja inače ne vjerujem takvim časopisima(bug,pc chip),važnija su mi mišljenja samih vlasnika i moje osobno iskustvo.
Na netu sam pregledao dosta review-ova i odlučio da mob NIJE savršen,al da se za relativno male pare dobije odličan mobitel.
Zato ga u ponedjeljak i kupujem:D
v20 mu je zadnji (svima koji su update- ali je v20 zadnji).
Ja sam također zainteresiran. :)
Ovako... imam pitanje...
Ovaj Simpa paket di kosta 1500kn... jer to na pretplatu ili nije ? jer mi je cudno da kosta 1500kn
http://www.t-mobile.hr/1/10-10-11-00-00.asp
ukratko: plaćaš 100kn mjesečno i tih 100kn ti sjeda na račun(možeš trošit na razgovore, poruke, itd.), dobiješ razgovaranje prema jednom broju za 0kn, ali ti se računa uspostava od 0,25kn.
imam problem. kad idem snimat video uključim bljeskalicu i kad ponem snimat ona se samo upali na sekundu i ugasi. ne svijetli stalno neznam dal je to normalno ili kaj . jel tak i vama??
ma po noći nema šanse da ima dosta svjetla
Probaj napraviti update.
Meni na v20 normalno svijetli cijelo vrijeme.
Ako imaš već v20- probaj master reset.
i mam sad v20 a i na v10 mi je tak radilo
Kako da stavim na desktop INBOX pregled. Za sada imam samo Search.
Na E51 je to bilo moguce.. tu ne mogu naci gdje da to ukljucim..
Imam jedno pitanje vezano uz punjenje mobitela
Uglavnom,danas sam kupio mob i ispraznio mi se (naravno)...sad sam ga stavio puniti 10-ak sati jer je nova baterija.Uglavnom punim ga ugašenoga i u početku ekran bude osvijetljen i nakon kratkog vremena se "zacrni".Dal on puni u tom "black screen stanju" ili ne?(jer nema nikakvoga indikatora da se puni dok ne stisnem tipku za paljenje).Jel to zapravo neki način uštede energije ili?
Znam da je n00bovsko pitanje i prilično sam siguran da je to neki način uštede enegerije,al ipak pitam :D
Zasto punis 10ak sati i koliko pise u uputstvima?
Za ove nove baterije, koliko sam primjetio, u uputstvima stoji da je za prvo punjenje dovoljno 4 sata, a svako sljedece dok ne kaze da je pun. To je AFAIK nekad vrijedilo za formiranje NiMH baterija.
za oko sat i pol baterija ti bude puna
Kad je mobitel u nacinu mirovanja ostane slobodno oko 40mb RAM-a ... Da li je to normalo posto mob. ima 120mb RAM-a!!!!
Ako ti je to prvi symbian onda 100% ne znas za ono kad dugo drzis tipku za ulazak u izbornik i onda ti pokaze koji su programi upaljeni njih izgasi i mislim da bi trebo onda imat vise slobodnih rama
nije meni pro start upu ima oko 50 MB, kasnije kada mi je mob dulje upaljen (par dana bez gasenja) ram padne na 38-40 MB...
E zna li neko kako staviti sliku na pjesmu (mp3)-omot albuma, art cover...kako god ocete
Dali se moze negdje ukljucit opcija da se neka lampica blinka na telefonu u slucaju neprocitane SMS poruke ili neodgovorenog poziva kao na E51?
Nasao sam ja opciju Notification light. Ali to je ukljuceno a nista se blica kod propustenog poziva ili neprocitane poruke..
Mislim da ti može blinkati samo menu tipka (settings> phone> notification light> on).
Nema nikakvih drugih lampica (osim LED- ica).
Ali, na 5800 ne možeš namještati interval.
Možda u novijim verzijama software- a....
Odem u t-com po mobitel i sad ocu ga uzet u simpa mix i sad ja daje mastercard i zenska mi veli da primaju samo American... a na njihovoj stranici pisu skoro sve kartice... i da... rekla mi je jos da ce u par dana pojeftiniti...
to je i meni lik reko. Primaju samo Diners i American. Onda je počeo pričat da uzmem pretplatu i tak neš još i malo se bio spetljo. Prvo je reko da je mob. nov i da bi trebao ubrzo(ako Uskrsa kao) pojeftinit i da će ubacit Simpa paket čija bi cijena trebala bit između cijene samog uređaja(2198kn) i Simpa mixa(1498kn). Da bio onda reko da se to očekuje početkom ljeta, odnosno krajem 6. mjeseca.
