Sa ovim se slažem....lijepo izgleda....:headbang:
Printable View
Ovako,kupila sam mob prije nekih 4 mjeseca recimo i meni su isto kao i vecini popucale tipke.Međutim,nisam ga nosila na popravak jer se meni mob zapravo sviđa takav :D Sad mi tipke lijepo izgledaju kao mozaik :P A što se moba općenito tiče,ja sam zadovoljna.Lijepo izgleda,što je najvažnije ima sve ono što meni treba,display je prekrasan,kamera je ok a ja sam si uz njega kupila još karticu od 1 Gb (nekih 200 kn za one koje zanima) i sad je još potpuniji :) Osobno bi ga preporučila svima kojima ta mala "greška u proizvodnji" što se tipkovnice tiče ne smeta jer to njeno pucanje ne utječe na samu funkcionalnost tipkovnice,jedino malo drugacije izgleda :) Toliko od mene...
Ja si ga baš sada nebi kupio....baš zbog pucanja tipkovnice....;D ;D :p
mob mi je prelud pogotovo zeleni zuti je jadan nekak jeftino izgleda... i sad jel se isplati mjenjat k550@w610 za s500 zeleni pa ga roknut u w580 ;) ? ovo za tipke me nedira kupit cu si tipkovice 2,3 komada...
Dobila s500 za Božić, nijedna tipka još nije pukla!
moja curka ga isto koristi od bozica..eto pukla za sad samo zvjezdica..nego nije tak strasno, normalno se koristi, ali ako ce sce popucat, zna netko ko je mjenjao bez garancije cijenu tipkovnice i jel se dobije opet zelena jel? da mi ne bi stavili neku drugu boju i sjebali mob..
i sestri pukla jedinica i ispala skroz bezveze situacija...sestra mi je dobila od mene za bozic s500, i ima 14 godina, i sad neki dan dolazim doma, sestra place, cekala me citav dan, jer je mislila da je ona nekako pukla tipku....
da oja seka takođe 14 godina...čudno čudno,i njoj kao što rekoh popucala masa tipki, a ja se opet javljam s viješću d je moj čitav,,potpuno:P
Da,i mojoj frendici su popucale tipke,ima s500i.Jucer ju je odnijela na servis i promjenili su novu plocu.Zasto tipke popucaju????
a gle koristim ga za poruke,pozive i slušanje glazbe ak mi w950 u međuvremenu crkne jer mi je na njemu i kompliciranije pisat poruke,tak da sam ja sa s500 zadovoljan potppuno,za jeftine pare prek onog tele2 sam uzeo dva i evo nemam prituzbi,od dizajna do funkcija,solidno
a i nekako kad ga kupis za sebe pa znas da ce se to dogodit, ali ovak kao dar, pa sad nesto novo i super ispane ....ono... bzvz
evo da se pohvalim tj da priopcim :D nabavio ja fino sebi jedan S500.i bio je on s500 nekih sat vremena dok nisam poskidao potrebne fajlove..Sada je W580 mobitel je strava :D ,hardverski imaju najjaci zvucnik od svih walkmana (neznam za w910 i w960)i jos sam ja stavio drivere pedropsove ma to je bolesno ,cist zvuk , ne krci ,sve odlicno, na sluskama ugodan zvuk.tipke skroz ugodne,nema naznaka pucanju al cemo vidjet... oni lighteffecti su mi prejebeni,ekran je solidan ,packe dost ostaju.i jedino sto me smeta je onaj utor za sim karticu,pa moras bit akrobat da ono uguras. baterija mi dost dugo traje iako ga slusam kao mp3 svaki dan.kamera je isto tako solidna ,neocekujem previse jer nea ni AF ni LED.eto toliko od mene
Evo moj moby je takoder s500@w580 i predobar je ovakav, sve osim tih tipki koje sutra idem mijenjat 2. put. Trazit cu da stave ili sive ili od w580 pa cemo vidjet sta ce dat...
sto se tice zakljucavanja poruka, menija i slicnog, moze se staviti flash menijima...