Ma... niti oni sami neznaju... jednostavno ga sda treba kupiti jer imam osjecaj da ce poskupit...
Pozdrav ekipi. Jel ima neko? Po mogućnosti Quick Office 2.5 LE koji ima "reflow" - word wrap? Na dotsisu i IPmartu su kontradiktorni, jednima radi, drugima ne, kod jednih radi ali nije touch, kod trećih je sve super... i još mi nisu odgovorili. A neću kupovati mob. dok ne izađe "prava" verzija :spin: Mislim, čemu takav ekran ako na njemu nemožeš čitati knjige :smart: Hvala unaprijed.
Mobitel je novi... trebaju se pricekati da izadu programi za njega...
Treba još malo pričekati, ipak za novu verziju Symbiana nit nema puno programa...
jel se može u tmobile-u kupiti mob i traziti povrat poreza jer me izađe 500 kn jeftinije (bez preplate...samo uređaj...)
Ovako imam pitanje... danas sam opet bil u t-mobile u sad ja pitam lijepo a kako vam funkcionira taj Simpa Mix...
I sad pocne ona... dakle date 1500 kuna za uredaj i jos 1200 kuna koji ce vam se nadoplacivati svaki mjesec 100 kuna...
Sada mene zbunjuje to... kaj na njihovoj stanici pise da ti skida 100kn sa kreditne kartice... a ja sam nju shvatil tako da ja dam odmah 1200kn ( u komadu ) i da onda meni tih 1200 kuna vracaju... jel to tak ?
Ti daš 1500 kuna za mobitel.
I daš broj žiro (ili kakvog već) računa.
I onda ti se s njega svaki mjesec skida 100 kuna i "uplaćuje" se na mobitel.
Kao da svaki mjesec preko interneta kupiš bon za mobitel- samo što je automatski.
E pa tak sam i ja odmah shvatil... ali dok je zenska pocela ''udarat'' ni presveto trojstvo ju nije razumjelo...
Ali ok... sad kuzim...
Evo, jedno malo ogluplje pitanje... :)
Nakon update-a na v20, ne mogu naći radio. Kad u helpu kao tražim pomoć o njemu, od tamo ga mogu pokrenuti. Ali, ne znam kako da ga inače pokrenem. Nije da ga previše koristim- ali možda nekad zatreba.
Hvala;)
Vidim da ga na internetu ljudi otvaraju preko nekog Music foldera gdje im je Music player, Radio, Internet nešto i nešto četvrto.
Ali, ja to nemam.
Dal misliš na ovo?
Ako da...
http://www.imagesforme.com/out.php/t407582_sdgsd.JPG
Ne...
Meni tu otvori Music Player, galeriju, nešto za internet, Video Center i browser.
Ja mislim na ovaj folder Music- ja ga nemam, imam samo Music Player.
sta nokia 5800 ima samo te 3 tipke ili ima qwerty "tipkovnicu"??
Točno tako...ima virtualnu i na izbor imaš alfanumeričku,rukopis,mini i full size qwerty
http://www.tecfre.com/uploads/2008/1...0_tube_sms.jpg
http://www.tecfre.com/uploads/2008/1...ube_qwerty.jpg
Jel se događa nekome ovaj problem???
Ne znam iz kojeg razloga, ali kamera mi se povremeno zna ZACRNITI (otprilike nakon svake 10. snimljene fotografije)! Dakle, kad uključim kameru, sve komande su na zaslonu, ali slika je skroz crna! i, naravno, tada ne mogu ni slikat ni snimat :hm:.. A da bi stvari bile bolje, kad se javi taj problem s kamerom - zašteka mi i reprodukcija videa - čuje se zvuk, a slika crna (i to sa SVIM video klipovima)!
Stvarno ne znam u čemu je kvaka, nisam uspio otkrit ni što potiče te probleme na telefonu, ali to mi se dešava posljednjih 10-15 dana i stvarno me izluđuje :confused:!!
Privremeno rješenje je restart telefona, ali to je užas da ja sad po 2 puta dnevno moram restartat mob da bi radio kako treba!!
Inače, soft je V 20.0.012!
Ako je netko imao ovakvih sr*nja - pomoć pliz!!!
Pokusaj ponovno stavit isti Fw
I meni se to događa, isto ne znam zašto. Kad recimo sada iz čista mira nekad hoću nešto uslikati i pokrenem kameru bude mi ekran sav crn (komande se vide, ali sve je crno), nekad ju pokrenem i bude sve normalno. Nakon nekoliko uslikanih slika nisam primijetila da se to dogodi jer mislim da još ni nisam uzastopno uslikala više od možda 6 slika. A kad tako bude crno znala sam prebaciti na ovaj pomoćni fotoaparat ili video način i svejedno bude crno. Kad mi se to dogodi ja ga ugasim pa upalim i onda bude normalno. I to baš izluđuje. Kupljen je sa soft V 20.0.012. I mene zanima zašto se to događa... Jel zna netko?
Kupljen je u ducanu sa softom v20 ili na crno??
Meni se to isto dogadalo, pa sam napravio hard reset i re instalirao soft i sada mi se to ne dogada, a slikao sam minimalno 30-ak slika.
Pa ima, ako je kupljen na crno znaci da je neki covjek napravio up date, a sumnjam da je vec izasla serija sa v20.0. softom u ducanima
Ako je kupljen na crno ja na crno podrzumjevan nov zapakovan mobitel da nije otvaran za manju cijenu nego u ducanu a rabljen je onaj kojeg je vec netko imao i igrao se s njim znaci da je koristen u ducanima nema josh softa v20
Pa to sam i htio rec. Imas i u oglasima XM 5800 za recimo 1800 kn koji kazu "koristen samo 1 tjedan, bez ogrebotina" a ko zna u kakvom je stanju mob. Zato ja bas i ne volim kupovat preko oglasa:thumbdown. Zato me i cudilo kad je reko da je imao v20 na mobu koji je kupljen u ducanu.
Mozda malo glupo pitanje..
Kako da provjerim dali je mob kodiran na mrezu ili ne?
Ako ne koristim onu staru opciju da stavim SIM karticu drugog operatera unutra..
Hvala..
Po ikonicama na mobu, neznam t-mobile ima onu w'n'w... vip ima vodafon...
I imao je napocetku v20.0 soft?? Wow, nisam znao da imaju vec v 20 na mobovima. Ovak imam jedno malo glupo pitanje, na gornjem desnom uglu mobitela mi zjapi mali otvor kroz koji vidim svijetlo u mraku i nagadam da mi ulazi prasina.E sad, jel zna netko kako to zatvorit??:):)
I sta sad? Kako rijesiti taj problem s kamerom? Jel zna netko?
mene dugo nije bilo :)
ipak sam kupila u Simpa mix paketu,evo već tjedan dana prčkam po njemu... iskreno,malo je spor,touch moram ponovit 2 puta da bi ušo u "traženu stvar" a iznevjerila me kamera :S pa na SE k750i je 100 puta bolja bila,ne znam zašto je ovako loše :S
i da,može li se negdje provjerit koj softver imam?
EDIT: i zašto ne očitava .pdf?
Negdje trebaš dva puta stisnuti touch- tako je napravljeno radi boljeg korištenja.
Software provjeravaš upisivanjem *#0000# tamo di zoveš.
Za očitavanje PDF- a moraš instalirati Adobe Reader (7. post).
Ja neznam zasto vi ljudi mijesate mobitele 5800 je prvenstveno music mobil phone dok je k750i kamera phone i u tome je razlika ogromna
Touch je napravljen odlicno sami ti treba malo vremena da se uhodas kako kome meni je trebalo 2-3 sata i vec sam bio u elementu
pdf ne cita zato sto nema office a ja josh nisam naletio na neki da radi
Ovaj od illusiona radi super, samo treba signat, a kinezi brzo prave certifikate (meni jučer za 3 sata!):
http://www.dotsis.com/mobile_phone/s...d.php?t=142969
Ili guglaj "Quickoffice.Adobe.Reader.LE.v2.5.129" illusion
Mmm knjige :smart:
Kako upregnuti prednju kameru da radi?
Uđeš u kameru i odeš na Opcije-Koristi pomoćni fotoaparat ;)
Tu opciju imaš samo ako imaš v20 software.
U v10 te opcije nema, kao ni geotagginga.
A jel imas sekundarnu kameru u opcijama ??