Evo dali su mi srebrnu jer nisu imali od w580 inace bi mi stavili tu... Mob cak zacudujuce dobro izgleda sa srebrnom tipkovnicom... :notooth:
e, kako se iskljucuje onaj e gore lijevo, edge jel? trazim na postavkama i nikak nac?oce to produljit bateriju kad iskljucim
Mislim sestri kupit ovaj mob...dali se popravila situacija s tipkama ili su kod nas jos ovi kvarljivi primjeri???
ne mogu vjerovati, danas me sestra zvala da joj je pukla tipka-jedinica, opet, a prije tjedan dana promijenjena u elektromagicu, pa sta cu svaki tjedan stavljat novu, i pored svega, sestra mi mora iz hercegovine slat mob u zg, da ga ja odnesem, pa joj ga ja saljem nazad, napit cu im se krvi sutra u servisu, nek mi daju neki drugi mobitel, moze w960, p1 ili w910...:notooth:
ja ga imam evo skoro mj dana i nije mi tipk otisla...
mobitel nije izdržljiv ni jednog udarca u beton,ima ga prijatelj od bozica ; i 1. put kad je ispao u kutu se slomio ekran ,2.put dvije horizontalne zelene crte u lijevom i u desnom kutu,3. put kad je ispao nestala je crta u desnom kutu :D
A da mu prestane ispadat? ;D
ne mogu ti bas tocno reci, jer mi je to sestrin mob, tj njoj sam ga kupio, mada je kod mene svako malo kad ga treba nosit na servis radi tipki =)...
sto se tice w880, ja sam jako zadovoljan sta ova mala baterijica cini, a i neki dan mi je sestrin bio tu par dana i stavio sam bio svoju vipovu karticu i u mozda dva dana potrosila se 10-ak posto, mada ga nisam bas mucio previse.. ovako ti mogu samo reci da imam osjecaj da bi mi s500 izdurao malo dulje...
edit:
i da, ni u mene ni u sestre nije upaljen edge nikad...
edit edit:
sad sam gledao na SE-ovoj stranici s500, tj isprobavao ga virtualno, i isto je kao na w880 (poslao sam mobitel vec sestri doma tako da ne mogu probat na njenom).
Ta opcija ti se zove GSM/3G networks, imas ih ovako poredane valjda:
Nova potraga
Odaberi mrezu
Nacin trazenja
Preferirane mreze
GSM/3G mreze
ovako, ja odem na podesenja --- povezivanje -- mobilne mreze..
i sad u mob. mrezama imam :
novo trazenje
odabrati mrezu
nacin trazenja
prioritet mreza
i to je to, nema gsm/3g mreze...
a e i dalje stoji upaljen iznad signala...
zna li netko bas ko gleda u s500 kako se to iskljucuje..thnx
evo ponosno objavljujem da mi je kod sestre pukla tipkovnica 3. put, e sad cemo vidit sta ce ovaj put reci...
EDIT:
zaboravio sam napisat prije uskrsa... uglavnom, isao do sjedista SE-a u vukovarskoj opet i covjek me se sjetio odmah. rekao mi da pitam sestru koji ce drugi mob da joj daju u zamjenu (naravno u slicnom cjenovnom rangu), i da ce ga oni dostavit na kucnu adresu. dao im s500 i ''zazelio'' w580 grey i sestri dosao sutra na vrata.... sve pohvale!
a kao sto sam napisao u temi o w580, lik koji tamo radi mi je rekao, da jos nisu imali niti jedan njemu poznati slucaj pucanja tipkovnice u w580 koji je bio legalno kupljen u rh, i da su takvim mobiteli s nekog drugog trzista...ako pukne na ovom bar jednom, trazim potpuno neki treci telefon...
Ja iman s500 i tipke su mi pukle za tjedan dana (guitar legend) btw svima bi preporučio flashanje u w580 jer sa walmanom mob izgleda genijalno, dobije se i mega bass
Gdje se u Zagrebu nalazi SE servis u kojem će mi pod garancijom zamjeniti tipkovnicu na s500i jer mi je pukla tipka "3". Gdje ste vi nosili mob na zamjenu tipkovnice? Čuo sam da dečki zamjene tipkovnicu za pola sata.
Hvala.
ili ako odneses gdje si kupio, ali onda ces se nacekati :)
@Stile,
Ne znam cemu otvarati novu temu kad vec postoji ova u kojoj se vec prica o puknutim tipkama.
Evo trazim po netu, i po mobu i nikako:hm:
Zanima me ima li ko iskustva sa ovim mobitelom, nasa sam kako prekinit poziv kad se mobitel zatvori..
Ali nemogu nigdi nac kako prekinit rad na mobu zaklapanjem, tipa ako sam u izborniku da kad poklopim izade mi iz svega i zakljuca se..
Svaka pomoc bi bila dobrodosla:-/
ko zeli ovaj mobitel otkljucan na sve mreze imate ga u intelkomu za 1399kn...
možete li mi reći dali su popravili kvar na s500i ...zbog tipkovnice???...HVALA
Ima tipke kao W580i. Ta dva modela su poznata po svom problemu s pucanjem tipki i iako su u SE rekli da su to ispravili spominjalo se to samo za w580i. Puno korisnika jos uvijek ima probleme s S500. Ali sto je je, mobitel je prelijep i nije los po specifikacijama samo treba s njim oprezno.
Da li netko zna da li se mogu isključiti ona svijetla sa strane.Rekao bih da to solidno troši bateriju...
nemoze se to iskljuciti
Ne znam da li netko od vas koristi ovaj mobitel na Tele2 mreži ali meni se nikako ne može prijaviti na T-mobile. Zapravo prijavi se on ali na ekranu jedinu stoji Tele2.
Probao sam u drugom aparatu i tamo uredno piše T-mobile HR, Tele2.
Nisam znao što činiti pa sam uključio i ono info o stanici, ali ni to ništa. U mobilnim mrežama sam podesio prioritete mreža - iako ne vjerujem da to puno znači, i opet ništa.
Usput, baterija mi traje dan-dva maksimalno, wtc, ali bar tipke nisu pukle?!
Mob mi je pao sa kreveta i sad mi se po sredini ekrana pojavila tanka bijela crta,neznam šta ću sad,dali ce se to poceti širiti ili da mjenjam ekran?:cry:
Pretpostavljam da je to "samo" ogrebotina- ne bi se trebala širiti.
Da ti je upao u neku tekućinu- onda bi se nešto širilo.
Ostavi ekran- pa ak ti se počne širiti- mijenjaj ekran.
@vampirela6,
Za drugi put procitaj pravila o naslovima tema, te nemoj otvarati temu ako ista/slicna vec postoji (koristi search).
Ok,nisam znala,nece se više ponoviti :-),lik iz ducana rekao mi je da je mi je puknuo ekran i da cu ga moci bacit u smece jer mi se ne isplati mjenjati ekran.Sa ovim mobom samo loša iskustva:-(
Pregledao sam nekoliko stranica, ali ne vidim da je netko pitao iduće: kako dovraga otvoriti taj M2 slot na vrhu? Onaj gumeni poklopac se ne otvara NIKAKO. Ne želim siliti da nešto ne oštetim ili potrgam, pa ako netko ima učinkovitu metodu...
Evo ovako je na k800, a po slikama mi se čini da je i na s500 tako. Trebaš umetnuti nokat u onaj dio poklopca koji se otvara (da nebi bilo zabune :)) i samo povučeš. A i ako strgaš onu gumu ili šta već je koja drži taj poklopac- nije bed.
Da...ide malo teže i imaš osjećaj da će puknuti jer se malo plastika savija ali nema straha...otvorit će se....samo duboku stavi nokat u onu rupu i povuci ;)
Ljudi, da ga yebeš, ovo ne ide van. Pokušavam noktima, noževima, trgam - ne ide.
Daj me nemoj zezeat da ne možeš to otvorit.:p
Uzmi motorku :D- lakše će ići.
Pitaj nekog tko ima malo veće nokte da proba.
Ma, plastika okolo se već počela guliti od mojih pokušaja. Ovo je kretenski napravljeno.
Da utvrdimo: taj gumeni poklopac na jednoj strani ima kao cca 2 milimetra udubine s koje bi se stran trebao poklopac povući van, ne? Pokušavam tako, ne ide, pokušavam provući nešto usko sa obje strane, ne ide. Kaj mi još preostaje?
U tu udubinu gurneš nokat i principom poluge povučeš prema gore samo tu stranu (ne povlačiš oba dvije).
Ma znam kaj ja trebam napraviti, ali ovo se ne daje. Kao počnem potezati, udubi se sredina prema unutra i to je to.
EDIT: uspio sam, majketi! :) Sad ju stavim unutra i nikad ju više ne vadim. Ps mtr. ;D
heh, ja pak nemogu otvorit poklopac od baterije.. :wtf:
Ma je...vidio sam...jedva..i na w580 isto....
Istina. Skroz su zajebali poklopac od baterije i poklopac od mamorijske kartice. A i baterija traje dosta kraće od većine SE mobitela.
Istina da traje kraće....frend mi ima w580...ali to je isto...a njemu mozda 2 dana bude....nekad i manje....pogotovo sa ukljucenim fitness aplikacijama....
Baterija mu je strašno slaba. Ja sam mislio da je možda neispravna, jer ipak je to SE, ali bome radi ona i to previše :)
Moj ekran je otišao sad je cijeli crn,nema mu više spasa,koliko dođe novi ekran?
oko 400 kn koliko ja znam znaci uzmi si novi mob na crno isplativije je..
Hvala,ma uzet cu si neki drugi mob,neki malo izdrzljiviji od od ovog.
zašto se nemože zumirat kod slikanja? :cry: ah... ma dobar mi je mob... i uspjela sam otvorit poklopac od baterije ;D
skužila sam još jučer za zumiranje... al hvala svejedno :respect:
Daklem,
uz razgovor, slikanje, slušanje glazbe, baterija na mom s500i mi traje cca. 3-4 dana. Na Tele2 sam mreži. U Amsterdamu mi se prebacio na NL KPN mrežu (samo na njoj radi Tele2 signal) i baterija mi traje 12h te se nakon 12h isprazni do kraja, a na mobitel uopće ne pričam. Samo je na stand by-u.
Ima li neko tehničko objašnjenje za tu pojavu? Što mi to može pocuclati bateriju u stand by-u u drugoj mreži? Kada sam bio u Ukrajini, Austriji, Slovačkoj, Češkoj, ništa mi nije tako cuclalo bateriju.
Drugi mob (Nokia 6288) koji mi je na T-Mobile NL mreži (098) ima normalno trajanje baterije. Pojava se očituje samo na Tele2 mobitelu.
Hvala.
mislim da sam negdje procitao da se baterija vise trosi ako je signal slabiji odnosno manje ako je signal jaci,makar je to velika razlika s 3-4 dana na 12 h.stvarno ne znam sto bih ti drugo rekao
kak ti uopće uspije trajat 3-4 dana? ja smanjim osvjetljenje na 50% i svejedno jedva 2 dana preživi...
Da, slaba je baterija jako, pogotvo u usporedbi sa većinom Sony Ericsson mobitelima. Ja sam se naviknuo na 5-6 dana sa K550i i sada moram svakih 2-3 dana ga puniti. Malo je frustrirajuće.
koliko vam traje baterija kad nemate flash menu? ja s mobom nemam jos nemam nikakvih problema;D
Ja sam pokušao staviti običnu temu umjestu tih dinamičnih koje su stvarno eye candy, ali nisam primjetio razliku. Budem danas stavio neku običnu i vidio od današnjeg do idućeg punjenja koliko će izdurati.
EDIT:
Primjetio jesam da ima male razlike u trajanju baterije kada ne koristim flash temu. Sa običnom temom sam dogurao do 3 puna dana, a sa flash temom jedva 2 i pol. Nije neka posebna razlika, ali možda je nekome i to dovoljno.
Meni baterija traje 3-4 dana uz relativno malo razgovora i 1-2 poruke dnevno.
Obzirom da sam kupio polovni S500 nisam dobio upute sa njim pa me interesira kako ugasiti bočna svjetla u svrhu štednje baterije.
koliko ja znam ta se svjetla nemogu ugasit..
Da, i ja sam cuo da se to ne moze ugasiti. :)
Može se ugasiti jedino kod dolaznih poziva, ali ne i kod otvaranja slidea.
Moze se ugasiti....patchem....
nemam taj mob pa ne znam,ali je li tko probao promijeniti temu pa staviti u njoj boju svjetla na crnu,kolko ja znam crno nebi smjelo svijetliti :D
Strašno domišljato. :coffee:
rekao sam to u cinicnom tonu,a i da imam taj mob probao bi,zasto ne
Probao i svjetli klasično zeleno plavo.
Primjetio sam da trajanje baterije sa običnom temom naspram flash teme traje značajnije dulje. Skinuo sam ga s punjača u petak rano ujutro i trenutno je na 36%. I indikator baterije zna varirati. Kada ga uzmem i provjerim stanje nakon standby-a, obično je nekoliko posto manji nego što bih ga koristio malo, pa tada provjerio stanje. Nelogično.
Evo i mog osvrta na mob ;D
Kupio ga 12 sati nakon kupovine k550tke, dakle sve vam je jasno kaj mislim o k550, pa necu tu nista ni pisati, a nije ni tema za to ;)
Dakle s500... Prvo malo o istrazivanju...telefon je imho debelo najljepsi i najelegantniji u crnoj boji ali problem pucanja tipkovnice (ipak se preko 90% slucajeva pucanja dogodilo na crnom) radi reakcije zelene boje i plastike (tako tvrde izvori bliski SEu) su me obeshrabrili od kupnje...
Jos sam slucajno svratio u VIP gdje su ga imali izlozenog i na njemu je vec puknuta tipkovnica tako da rekoh nista od crnog... I kaj sad, ostali ljubicasti i zuti... ljubicasti mi je prefucking dobar ali mislim da bi sprdnja bila prevelika da frajer kupi ljubicastog, pa sam ipak uzeo zutog...
Ajmo malo na konkretnije stvari; ekran je vrhunski, bitno bolji od recimo k550, k750, pa cak i w880....prema prikazu slike se meni vise svida i od k800 jer su boje bolje izracene i cijela slika je nekak kompaktnija iako naravno k800tka radi fizcke velicine samog ekrana i prakticnosti pobjeduje...no dobro...ekran 5/5... (sve ovo ocjenjujem prema klasi u kojoj pripada)...
Baterija 2 dana sa 30 minuta razgovora, 50 poruka, 2 sata slusanja muzike i 50tak ispaljenih fotki i cca sat i pol povezanosti sa kompom...nije vrhunski ali nije ni lose... Kuciste je barem za sada iznimno kompaktno i koliko god da je ona lak crna sminka ova mat boja na zutom spasava od mazanja kucista i konstatnog brisanja, a i daje dobar osjecaj u ruci za vrijeme tipkanja...
Memorija ugradena je mala (nekakvih 15mb) no s obzirom da imam 2gb karticu to me i ne dira previse... Light effects po meni bezveze jer em smetaju u nekakvom full mracnom prostoru, em trose bateriju i najgore od svega kaj se ne mogu (osim patchom) iskljuciti... Tipkovnica i gornji i donji dio ok, nista specijalno uz napomenu da bi desni soft key mogao biti milimetar vise izbocen da ga je lakse pritisnuti...
Kamera nije ni priblizno na razini kamera sa AF i flashom ali sluzi svrsi i daje zapravo bolje rezultate od onih usporedivih kod drugih proizvodaca (npr bolja je od one na 6300) uz to s obzirom da je ekran stvarno odlican onaj tko ne prebacuje na komp nego fotke samo lista na mobu biti ce i vise nego zadovoljan istom :thumbup:
Meni se mob izrazito dopao...malen i tanak, razlicit ipak od nekakve prosjecnosti dizajna SEa...sve u svemu super... Tko ne trazi mobitel sa vrhunskom kamerom, a zasitio se vec koncepcije candybar Ericssona sa joystickom u dosadnoj crnoj boji, ovaj malac ce mu biti pravo osvjezenje ;D
evo da se pohvalim, 2 mjeseca imam crnog i tipke su ko nove... al mi se zato ekran jako izgrebao... a pazim ga...
pitanje....dal ide u s500 m2 4 gb? i dal to sve ok radi?
Ne... 100%... ali bi trebalo raditi.
pa pise tam kao da s500 podrzava 2 gb..a w580 4....to mi malo cudno...
Ako ništa uvijek postoji mogućnost da staviš softver od W580.
ma radit ce,kako nebi radilo,mozda ce kod ocitavanja neke datoteke mob biti malo usporen ali to je skoro neprimjetno,nista ozbiljno
naime kupio sam SE S500i preko vip pretplate, doso doma spojio ga na komp, registriro na se sluzbenu stranicu, tamo mi ponudili neki program koji kakti apdejta software i uglavnom, sad mi se zna svakih par sati mobitel ugasit i kad ga upalim javi mi da ubacim sim karticu (a ona je jos uvijek unutra)
to traje kojih 10-15 minuta i onda odjednom prihvati karticu
jel mi moze neko rec u cemu je problem i kako ga rijesiti?
nosi na reklamaciju,ali nemoj reci sta si radio jel ce bit kao dirao je updejt i te sheme vec ih znam.znaci odes kazes da se blesira pali gasi ne prhvaca karticu i u roku 3 dana ak odes dobis novi.good luck
ok...a zašto si osjetio potrebu spajanja na comp ako ti je tel savršeno radio?!
mislio si povćati memoriju? pojačati kameru ili šta već...ukoliko ne znate šta radite ne radite ništa- vrijedi za sva polja a ne samo flashiranje tel...pozz